Dodaj do ulubionych

Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny?

04.09.23, 11:33
Ja bardzo. Lubię ten powakacyjny powrót do rutyny. Cisza, spokój, odpoczynek po wakacyjnych atrakcjach. Bombelki zajęte szkołą i znajomymi, i nadchodzącą nostalgiczną jesień.
Obserwuj wątek
    • dwa_kubki_herbaty Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 11:46
      Tak lubię, bo nagle dzieciaki w moim domu się pojawiają, dzisiaj juz mam trójkę.
      Wzięłam urlop z tej okazji i im pichce mufiny.
      • dwa_kubki_herbaty Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 11:47
        Dodam, że w listopadzie zazwyczaj juz mam dość ;P
        I marzę o feriach.
    • shellyanna Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 11:54
      Bardzo!
    • unikotka Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 12:40
      Też z radością witam powrót uporządkowanych dni. Sama w domu... wreszcie smile I jesień. Po ekscytującym lecie naprawdę przyda mi się nieco rutyny.
    • little_fish Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 16:35
      Wcale a wcale. Wakacje mi się skończyły 🙄
    • z_lasu Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 16:37
      "powrót do rutyny"??? Piszesz o polskiej szkole?
    • ggrr.ruu Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 16:49
      Tak bo mi się kasa na wakacje skończyła smile
    • bluea.nne Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 18:06
      Nie
    • alicjamagdalena Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 18:20
      Nie, mordęga dla dzieci i rodziców.
    • aurinko Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 04.09.23, 22:21
      Nie. Lubię swoje dzieci i lubię kiedy mogę na luzie spędzać z nimi czas. Szkoła zawsze wprowadza chaos.
    • la_mujer75 Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 05.09.23, 10:10
      Nie, ale cieszę się, że przynajmniej jeden już nie musi sie męczyć w szkole.
    • lauren6 Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 05.09.23, 10:31
      Nie znoszę. Branie urlopu godzinowego, poranne zwlekanie siłą z łóżka bombelków, którym szkolna rutyna wyparowała w wakacje. Zebrania szkolne i przedszkolne, podpisywanie pierdyliarda makulatury, załatwianie zajęć pozalekcyjnych i ustawianie ich zgodnie z planem, który zdąży się jeszcze zmienić 10 razy. Plus wkurzanie się ile to wszystko od czerwca zdrożało. Listy wyprawkowe, na których zawsze się znajdzie jakiś niespodziewany zakup (np akwarele zamiast farb plakatowych, pastele suche, bo już kredki Bambino są pasee).

Matko, jak ja nienawidzę początku roku szkolnego.
    • malaperspektywa Re: Cieszycie się, że zaczął się rok szkolny? 05.09.23, 11:59
      Nie. Zaczynają się powroty codziennie o innej porze, zajęcia dodatkowe i w ogóle nie mażna się dogadać: "to na którą ten obiad?". Znowu w tygodniu będziemy żreć ryż na zmianę z kluchami, a ja tak lubię kartofelki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka