71tosia 04.09.23, 12:09 Wyborcy docenia? W sumie pomysł nawet nie najgorszy tyle ze z realizacja pewnie będzie jak z 100tys mieszkań dla młodych i milionem elektrycznych samochodów, które juz by dawno byly gdyby wstrętny Tusk nie przeszkadzał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 14:10 Z podkarpacia na pewno. Bloki już dawno za Tuska ocieplono. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 14:11 Ten program to raczej konieczność, bo wielka płyta miała zdaje się cykl życia planowany na 40-50 lat i większość już chyba ja przekroczyła. Nierząd nie buduje, ale musi coś zrobić, żeby nie skończyło się tak jak z tymi ludźmi, którzy spadli z 3 pietra, bo im się balkon urwał a kobieta nie przeżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 14:21 Moja wielka płyta ma się doskonale. Bloki ocieplono kilkanaście lat temu, klatki odmalowane, okna wymienione. Parkingi wystarczające dla wszystkich zrobione kilka lat temu. Zieleń zagospodarowania kilka lat temu pięknie wyrosła. Wszystko zrobiono na koszt mieszkańców. Plus takich osiedli to właściwe odległości między blokami więc nie mam dyskomfortu sąsiada 15 m od okna. Morawiecki i jego tumany w rządzie niech wyjdą ze swojej bańki i zobaczą gdzie żyją. Zamiast popisywać się tuż przed wyborami niech się rozliczą że swoich programów mieszkaniowych, wing do 4 piętra i innych idiotyzmów Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 14:22 Specjaliści twierdzą że wytrzymają i 120 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 14:26 hermenegilda_zenia_is_back napisała: > Ten program to raczej konieczność, bo wielka płyta miała zdaje się cykl życia p > lanowany na 40-50 lat i większość już chyba ja przekroczyła. Nierząd nie buduje > , ale musi coś zrobić, żeby nie skończyło się tak jak z tymi ludźmi, którzy spa > dli z 3 pietra, bo im się balkon urwał a kobieta nie przeżyła. Ten balkon to się nie w wielkiej płycie, zdaje się, urwał, tylko w kamienicy. Niech Morawiecki przestanie błazonwać, bo te remonty to oni tak zrobią, jak 3 mln mieszkań wybudowali... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 16:33 W kamienicy na oko studziesięcioletniej. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 16:46 Przecież balkon to się w kamienicy urwał, wielka płyta pewnie ma jakieś niedoróbki technologiczne ale nie sądzę żeby było możliwe żeby się w niej balkon urwał Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 19:05 Zależy od stanu zakotwień, ale to chyba sprawdzano przy docieplaniu. Jak kotwy nie pordzewiały, to może i postoją kolejne 40 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 12:13 hermenegilda_zenia_is_back napisała: > Ten program to raczej konieczność, bo wielka płyta miała zdaje się cykl życia p > lanowany na 40-50 lat i większość już chyba ja przekroczyła. Nierząd nie buduje > , ale musi coś zrobić, żeby nie skończyło się tak jak z tymi ludźmi, którzy spa > dli z 3 pietra, bo im się balkon urwał a kobieta nie przeżyła. Niczego nie muszą robić. Powiedzą, że ludzie umierali, umierają i będą umierać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 07.09.23, 09:23 Mieszkam w wielkiej płycie. Jedno z najlepszych osiedli. Oprócz bardzo wygodnych mieszkań - znakomitą infrastruktura. Osiedle od lat odnowione z funduszu remontowego i środków UE. Mieszkania schodzą na pniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 14:47 Wg mnie taki program jest koniecznością. W PL jest chyba 4 miliony mieszkań w wlk płycie i wbrew nadziejom deweloperów wielka płyta ma się bardzo dobrze, mnóstwo ludzi chce tam mieszkać i trzyma wysokie ceny. Tu jest rządowa kiełbasa wyborcza, ale jeśli faktycznie przez kilka lat będzie coś robione, to osiedla deweloperskie już nawet nie będą konkurencją wobec wielkiej płyty. Ja uważam, że przydałyby się faktycznie windy zewnętrzne (one będą się zatrzymywać na półpiętrach) i większe balkony. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 16:35 Mieszkałam w bloku z wielkiej płyty, siedem mieszkań na piętrze, dziesięć pięter, były dwie windy, zatrzymywały się co piętro, po co windy zewnętrzne na półpiętrze? Balkony też miały po 4 metry kwadratowe, za mało? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 06.09.23, 07:30 Nie tylko koniecznością ale zdaje się że to UE narzuciła taki obowiazek na kraje członkowskie i polski rząd po prostu i tak nie ma wyboru. Panstwa będą musiały takie akcje przeprowadzić by załapać się na różne fundusze związane z energetyką. Pis to wykorzystuję by wciskać ludziom jaki to on łaskawy i troskliwy nie wdajac się w szczegóły sjad się to bierze. O ile się nie mylę to czesc funduszy z kpo ma taki cel juz wpisany i zatwierdzony ..Tyle że tej kasy dalej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 15:01 Doprecyzujmy wyborcy PIS docenią. Przypadek, że programy dotyczą obszarów, tam gdzie struktura zainteresowanych odpowiada strukturze elektoratu PIS. Projektów ogólnorozwojowych, które popchnęłyby kraj w XXI wiek, jakoś nie widać. Tradycyjnie promowana jest za to zasada "rządź i dziel". Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 19:06 Podobno wysłanie indyjskiej sondy na biegun księżyca żeby łazik szukał śladów wody było tańsze niż piłowanie mierzei. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 15:06 "Punkt szósty to remonty akustyczne. Każdy, kto mieszkał w bloku, wie, jakim problem jest akustyka - dodał." matkoibosko, jak zamierzają TO zrobić? Wejda do każdego mieszkania i zrobią remont? Wygłuszą każdemu ściankę działową? Od nowa zrobią wylewki podłogowe? Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 15:13 Ale Ty jesteś optymistka, przecież oni chcą o tym mówić, a nie robić Szlachetne postulaty, a piekło, jak widać, samo się brukuje i to już tyle kilometrów, że w tym przypadku - efekt - naprawdę trzeba przyznać - jest spektakularny Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 12:16 iwles napisała: > > "Punkt szósty to remonty akustyczne. Każdy, kto mieszkał w bloku, wie, jakim pr > oblem jest akustyka - dodał." > > matkoibosko, jak zamierzają TO zrobić? > Wejda do każdego mieszkania i zrobią remont? Wygłuszą każdemu ściankę działową? > Od nowa zrobią wylewki podłogowe? Tak jak wybudowali promy, tanie mieszkania, wyprodukowali samochody elektryczne i zasądzili pół miliarda drzew. S. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 12:27 Hehe, wiem Jestem tylko ciekawa odpowiedzi na pytania o szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 15:15 Piertralalala. Właśnie się spięłam z pewną seniorką, która jest zachwycona pomysłem. Jak jej wyliczyłam, co się w nim kupy nie trzyma, to się na mnie obraziła. Ale, kurde, chciałabym zobaczyć tę izolację akustyczną. Zwłaszcza między mieszkaniami. O, i miejsca parkingowe powstałe z zachowaniem zieleni. Windą też nie pogardzę, wprawdzie akurat u mnie da się zamontować góra jednoosobową, bo większa zasłoni wejście do klatki, ale może być, będę sobie nią zakupy wozić. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 12:19 galaxyhitchhiker napisała: > Windą też nie pogardzę, wprawdzie akurat u mnie da się zamontować góra jednooso > bową, bo większa zasłoni wejście do klatki, ale może być, będę sobie nią zakupy > wozić. A po co wejście na klatkę, gdy będzie winda? Zresztą to może być winda przechodnia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 20:35 >A po co wejście na klatkę, gdy będzie winda? Żeby ulotkarze mieli łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 17:22 Przecież to się od dawna dzieje bez pisowskiego programu! Przynajmniej w moim mieście. Na moim dawnym osiedlu z wielkiej płyty, spółdzielnia kończy ocieplanie ostatnich bloków. Bloki zostały ocieplone, zyskały nowe elewacje, okna na klatkach schodowych zostały wymienione, a balkony odnowione. Pisowski program nie był do tego potrzebny, spółdzielnia się tym zajęła. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 17:34 Też mnie to śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 18:41 No i zapłaciliście za to co inni będą mieć za darmo dzięki PiS Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 18:51 Jak zwykle - zaradny dostaje po du...e. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 20:01 Wierzysz w te obietnice? Może jeszcze będą rozdawać te elektryczne samochody i osobistego lekarza dla każdego? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 20:22 Oczywiście ze wierze, a co ty nie jeździsz polskim samochodem elektrycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 21:56 Dawali, ale nie chciałem brać. Słabo warczał, a co to za samochód który nie warczy? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 06.09.23, 02:04 zwyczajnamatka napisał(a): > Przecież to się od dawna dzieje bez pisowskiego programu! No i o to chodzi! Jak już prawie cała Polska się ociepliła, to przyjdzie PiS i zaproponuje dopłaty tej reszcie - tanio wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 07.09.23, 07:33 zwyczajnamatka napisał(a): > Przecież to się od dawna dzieje bez pisowskiego programu! > Przynajmniej w moim mieście. Na moim dawnym osiedlu z wielkiej płyty, spółdziel > nia kończy ocieplanie ostatnich bloków. Bloki zostały ocieplone, zyskały nowe e > lewacje, Widziałam, widziałam te majtkowe kolory. Piknie jest a będzie jeszcze pikniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 19:11 Wpisali dyrektywę unijną jako swój pomysł. Tagrzten. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 19:40 Wpisali juz 2019 roku, tyle ze pomysłów maja tak dużo ze o tym akurat na 4 lata zapomnieli i dzis premier sobie nagle przypomniał (tvn24.pl/biznes/z-kraju/wielka-plyta-wiceminister-artur-sobon-pieniadze-na-termomodernizacje-i-wzmocnienie-ra968414-4507623) Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 20:26 Właśnie miałam szukać, też mi się wydawało, że to już obiecywali Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 21:16 A jakże ! Obiecywali! Oni są naprawdę zabawni 🤣. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 06.09.23, 02:05 Jak to, a ja ciągle słyszę, że Unia to Niemcy? [sarkazm pod adresem PiS-u]. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 20:36 Sam pomysł dobry a nawet konieczny, ale ocenić go będzie można po wynikach a tu może być rożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 20:47 Przed laty mieszkałam w wielkiej płycie. Były windy - więc nie wiem po co mają być dodatkowe? Co więcej- było tam cudownie dużo miejsca na parkowanie samochodów, nadal osiedla z wielkiej płyty mają dostępnych dużo więcej miejsc parkingowych niż tzw "nowoczesne budownictwo"... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 20:54 W blokach 4 piętrowych by się winda jednak przydała. Choćby dla starzejących się mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 12:29 bywalec.hoteli napisał: > W blokach 4 piętrowych by się winda jednak przydała. Choćby dla starzejących si > ę mieszkańców. Winda zewnętrzna dla starzejących się mieszkancow: S. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 06.09.23, 07:20 Dużo jednak łatwiej starzejącym się mieszkańcom zmienić mieszkanie, niż wybudować zewnętrzne windy. Problem jest w braku jakiejkolwiek mobilności zarówno u młodych jak i starych. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 06.09.23, 22:55 O tak, jedno sprzedać, drugie kupić i urządzić... wymarzone zajęcie dla osób 70+. Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 07.09.23, 21:52 Taaa, już widzę te stada chętnych na mieszkania na 4. piętrze bez windy. Najbardziej będą się pchać młodzi w wieku rozwojowym, bo wnoszenie wózka na 4. piętro świetnie wyrabia kondycję i koordynację ruchów oraz wspomaga planowanie działań. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 07.09.23, 22:07 Chyba ze dwie moje znajome z małymi dziećmi kupiły takie mieszkania, powód : atrakcyjna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 08.09.23, 07:58 W takich blokach są na dole wózkownia - pół piętra tylko trzeba wózek znieść do poziomu piwnicy. Winda doklejona do bloku na serio by mogła zrobić robotę. Tylko ze trzeba by na każda klatkę schodowa zainstalować taka windę. Wiadomo ze to dziś to kiełbasa wyborcza. Ale serio powinno się zrobić takie windy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 08.09.23, 08:02 Nie potrafisz wejść na 4 piętro po schodach? Poza tym te bloki były projektowane tak że zwyczajnie na ma gdzie wstawić tej windy na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 08.09.23, 20:54 W wielu starszych budynkach jedyna mozliwosc to winda zewnętrzna. Szyb windowy na zewnątrz budynku wymaga jednak ogrzewania w zimie z czego mało osob zdaje sobie sprawę, dla mieszkańców to oznacza spore dodatkowe koszty, dobrze jest przekalkulować czy warto wchodzić w taka inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 09.09.23, 08:10 Aż takie to koszty ogrzewania takiej zewnętrznej windy? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 09.09.23, 08:22 Ale ogrzewanie to tylko część kosztów. Dodaj do tego wzrost funduszu remontowego. Za który płacą także mieszkańcy parteru... To będzie jakieś 50 zł miesięcznie. Niby niedużo ale... ddtorun.pl/pl/11_wiadomosci/19181_toru-windy-w-toru-skich-blokach-jest-plan.html Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 09.09.23, 08:30 Skąd ci wyszło 50 zł miesięcznie za wzrost funduszu remontowego? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 09.09.23, 08:50 Nie mi a prezesowi z artykułu. Czytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 09.09.23, 09:09 Aaa teraz doczytałem. Co on chce serwisować w windzie za 500-600 zł miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 21:15 Oj tam, oj tam... mieszkańcy bloków, w których nie da się dobudować windy, lub nie ma takiej potrzeby, będą mogli korzystać z windy w blokach sąsiednich 🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 13:00 Tak na serio jest to bardzo poważny problem. Wykluczenie społeczne, ludzie przez lata nie opuszczają swoich mieszkań, bo nie ma windy. Niestety, wiadomo jak się skończą te obietnice i ile bloków doczeka się wind... Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 09.09.23, 09:00 Odkąd byli teściowie skoczyli 55 lat i zaczęli chorować, namawialiśmy ich na zmianę mieszkania na parterowe albo takie z windą. Obok ich bloków budowano wtedy wielkie osiedla deweloperskie. Mogli wprowadzić się na chwilę do pobliskiego mieszkania babci, sprzedać swoje i kupić deweloperskie, powiedzmy kilka metrów mniejsze. Ale nie, po co, na co, my tu dzieci wychowali, to kłopot, bla bla bla. No to teraz mają te 70 plus i nie mam pojęcia jak za chwilę będą tam wchodzić na tę swoją piątą kondygnację. Na moje osiedle sprowadziło się sporo starszych ludzi, którzy kupili mieszkanie z ogródkiem a sprzedali swoje w kamienicy w centrum. Finansowo wyszli na tym świetnie, do tego towarzysko wyszli na tym świetnie bo wokół tych ogródków dzieje się jakieś życie towarzyskie, ciągle ktoś przechodzi, zagada. W dużych miastach starsi ludzie mają ogromne możliwości zmiany miejsca zamieszkania. Gorzej gdzieś na prowincji... Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 21:10 🤣🤣🤣🤣 no nie mogę... ODGRZEWANY KOTLET z 2019roku! 4lata temu to samo obiecywali. Tylko wtedy nie nazywali bloków dziadostwem 🤣🤣🤣🤣 www.money.pl/gospodarka/bloki-z-wielkiej-plyty-ze-wsparciem-rzadu-beda-pieniadze-na-remonty-6386270701901953a.html Obiecali 100tysięcy mieszkań, i nie wyszło, teraz obiecują malowanie azbestu, byle coś, cokolwiek obiecać. 🤣🤣🤣🤣 #UderzeniePrawdy #PiStoMafia #PiS=drożyzna Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 21:22 I pojechał windą do nieba 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 04.09.23, 21:38 A budżet się rozciąga w nieskończoność, a pieniądze są i będą - Glapa dodrukuje, a inflacja to "putinflacja", o, proszę (baner na budynku NBP): Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 11:35 Dzis dla odmiany następna obietnica „dobry posiłek” by pacjent w szpitalu nie był głodny. pomysły sypia się jak z rękawa Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 12:33 Zabiorą z kupki "fundusze na operacje" 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 13:04 A na talerzu w szpitalu obok kanapki pojawi się karteczka „te kanapkę jesz dzięki PiS” bo już mi cos takiego przychodzi z rachunkami za elektryczność itp. Odpowiedz Link Zgłoś
te_de_ka Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 15:31 Tosia, nie PiSkuj mi tutaj, bo ja dziś pieluchy nie założylam i mokro będę miała😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 16:27 71tosia napisała: > A na talerzu w szpitalu obok kanapki pojawi się karteczka „te kanapkę jesz dzię > ki PiS” bo już mi cos takiego przychodzi z rachunkami za elektryczność itp. Program KROMKA+ Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 17:04 tylko dlaczego tych pacjentów przez 8 lat nie można było nakarmić i trzeba teraz robić „kanapkę plus”? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 16:55 71tosia napisała: > Dzis dla odmiany następna obietnica „dobry posiłek” by pacjent w szpitalu nie b > ył głodny. pomysły sypia się jak z rękawa Jutro obiecają psychologa w każdej szkole. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 18:30 A póki co kuratoria oświaty zgadzają się na zatrudnienie NIEpsychologa na stanowisku szkolnego psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 18:33 A tak właściwie, to po co ci psycholog?, masz jakieś dziwne oczekiwania. przecież to jakaś fanaberia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 18:54 pepsi.only napisała: > A tak właściwie, to po co ci psycholog?, masz jakieś dziwne oczekiwania. przeci > eż to jakaś fanaberia To jakaś ideologia psychologiczna. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 19:00 snajper55 napisał: > To jakaś ideologia psychologiczna. Terapia to erzac spowiedzi. Produkt czekoladopodobny, ale łatwo przyswajalny w polewie z "naukowości". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 22:40 dramatika napisał(a): > Terapia to erzac spowiedzi. Coś ta spowiedź małoskuteczna, skoro trzeba chodzić co miesiąc do końca życia 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 12:57 Ważne, żeby gadali. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 16:12 Z tego co widzę, to wielka plyta jest remontowana juz od dluzszego czasu, moj blok rowniez i odbywa to sie z funduszu i pozyczki przez sm, kolejna mozliwosc przekretow i zapleniania kieszeni pisowcom Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 05.09.23, 18:38 Z tego co ja kojarzę, to jest dyrektywa europejska nakazująca zmodernizować, czy tam zdjąć azbest do któregoś roku. Także jesli już, to mowa raczej o dofinansowaniu modernizacji/remontu, a nie jakiejś rewolucyjnej koncepcji no i media piszą, że w 2019 też to obiecywali Ponadto większość bloków już po remoncie. Niemniej na tle innych wyborczych fikołków to jest to zabieg wybitnie nudny i konserwatywny Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 06.09.23, 02:09 Możliwe, ale nowy. PiS ma metodę "obiecywać wciąż nowe gruszki na wierzbie, a w razie czego a) podkreślać po raz milionowy 500+, b) wrzeszczeć o Tusku, c) powtarzać, że dopiero zaczynają zmieniać Polskę". Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 07.09.23, 13:51 Wystarczy,. ze obiecali osiemset plus i dodatki dla emerytów. Ludzie, nawet wyborcy pisu,.widza co sie dzieje, ale zaklinają rzeczywistość. Skoro dają l, to wszystko jest ok. Cukier moze byc i po 20 zlotych, bo wtedy bedzie 1200 plus i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 08.09.23, 08:13 Nawet juz nie pamietam kiedy program zostal zrealizowany. Chyba to byly lata 90te. Wszystkie bloki z okolicy sa ocieplone. Regularnie sa malowane i na zewnatrz i wewnatrz. Wiekszosc ma nowe windy. Wszystkie maja plastikowa okna. Mieszkancy dbaja o ogrodki. Drzewka zasadzone w latach 70tych sa ogromne i ciesza oko zielenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 09.09.23, 08:21 Garaże podziemne pod istniejącymi, starymi budynkami...jasne. Windy zewnętrzne też chciałabym zobaczyć w tych blokach, co mają np 40 klatek schodowych Remonty, ocieplenia, wymiany elewacji-to się od dawna dzieje bez udziału Mateusza. W jednym z takich bloków zresztą widziałam ostatnio ciekawy remont, a w zasadzie przebudowę balkonów-zmienili sobie małe metr na metr na duże. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: program dla "osiedli z wielkiej płyty" 09.09.23, 08:33 Tam gdzie mieszkałem w bloku spółdzielnia wymieniała balkony. Myślałem ze wymienia je na większe. Niestety zrobili balkony w takim samym wymiarze. Małe. Może nie metr na metr, ale małe. Odpowiedz Link Zgłoś