Dodaj do ulubionych

Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy!

02.09.23, 10:40

Aktualnie przebywam w Warszawie i to mnie ogłuszyło tak, że spokoju nie zaznam.
To znajduje sie z tyłu dachowego baneru na wysokim budynku.

Kto jego wie? Ratujcie.
Obserwuj wątek
    • ursydia Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 10:42
      No dzięki, teraz i ja nie zaznam spokoju. Ja, fanka kryminalnych podcastów widzę tam nieboszczyka.
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 10:50
        No właśnie, ja też.
        Komuś się umarło w takiej fatalnej pozycji.
        Ja może za dużo kryminałów przeczytałam
      • anorektycznazdzira Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 07:33
        Ja też! big_grinbig_grin
        nogę widzę... suspicious
        • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 08:31
          Jedna noga i dwie głowy?
          Może to ilustracja do ksiàżki Chmielewakiej?
    • alpepe Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 10:44
      Wygląda na wiadro na klej i resztki plakatu, jeśli pytasz o to z tyłu.
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 10:56
        No z tyłu, to jest przecież tył 😆
        Tak by zostawili, żeby komuś na łeb zleciało i nieboszczyka na dole wyprodukowało?
        Wichry tu się trafiajà.
        • kk345 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:35
          Ktoś zapomniał, zadzwoń na numer, który z reguły jest z przodu plakatu i zgłoś
          • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:42
            Tego z przodu nie widać. To jest pieruńsko wysoko.
            Tu zobacz całość bez rozciàgnięcia zdjęcia.
            Ja się tam nie wdrapię.
            Alpinistę na linach trzeba zwabić.
            • alpepe Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:52
              Mówię ci, że to, co napisałam, przecież to ciężki papier, pewnie gramatura 400, jak nie więcej. Pytanie, jaka tam jest róża wiatrów, bo może wieje zawsze tak, że tego nie zwieje. Albo dopiero co zmieniano plakat. W każdym razie nikomu się nie zmarło.
              • alpepe Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:53
                A tak w ogóle, to zgłoś do jakiegoś superaka czy co tam w Polsce jest tabloidowego, podeślij fotkę, niech się głowią, będzie zagadka lepsza od laguna na drzewie.
                • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 12:06
                  > podeślij fotkę, niech się głowią, będzie > zagadka lepsza od laguna na drzewie.

Myślisz, że tego nieboszczyka bez gaci z wypiętym tyłkiem też dojrzà?
                  Żeby się nie wygłupić 😆
              • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:58
                Róża wiatrów mogła się zmienić podczas środowej zawieruchy w Warszawie. Był armagedon deszczu i wiatru.
                Ja tam byłam w czwartek i to odkryłam z balkonu.
                Dziś jest dokładnie tak jak było wtedy. Potwierdzone.
            • kk345 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:57
              asia.sthm napisała:

> Tego z przodu nie widać. To jest pieruńsko wysoko.
              > Tu zobacz całość bez rozciàgnięcia zdjęcia.
              > Ja się tam nie wdrapię.
              > Alpinistę na linach trzeba zwabić.
              >
              Nie masz oglądać i się wdrapywać, tylko przeczytać numer telefonu agencji reklamowej i do nich zadzwonić
              • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 12:03
                Ale ja nie wiem co to za agencja. Z ziemi, od przodu nie widać co tam jest z przodu. Próbowałam zadrzeć głowę z przystanku, nie powiem co widać bo się nie chcę wyrażać. Tam chyba nic nie ma.
                • kk345 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 12:16
                  Jeszcze nie widziałam billboardu bez choćby nazwy lub logo agencji
                  • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 12:28
                    A może to ten nieboszczyk miał coś tam przykleić i nie dożył?

Sprawdzę wkrótce jak tam będę z większej odległości jak ten przód jest zagospodarowany, jeśli jest.
                    Może to jest banner do zburzenia? Może już nie wolno mu być na tym dachu?
                    • kk345 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 13:07
                      >Może to jest banner do zburzenia? Może już nie wolno mu być na tym dachu?
                      I tak oznaczają te do wyburzenia, kładąc trupy...żeby nie zapomnieć
                      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 13:12
                        Tak może być. 🤣

Moja wyobraźnia się rozbuchała i nie ma na to rady.
                        Po urlopie sobie w domu odpocznę.
                    • kachaa17 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 13:26
                      Za małe na nieboszczyka. A poza tym jak zwieje to chyba na dach spadnie.
                      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 13:34
                        Ale jak go w bok wiutnie i pokotłuje, potoczy się po lekko pochyłym. Tam sà róże wiatru, nauczyłam się nowego określenia. Ròża wiatru brzmi romantycznie 😀
                        • kk345 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 18:56
                          Róża wiatrów. W tej frazie wiatry są w liczbie mnogiej
                          • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 19:16
                            Di poprawki zatem: Róża wiatrów.
                            Zapamiętam.
                      • beneficia Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 20:40
                        Ta odnoga zrobiła się zdecydowanie chmielewska.
    • princesswhitewolf Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 10:50
      bardzo bym chciala odpowiedziec ze to UFO.
    • gama2003 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 10:58
      No masz.
      Zakłóciłaś mój spokój a aktualnie przebywam w Krakowie.
      Wołaj jakąś ematkę lokalną z lornetką !
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:35
        > Wołaj jakąś ematkę lokalną z lornetką !

