Dodaj do ulubionych

Czy rynna może sie sama naprawić?

02.09.23, 16:55
Rynna mi się rozszczelniła na łączeniu. Przerwa była około 1- 2 cm ( tak myślę , bo wysoko ale wystarczyło aby woda podczas deszczu się lała). Powiedziałam o tym 4 osobom pytając o drabinę. Wracam do domu, rynna naprawiona. Dzwonię od człowieka do człowieka i pytam czy mi przypadkiem naprawił gdy mnie nie bylo w domu, bo jak tak to dziękuję i chciałabym zapłacić. Każdy zaprzecza. Czy jest możliwe, że jeśli rynna się sama rozszczelniła to się może też sama połączyć?
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 16:56
      Niewidzialna ręka 🤚🏼
      • sueellen Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:02
        Podejrzewam dobrego elfa ale zanim zaczne śledztwo zastanawiam się czy to w ogóle możliwe by "sama się " wpasowała na miejsce?
    • tanebo001 Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:06
      Ale zajrzałaś i jest naprawiona czy sądzisz że się naprawiła bo się woda nie leje?
      • sueellen Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:07
        Nie zajrzałam bo nie mam drabiny. Była przerwa, nie ma przerwy.
      • sueellen Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:11
        Przed i po...
        • krwawy.lolo Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:17
          A jak to wysoko? Może "ktoś" puknął grabiami, czy innym kijem od szczotki?
          • sueellen Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:28
            krwawy.lolo napisał:

> A jak to wysoko? Z 5 metrów.
            • krwawy.lolo Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:52
              W taki razie ktoś wlazł na drabinę i przesunął. Albo nawet nie włażąc szarpnął i nastawił, jak w filmach nastawiają wywichnięte barki.
        • tanebo001 Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:17
          Nawet tą szczelinę widać. Nie. Ktoś to musiał zrobić i teraz robi sobie z ciebie jaja. I masz brzydką elewację.
          • sueellen Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:27
            A mi się właśnie podoba. Najzwyklejsza czerwona cegła. Nie lubię pooklejanych domów.
            • barbibarbi Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:58
              Nie słuchaj tych gamoni, rynna jak była pełna wody, to ta część dłuższa stała się cięższa i opadła lekko tym samym tworząc szparę. Jak woda wyleciała i wyschła to wszystko wróciło na miejsce, aczkolwiek przy kolejnym deszczu prawdopodobnie znowu pojawi się szpara. Takie to czary.
              • sueellen Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 18:31
                Chyba tak właśnie jest!
        • polamek100 Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 18:42
          Polczenie elementow rynny wymaga poprawienia.
          Odplyw w dol byl czesciowo zatkany. Woda sie zebrala na koncu rynny i jej waga obciazyla rynne ktora sie rozszczelnila . Woda sciekla i rynna na oko worcila na swoje miejsce ale problem ciagle jest i nalezy go naprawic bo poworci na 100%
          • sueellen Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 18:43
            Czyli rynna wymaga czyszczenia?
            • polamek100 Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 20:40
              Absolutnie i regularnie rynny potrzebuja czyszczenia. A kiedy jus pokazsie problme to wymagaj dokldnej inspekcji aaby mogly spelniac sowja role
              Sa siatki ktore sie zaklada na wierzch i te zabezpieczja aby sie nic wielkiego nie dostawalo ale ty bywaj trudne i do zalozenia i utrzymnia w czystosci poniewaz i na nich sie brudy zatrzymuja.
        • musze.bo.sie.udusze Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 20:54
          Na tym drugim zdjęciu nie ma deszczu, może daj jej szansę jak będzie padać 😆
    • krwawy.lolo Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 17:07
      Może jesteś pobożna? Nawet jeśli nieświadomie. I Sam Ojciec Święty, Jan Paweł, zakleił kitem święconym.
    • polamek100 Re: Czy rynna może sie sama naprawić? 02.09.23, 18:39
      Tak. Ale to nie jest na zawsze tylko tymczsowo
      Wystarczy ze sie "dziura" zamuli czy dostana sie jakies liscie a to zatka dziure.
      Tak sie przeciez naprawia dziury w oponach, wycieki w ukladzi chlodzenia i nawet oleju w samochodach - dodaje takiego czegoc jak smarki i to zatyka (tymczasowo)
      I twoja dziura tez zatkana tymczasowo -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka