black.imak 04.09.23, 11:33 Ja bardzo. Lubię ten powakacyjny powrót do rutyny. Cisza, spokój, odpoczynek po wakacyjnych atrakcjach. Bombelki zajęte szkołą i znajomymi, i nadchodzącą nostalgiczną jesień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwa_kubki_herbaty Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 11:46 Tak lubię, bo nagle dzieciaki w moim domu się pojawiają, dzisiaj juz mam trójkę. Wzięłam urlop z tej okazji i im pichce mufiny. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 11:47 Dodam, że w listopadzie zazwyczaj juz mam dość ;P I marzę o feriach. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 11:54 Bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 12:40 Też z radością witam powrót uporządkowanych dni. Sama w domu... wreszcie I jesień. Po ekscytującym lecie naprawdę przyda mi się nieco rutyny. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 16:35 Wcale a wcale. Wakacje mi się skończyły 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 16:37 "powrót do rutyny"??? Piszesz o polskiej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 16:49 Tak bo mi się kasa na wakacje skończyła Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 18:20 Nie, mordęga dla dzieci i rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 22:21 Nie. Lubię swoje dzieci i lubię kiedy mogę na luzie spędzać z nimi czas. Szkoła zawsze wprowadza chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 05.09.23, 10:10 Nie, ale cieszę się, że przynajmniej jeden już nie musi sie męczyć w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 05.09.23, 10:31 Nie znoszę. Branie urlopu godzinowego, poranne zwlekanie siłą z łóżka bombelków, którym szkolna rutyna wyparowała w wakacje. Zebrania szkolne i przedszkolne, podpisywanie pierdyliarda makulatury, załatwianie zajęć pozalekcyjnych i ustawianie ich zgodnie z planem, który zdąży się jeszcze zmienić 10 razy. Plus wkurzanie się ile to wszystko od czerwca zdrożało. Listy wyprawkowe, na których zawsze się znajdzie jakiś niespodziewany zakup (np akwarele zamiast farb plakatowych, pastele suche, bo już kredki Bambino są pasee). Matko, jak ja nienawidzę początku roku szkolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 05.09.23, 11:59 Nie. Zaczynają się powroty codziennie o innej porze, zajęcia dodatkowe i w ogóle nie mażna się dogadać: "to na którą ten obiad?". Znowu w tygodniu będziemy żreć ryż na zmianę z kluchami, a ja tak lubię kartofelki. Odpowiedz Link Zgłoś