Ja tam mam lokalnà przyjaciółkę, a lornetkę zwyobracałyśmy obie dokładnie. Więcej nie widać niż na tym zdjęciu.
        Nieboszczyk nadal do teraz tam leży, nie zwiało go.
        Nic się tam nie rusza, żywe nie jest. Resztki plakatu czy szmat by się ruszały na wietrze. Wiało w tygodniu momentami solidnie i lało, a toto ani drgnie.
    • bigimax4444 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:03
      To wlaz i ratuj jak taka jestes przejeta , a nie typowa aktywistka jest tylko "przejeta" a robic ma ktos inny
    • migafka357 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:03
      Wygląda na czrny worek na śmieci, z którego wystają jakieś szmaty. Swoją drogą, masz sokoli wzrok, że to wypatrzylaś😀
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:18
        E tam sokoli, wypatrzeć się samo dało z budynku po drugiej stronie ulicy. Potem powiększyłam fotkę z telefonu.
        Lornetka nie pomogła dużo.
    • tt-tka Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 11:46
      Zglos sluzbom - na takiej wysokosci to chyba straz pozarna bylaby odpowiednia - ze lezy tam nie wiadomo co i stanowi zagrozenie potencjalne i rzeczywiste. Po czym ustaw sie w poblizu, jak sciagna, to zobaczysz smile
      ewentualnie do dzialu miejskiego gazety stuknij
    • ga-ti Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 12:22
      Nie patrz w górę! big_grin

A na straż miejską jakbyś zadzwoniła i zgłosiła, że może komuś na głowę spaść?
      • ga-ti Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 12:23
        Ps. ja tam trupa nie widzę wink
        • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 12:31
          ga-ti napisała:

> Ps. ja tam trupa nie widzę wink

Masz szczęście znaczy i spokój święty.
          Ja bym chciała odzobaczyć 😀
        • borsuczyca.klusek Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 13:50
          No ja widzę gościa z głową w wiadrze 🙄
          • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 15:23
            A ma spodnie na dudzie?
            • borsuczyca.klusek Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 17:45
              Spodnie robocze, dwukolorowe z kieszeniami.
              • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 18:39
                borsuczyca.klusek napisała:

> Spodnie robocze, dwukolorowe z kieszeniami.

Spuszczone do kolan 😁
          • pade Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 18:33
            borsuczyca.klusek napisała:

> No ja widzę gościa z głową w wiadrze 🙄

ja teżbig_grin
            • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 07:13
              Wiadro zaczyna dominować, ale go nijak nie mogę dojrzeć. Czyżbym źle patrzyła?

Był kiedyś w internecie przebój z sukienkà. Ludzie nie mogli się zgodzić co do koloru. Tu chyba mamy to samo, nowy przebój internetu 🏆
              • totutotam.org Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 09:27
                1. Powiedz mi co widzisz, a powiem Ci kim jesteś.
                2. Iluzje optyczne, ktoś musi przejąć pałeczkę po Alfredzie Seckelu. Co by tu było na przykład rybką (wiadro czy ciało?) a co rybką Darwina (gołe pośladki czy dwie osoby)?
                3. Podobno nocą zawiązała się nieformalna grupa forumek, które weszły na dach.

• asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 10:06
                  >, które weszły na dach.

I gdzie sprawozdanie, się pytam.
                  Puchar czeka 🏆
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 12:40
        Ja tam nawet nie mieszkam, ja tam tylko z wizytà bywam. Dziwne, że nikt z mieszkańców jeszcze nie zgłosił. Moja mieszkajàca tam przyjaciółka nie może sobie teraz zawracać głowy cudzymi nieboszczykami.
    • hosta_73 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 17:38
      Ja widzę opuszczone pomarańczowe spodnie i wypiętą, chuda, goła dupę. Górna część ciała jest pochylona do przodu.
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 18:38
        hosta_73 napisał(a):

> Ja widzę opuszczone pomarańczowe spodnie i wypiętą, chuda, goła dupę. Górna cz
        > ęść ciała jest pochylona do przodu.
        >

Dokładnie tsk to widzę. Nieboszczykiem gibnęło do przodu i czôłkiem oparty zastygł. Ostatni moment prac na wysokości.
        • hosta_73 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 10:13
          😂 jakbym Chmielewską czytała
          • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 17:46
            hosta_73 napisał(a):

> 😂 jakbym Chmielewską czytała
            >

No bo to było chmielewskie zjawisko ( nadal ten majdsn tam leży) i gdyby Gurua żyła, odwiedziła swój ukochany Mokotów, to by raz dwa był zalàżek do nowej ksiàżki. Nieboszczyks na takiej wysokości, na takiej półeczce nigdy nie bylo, a tu jak na tacy miałaby podanego w dobrej, wyjściwej pozycji w jej dzielnicy.
      • karmelowa_nowa Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 18:54
        hosta_73 napisał(a):

> Ja widzę opuszczone pomarańczowe spodnie i wypiętą, chuda, goła dupę. Górna cz
        > ęść ciała jest pochylona do przodu.
        >
        Widzę dokładnie to samo🤣🤣
    • prosbaoporade5 Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 17:42
      Ja tam widzę 2 osoby.
      • totutotam.org Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 18:41
        Czyli trup się ściele coraz gęściej!

#team zwłoki. To jest idealne miejsce na podrzucenie.
        • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 18:48
          Dopuszczam wersję podrzucenia, nawet w tej pozycji. Fantazję miał podrzucacz 😀
          • totutotam.org Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 19:17
            W jaki sposób można tam wejść i sprawdzić? Bo jeszcze przyszło mi do głowy, że to jakieś fanty ze skoku stulecia, które muszą się odleżeć. Trochę to złote, może runo albo inny cielec?
            Będę niedługo w okolicy, mnie nie trzeba długo na przygody namawiać.
            • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 19:26
              Zjedziesz przed 26-tym? Mnie długo nie musisz namawiać. Złotego cielca jeszcze nie mam...
              • totutotam.org Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 19:48
                To byłoby pół cielca. Bo ja tak bezsęsu bym tam nie szła.

Przypomina mi się taka scena z filmu big_grin

youtu.be/xbmDiOu6_fs?feature=shared
                • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 20:00
                  Podzielimy się zgodnie. Scena znakomita, też miały cielca w walizce?
                  Po dobroci lepiej., nie trzeba po dachówkach spadać.
                  Już to widzę jak nam sprawnie to pójdzie.
            • musze.bo.sie.udusze Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 12:53
              Myślę że po pierwsze można wejść na dach tego bloku (jeśli wejście zamknięte na kłódkę to trzema mieć pomarańczową kamizelkę albo kask i jakiś duży notes czy coś, że niby jakąś inspekcję robisz i poprosić mieszkańców o klucze) albo dronik.
          • ardzuna Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 02.09.23, 23:45
            asia.sthm napisała:

> Dopuszczam wersję podrzucenia, nawet w tej pozycji. Fantazję miał podrzucacz 😀

I dużo siły. Też bym chciała umieć podrzucić na taką wysokość.
    • thank_you Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 15:37
      Al. Niepodległości 143

A co tam lezy, to odpowiedz masz przecież w sygnaturce wink
    • thank_you Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 15:40
      Omg, myślałam, ze pytasz o adres 😂😂😅 Tak czy owak:

Hamlecie, co tu leży? - pyta mama Hamleta, targając go za ucho.
      Hamlet: - Stryj, mamo.
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 15:50
        🤣 zidentyfikowsłaś obiekt 🤣

Ulgę odczuwam, dziękuję 👍
        • thank_you Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 16:00
          🤪
          • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 18:23
            Po przemyśleniu już wiem. Otóż stojàc tam w czwartek na balkonie przyjaciółki, rozejrzawszy się po znanej mi od wieków panoramie od razu mnie dźgnęło i zadałam pytanie: - Co tam leży, Hamlecie? To znaczy Hamleta zamieniłam na prawidłowe imię żeńskie. A ta mi mówi: – Nie wiem. Nic o stryju. No i straciłam wàtek z mojej własnej sygnaturki.
            Rozpoczęłam dokumentację, dochodzenie, zażàdałam szukania lornetki aż i jej się udzieliło. Spędziłyśmy na docieksniu ekscytujàce popołudnie bez konkretnego wniosku.
    • bistian Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 15:47
      Ktoś zostawił wiadro z klejem do plakatów, a teraz się wydało i premii nie będzie sad
    • sueellen Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 03.09.23, 18:35
      Co to za facet z wypiętym tyłkiem?
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 07:09
        sueellen napisała:

> Co to za facet z wypiętym tyłkiem?

A ma głowę? I gdzie jà trzyma?

Wzrok mamy ten sam 👏
    • alewcale Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 18:10
      to jest ruski szpieg
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 18:47
        alewcale napisała:

> to jest ruski szpieg

Pagib jak nastojaszczyj gieroj.

Nadal się nie rusza.
    • naturella Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 19:21
      Nie ma tu żadnej forumki z centrum Wawy, która ma drona? Bidety mają wszystkie, a drona żadna?!
      • asia.sthm Re: Kto zidentyfikuje ten obiekt? Pomocy! 04.09.23, 19:46
        Może chociaż któraś latawca ma, że o lotni nie wspomnę 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka