Dodaj do ulubionych

W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁

04.09.23, 07:51
Chyba nigdy się tak nie cieszyłam na rozpoczęcie roku, jak dziś 😁
I już dawno nie miałam takiego czasu, w którym mogę pomyśleć o stylówce i o sobie generalnie.
Co zakładacie? Pytanie do mam dzieci z nauczania początkowego raczej 😁
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 08:04
      Ja mokasyny granatowe, spodnie luźne lniano bawełniane, bluzka w stylu Boho chyba bawełniana biala we wzorek niebieski, taka luźniejsza, u góry trochę marszczenia, luźne rękawy z marszczonym mankietem, tak to chyba styl boho. Prosto z rozpoczęcia roku lecę się rehabilitować, po drodze przekazując bombelka staremu. Poszłabym w dresach z racji tego, ale nie mam eleganckiego dresu 😉😆
    • primula.alpicola Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 08:10
      Kieckę z Marsali (black colin, dla zainteresowanych), oversizową marynarkę ecru, i espadryle, czaene albo ecru. Złote kółka w uszach.
      • shellyanna Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 08:48
        Fajne te kiecki. Mi by się pewnie rozpierak kończył na biodrze.
      • szarmszejk123 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:08
        Piękna ta kiecka, pragnę jej 😍😍😍
      • mid.week Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:41
        primula.alpicola napisała:

> Kieckę z Marsali (black colin, dla zainteresowanych),

Pamietam tę kieckę z jakiegos starego watku ciuchowego. To przez nią kupilam sobie dwie prążkowane "tuby" - moje ulubione, nosilam cale lato smile

• primula.alpicola Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 14:14
          Aa, ja też bez przerwy noszę, ona jest szalenie uniwersalna.
          Jeszcze zimę obleci, jak tak dalej pójdzie😁
    • aqua48 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:01
      Eee.. na rozpoczęcie roku szkolnego dzieci ich RODZICE ubierają się teraz jakoś inaczej niż zwykle?
      • shellyanna Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:28
        Nie wiedziałaś?
        • hanusinamama Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:44
          W sensie granatowa spódniczka, biała bluzeczka i białe podkolanówki? Koniecznie wrzuć zdjęcie
          • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:54
            Chyba powinni ubrać się stosownie do okazji, tzn. schludnie i nie wiem..bardziej elegancko? Strój codzienny dla niektórych to wyciągnięty dres. Chociaż u nas tradycyjnie, rodzice bardzo wyluzowani, szorty kąpielowe i japonki też bywają.
            • hanusinamama Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 12:11
              Nie wiem nie chodzę w wyciągnietym dresie. Ani na rozpoczęcie ani na zebrania nie ubierałam się jakoś wyjatkowo..
              • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 14:46
                Ja też się nie ubieram wyjątkowo, jestem zazwyczaj wtedy w trakcie pracy, więc po prostu muszę być dobrze ubrana, codziennie tak chodzę, nie oczekuję też, że rodzice mają się jakoś stroić. Tak jak pisałam, wystarczy schludnie i stosownie. Ale dres czy strój kąpielowy mi zgrzyta jednak trochę, może jestem staroświecka po prostu.
      • ga-ti Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 16:27
        Zależy jak ubierają się zwykle w poniedziałki rano 😉
      • princesswhitewolf Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 16:35
        >Eee.. na rozpoczęcie roku szkolnego dzieci ich RODZICE ubierają się teraz jakoś inaczej niż zwykle?

Dzieci na galowo, rodzice na balowo: tren i tiara
    • szarmszejk123 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:03
      Kurde, u nas nie ma ani rozpoczęcia ani zakończenia, nie mam okazji się szkolenie wyfiokować:p
      Dzieci po prostu idą do szkoły i już, pierwszy dzień jest pierwszym prawdziwym szkolnym dniem:p
      • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:33
        W moim odczuciu wszędzie tak powinno być, rozpoczęcie roku to bezsensowne zawracanie dupy rodzicom.
        • hanusinamama Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:45
          Nie sobie bedzie jaki apel ..ale potem normalne lekcje.
          A tak po 2 miesiacach wakacji trzeba w młodszych klasach brać wolne na rozpoczęcie.
          • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:50
            Też właśnie o to chodzi. Dla mnie bezsensowne jest to, że ktoś kto pracuje na etacie, musi wziąć wolne tylko po to, żeby na 20 minut iść pooglądać dyrektora na apelu. A później dziecku trzeba zorganizować opiekę/ zostać z nim w domu.
      • primula.alpicola Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:48
        szarmszejk123 napisał(a):

> Dzieci po prostu idą do szkoły i już, pierwszy dzień jest pierwszym prawdziwym
        > szkolnym dniem:p

Marzę o tym.
        • ania357 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:40
          Ja tez, ale u nas nawet jutro nie ma lekcji tylko krotkie spotkanie z wychowawca. Nawet watek o tym popelnilam.
          • szarmszejk123 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 13:41
            U nas takich rzeczy jak apele i gromadne spotkania z wychowawcami w ogóle się nie praktykuje. Ale nie ma też trójek klasowych, skarbników I całego tego cyrku więc i potrzeby zebrań nie ma.
            • ania357 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 15:36
              Szczesciara smile. My mamy wyjatkowo nadgorliwa trojke klasowa i w ogole klimat w klasie taki, ze w 4 klasie sp wiekszosc dzieci byla na rozpoczeciu w towarzystwie przejetych rodzicow.
    • ggrr.ruu Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:31
      Ty mi lepiej powiedz jak się na targi zbrojeniowe ubrać 🙄
      Mamy pierwszy od lat wrzesień kiedy żadne dziecko nie jest w szkole smile
      • daniela34 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:36
        W moro (przprszm, musiałam)
        • mid.week Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:43
          A jesli pada to w pałatce!
      • geez_louise Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:43
        Na kobietę - petardę. Oczoyebny garnitur, gigantyczna broszka- kwiat i walące po oczach dodatki.
        • ggrr.ruu Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:56
          I brak stanika pod tiszertem 😁 Ech, nie można na Was liczyć, jednak będę w dżinsach i koszuli
        • black_magic_women Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 12:19
          geez_louise napisała:

> . Oczoyebny garnitur,

Żólty ma być, nie odrobiłaś lekcji!
      • thank_you Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:25
        Ramoneska i tiulowa spodnica, przecież pasują na każdą okazję 😜
        • ggrr.ruu Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:31
          Tiulowa spódnica w moro
        • szmytka1 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 13:24
          Ale czY były aby białe trampki?
      • aqua48 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 12:06
        ggrr.ruu napisała:

> Ty mi lepiej powiedz jak się na targi zbrojeniowe ubrać 🙄

Hełm załóż. Albo hełmofon. I koniecznie dobre perfumy.
      • majenkirr Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 14:50
        ggrr.ruu napisała:
        Ty mi lepiej powiedz jak się na targi zbrojeniowe ubrać

Tak:
        • ggrr.ruu Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 16:18
          Daj link, chcę taką podwiązkę 😍
    • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:36
      Klasycznie, biała koszula, czarna marynarka, czarne wąskie spodnie i równie czarne szpilki. Rozpoczęcie i później prosto do roboty.
    • runny.babbit Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 09:41
      Wcale nie idę, bo nie chcę im robić obciachu. Btw gdy jeszcze chodziłam, to rodzice raczej byli w strojach codziennych. Wyjątkiem były ślubowania.
    • szmytka1 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:21
      Ja już rehabilituje sobie rękę, tak wyglada glowica lasera, nic nie czuje. W szkole za to wkurzam się bo religia jest i plan wygląda tak, że 8-13 i nie wiadomo kiedy ta religia, w środku, na początku, na końcu czy jak. A moje niechodzące. Pani już zgłosiłam i ma pomyśleć nad rozwiązaniem.
      • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:41
        Tzn. twoje dziecko nie ma panu lekcji?
        • kamin Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:15
          Moje też nie
          • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:26
            Rozumiem, że początek drogi edukacyjnej? Ale jest nieustalony jeszcze czy wcale nie będzie? Przyznam, że mnie to zaciekawiło, bo nawet w pierwszej klasie masz jednak różne przedmioty (ew, angielski, informatyka...)
            • szmytka1 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 13:27
              W klasach 1-3 u mnie w szkole Nauczyciel ma dowolność i nie ma tak, że masz lekcje po 45 minut i potem przerwa i masz plan lekcji. Może sobie pani zdecydować, że mają bloki po 30 minut zajęć a potem przerwa.
              • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 14:43
                I ten sam nauczyciel uczy edukacji wczesnoszkolnej i angielskiego, informatyki, religii?
                W mojej szkole nauczyciel 1-3 owszem, wybiera sobie bloki tematyczne, czyli sam decyduje czy będą pisać literki, liczyć, mieć wf czy może malować laurki, natomiast na pozostałe lekcje przychodzi nauczyciel przedmiotowy i robi to zgodnie z planem, bo anglista o godzinie 8 ma lekcje z 1b, a o 9 z 4c. Więc plan być musi. Myślałam, że to norma w każdej szkole.
                • szmytka1 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 16:08
                  Nie mam pojecia kto uczy religii, bo bie posyłam. Informatyka w 1-3 nie przypominam sobie, żeby była. Angielski jakoś tam ustalq, ale to nie znaczy, że ja będę o tym wiedzieć, podadzą co najwyżej dzień, jeśli będą nosić książki do domu
                  • maleficent6 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 17:05
                    Dziwi mnie to co piszesz, nigdy się z czymś takim nie spotkałam, wkurzenie jednak rozumiem, bo ja muszę mieć wszystko pod kontrolą. U nas religia na skrajnych godzinach jest zawsze, dyrekcja wie, że inaczej bym chciała to zmienić....a po co się denerwować? 😁
    • beataj1 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:37
      Granatowa sukienka i buty w stonowanych kolorach smile
      Idę w klasykę....
      • zerlinda Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 13:38
        Ale ładne buty.
      • kropkacom Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 13:45
        Jednak ich nie zwróciłaś?
        • beataj1 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 14:11
          kupiłam nowe większe smile

Ja się tak łatwo nie poddaje.
    • kasiaabing Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:51
      Ciemnozielone, szerokie spodnie, biały tshirt i czarna marynarka. Miałam debiut bo bombelka rozpoczyna pierwszą klasę.
      • jasnozielona_roslinka Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 12:40
        Siostro
        to ja podobnie kolorystycznie, krojowo i dzieciowo
        Spodnie Palazzo plus bluzka z wiskozy z krótkim rękawem. "Marynarka" to u mnie raczej materiałowa z szerokim rękawem w fiolecie

• piataziuta Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 10:51
      Ja jadąc dzisiaj na rowerze, widziałam trzy ładnie ubrane panie:
      - jedna w kombinezonie w kolorze fuksja
      - druga w szerokich kamelowych spodniach i białej półprzezroczystej bluzce
      - trzecia w ciemnej, wąskiej, dzianinowej spódnicy i białej górze

Chwilę mi zajęło zrozumienie, co to za okazja - w poniedziałek, o tak wczesnej porze...
      • shellyanna Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:17
        Poszłam w stylówie Barbie 😁
        • piataziuta Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:18
          Poka zdjęcie!
          • shellyanna Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:37
            piataziuta napisała:

> Poka zdjęcie!
            • piataziuta Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:40
              Ale jesteś ładna, Shell! wink
              • shellyanna Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:43
                😁
    • ania357 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:38
      W tym roku juz na szczescie nie musze nigdzie isc, wiec siedze w dresie i sie tym delektuje, ale szczerze mowiac w poprzednich latach tez nigdy jakos specjalnie
      nie myslalam o stylowce w kontekscie rozpoczecia roku szkolnego.
    • samaasma Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 11:57
      My w sukniach idziemy takich szykowniejszych. niestety nie ma żadnego apelu czy coś
      żeby się polansować
      ale w klasie trzeba się pokazać nowemu nauczycielowi od strony eleganckiej.

No i zdjęcia sobie porobić na pamiątkę. Wiec strój ważny .
      • ggrr.ruu Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 14:50
        Sukniach? A tiary macie?
    • black_magic_women Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 12:03
      Sukienka sprzed prawie 11 lat, tu na Vanessie Paradis, liliowo-turkusowe reeboki, koszyk. Średnia zaczęła dzisiaj 1 klasę SP.
      • black_magic_women Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 12:06
        Taka
    • malaperspektywa Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 13:43
      Ja nie na rozpoczęcie, ale na pierwsze zebranie kupiłam sobie długą sukienkę w kwiatki. Do tego mam czarną ramoneskę.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 13:59
      Klasyka, ale z twistem. Granatowe botki na cienkim obcasie, granatowe jeansy rurki, biała basic bluzka z długim rękawem i granatowa marynarka, do tego pedalowka w jaskrawych kolorach, żeby nudno nie było
    • black.imak Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 14:22
      Jak mieszkałam w małej mieścinie to mamuśki na rozpoczęcie szły jak na rewię mody, nastarane i wystylizowane. Jak na komunię i na cmentarz we Wszystkich Świętych. W dużych miastach rodzice w większości przychodzą zupełnie na luzie, ubrani jak w każdy inny dzień. Ale zawsze oczywiście trafi się jakiś wyróżniający się z tłumu nastarany element, w stylówie i złotej biżuterii.
    • alchemy_alice Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 16:32
      Bojówki i koszulka. Do tego wojskowe opinacze. Idziemy z młodą do lasu, poznawać roślinki w ramach przyrody. Młoda jest bardzo elegancko ubrana w dresy, traperki i ma swój ulubiony kapelusik, który dostała od dziadka.

Nauczanie początkowe w ED wink
    • imponderabilia22 Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 16:32
      A dla kogo się stroicie? Dla tatusiów koleżanek dziecka?
      • suki-z-godzin Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 17:42
        imponderabilia22 napisała:

> A dla kogo się stroicie? Dla tatusiów koleżanek dziecka?

Dla przyjemności.
      • ga-ti Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 17:58
        A dla tatusiów kolegów to już nie?
    • ga-ti Re: W co się ubieranie na rozpoczęcie? 😁 04.09.23, 17:55
      Założyłam bordową sukienkę do kolan, z rękawem 3/4 i sandały. Całkiem ok.
      A czy trzeba jakoś specjalnie? No nie trzeba, ale uważam, że jeśli idę z dzieckiem, dziecko na galowo, bo to jednak odświętny dzień w naszej tradycji, to rodzicowi nie wypada w dresach, czy plażowych szortach, nawet z szacunku dla dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka