primula.alpicola 01.09.23, 09:09 Podoba się Wam? Mnie nie, i właśnie dochodzę do wniosku, po dwóch wątkach o Monikach, że jestem nudna starą ciotką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarmszejk123 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:13 Fryzura jak fryzura, ale z takimi kolorami to się trzeba odpowiednio obchodzić żeby po pierwszym myciu nie wygladało na wypłowiałe ( tak, jak grzywka:p) Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:14 Wątków nie czytałam ale fryzura mi się bardzo podoba. Nawet kolor, choć zazwyczaj nie lubię kolorowych włosów. Wygląda dużo lepiej niż poprzednio, tak zadziornie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:16 Mam nadzieję, że nie podąży drogą Britney Spears. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:17 Ale masz prawo do tego, by się nie podobała czy podobała. Ja sama takiej bym nie chciała, ale na Monice OK😉 Pewnie kłopotliwa w zestawianiu z kolorystyką jej garderoby. Lata świetlne temu, gdy byłam dzieckiem, znajoma mojej mamy ubierała się tylko w rzeczy w tonacji wrzosów- fioletów. Włosy platyna z plukanką pyoctaniną. Robiła wrazenie, i była bardzo rozpoznawalna. Kto nie znał nazwiska, to mówił o tej z fioletowymi włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:59 Kazdy ma.prawo do tego, żeby mu się coś podobało, albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 17:25 Może to była Barbara Wachowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:19 jak po gencjanie nie podoba mi sie, te wszystkie zielenie, róże, fiolety, niebieskości fajnie wyglądają na idealnych (przefiltrowanych) zdjeciach 20 latek, na żywo podkreslają każdą niedoskonałość, zmarszczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:20 Sama nie chciałabym mieć takich krótkich, ani takiego koloru, ale u niej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:25 Dla zadziornej 20 latki super, ale u p. Moniki, która do tej pory prezentowała bardziej nobliwy styl, wygląda dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:34 Mam takie samo wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 16:28 Otóż to. Niby nie jest źle, ale czy ona potrafi to nosić ? Ostatnimi laty strojami się postarzała. Cała szfa do wywalenia, albo zrobi się efekt - za dużo tego dobrego, kiczem pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 09:29 Nie. Znaczy cięcie dobre - przy jakiejś innej twarzy mogłoby wyglądać ekstra. Ale kolor... przypomina mi się Britney Spears gdy ogoliła sobie głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 21:46 Widzisz, a ja dokładnie odwrotnie myślę Kolor super, w każdej chwili biorę Cięcie nie - w życiu bym takiego nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 10:13 To jesteśmy ciotki dwie 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 11:13 Trzy. Mnie się też nie podoba. Może cięcie przy innym kolorze włosów by się obroniło. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 15:18 cztery. Nie znam ani jednej pani w wieku 50+ która wyglądałaby dobrze w takich "ostrych" czy "zadziornych" fryzurach (chodzi mi zarówno o strzyżenie, jak i kolor). No OK, Jamie Lee Curtis wygląda fenomenalnie, ale nie ma fioletu na głowie i ma wyjątkowe rysy twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 19:59 Ależ ona lepiej wygląda niż za młodu. Nie wiem, czy to kwestia fryzury, czy ujęcia, ale kiedyś wyglądała, jakby jej dolną połowę twarzy ktoś ścisnął w imadle. Na tym zdjęciu ma wreszcie normalne proporcje Tylko ten kolor - jak rozgotowana czerwona kapusta Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 10:17 Z tych wszystkich róży, fioletów czy niebieskich szybko się mysia szarość robi. I już nie jest tak kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 11:12 Bardzo fajnie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 11:31 Nie, bo ona ma z natury dość nobliwy styl, trochę ciotkowata jest. Te fioletowe włoski, to trochę za późno, wygląda jak "bunt wieku średniego". A już w połączeniu z tym jej ciotkowatym stylem ,wygląda trochę śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
clara.burgund Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 11:42 konsta-is-me napisała: > Nie, bo ona ma z natury dość nobliwy styl, trochę ciotkowata jest. > Te fioletowe włoski, to trochę za późno, wygląda jak "bunt wieku średniego". > A już w połączeniu z tym jej ciotkowatym stylem ,wygląda trochę śmiesznie. Otóż to. Figura i sposób ubierania się ciotki-klotki a na włosach fiolet. Ani mi się cięcie, ani kolor nie podobają. Wolałam ją w poprzednim. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 17:20 Ale gdybyś spojrzała na nią jak na obcą osobę, widząc ja pierwszy raz w życiu na tym jedynym zdjęciu to podobałaby ci się? Bo przyznam, że mnie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
clara.burgund Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 19:49 hosta_73 napisał(a): > Ale gdybyś spojrzała na nią jak na obcą osobę, widząc ja pierwszy raz w życiu n > a tym jedynym zdjęciu to podobałaby ci się? Bo przyznam, że mnie bardzo. Nie. W ogóle nie lubię takich kolorów na włosach. Wyjątkowo u bardzo młodych ludzi, ale też nie u wszystkich. > Odpowiedz Link Zgłoś
bastetbb Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 11:43 We wszystkich poradnikach dotyczących tego, czego unikać, żeby się nie postarzeć, jest jak wół napisane, że wszystkie nienaturalne kolory włosów typu oberżyna, fiolet, róż, niebieski są zakazane dla starych bab bo robią od razu z miejsca + 15 lat. To są kolory dla młodych dziewcząt, to po pierwsze. Po drugie, to mit, że krótkie włosy odmładzają. One masakrycznie postarzają. Po pięćdziesiątce wraca się do naturalnego koloru z młodości i nie trzyma się też siwizny, bo obrzydliwie i zaniedbanie się wygląda, choćby nie wiem jak zaklinać rzeczywistość. Włosy w kolorze naturalnym blond, jakie miała Monika, półdługie, lekko falowane czyniły z niej atrakcyjną, pełną subtelności i kobiecości kobietę. A to? Nie odmładza, ale ośmiesza. Ostatnio tak się ośmieszyła Katarzyna Figura. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 12:05 Ale wiesz, że ludzie są różni i nie wszyscy czytają poradniki, względnie mają wyrąbane na to, jak są postrzegani? Odpowiedz Link Zgłoś
bastetbb Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 12:07 Wiem. Nikt nikomu nie broni ośmieszać się. Można całą twarz ozdobić tatuażami i tak chodzić. Nikt nikomu nie broni robić z siebie błazna. Ależ proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 12:22 alpepe napisała: > Ale wiesz, że ludzie są różni i nie wszyscy czytają poradniki, względnie mają w > yrąbane na to, jak są postrzegani? Jakby miała "wyrąbane" to by nic ze sobą nie robiła, a tu widać chęć szokowania. Biedna nie ogarnia, że teraz najbardziej by zaszokowała, jakby wyjechała z klasycznym, "konserwatywnym" wyglądem Różowymi włosami raczej wtapia się w tłum. Odpowiedz Link Zgłoś
clara.burgund Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 15:39 alpepe napisała: > Ale wiesz, że ludzie są różni i nie wszyscy czytają poradniki, względnie mają w > yrąbane na to, jak są postrzegani? Jakby miała wyrąbane, to by nie kasowała na swoim IG negatywnych komentarzy odnośnie włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 13:45 A to jest przymus wyglądania na swój wiek? W kobietach jest chora obsesja ocen- wygląda młodo/staro/dodaje sobie lat. Według mnie istotniejsze jest, czy wygląda się dobrze/źle. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 13:57 Akurat Figura w swojej fryzurze wygląda zayebiście, tak zresztą wyglądała nawet ogolona na łyso. Nie każda chce być kobiecą i subtelną, niektóre po prostu chcą być sobą i nie mają parcia na szukanie poklasku wśród klotek. Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 15:16 To nie jest tak, że krótki/długi/zielony w kropeczki postarza albo odmładza. Zależy od wielu rzeczy, od rysów twarzy, rodzaju włosów, całości stylu... Zresztą - też od tego, co sądzą oglądający. Jedni widzą pazur, inni babcię w przychodni, jeszcze inni - odmładzanie na siłę. Mnie osobiście się podoba (chociaż wiem, że nie jest to fryzura dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 12:16 A Figura zrobiła się na niebiesko. Wygląda na spóźniony bunt nastolatki i jest obciachowe. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 12:22 Kolor mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 13:57 Jest ok, chociaż mnie się kolor kojarzy ze starszymi paniami siedzacymi w przychodni. Moja osobista babcia miała taki okres, że machnęła sobie takowy kolor włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
frntta666 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 14:17 Ladnemu we wszystkim ladnie A ona jeszcze jest ladna i moze sobie, poki co, spokojnie pozwolic na takie odloty. Fajnie wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 14:49 Nie podoba, ale robi wrazenie Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 15:10 Mam do niej jakąś słabość😉, moim zdaniem wyglada super. Odpowiedz Link Zgłoś
frntta666 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 15:59 Tez mam do niej slabosc Ma kobieta spooooro za uszami, ale jest urocza przy tym Odpowiedz Link Zgłoś
clara.burgund Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 19:51 frntta666 napisała: > Tez mam do niej slabosc Ma kobieta spooooro za uszami, ale jest urocza przy > tym A z czym ona taka " urocza" ? W tym zachowaniu godnym baby z magla, bezsensownym mieleniu ozorem czy ujawnianiu najbardziej intymnych szczegółów ze swojego pożycia seksualnego? Odpowiedz Link Zgłoś
guacamole2020 Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 16:10 Tak sobie czytam te komentarze i w sumie to wszystkie mamy tak samo sprane berety. Fruzura ma odmadzac a nie postarzać, cięcie, kolor, długośc, uczesnie ma być upiekszające i najlepiej zeby sie wszystkim podobało. W głowie sie nie mieści , że ktoś mógłby zrobić fruzure z mysla 'a niech mnie postarza, chce wygladac jak babcia, kolor mi nie pasuje, ale mi sie podoba'... Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 16:43 Tylko że gdy czytasz forumowe wątki, to wychodzi na to, że postarzają i długie włosy, i krótkie, i farbowane, i niefarbowane... I bądź tu mądra 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 16:49 Ale ta fryzura jej nie postarza, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czoobakka Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 16:49 Super. Ale ja nie jestem ciotką. Choć stara jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 21:45 Bardzo hm artystyczna. Na co dzień tak się nie da chodzić, trzeba by chyba co rano układać na nowo (i umieć to robić). Odpowiedz Link Zgłoś
seaview Re: A nowa fryzura Moniki Richardson? 01.09.23, 22:02 O, to ja tutaj mogę napisać: najważniejsze, że jej się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś