la_bonne_cusine 01.09.23, 14:22 35 lat . Mgr obroniony 2 lata temu na jakiejś prywatnej uczelni. Mieszkający z wami. Właśnie został wywalony ( nie przedłużono umowy) z roboty, w której pracował rok za lekkomyślne podejście do obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:24 Jak z niepełnosprawnością, kocham jak własne i przeklinam los, jak wszystko z nim w porządku, to nie istnieje, bo nie wyobrażam sobie żyć ze zdrowym starym koniem, płeć obojętna, pod jednym dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:40 Jeśli to córka, to przed końcem umowy polecam zajście w ciążę, żeby nie mogli wywalic. Od 2 kresek na zwolnienie i wykorzystać wszelkie wolne, chorobowe i wychowawcze na bombelka, jakie się tylko da. Haha Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:46 Nie dziel na płcie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:50 Dlaczego nie, przecież Ty non stop dzielisz. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:57 Ja dzielę? To tylko przypadek, że w moim otoczeniu tylko parzyste cyfry w peselu zachodzą a ciążę i pewnie zupełnym przypadkiem imię kończy się na a. ( Kosma - nie był) Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:59 Zapewne nie są to niepokalane poczecia, zatem bombelek płci męskiej niech robi swojego bombelka i tobie na Losc a to wychowawczy a to tacierzynski, a to opieka na bolbelka, chorobowe na juniora itd. A wszystko z twojej kieszeni 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:13 Nie tylko z mojej. Z twojej też. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 19:29 Ale jako matce 2 bombelkow mnie to zupełnie nie przeszkadza i jestem za tym, żeby korzystać z praw pracowniczYch przewidzianych w kodeksie pracy i to do oporu, bo dzieci są najważniejsze 😝 Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:03 oo, a moja corka ma pesel nieparzytsy, w ciaze nigdy nie zajdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:16 Raczej nie jest możliwe żeby miała cyfrę kontrolną inną niż powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:18 la_bonne_cusine napisał(a): > Raczej nie jest możliwe żeby miała cyfrę kontrolną inną niż powinna. Ale wiesz, że cyfra kontrola nie ma nic wspólnego z płcią? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:10 la_bonne_cusine napisał(a): > Ja dzielę? To tylko przypadek, że w moim otoczeniu tylko parzyste cyfry w pesel > u zachodzą a ciążę w twoim otoczeniu w ciążę zachodzą osoby na podstawie cyfry kontrolnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:14 To tej pory tak. Jak wspomniałam może to być zupełny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:01 la_bonne_cusine napisał(a): > Nie dziel na płcie. Przecież to ty w pierwszym poście piszesz czasowniki w rodzaju męskim. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:13 Odpowiedziałam odnośnie ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:17 la_bonne_cusine napisał(a): > Odpowiedziałam odnośnie ciąży w sensie, żeby nie dzielić na płcie w temacie zachodzenia w ciążę? Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:18 Jak syn to może płeć zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:41 Zostawiłabym maluszka w oknie życia i niech się siostry martwią, bo co tu innego zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:45 Pewnie podmienione w szpitalu, bo to nie możliwe, że moje. Co bym, zrobiła? - szukała swojego, a to dziecię zwróciła. (zapewne rodzona matka była na zwolnieniu od pierwszego dnia ciąży, dlatego taki leń ) Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:45 Pytam poważnie. Sytuacja autentyczna. Jest jeszcze jakiś sposób na takiego wałkonia? Mieszka u matki, nie dokłada się do kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:53 Trzeba było wychowywać tak żeby się dokładał teraz to można mu i tot ej narzeczonej szukac… Odpowiedz Link Zgłoś
nieeznaajoomaa Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 02.09.23, 07:36 Jak pracował, to też się nie dokładał? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:51 Udusilabym, rzecz jasna. Potem przez iks lat pozostaje na utrzymaniu panstwa, przez ten czas mieszkanko zarabia na siebie i na moje luksusy, gdy juz wyjde. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 14:59 Jakie mieszkanko? Te, którego dziecko nie posiada? Nie zrozumiałam wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:00 Wcale mnie to nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:01 Moje mieszkanko. Dziecka juz nie ma, ja nieobecna, lokum pod wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:02 Nie "te", tylko "to". I faktycznie - nie zrozumiałaś, ale nie dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:17 Dalej nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:19 I dalej to nie dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:20 Trudno. Umrzesz nie rozumiejac. Nie ma przepisu, ze trzeba wszystko rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 15:19 Masz rację. To Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 19:34 Serio nie rozumiesz? 😳 IQ nizsze niz numer buta? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 19:37 To z przepracowania, bo musi robić za te wszystkie wredne ciężarnej że swojej firmy xo siedzą na l4 Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 19:40 Nie . Ja płacę tylko za 33 dni. Za resztę płacisz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 19:59 Ależ niech im idzie na zdrowie, ktoś musi w końcu wychowywać nowe pokolenie geodetów 😆 i nie widzę powodu, by były to nianie a nie ich matki. Ty chcesz przerzucić koszt wychowania nowych geodetów w całości na ich rodzicow, ale niestety żyjesz w kraju "prorodzinnym" haha. Niech sobie te kobity bezstresowo poodpoczywaja w ciąży, bo jeszcze się przy bombelkach narobią. A potem niech sobie w spokoju odchowaja te bombelki, oby tylko szefowe miały lepsze, a nie takie sucze jak nie powiem kto 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 20:01 A może byś swoją krucjatę przeciw ciężarnym i matkom małych dzieci przekierowała i te energię poświęciła np na wątki antyklerykalne? Ty wiesz ie publicznej kasy tam idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 02.09.23, 10:02 To tym bardziej nie powinnaś mieć o to bólu tyłka. Szczególnie, że na emeryturę kiedyś by się poszło, a ktoś na nią robić będzie musiał. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 19:50 Dlaczego ja mam coś robic z tym dzieckiem? Dorosłe dziecko się kocha, wspiera i szanuje, a reszta należy do niego. Jako matka zastanawialabym się może czy przyczyna problemów nie leży we mnie, czy nie uzaleznilam dziecka od siebie jakims toksycznym zachowaniem. Nie musi tak być (nie zawsze matka jest winna), ale to jest obszar, na który mam wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
daltonka Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 01.09.23, 23:19 Trudno uwierzyć, ale ok 1. Mgr obrona na starość? Co robił przed obroną tyle lat? 2. Karmisz i opierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
polamek100 Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 02.09.23, 00:08 Wyslalbym na kuracje odwykowa i nie udawal ze nie widze ze ten czlowiek ma powazny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
nieeznaajoomaa Re: Co byście zrobiły z takim dzieckiem. 02.09.23, 07:35 Czy on na pewno jest zdrowy? Odpowiedz Link Zgłoś