Dodaj do ulubionych

Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do..

03.09.23, 18:01
...nowego roku, zgodnie z sugestią Shellwink
Moim celem głównym nadchodzącej jesieni, jak już wiecie, jest podniesienie tego placka zwanego dupą.
Pobocznie I bez związku chciałabym się nauczyć podciągać:p
Oto ostatnie zdjęcia przed wielkim jutrem:p
Dam znać czy nie uciekłam :p

Wy?
Jakieś cele na nadchodzące miesiące?
Obserwuj wątek
    • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 18:34
      W tym tygodniu mam ostatni wyjazd i potem wracam do normalnego rytmu jedzenia i treningów. Zrobiłam masę na wakacjach to teraz rzeźba smile Sylwetkowo to może uda się coś z talii wycisnąć i lepszy sześciopak zrobić, ogólnie jest ok.

Chcę się nauczyć podciągania i pompek więc pewnie koło listopada nowy plan treningowy zacznę. Tym razem bez zdjęć, bo zdjęć tyłka mam dużo ale żadne nie nadaje się na forum :p
    • shmu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 18:45
      Mój cel to nadal biegać 2 razy w tygodniu i polepszyć szybkość + dystans. Czyli więcej takich 10-cio, niż 5-cio km biegow. Dodatkowo jedna sesja ogólna na całe ciało. Chciałabym mieć znów tę lekkość biegania, jaką miałam 5 lat temu.
      Z drugiej strony chętnie przyjęłabym wyzwanie na wzmocnienie ramion, pleców i pozbycie się mamusiowego brzuszka. Może ktoś zna jakieś dobre zestawy ćwiczeń?
    • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 18:50
      Ja lapki robie, zdjecie Petardy mnie zmotywowalo wink Robie po swojemu, jak to leniwa bula, ale jestem prawie pewna, ze efekty beda. U mnie chyba efekt placebo dziala bardziej nawet niz cwiczenia big_grin W koncu jestem jedyna znana mi osoba, ktora sie upila piwem karmi... potega umyslu wink
      • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 18:54
        Petarda w czerwonym jest faktycznie dość motywująca 😅
        • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 18:56
          Ej wes, jak to latwo sie doprowadzic do takiego stanu. Ona nawet gruba nie jest. Inna rzecz, ze niekorzystne ujecie robi swoje wink
          • shule_aroon Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:40
            frntta666 napisała:

> Ej wes, jak to latwo sie doprowadzic do takiego stanu. Ona nawet gruba nie jest
            > . Inna rzecz, ze niekorzystne ujecie robi swoje wink
            Nie jest gruba, ale ramion raczej nie cwiczy w ogóle, i górna połowa ciala wygląda jak u bardzo przeciętnej i zapuszczonej kobiety z 5 lat starszej od niej.
            • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:17
              Tam jest chyba jeszcze wada postawy dodatkowo. Jakos tak zle szyje trzyma, pogarbiona, brzuch wypiety. Kurde i to tez mi grozic moze, mam tendencje do kulenia ramion uncertain
      • suki-z-godzin Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:13
        Daj linka do petardy, przegapilam.
        • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:16
          www.pudelek.pl/elegancka-paulina-smaszcz-przemierza-warszawe-w-czerwonym-wdzianku-odslaniajac-liczne-tatuaze-petarda-zdjecia-6933032634866624g?amp=1
          • suki-z-godzin Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:20
            Dzieki.
            Zmotywowala mnie. Gdzie moj pumeks?
            • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:29
              Guuupiaaa. Piety sie brudzo na miescie. To smog osiadl!
            • bombelek1 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:25
              Oo, to mnie też motywuje. Typowa przypadłości 50 tek 😄
              Jeszcze dwa tyg odpoczynku po skurczach nóg, i jadę że wszystkim.
              Pompki do stycznia deklaruję, 🤪
              Nie lubię, najbardziej że wszystkiego!
              Nad tyłem też popracuję.
      • kozaki_za_kolano Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:28
        Oglądam Petardę szczerze mówię, że nie wiem, co z nią niby nie tak. Że ma ramiona bez zarysowanych mięśni? No ma, jak większość kobiet na ulicy.
        Jak dla mnie wygląda normalnie.
        • mid.week Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:31
          W tym wątku chodzi o to zeby NIE WYGLADAC jak wiekszosc na ulicy...
          • kozaki_za_kolano Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:34
            To wiem. Ale dlaczego akurat wygląd tej konkretnej kobiety ma motywować?
            • suki-z-godzin Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:36
              Bo innych, przypadkowych, nie mozna na forum obgadywac ani wrzucac zdjec, to korzystamy z tej 🤷‍♀️
        • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:35
          Normalnie wyglada. Ale mnie sie takie rece nie podobaja. Umiesnione mi sie u kobiet tez nie podobaja. No chcialabym bez pelikanow i obwislosci i niegrube- jeszcze tak chociaz ze 4 lata. Po czterdziestce to juz mi pewnie bedzie wszystko latac wink
          • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:42
            A weź, mnie jakoś nic nie zaczęło latać przez ostatnie 5 miesięcy smile
            • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:44
              Mialam na mysli, ze bede miec wyrabane wink
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:48
                A dlaczego miałabyś mieć? Mocnymi ramionami lepiej się czołga do grobu
                • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:52
                  Chyba bede wolala sie tam toczyc i zataczac wink Ale nigdy nic nie wiadomo...
                • beznickova Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 10:53
                  > Mocnymi ramionami lepiej się czołga do grobu

