Dodaj do ulubionych

Męczy mnie to...

31.08.23, 23:13
Przeczytajcie i dajcie znać co byście z tym zrobiły....
Kilka lat temu zakończyłam znajomość z pewnym panem.Byly plany(niby) na wspólną przyszłość. Wyszło...Pan okazał się niezłym sk....nem,niepotrafiacym utrzymać swojego wacka w spodniach. Dowiedziałam się przez przypadek przez zdjęcia w komputerze .Komputer zostawił mi żebym się nie nudziła jak miał jakieś spotkanie biznesowe.Zaluje ze je widziałam.Oprocz zdjęć pań w negliżu z którymi się spotykał,były też zdjęcia jego ostatniej partnerki umierającej na nowotwór (kobieta zmarla).Zdjęcia obrzydliwe osoby w ostatnim stadium choroby,pozbawionej godności.Dodatkowo były też zdjęcia Pani która się z nim w tym czasie spotykała.Ona była pielęgniarka jeździła karetką i przesyłała mu co ciekawsze fotki z pracy.Makabra.Zakonczylam znajomość w trybie expresowym poszłam na terapię.Poznalam kogoś, jestem w normalnym związku.Ale ja mam te zdjęcia....Zrobiłam kopie plików. Ten gość jest szanowanym człowiekiem w swoim środowisku albo na takiego się kreuje.Corka tej zmarłej kobiety ma z nim kontakt.Z jednej strony nie mam ochoty babrać się w tym szambie ale z drugiej....myślę że mocno zdziwiła by się jakby to zobaczyła.Jakos tak nie daje mi to spokoju...
Obserwuj wątek
    • aniani7 Re: Męczy mnie to... 31.08.23, 23:38
      Nic nie zrobiłabym, co córka miałaby zrobić z tymi zdjęciami? Wyzwać go na pojedynek na miecze? Trzeba mu było usunąć te zdjęcia, kiedy miałaś okazję.
    • panna.nasturcja Re: Męczy mnie to... 31.08.23, 23:44
      Znaczy jesteś równie chora jak pan.
      Po co miałabyś pokazywać tej kobiecie zdjęcia jej umierającej matki? Żeby nie mogła tego wymazać z pamięci?
      • panna.nasturcja Re: Męczy mnie to... 31.08.23, 23:45
        Zdjęcia z karetek, jeśli jesteś pewna na 100% ich pochodzenia, możesz zanieść na policję.
    • borsuczyca.klusek Re: Męczy mnie to... 31.08.23, 23:45
      Weź to wywal w cholere i w końcu zapomnij
    • primula.alpicola Re: Męczy mnie to... 31.08.23, 23:46
      Skasuj i zapomnij.
    • szare_kolory Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 01:19
      A co tak konkretnie Cię męczy? Chcesz go szantażować? Przecież to złamanie prawa. Chcesz światu ujawniać jaki xujek? A po co? Co Ci to da? Najpierw zastanów się nad własną motywacją to odkryjesz coś na własny temat. A być może i fakt, że coś Cię nadal z nim łączy
    • m_incubo Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 03:34
      To już było. Był już dawno temu wątek o facecie, który miał zdjęcia umierającej partnerki w ostatnim stadium choroby.
      Nie chce mi się szukać.
      • m_incubo Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 03:38
        Co do meritum - to, że facet dziwny i sobie kolekcjonuje zdjęcia, to jedno.
        Ale że ty je kopiujesz, trzymasz latami, rozmyślasz czy nie pokazać - to już grube sp.erdolenie.
        • alpepe Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 08:32
          Otóż to, już o tym było. Ja bym co najwyżej próbowała ostrzec przed pielęgniareczką, bo to, co ona robiła, jest podłe.
    • sloneczna_paraolka1 Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 04:34
      Powinnaś od razu zanieś na policję zdjęcia z karetek napewno zreszta i żony może tez ,znaczy ze pan jest ostro zwichrowany. Może go kręcą takie chore zdjęcia ale pani która je robiła powinnaś stracić prace.
      • kk345 Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 08:50
        Co powinna powiedzieć policji, zanosząc tam zdjęcia umierającej żony pana? Jaki zarzut powinni mu postawić według ciebie?
        • m_incubo Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 18:16
          Pisze o zdjęciach z karetek, ale nie jestem przekonana, czy to coś zmienia.
          • kk345 Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 18:52
            Nie, pisze wyraźnie: "żony może tez ,znaczy ze pan jest ostro zwichrowany"
    • login.na.raz Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 05:07
      Mam wrażenie, że już czytałam tę historię. Nawet pewność mam. Pisałas.o.tym wcześniej?
      • nelamela Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 05:56
        Kiedyś o tym wspomniałam.To nie jest tak że chce się mścić, czy go szantażować. Mam swoje życie i tamten temat jest dla mnie zamknięty.Gosc jest zablokowany a mimo to np przesyła mi kwiaty w dniu urodzin.To on nie daje o sobie zapomnieć. Po tym co zobaczyłam wiem że jest ostro zaburzony.Udaje szlachetnego i dobrego a prawda jest zupełnie inna.To mnie męczy.Tyle.
        • bazia_morska Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 06:16
          Jesli jest zaburzony, to po ujawnieniu moglby zrobic ci krzywdę. Odcielabym sie.
        • login.na.raz Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 06:18
          To nie było tylko wspominanie tylko rozbudowany opis, taki jak teraz.

W ogóle nie rozumiem, po co chcesz męczyć córkę tej biednej kobiety. Potrzebujesz się z kimś podzielić ta historią - to nie wiem, idź do psychologa i mu opowiedz o wszystkim, zadzwoń do telefonu zaufania albo opisz sobie w pamiętniku. Córkę zostaw w spokoju
          • bazia_morska Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 06:48
            Tak, zdecydowanie nie mowilabym córce, to byłoby znęcanie się nad nią.
    • alina460 Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 06:40
      Z Tobą jest też coś mocno nie tak...
    • ritual2019 Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 07:19
      Czyli terapia nie pomogla.
      • grey_delphinum Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 07:55
        Przecież to już było...

Autorka mocno zaburzona albo troll.
    • jakis.login Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 08:16
      Pielęgniarkę jeżdżącą karetką najbardziej bym chciała zobaczyć. I jeszcze się trollu wytłumacz z grzebania w cudzych zdjęciach, chyba że pan miał tapetę z kolażem big_grin
    • natalyaxx Re: Męczy mnie to... 01.09.23, 19:08
      Skasuj te zdjęcia i zapomnij, bo wdepniesz w totalne bagno i rozwalisz jeszcze życie postronnym ludziom.
    • alexandra1984 Re: Męczy mnie to... 02.09.23, 11:47
      w niczym bys nie pomogla, a jedynie bys zaszkodzila i narobila niepotrzebnych problemow i stresu. Zostaw to.
    • figa_z_makiem99 Re: Męczy mnie to... 02.09.23, 12:08
      Obrzydliwe, wykasowałabym i zapomniałabym o nim.
    • ichi51e Re: Męczy mnie to... 02.09.23, 12:15
      Lecz sie
    • cegehana Re: Męczy mnie to... 02.09.23, 12:16
      Idź do innego terapeuty. Jeśli korci Cię (nie ważne z jakich szlachetnych pobudek) babranie sie w szambie to jesteś na drodze, żeby w nie wejść.
    • szafkanocna Re: Męczy mnie to... 02.09.23, 13:20
      daj mu spokoj…
    • trampki-w-kwiatki Re: Męczy mnie to... 03.09.23, 12:33
      Na serio?? Na cholerę ci te kopie??
      Ja bym już dawno wywaliła z komputera i z mojej osobistej pamięci. To chore!
    • wapaha Re: Męczy mnie to... 03.09.23, 12:48
      Zdjęcia umierającej są z podtekstem seksualnym ?

Co do meritum -jeśli nie rozpowszechnia tych zdjęć a tylko je posiada ,na własny ekhm użytek to prawa nie łamie ,to można oceniać jako nieetyczne ale kary za to nie dostanie
      Co do zdjęć pielęgniarki, z karetek - w środowisku medycznym takie zdjęcia są robione, zdjęcia ciekawych przypadków. Ba,środowisko ma swój specyficzny kod -czarne poczucie humoru ,totalnie niezrozumiały dla ludzi spoza branży (zresztą tak samo.np policja czy branża funeralna )
      Zdjęcia takie sa wrzucane na liczne otwarte grupy fb -zdjęcia narządów,organów,wypadków i przypadków.. karalne to nie jest bo...nie jest rozpowszechniany wizerunek drugiego człowieka, żadne dobra nie są naruszane

Dla swojego dobra-odpuść i zapomnij bo widzę że cię to męczy. Przegadaj z kimś bliskim lub profesjonalista, by emocjonalnie odciąć się od człowieka z którym nic cie już nie łączy a mimo to nadal on cię nęka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka