poszetka 04.09.23, 00:07 W naszej szkole cisza. Ktoś coś słyszał? Od tego roku miała być obowiązkowa albo religia, albo etyka ( wg słów Czarnka sprzed roku ). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 07:17 Będà dodatkowe godziny angielskiego. Ale to dopiero po wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 02:02 Religia obowiązkowa? Wątpie. Zapytaj się uczniów którzy nie chodzą na religie czy chcą obowiazkowo chodzić na etykę - na pewną klaszczą na ten pomysł. Gówna lepiej nie ruszać bo smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
amalcinek Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 05:19 Nie wiem. Wiem jednak, że nikogo nie powinno przymuszać się do wiary. Jak dziecko nie jest wierzące, to jaki jest sens, aby chodziło na religię? To kompletna strata czasu. Dodatkowo znam kilku katolików, którzy na co dzień zachowują się gorzej, jak osoby niewierzące. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 05:43 Można nie chodzić ani ja religie ani na etykę. Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 06:36 Ja po pierwszym zebraniu - pierwsza klasa liceum. Jest etyka i religia, ale nieobowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 06:58 Pomysł żeby etyka była obowiązkowa dla niechodzących na religie upadl Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 07:09 Zrezygnowano z tego durnego pomysłu Nadal można nie chodzic na nic Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 07:18 Pomysł zdechł (na razie), idą wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Czy będzie etyka od tego roku ? 04.09.23, 07:34 Swoją drogą to już chyba trzeci wątek z tym pytaniem w ostatnim czasie na ematce. Również na różnych grupach rodzicielskich pojawia się pytanie, ale też informacje o tym, że niektóre szkoły tak właśnie przedstawiają sytuację - jakby przepis wszedł w życie. Ciekawe, ile osób się nabierze i zapisze na religię... Odpowiedz Link Zgłoś