I to jest argument! big_grin Przekonałaś mnie, czas szlifować formę na starość smile
              • extereso Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:29
                A to niby czemu
          • primula.alpicola Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:02
            frntta666 napisała:

Po czterdziestce to juz mi pewnie bedzie wszystko l
            > atac wink

big_grin
          • hanusinamama Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 12.09.23, 07:56
            Ale ze tak magicznie w dniu 40 urodzin??
        • niemcyy Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:22
          kozaki_za_kolano napisała:

> Oglądam Petardę szczerze mówię, że nie wiem, co z nią niby nie tak.

Np. wdzianko przed pepek przy wystajacym, balonowatym brzuchu podkreslonym obcisłą spódnicą. Tzn. dobrze, ze nie smierdzi i mozna odwrocic wzrok, ale urody sobie tym nie dodala.

I troche za duzo tego pomaranczowego rozu na policzkach.
        • bombelek1 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:28
          Ona ma grube łapki, zarysowanie mięśni?😂Jakich mięśni??
      • black_magic_women Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 23:37
        frntta666 napisała:

> Ja lapki robie, zdjecie Petardy mnie zmotywowalo wink

Mnie załamało, tzn pogrozilo mi palcem, że jak się nie ruszę...
        • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 07:04
          A chcesz jeszcze lepszy motywator? Obczaj sobie, jak wygladala Christina Ricci w filmie "Monster". Mloda, piekna dziewczyna, ktorej wtedy utycie poszlo w rece. Az sie odechciewa ciastki jesc, jak sie wie, ze czlowiek ma podobna tendencje wink
    • extereso Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 18:55
      Trzymać się 4g w tygodniu: 2 sztangi, 2 pilatesy. Reszta opcjonalnie.
    • primula.alpicola Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 18:58
      Zaniedbałam jogę, niestety, za rzadko robię.
      Zatem cel, zwiększyć częstotliwość.
    • hippolina Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:02
      Codziennie o 4.30 trening siłowy (od pół godziny do godziny) a po powrocie z pracy 45 minut rowerka stacjonarnego z interwałami oraz bardziej intensywne spacery z psem. Dieta - dwa białkowo tłuszczowe posiłki, dziennie, IF 16/8, może się uda 20/4. Podciągać się chyba nigdy nie nauczę, mam zbyt umięśnione uda i łydki. Cel to minus 20 kg - przez cztery miesiące.
      • primula.alpicola Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:04
        Pomijając całą absurdalnie ekstremalną resztę, to co mają łydki i uda do podciągania się..?
        • thea19 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:09
          pewnie ciężar duży a ręce słabe
          • suki-z-godzin Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:11
            Ciezar na bank duzy skoro celem jest zrzucenie 20 kilo, a nie podejrzewam checi zrzucenia masy miesniowej.
        • mid.week Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:10
          primula.alpicola napisała:

> Pomijając całą absurdalnie ekstremalną resztę, to co mają łydki i uda do podcią
          > gania się..?

Może ma takie nogi i ramiona Petardy? big_grin
      • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:09
        "Podciągać się chyba nigdy nie nauczę, mam zbyt umięśnione uda i łydki. "

🤔🤔🤔
      • suki-z-godzin Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:10
        Dolaczam do grona zaciekawionych zwiazkiem umiesnionych ud i lydek z podciaganiem.
        • magdallenac Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:43
          Może być tak, że wszystkie mięśnie poszły w uda i łydki i dla ramion już nic nie zostało. Te 100% mięśni, które przysługują każdemu człowiekowi, u niej skumulowało się na dole.
        • hippolina Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 14:30
          suki-z-godzin napisała:

> Dolaczam do grona zaciekawionych zwiazkiem umiesnionych ud i lydek z podciagani
          > em.
          >
          Spójrz na osoby trenujące kalistenike, mają mocno rozbudowaną gorę i mało dół. Żeby dźwignąć mój ciężar i w dodatku 192cm wzrostu, które nieszczęśliwie posiadam musiałabym mieć siłę slonia.
          • suki-z-godzin Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 14:42
            Czyli problemem nie sa umiesnione uda, tylko brak umiesnionych ramion i 20 kilo nadwagi.
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:49
        Weź nie strasz, ja mam umięśnione nie tylko uda i łydki ale jeszcze tyłek, mam nadzieję że dam radę to podciągać
      • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 10:58
        hippolina napisała:

>Podciągać się chyba nigdy nie nauczę, mam zbyt umięśnione uda i ły
        > dki. Cel to minus 20 kg

🤣
        • hippolina Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 14:32
          piataziuta napisała:

> hippolina napisała:
          >
          > >Podciągać się chyba nigdy nie nauczę, mam zbyt umięśnione uda i ły
          > > dki. Cel to minus 20 kg
          >
          > 🤣
          Zobaczymy,natomiast się będzie śmiał za cztery miesiące
          • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 14:56
            Jeśli za cztery miesiące dalej będziesz twierdzić, że przy podciąganiu przeszkadzają ci umięśnione nogi, to dalej się będę śmiać.
            • akseinga1975 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:07
              A z takim zadem co robic, odchudzac czy podnosic?
              • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:14
                Spoko zad, okrągły.
              • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:16
                Nie odchudzać. Podnosić/kształtować.
              • akseinga1975 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:20
                😉 to Ty mnie sprowokowalas do zaintetesowania duda.
                • akseinga1975 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:23
                  Tez mi sie tak wydawalo bo wage mam w normie 58 kg przy wzroscie 168.
                • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 21:00
                  akseinga1975 napisała:

> 😉 to Ty mnie sprowokowalas do zaintetesowania duda.

"ja" czyli która? suspicious
                  • akseinga1975 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 21:04
                    Glownie Szarm, ale ogolnie wszystkie dudy w tym watku.
                    • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 21:11
                      🙂
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:27
                Fajny tyłek, pompuj go bez odchudzania.
                • akseinga1975 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:35
                  Prawie 50 lat nie interesowal mnie moj zad. Dzieki Wam bede pompowac😁
                  • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 21:02
                    no i fajnie smile
      • bombelek1 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:33
        Oj, podziwiam, naprawdę. 4.30 mówisz?😄
        Życzę powodzenia!

Może zrób jednego dnia siłkę, drugiego rower, bo przekombinujesz. Odpoczynek też jest potrzebny 🙂
    • thea19 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:15
      poprawić mięśnie sylwetkowo: wewnętrzne ud, aktony (jak już bark pozwoli), bicki i tri bo za chudo jednak w stosunku do nóg, odrobinę plecy i zad. Potrzebny mi nowy plan. Zmniejszyć zdecydowanie ilość izometrii i crossfitów wszelakich bo juz za wiele w tej dziedzinie nie osiągnę na poziomie obecnie dostępnym. Ps placka nie da się podnieść, trzeba go zbudować.
    • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:17
      No właśnie się zastanawiam jak to wszystko rozegrać 🤔
      1. Myślę że od października pływanie-objetosciowka ale open water (bo do połowy września szybkość), tak żeby zima wystartować na dłuższym dystansie (w listopadzie iceswiming na 250 m w rzece i potem w lutym w morzu ) I zająć przyzwoita lokatę. Bo 1km w tym roku w lodowym pływaniu nie dam jeszcze rady

2. Nowy treking na maximus gluteus
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:25
        Jak się tego maximusa robi?
        • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:32
          W tygodniu będę miała to ci podrzucę na priv
          (Trening nie treking 🤦‍♀️)
        • primula.alpicola Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:49
          ggrr.ruu napisała:

> Jak się tego maximusa robi?

Przysiady, hip thrusty, martwe ciągi, wejścia na podwyższenie z obciążeniem, bułgary, odwodzenie nogi w tyl na wyciągu dolnym.
          • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:53

> ggrr.ruu napisała:
            >
            > > Jak się tego maximusa robi?
            >
            > Przysiady, hip thrusty, martwe ciągi, wejścia na podwyższenie z obciążeniem, b
            > ułgary, odwodzenie nogi w tyl na wyciągu dolnym.

To robiłam
            Efekt jest ale chce więcej bo albo dooopie się znudzilo/robiłam za mało/za rzadko /etc
            (Poza hiptrust-nie lubię)
            • primula.alpicola Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:56
              Twojego tyłka nie obchodzi, że nie lubiszwink To wyborne ćwiczenie, i glute bridge też.
              Pewnie potrzebujesz większych obciążeń i może więcej jedzenia?
              Ciekawa jestem Twojego planu; pewnie co najmniej kilka z tej mojej listy się tam pojawi.
              • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:01

> Twojego tyłka nie obchodzi, że nie lubiszwink To wyborne ćwiczenie, i glute brid
                > ge też.
                > Pewnie potrzebujesz większych obciążeń i może więcej jedzenia?
                > Ciekawa jestem Twojego planu; pewnie co najmniej kilka z tej mojej listy się ta
                > m pojawi.

Twoja lista to moja lista 😉-zakładam.wiec że będzie. Z nowości-stawiam.na gumy .
                Nie wiem czy na większe obciążenia pozwoli głowa (kolano)
                A HT nie będę robić i mam.w de co.na to mój de 😉
                • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:03
                  A GB robię z miniband +na drabinkach + jednonóż (genialne )
              • extereso Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:47
                To klasyczne ćwiczenia z tzw brazylijskich pośladków. Niestety w większości czwartków na takie chodzę, bo nie cierpię. Ale tyłek mam z natury bardzo na tak, więc wiele mu nie trzeba szczerze mówiąc, a że bardziej wierzę w podkreślenie atutów niż niwelowanie deficytów, to nie mam wyjścia.
          • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 19:57
            Robię wszystko ale chętnie coś nowego spróbuję
            • primula.alpicola Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:03
              Niczego lepszego nie wymyślonobig_grin
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:26
                Ale chodzi o to, jaki plan z tego ułożyć. Może jeszcze mi się tyłek zaokrągli i podniesie smile
                • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:34
                  ggrr.ruu napisała:

> Ale chodzi o to, jaki plan z tego ułożyć. Może jeszcze mi się tyłek zaokrągli i
                  > podniesie smile

Tak -plan ma znaczenie
                  Tak naprawdę konfiguracji może być multum a i ćwiczenia nietypowe robią robotę
                  Muszę wrócić do slidow -bo też dobry efekt dawały a przy okazji kardio (mi kurde życia brakuje bo nie nadążam z pogodzeniem kardio z którego nie zrezygnuje z siłowymi)
                • extereso Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:47
                  🤣🤣🤣 dobre Grruu
                  • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:12
                    No co 🙄
                    • extereso Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:23
                      ggrr.ruu napisała:

> No co 🙄
                      Żeby czegoś Twojemu tyłkowi odmawiać, to... To już nie wiem co. Każda zmiana może mu zaszkodzić.
                      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 23:52
                        Jak się jeszcze trochę podniesie i będzie bardziej sprężysty to nie zaszkodzi smile
                        • bombelek1 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:48
                          😄Ej nic mu nie brakuje!
                          Mój od zawsze płaski i lepszy nie będzie 🤪
                          PS. Jak was czytam, to mam ochoty z rana wrzucić co nieco 😍
                          • akseinga1975 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 20:58
                            Wrzucaj smialo😊
        • homohominilupus Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:12
          Gluteus Maximus to jak ten dostojnik rzymski w Żywocie Briana 🙃
    • andallthat_jazz Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:01
      Masz takie plaskodupie jak ja, ale brzuch sliczny. Za poleceniem kupilam sobie poduszke dmuchana, ktora ma pilnowac sylwetki przy siedzeniu. Wreszcie mnie duda nie boli po siedzeniu na twardym. Za to utrzymac sie na tej cholerze i nie spasc to sztuka. 🙄 Od przyszlego tygodnia dolaczam z regularnym fitnesiarstwem. Jutro chocby skaly sr... ide cwiczyc.
    • shellyanna Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:17
      Mój cel: wzmocnienie i ujędrnianie oraz oczywiście szpagat do sylwestra wink
    • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:22
      Nie wiem jakie są moje cele.
      Dobrze byłoby nie przytyć i podrzeźbić opadnięte mięśnie.
      Podrzeźbienie będzie łatwizną (w przeciwieństwie do nieprzytycia).

Pragnienia reformy chyba bardziej wokół twarzy się kumulują (ale tu się, póki co, przyczajam, ze strachu obsr.ana).
      • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:38
        Dziś
        • hippolina Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 14:34
          piataziuta napisała:

> Dziś
          I ty się ze mnie śmiejesz, biedna kobieto
    • alexis1121 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:31
      Bardzo ładna figura. Nie mam żadnych celów, na szczęście świetnie wyglądam.
      • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:06
        Wygladasz, to prawda ❤
        • alexis1121 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:20
          😅❤️
    • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:31
      Fitnessiary, a kojarzy któraś tego trenera?

instagram.com/pawelgluchowski?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.pawelgluchowski.pl/

Sensownie to Waszym zdaniem wygląda? Rozważam skorzystanie, ale chętnie poznam Wasze zdanie. Widzę, że na konkretnych ciężarach pracuje z dziewczynami
      • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:36
        Nie znam nie obserwuje ale weszłam.i..mojego zaufania nie wzbudza 😅

• wisma_atria Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 06:10
        Ten Gluchowski wygląda jak podrobka
        www.instagram.com/bretcontreras1/ i
        www.instagram.com/glute.guru/

Jak już, to ja bym szła w oryginał
        Na zdjęciu jeden z 3 dni treningowych w tym miesiącu
    • figa_z_makiem99 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:36
      Ładnie, ja robię masę mięśniową, też staram się zbudować tyłek bo naturalnie mam mały i płaski, po ramionach widać szybciej.
    • laura.palmer Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 20:58
      Dołączam do fitnessiar, plan to biegać 3 razy w tygodniu. Zaczęłam tydzień temu, na razie po 3km, bo nie biegałam od lat więc kondycja jest taka sobie. Chcę w październiku robić po 5k, do końca roku po 7km.
      Cel to poprawa kondycji i odporności, bo cały ubiegły rok łapałam infekcję za infekcją od mojego żłobkowicza. Bieganie, regularne branie witaminy D, więcej warzyw w diecie i mam nadzieję że ten sezon będzie lepszy od poprzedniego. smile
      • homohominilupus Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:15
        Powodzenia!
        Tylko postaraj się nie odpuszczać nawet w najgorszą pizgawicę.
        Mnie bieganie jesienią i zimą w deszczu, wietrze i plusze bardzo zahartowało i podniosło odporność.

Sensowny ubiór (nie za cieply) i heja.
        • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:31
          A ja powiem inaczej- nie klep ciągle tego samego bo postep rodzi się z różnorodności. Wprowadz marszobiegi interwały podbiegi itp

W kwestii ubioru - do biegania zawsze ubierz się dodając +10 stopni (czyli jak na dworze jest 10 to ubierz się jak na 20 -czyli np krótkie spodenki i dluga/krotka góra)-
          (Na rower w drugastfone -jakby było 10 stopni mniej)
          • laura.palmer Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 22:11
            Dzięki dziewczyny. 🙂 Myślę że będzie dobrze, kiedyś sporo biegałam, przymierzałam się nawet do udziału w jakimś zorganizowanym biegu. Przerwałam nie pamiętam nawet dlaczego, potem ciąża, niemowlak w domu, po macierzyńskim nowa praca, żłobek i choroby, więc zawsze po 100 wymówek. Teraz się wszystko fajnie ustabilizowało, mam czas, a to najważniejsze. A bieganie wciąga. 😁
          • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 05.09.23, 21:19
            > W kwestii ubioru - do biegania zawsze ubierz się dodając +10 stopni (czyli jak
            > na dworze jest 10 to ubierz się jak na 20 -czyli np krótkie spodenki i dluga/kr
            > otka góra)-
            > (Na rower w drugastfone -jakby było 10 stopni mniej)

Łot???
            Jakbym na rower ubrała się jak na 4 stopnie, gdy jest 14, to po 4 minutach spadłabym z roweru z ugotowanym mózgiem.
            Z tym bieganiem też bym nie przesadzała (w odwrotną stronę) - jak się nie biega kilometra w pięć minut razy kilka, to nie ma co się za bardzo rozbierać.
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 03.09.23, 21:20
        Witaj w sekcie smile
    • wisma_atria Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 06:31
      Szarm zazdroszczę Ci "newbie gains".

Ja wczoraj byłam z mężem na próbnej lekcji brazylijskiego jiu-jitsu. Kurcze, wiedziałam że to kontaktowy sport i bez żartów ale co innego na sobie to poczuć. Było tak fajnie jak miałam nadzieję że będzie, ale dobrej szkoły musimy szukać dalej, bo instruktor był poniżej oczekiwań.
      Czuję że to sport w którym mam szansę się zakochać.
      Z innych rzeczy, to mimo obsesji barefoot butów zdecydowałam się zamówić specjalistyczne buty do ruckingu, bo chodzenie z 12 kilogramowy plecakiem w butach z "zero drop" mi za bardzo obciąża ścięgno Achillesa.
      Cel to powrót do regularnego, czyli co najmniej 3-4 razy w tygodniu, ruckingu, no i znalezienie dobrej szkoły bbj.

• frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 07:00
      Lapska w stanie napiecia wink Stan- poczatek drogi do wysmuklenia. Jak sie uda osiagnac cel, wrzuce fotke "po"- jak nie, to nie big_grin
      • bovirag Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 08:35
        Polmaraton za 5 tygodni!
        Dziś już zrobilam 7k, idę do roboty a wieczorem na jogę.
        Nie ma wyjścia, musi się udać!
        • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 08:49
          bovirag napisała:

> Polmaraton za 5 tygodni!
          > Dziś już zrobilam 7k, idę do roboty a wieczorem na jogę.
          > Nie ma wyjścia, musi się udać!

Chcesz w 5 tyg zrobić formę do półmaratonu?🤔
      • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 08:51
        Fornita ,wiem że akurat to co ja piszę masz gdzieś 🤪ale akurat ramiona masz spoko.i wysmuklac nic nie musisz
        (Chyba że masz na myśli umięśnienie)
        • frntta666 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 08:59
          Oczywiscie, ze nic nie musze- a czego fanaberyjnie chce, to inna sprawa. I wszystko mam spoko, wedlug swoich osobistych norm, na ktore nie maja wplywu wypociny forumowych bodyszejmerek ❤ milego dzionka i smacznej kawusi wszystkim 😇
          • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 09:03
            I tak trzymać,tak trzymać!
      • figa_z_makiem99 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 12:17
        Tak trzymaj 👍 ile razy w tygodniu ćwiczysz?
    • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 11:02
      Jak tam poniedziałkowe nastroje przedtreningowe?

Muszę się przyznać, że mam strasznie dziwną przypadłość - za każdym razem, gdy wchodzę do fitnessowego wątku, to nabieram straszliwego pragnienia na paczkę czipsów. WTF?
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 11:33
        Biorę na wyjazd gumę i będę robiła prosty trening wieczorem, na siłownię mam szanse dopiero w czwartek
        • ekstereso Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 11:55
          Ja też w drodze i też widzę gumy w walizce
          • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 12:06
            Ja wyjeżdżam w środę po pracy i zabieram nie tylko gumy, piłkę gimnastyczną, ale jeszcze pięciokilowe talerze od sztangi. tongue_out
            Na sztangę się pewnie Mieciu nie zgodzi (on nas pakuje). :p
            • ekstereso Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 12:12
              👍 ja sprawdziłam, blisko hotelu jest fajna szkoła jogi, może pójdę
      • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 11:57
        Ja zaraz wysyłam chłopa do Anglii na trzy dni i na 13 lecę na siłkę. Aaaa, stresuję się:p
        • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 12:03
          Godzina czy więcej?
          • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:14
            Ja to mam kuwa szczeście! Ile sił mentalnych mnie kosztowało przestawienie progu to lepiej nie mówić a tam się okazuje, że dziś zajęć nie będzie bo właśnie pękła rura w kiblu i zalało pół siłowni. No ja pierdole, tak się nie robi! Nie wiem czy kolejny raz dam rade tam pójść 🙄
            No nic, idę do domu.

Swoją drogą, to wysłanie chłopa w podróż to też nie byle wysiłek. Wszystkimi kończynami się zapierał żeby nie jechać a ja ze wszystkich sił go wypychalam z chalupy 🤣
            Teraz pewnie myśli, że mam umówiona schadzkę z kochankiem:p
            • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:15
              Przestawienie progu- wejście miałam na myśli, gdyby ktoś nie zrozumiał:p
              • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:19
                Przestąpienie.
                Iść po te czipsy czy nie iść?
                • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:22
                  Niee, zjedz brzoskwinię:p dobre mam, chcesz?
                  • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:25
                    A weź! tongue_out
                    Ale mam pomidora. Może jak posolę to będzie trochę jak czipsy? 🤔
            • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:18
              szarmszejk123 napisał(a):

> Ja to mam kuwa szczeście! Ile sił mentalnych mnie kosztowało przestawienie prog
              > u to lepiej nie mówić a tam się okazuje, że dziś zajęć nie będzie bo właśnie pę
              > kła rura w kiblu i zalało pół siłowni. No ja pierdole, tak się nie robi! Nie wi
              > em czy kolejny raz dam rade tam pójść 🙄
              > No nic, idę do domu.

Łooot
              De
              Faaak
              ???

> Swoją drogą, to wysłanie chłopa w podróż to też nie byle wysiłek. Wszystkimi ko
              > ńczynami się zapierał żeby nie jechać a ja ze wszystkich sił go wypychalam z ch
              > alupy 🤣

Czemu?
              • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:21
                Czemu go wypychalam czy czemu nie chciał jechać?
                Nie chciał jechać bo jest nietowarzyski 🤣
                A ja go wypychalam, bo ten wyjazd to nowe kontakty, przede wszystkim, które pomogą mu rozwijać firmę.
                • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:24
                  Aaaa. Myślałam, że chcesz mieć chatę wolną, a Ty dobrą żoną jesteś.
                  • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:26
                    Ee, nie, on mi w domu w niczym nie przeszkadza w sumie:p
                    Co innego, gdyby zabrał też młodą, to by była całkiem inna historia 🤣
                • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:25
                  Poza tym krzywda to mu się tam dziać nie będzie, pójdzie sobie na tor kartingowy czy co tam za debilne atrakcje wymyślili, posiedzi, powyglada, upije się z jakimiś prezesami i tyle, po jutrze już w domu będzie:p
      • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 14:36
        piataziuta napisała:

> Jak tam poniedziałkowe nastroje przedtreningowe?
        >
        > Muszę się przyznać, że mam strasznie dziwną przypadłość - za każdym razem, gdy
        > wchodzę do fitnessowego wątku, to nabieram straszliwego pragnienia na paczkę cz
        > ipsów. WTF?

Wyglada na to, że mam dzisiaj regenerację 😅
        A chipsów dłuuugo nie zjem bo po chiperkowej imprezie akurat dopadła mnie rzygajna wirusowka -ze wciąż mi się kojarzy ..🙈
    • miss_fahrenheit Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 04.09.23, 13:02

> Jakieś cele na nadchodzące miesiące?

Osiągnąć taki brzuch, jak Twój. Zobaczymy, czy mi się uda.
    • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 10.09.23, 11:44
      Zrobiłam sobie analizę składu ciała. Pomożecie mi to rozpracować?
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 10.09.23, 11:45
        I jeszcze takie coś
        • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 10.09.23, 11:52
          5lat temu ??
          • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 10.09.23, 11:56
            A nawet nie zwróciłam uwagi że data tak ustawiona smile Moje parametry się zgadzają. Tylko mi lepiej powiedz czy jest dobrze czy źle
            • wapaha Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 10.09.23, 12:07
              ggrr.ruu napisała:

> A nawet nie zwróciłam uwagi że data tak ustawiona smile Moje parametry się zgadzaj
              > ą. Tylko mi lepiej powiedz czy jest dobrze czy źle

dla mnie źle uncertain
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 10.09.23, 21:06
                Wyśle to trenerce i zobaczymy po miesiącu nowej diety i planu treningowego. Nigdy wcześniej nie mierzyłam to nie mam porównania
        • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 08:53
          Czy ja dobrze rozumiem, że na tym pierwszym zalecają ci przytyć 8.8kg?
          • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 09:24
            No właśnie tak, mimo że mam BMI w normie. Znam na to tylko jeden sposób ale nie mam obecnie kandydata na ojca big_grin
            • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 09:27
              Trochę dziwne w sumie, że aż tyle przy BMI w normie.bo co prawda jesteś bardzo odtłuszczona, ale prawie 9kg tłuszczu to by jednak było bardzo dużo przy twoim wzroście:p
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 09:38
                Jako idealna waga jest chyba ustawiony środek BMI
                • szarmszejk123 Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 09:40
                  No tak, ty jesteś o włos od niedowagi wg BMI, to może, ale i tak wydaje mi się sporo.
                • suki-z-godzin Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 12:33
                  ggrr.ruu napisała:

> Jako idealna waga jest chyba ustawiony środek BMI

A ktos sie jeszcze w ogole przejmuje BMI? Przeciez samo BMI jest miarodajne glownie wtedy, kiedy potwierdza to, co widac golym okiem - wychudzenie albo zapasienie. Ty masz normalne, zdrowe, wytrenowane cialo.
              • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 10:44

> Trochę dziwne w sumie, że aż tyle przy BMI w normie.bo co prawda jesteś bardzo
                > odtłuszczona, ale prawie 9kg tłuszczu to by jednak było bardzo dużo przy twoim
                > wzroście:p

Skoro tak napisali, to powinna tyle przytyć!
                Byłaby wtedy grubsza ode mnie. wink

A serio, to same idiotyzmy w tych pomiarach.
                Niusy, że człowiek się składa z 2.5 kg kości, Primula jest budowy ptaka - ponad 80% mięśni, a z Gru chcą zrobić kluskę. Albo rozpisują to analfabeci, albo nie czytają co oddają klientowi - czyli też analfabeci.
                • piataziuta Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 10:47
                  I jeszcze ta data w tabeli.🤦
                  Jaka data, taki pomiar.
                  • ggrr.ruu Re: Fitnessiary, nowe cele ( odliczamy do.. 11.09.23, 11:02
                    No właśnie nie wiem, w sumie ja mam raczej mało tłuszczu, więc może ten pomiar nie jest bardzo przekłamany. A Wapaha od dawna chce mnie dokarmiać 😀