primula.alpicola 02.09.23, 12:53 Czy używacie na ciało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:48 A co masz na myśli z tym "wybiórczo"? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:52 Nie na całe ciało - na ramiona i ręce oraz na uda i pośladki. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:57 A, ok. A powiesz który produkt i jakiego konkretnie działania oczekiwałaś i czy te oczekiwania spełnił? Uzywasz codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 14:24 Do ciała używam retinalu z Ph Doctor ale zaczęłam systematycznie dopiero na wiosnę, potem na wakacje zrobiłam przerwę i teraz wznawiam więc trudno powiedzieć, czy spełnił oczekiwania, za wcześnie. Ale produkt przyjemny i nie zauważyłam, żeby barwił ubrania (ma żółty kolor), czego się obawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:36 szyja, dekolt. Mam umiarkowaną wiarę, że to wiele zmieni bo za późno się za to wzięłam, ale przynajmniej nie szkodzi i jest przyjemne. Na całe ciało nie wiem czy chciałoby mi się tyle wydawać biorąc pod uwagę, że trzeba co najmniej parę razy w tygodniu przez całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:41 Nie wiem. Podobno "trzeba" już po 25 roku życia. Ale fajnie by było gdybym zaczeła na 40 urodziny. Ale było minęło, czasu nie cofnę Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:42 Ja zaczynam właśnie na 40 więc liczę że coś da Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:45 Podobno ot jedyny składnik aktywny z udowodnionym dzialaniem anti aging. Ale poza tym ma tę zaletę, że pozytywnie działa też na rozszerzone pory. I chyba bardziej wierzę w healthy aging niż anty aging - może byc lepiej, gorzej ale cudów i tak raczej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:50 Twarz, szyje i dekolt zaczęłam smarować retin()lem już po 40, po roku zmiana była dramatyczna, na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 13:41 nie, tylko twarz, szyja dekolt. Ale do ciała mam balsam z wit.c. Szczerze mówiąc nie mam wielkich złudzeń, że to jakoś wymiernie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 14:37 Używam, Paula's Choice i Mawawo, tak 3-4 razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 14:41 A widzisz jakieś Miany na lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 14:50 Traktuję to chyba bardziej prewencyjnie, jak z twarzą. Na pewno skóra jest bardziej jędrna, ale wcześniej też nie była jakaś zła. O, po szyi mogę powiedzieć że zmieniła się na lepsze, bo latami ją zaniedbywałam w pielęgnacji a odkąd dostaje swoją porcję dobroci, to się bardzo poprawiła, skóra już nie jest taka wiotka. Tak że coś tam na pewno działa 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 14:58 Nie, ale falami stosuję polecony tu www.notino.pl/ren/radiance-serum-wygladzajaco-zluszczajace-z-aha/p-16040449/?gclid=Cj0KCQjwusunBhCYARIsAFBsUP9GEcP2e4YvCnBoeE1VDrt-XUX6gOa1IaQfyBzM2zMlPY9PpUVxw4EaAk42EALw_wcB i naprawdę jest spektakularna zmiana na plus bardzo szybko Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 15:03 Też używam, super wygładza tyłek Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Do fanek retinolu/retinalu. 02.09.23, 15:04 Używam balsamu Nacomi ale na ile taki tani kosmetyk działa to nie wiem, Odpowiedz Link Zgłoś