slatynka85 04.09.23, 16:47 Każda z nas ma. Ja dzięki emamie mam coś co wreszcie pozwoliło mi przygotować cebule bez łez - czyli rozdrabniacz Tefala. Wart każdej złotówki? A Wy co macie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarmszejk123 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 16:48 Frajer, zdecydowanie, uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
slatynka85 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 16:59 Jaką ma przewagę nad piekarnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:00 O wiele szybciej się nagrzewa, przede wszystkim, więc wszystko jest gotowe szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 18:21 szarmszejk123 napisał(a): > Frajer, zdecydowanie, uwielbiam. Też aktualnie u mnie na podium. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 19:51 u mnie też plus ekspres do kawy i robot planetarny tylko nie wiem czy to gadżety, bo dość duże są i całkiem sporo miejsca na blacie zajmują Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 07:43 O, tak. My jesteśmy zachwyceni. Kupiliśmy sobie na działkę (na próbę). I za chcwilę dokupiliśmy do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 10:11 Co się robi w takim frajerze? Działkowe użycie mnie zaciekawiło bo mam tam mikro kuchnię i brak piekarnika Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 10:40 to samo co w piekarniku, tylko mniejszym no i szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 16:58 Aligator, mandolina i wyciskacz do czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:05 taje napisała: > Aligator, mandolina i wyciskacz do czosnku. > Chyba rzeczywistosc zostawila mnie gdzies hen, hen daleko... z powyzszego tylko wyciskacz rozpoznalam. niesmialo bardzo pytam - co to jest aligator i mandolina w sensie kuchennych akcesoriow ? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:10 Aligator to taka szatkownica, są różne ale ja mam z firmy Alligator (stąd nazwa www.alligators.se/ A mandolina to takie ustrojstwo do krojenia na plasterki albo słupki (są też ponoć z szatkownicą ale nie wiem jak to działa). Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 01:29 Dzieki Sprzety znam, ale pod innymi imionami. Nazwami. Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:25 Mandolinę również polecam i nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 15:09 U mnie to samo! No, może kolejnośc inna... Na pierwszym miejscu u mnie obieraczka do warzyw, potem wyciskacz, mandolina i aligator. Dzieki aligatorowi jadam sałatkę jarzynową częściej niż raz w roku Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:11 czy oprócz krojenia cebuli ma inne zastosowania? Odpowiedz Link Zgłoś
slatynka85 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:21 joana.mz napisała: > czy oprócz krojenia cebuli ma inne zastosowania? W sumie kroje w tym i paprykę, jajka na paste jajeczną, ogórki.. Ale to po prostu siekacz, rozdrabniacz. To samo zrobiłby blender ale to trzeba wyciągnąć, podłączyć do prądu etc. A to myk, myk, prądu nie zżera 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 08:44 Zdaje się, że kiedyś się nad nim zastanawiałam. Cebula jest u mnie problemowa... dzięki za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:22 Ja rozdrabniam pieczarki; jajka; miękkie warzywa; ryby wędzone itp. Robię to w celu przygotowania past wszelakich jak i farszu do nadziewania jajek Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:18 Mieszka w szafce kuchennej, więc chyba kuchenny? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 18:45 maleficent6 napisała: > Mieszka w szafce kuchennej, więc chyba kuchenny? 🤔 Ja mam kuchennego pingwinka Bardzo dobra rzecz Wielofunkcyjna Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 18:48 To ja nieśmiało zapytam do czego tenże pingwinek? Bo mnie się kojarzył, hmm, mało kuchennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 18:55 ten to cos w rodzaju wielofunkcyjnej szpatulki-skrobaka ze wzgledu na rozne krzywizny i czubki pomaga wyczyscic do czysta kazda miske, talerz, rowek, czy do czyszczenia, czy przekladania zawartosci np ciasta do formy fajnie rozprowadza masy na tortach, waflach itd Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 19:00 www.amazon.co.uk/Kerafactum-Scraper-Spatula-Processing-Silicone/dp/B08C7B1QMY?th=1 Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 00:17 ja mam takie szpatulki tupperware. SluZa docdomladnego wygarnoecia kremu /ciasta zmisy, ale tez do wybrania miodu czy nutelli ze sloika. Dopasowuja sie do msztaltu naczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 21:38 Kotejka, siostro! A taje to na pewno o zboczeństwach myślała 🐷 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 21:43 No myślałam, przyznaję się bez bicia i ten kuchenny element wydawał mi się szczególnie kinky Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 22:05 Ale co? Że w szafce kuchennej trzymam umilacz? Oj taje, taje, mnie posądzać o takie rzeczy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 22:18 No nigdy nie wiadomo. Ktoś poniżej o stole kuchennym pisał w kontekście zboczeństw 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 23:44 No ja akurat pomyslalam, ze tam go wlasnie trzymasz , bo w sumie dlaczego nie 😁🤦🏼♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 11:35 Dobra, przyznaję się 🙈 łyżka cedzakowa, trzepaczka do jajek, dildo, wałek, praska do ziemniaków, pingwinek, łyżka do zupy, wszystko mam pod ręką w jednej szufladzie😁 Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:26 Do czego używasz tego rozdrabniacza? Ktos pisał o miękkich warzywach. Twarde tez pokroi? A pomidory? Czy robi z nich passate? Niestety mam fioła na punkcie kuchennych gadżetów wiec do takich wątków staram się nie wchodzić Jestem fanka mojego bosch mum 5 i wszelkich nakładek Odpowiedz Link Zgłoś
slatynka85 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:30 Nie wiem czy twarde pokroi, ale pewnie tak, ma ostry ten nóż bardzo. Kroje tym jeszcze ogórki, jajka na pastę jajeczną, paprykę do burrito. Odpowiedz Link Zgłoś
massinga Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:04 Wlasnie zjadlam placki ziemniaczane. Ziemniaki zostaly zmielone w rozdrabniaczu. Czesto rozdrabniam w nim czosnek. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 00:19 No I kupiłam, msze koniecznie przestać wchodzić w takie wątki. Teraz proszę o przepisy na surówki bo będę szatkować Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 00:39 daj spokoj, mnie thankyou z kotejka tak nakrecily, ze musze szafe w kuchni wzmocnic a na wyciagi z kart z ostatnich miesiecy nawet nie patrze 🤣😋 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 18:42 mysiulek08 napisała: > daj spokoj, mnie thankyou z kotejka tak nakrecily, ze musze szafe w kuchni wzm > ocnic a na wyciagi z kart z ostatnich miesiecy nawet nie patrze 🤣😋 Co kupowałas? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 18:58 4 roznej wielkosci gary 1 plaski 1 brytfanna 1 gourmet z czarna emalia 1 patelnia skillet 1 rondelek z raczka z drzewa oliwnego (absolutnie uroczy) 3 male kamionkowe kokilki i 12 roznych foremek do pieczenia w tym dwie blaszki do ciastek kolory jakie byly w promocji i tym sposobem pozbylam sie wszystkich innych garnkow zostawilam tylko wielki do robienia sera i mniejsze rondelki 'podreczne' Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 19:02 aa i jeszcze brytfanne do lazanii (prostokatna bez pokrywki) oddalam forme do tatin i zrezygnowalam z 'gara' do pieczenia chleba, garnek czy brytfanna z pokrywka zupelnie wystarczaja Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 19:58 😂 Ja zakupiłam tez przez polecenie forumowe - andace. Niby widziałam u rożnych znajomych ale jakoś nie pomyslałam, ze gar garowi nie jest równy. 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 20:09 No ale nie przeszkadza Ci, że gar taki ciężki? Ja od zawsze mam obsesję na punkcie tego, żeby obiekty użytkowe, którymi mam manipulować/przestawiać nie były za ciężkie. Jak coś jest ciężkie to mi się nie chce używać. Zawsze przepłacałam za rowery i wózki, żeby były lekkie i jakoś nie mogę się przekonać do creusetów, choć dumam nad nimi od dłuższego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 20:12 jakos nie, w sumie to tylko najwiekszy 28cm (do golabkow czy rosolu) jest znaczaco ciezki a reszta ujdzie, zreszta od zawsze lubilam ciezkie garnki i patelnie, takie skrzywienie no i forme sobie wyrabiam ciezarami na silowni machac nie musze, mam od tego gary 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 20:13 a blaszki sa zajeebisteeee! Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:28 Ostry nóż, który przywiozłam sobie z Japonii jakieś 20 lat temu, nadal jest najlepszy. I takie śmieszne ustrojstwo do siekania, na sznurek. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha.trixie Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 17:29 Termometr kuchenny. Koniec schizowania czy kotlety już się dosmażyły w środku, a pieczeń dopiekła. 🤗🤗🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 18:36 ja lubie wszystkie moje gadzety kuchenne na podium: noze arcos- brzytwy nie noze termometr zmywarka blaszki do pieczenia lecreuset gary jw mum9 maszynka do miesa z przystawkami (rodzimy zelmer oczywiscie) i wiele wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
slatynka85 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 19:04 blaszki do pieczenia lecreuset Czym się wyróżnia przy biedronkowych za 25 zeta? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 19:18 gruboscia i materialem (stal weglowa a nie aluminium czy cienka blaszka pokryta teflonem) a co za tym idzie : lepiej dopiekaja nie przywieraja (nie ma potrzeby uzywania papieru do pieczenia czy smarowania blaszki) pieke od 10roku zycia, wiec juz sporo lat, przez piekarniki przewinely sie rozne foremki a dopiero krusety daly odczuc duza roznice w jakosci pieczenia to tak jak z herbata jedni beda chwalic basilura czy ahmada i uwazac je za szczyt herbacianych doznan a inni nie Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 13:52 W jaki sposób kroisz ciasto w takiej blaszce? Bo chyba nożem nie można po niej kroić? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 15:04 a w pokrytej teflonem jak kroisz? tez nozem nie mozna wszystkie, oprocz jednej, maja wyciagane dno ( do tart) a tortownica to wiadomo, czyli przekladam ciasto albo wytrawna tarte na talerz/deska i juz, podwazam drewniana szpatula, a z foremki 'nierozbieralnej' drozdzowke wyciagam jak chleb, nic nie przywiera, podobnie babki czy keksy poza tym uzywam 'nozy' silikonowych czy roznych szpatul z tworzywa do krojenia, ale to akurat od zawsze, od czasow foremek pokrytych teflonem blaszek z 'czystej zywej blachy' bez powloki nigdy nie lubilam Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Ulubiony gadżet kuchenny 07.09.23, 12:33 daj jakis link do tych blach. Przeglądam strone, ale same ceramiczne mi wpadaja w oko Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ulubiony gadżet kuchenny 07.09.23, 12:44 fabrykaform.pl/le-creuset-forma-do-pieczenia-le-creuset-prostokatna-33-cm-z-nieprzywierajaca-powloka?a_aid=77&utm_source=dbay&utm_medium=css&utm_campaign=dbay&gad=1&gclid=CjwKCAjw6eWnBhAKEiwADpnw9i44XnvjyAnuqvN5yjwKlKKI-SK_qN2IwLzhiS3MC5ks2NND9OeqQxoCZo8QAvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 08.09.23, 04:45 www.lecreuset.pl/pl_PL/c/gotowanie-i-pieczenie/pieczenie/formy-na-muffiny-i-ciastka www.lecreuset.pl/pl_PL/c/gotowanie-i-pieczenie/pieczenie/formy-do-tarty www.lecreuset.pl/pl_PL/c/gotowanie-i-pieczenie/pieczenie/blachy-do-pieczenia czesc jest razem z kamionka Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 19:49 Mam sporo ulubionych, lubię gadżety kuchenne. Z dużych to robót planetarny Kenwood i grill elektryczny Tefal. Z małych wyciskarka do czosnku Ikea i obieraczka do warzyw też z Ikea. Oraz obieraczka do warzyw Victorinox, mniej wygodna niż Ikea, ale tak ostra,że obiera pomidora ze skórki. Genialny gadżet. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 19:53 kupiłam tego Victorinoxa z polecenia forum i nie leży mi w ręce jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:36 A ja z kolei nie lubię obieraczki z Ikei - nie umiem obierać, jeśli ostrze się rusza. Moja ulubiona to obieraczka francuskiej marki Opinel, nic się nie rusza i git. Uwielbiam ich noże, zwłaszcza te małe. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:42 a ja w ogole sie nie moge dogadac z obieraczkami, mam takie z ruchomym ostrzem i stalym i ciagle to nie jest to maly ostry noz wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:47 Obadaj Opinela, to jest to. Zanim go odkryłam to też wolałam zwykłym małym nożykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:52 ktora? allegro.pl/kategoria/akcesoria-obieraczki-i-drylownice-110923 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:03 Żadna z tych. Taka allegro.pl/oferta/opinel-les-essentiels-obieraczka-peeler-red-13580116502 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:16 ok, dzieki, zaraz 'zanabede' Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:17 No ciekawa jestem, czy Ci się spodoba. Daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:20 to za jakies 2tyg albo 2miesiace (jak bedzie upierdliwy celnik ) kolezanka akurat kocia paczke kompletuje Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:23 A co z Polski zamawiasz dla futer? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:35 ' od zawsze' przysmaki, liofiizowane, pasty serowe dla Krolowej, tutki miamora i mystar, drazetki, kabanosy itp u nas wybor maly a ceny z sufitu wziete, oplaca sie kupic w zooplusie i wyslac nawet paczka priorytetowa (innych po pandemi nie ma), niestety ograniczenie do 2kg tylko, powyzej sag potrafi byc mocno upierdliwy Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:39 Oj, to za dużo tego do jednej paczki nie wejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:46 2kg? to calkiem sporo "lizofile' lekkie sa, czasami i na 3kg oko przymkna ale jak na boze narodzenie zaladowala do paczki 5,5 kg to mielismy cyrk ale tu na szczescie wystarczy 'wniesc oplate' i cos tam wybiorczo zalaczyc, wystarczaja linki z zooplusa ale jest to jednak upierdliwe i staramy sie unikac procedury Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 18:51 Jeszcze dodam, że ja mam Opinela z rękojeścią drewnianą ale jak szukałam wtedy to mi się wyświetlił tamten model ale najważniejsze ostrze więc mam nadzieję, że Ci się sprawdzi. Z drewnianą, taką jak moja, to dzisiaj dopiero przyuważyłam: allegro.pl/oferta/opinel-obieraczka-peelers-blue-115-13988315137?reco_id=2cf8df6c-4c0c-11ee-af11-1a10ad2648d8&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 19:05 wlasnie ten z drewniana raczke do mnie przemowil (skladany ) i tez kupilam Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 07.09.23, 10:27 >A ja z kolei nie lubię obieraczki z Ikei - nie umiem obierać, jeśli ostrze się rusza a ja nie umiem (raczej - nie lubie) obieraczek sztywnych. Ta ruchoma dopasowuje sie do kształtu obieranego warzywa. Obieranie nozem to dla mnie mordęga... Natomiast pomidory bez problemu mozna obrac obieraczką z ząbkami, drobnymi zabkami. Mam ale rzadko uzywam bo zwykle pomidorów nie obieram, niżej przykład Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:46 Pomidorowa wystarczy spaczyć 5 sekund, skóra sama odchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:06 -nóż Zyliss karbowany -obieraczka Victorinox do pomidorów - nóż japoński Tescoma - maszynka do makaronu - grill kontaktowy z Lidla - plastikowa praska do awokado Jak mi się coś przypomni, to może jeszcze dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:16 Ostatnio blender Boscha jest moim najlepszym przyjacielem. Jak on blenduje! . Aczkolwiek trochę go uszkodziłam, bo najpierw wyczytałam w instrukcji, że można myć wszystkie części w zmywarce, oprócz tej, którą się podłącza do prądu, a później okazało się, że pokrywy się też nie myje, kurka. No i teraz leży sobie do góry nogami i pozbywa się nadmiaru wody ze środka. Ale jestem dobrej myśli. Nasza przyjaźń będzie długa i taka drobnostka jej nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:24 nie zaszkodzi, tylko niech dobrze wyschnie tez raz z rozpedu wlozylam do zmywarki Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:39 Tarka do warzyw! lubię placki z ziemniaków czy cukinii ale nigdy nie chciało mi się ich trzeć samodzielnie a taka elektryczna ratuje tę sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 20:52 1.Szybkowar Tefal (nie wiem dlaczego wcześniej go nie kupilam) 2. Blender ręczny Marphy Richards. Super jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:03 obieraczka IKEA mała miarka Keeeper "mieszacz" do sosów Leifheit moździerz (chyba granitowy - no name) "sitko" do gotowania na parze IKEA Ostre noże miska ceramiczna Tala długie rękawice kuchenne Duka torba na mrożonki z Tigera, w czerwoną kratke vichy no i oczywista oczywistość.. bieżąca woda - nie zapominajmy jesteśmy wybrańcami Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:28 Stol kuchenny do kochania się w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 07.09.23, 10:35 Może koc rozkładają? Stół jest jednak twardy. I zimny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ulubiony gadżet kuchenny 04.09.23, 21:41 Ekspres do kawy. Innych nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 06:33 - Rozdrabniacz Tefala - maszynka do mielenia mięsa z nakładkami do tarcia - nie używam już zwykłej tarki, wszystko trę w ekspresowym tempie na tej maszynce, używam tez do krojenia w plasterki (np. pieczarki jak potrzebuję). Mój najukochańszy gadżet w kuchni - ekspres do kawy - maszyna do chleba - nastawiam wieczorem i codziennie rano mam własny, pachnący chlebek, jaki tylko zechcę Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 08:05 Nożyczki. Przydają się do otwieranie wszelkich paczek, opakowań, krojenia zieleniny, namoczonego makaronu ryzowego czy z batatów, pizzę elegancko też pokroją (podpatrzone u Wietnamki). Drugi to ryżowar, a za nimi obieraczka i i podobna łopatka do krojenia sera. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 08:12 Last but not least: doskonały nóż santoku Zwillinga Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 08:23 ulubiony (czyli taki, których uzywam na co dzień) to chyba blender. Mały, poreczny i uniwersalny, łatwy do przechowywania. Mozna tam takze cebulę rozdrobnic, mięso posiekać, wyrobic ciasto naleśnikowe czy zmiksowac sos. Drugim jest krajalnica do warzyw. Sałatke jarzynową robi sie w mig, "pokroi" warzywa w kostkę, pieczarki w paski, ziemniaki do zupy itd itp. Potem wystarczy tylko "opłukać" pod kranem (zdjęcie pogladowe) Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 22:47 Ta krajalnica to jakiej firmy? fajna, kupiłabym sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 09:23 ja swoją mam z tchibo, której teraz chyba nie ma w ofercie ale tam często te oferty są powtarzane. Innych firm nie znam wiec nie moge polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 10:01 mava1 napisał(a): > ja swoją mam z tchibo, której teraz chyba nie ma w ofercie ale tam często te of > erty są powtarzane. > Innych firm nie znam wiec nie moge polecić. dzięki, będę tam zaglądać a kostka jakiej wielkości? Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 12:57 jedna jest mała, taka właśnie do pokrojenia warzyw na sałatkę jarzynowa czy marchewki do zupy, marchewki z groszkiem. Druga wieksza, np. do ziemniaków do zupy czy papryki do chinszczyzny tp. Trzeci "krajacz" jest w paski. Krajalnice są tez dostepne w innych sklepach i jesli chciałabym teraz kupic to pewnie tam bym zaglądała. Przy czym chyba jednak lepiej patrzec na te markowe. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 13:32 Ulubionym gadżetem na różnych grupowych wyjazdach jestem ja. Służę do krojenia cebuli, bo dzięki soczewkom nie płaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 17:10 Thermomix, bezdyskusyjnie i express do kawy🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 18:57 Ninja foodie 15in1, 7.5L - bardzo przydatne urzadzenie. Funkcja steamer, slow cooker, air fryer, pieczenia itd oraz robi jogurt, suszy mieso, warzywa i owoce. Zastepuje wiele gadzetow jak garnki do ryzu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 19:45 U mnie w domu to zdecydowanie JA. Wszytko to robie co te wasze gadzety, Do tego mnie ani myc ani smarowac nie trzeba. Glosem sterowany, uzywa AI aby sie domyslac co nalezy robic i kiedy Jedyny problem to czesto go trzeba "ladowac" i wcale nie jest tani w utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Ulubiony gadżet kuchenny 06.09.23, 13:02 >Wszytko to robie co te wasze gadzety oczywiscie, tylko jakim kosztem (czasu)? prać tez mozna ręcznie, zmywac też a jednak wiekszość ma pralki i zmywarki. W zasadzie w kuchni to wystarczy nóż, widelec i łyżka. Tylko dlaczego nie ułatwiać sobie zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Ulubiony gadżet kuchenny 05.09.23, 19:46 Nienawidzę gadżetów kuchennych, sporo ich dostałam w prezencie i leżą głęboko zamelinowane i nieużywane. Muszę mieć zmywarkę, bo zmywać nie lubię. Bardzo mocno eksploatuję blender. No i mam ulubioną obieraczkę, inne nie przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś