slonko1335 04.09.23, 22:50 Witamy w polskiej szkole po wakacjach.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 04.09.23, 22:56 Może sprawdzają, co bombelki pamiętają z poprzedniej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 00:07 Zabronisz nauczycielom pracy za free? Pozwól im mieć powód do płaczu, ile to pracy mają poza tablicą 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 00:16 U moich sprawdzian trzeba było wpisać z tygodniowym wyprzedzeniem 😉... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 06:51 U mojej też ale kto by tam przestrzegal w szkole przepisow .. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 07:00 To jest najzwyczajniej w świecie chore. Odpowiedz Link Zgłoś
adzik27 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 07:19 Polonistka mojego syna zapowiedziała sprawdzian w połowie czerwca na drugą godzinę lekcyjną po powrocie do szkoły a to znaczy, że sprawdzian będzie już dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 07:22 Moj tez ma wpisany,na 11.9-ale to test na wejście ,bez oceny.co roku są takie z polskiego i matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 07:24 slonko1335 napisała: > > Witamy w polskiej szkole po wakacjach.... > Znajome dziecko ma mieć dwa, bo przełożyli z poprzedniego roku. Wtedy wydawało się to dobrym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 07:28 W moim liceum każdy rok zaczynał się od sprawdzianu z 1) polskiego alfabetu, 2) operacji na wektorach i przekształcania wzorów (fizyka). Umowa była, ze jak cała klasa napisze poprawnie, to za rok nie będzie. No cóż, co roku były. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 18:45 Alfabetu? Znaczy ludzie w liceum nie potrafili napisać alfabetu czy ja czegoś nie zrozumiałam? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 21:17 jak_zwykle_wszystko_zajete napisała: > W moim liceum każdy rok zaczynał się od sprawdzianu z 1) polskiego alfabetu W liceum?! Z alfabetu?! Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 08:26 Przepytajcie znajomych licealistów z alfabetu. Możecie się zdziwić Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 08:59 Ale to na pewno jest sprawdzian z wiedzy, a nie np. praca klasowa typu wypracowanie na temat typu "Jak spędziłeś wakacje"? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 10:20 może i jak spędziłeś wakacje z pozytywizmem Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 09:38 W Irlandzkiej szkole tak poniewaz po bardzo deszczowym lipcu i niewiele lepszym sierpniu zrobilo sie lato. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 09:44 Młoda miała zadaną pracę domową na wakacje. Niby tylko napisac pamiętnik ale minimum 4 strony a4. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 09:46 Diagnozy trzeba porobić. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 09:54 Czy wy przypadkiem nie przesadzacie z tym ślęczeniem w dziennikach i sledzeniem kazdego kroku nauczycieli i dzieci. Dajcie im swiety spokoj, czy wam w pracy ciagle ktos siedzi za plecami i komentuje kazdy krok. niektore z was zachowuja sie tak, ze najchetniej usiadlyby zamiast dzieciakow w ławce szkolnej. szczegolnie kojarze wlasnie pania ktora zalozyla wątek, co chwile post o szkole dzieci, jakies przeżywanie kazdej kartkowki, matko swieta, zajmijcie sie pracą. te wasze dzieci zaraz wyląduja na kozetkach u psychiatrów jak bedziecie ich tak zamęczać. A co co klasowek - moja corka miala zapowiedziane sprawdziany w czerwcu na wrzesien, z dwoch lektur, i co z tego? ma sie nauczyc i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 10:23 Oj życie ci nauczyciela mojej młodej. Nie przerobiła połowy materiału. Przedmiot egzaminacyjny. I nie, nikt jej na plecach nie siedział. I nic za to jej się nie stało. Jakbym ja zrobiła połowe mojej pracy...to bym zarobiła połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 10:33 Zadawanie pracy domowej na wakacje jest nielegalne. Nie mozna oceniac poprzedniego roku. Moze przede wszystkim warto chronic dziecko przed bezprawym dzialaniem nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 10:43 Sprawdzian jako bezprawne działanie hahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 10:42 egolnie kojarze wlasnie pania ktora zalozyla wątek, co chwile post o szkole dzieci, jakies przeżywanie kazdej kartkowki, matko O to to ))) Ale js uwielbiam te wątki a ostatnio było mało Myślę że jej dzieci odejdą z tej szkoły to nauczyciele wyprawia jakąś tygodniową imprezę żeby świętować ))) A tak serio to myślę że takie czepianie się każdego nauczyciela po kolei o wszystko Też się odbija na dzieciach i traktowaniu ich przez tych gnębionych nauczycieli Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 14:07 Zluzuj poślady bo ci żyłka pęknie. Mamy 21 wiek, nie musimy ślęczeć nad dziennikiem bo powiadomienia przychodzą na telefon. Nauczyciele twierdzą, ze uczniowie i rodzice ich nie szanują to może warto byłoby na początek przestrzegać przepisów i szanować uczniów a nie tylko sprawdzać i wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 14:11 Ciekawe jak tak wyuczone dzieci będą funkcjonować w pracy pracodawca coś Powie a oni będą stać z kodeksem i mu cytować jakieś odjechane przepisy żeby nic nie robić Wróżę wielką karierę Odpowiedz Link Zgłoś
gronostajka Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 14:28 W sumie niektórym by się przydało (pracodawcom) takie coś, więc może to nie jest najgorszy pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 14:38 Gorzej jak dzieci Słonka awansują na dyrektorów i inni będą się u nich obijać i pisać na nich Skargi ciekawe co wtedy mama Słonko zaradzi Myślicie że będzie się zaczajać na tych pracowników i wyciągać jakieś na nich materiały obciążające a moze bić patelnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
gronostajka Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 20:28 to mówisz, że jednak szansa na karierę dyrektorską jest? Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 07:05 Czy to nie jest tak ze ten co się awanturuje i kłóci automatycznie zostaje dyrektorem tak jak Slonko ? Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 15:07 >Nauczyciele twierdzą, ze uczniowie i rodzice ich nie szanują to może warto byłoby na początek przestrzegać przepisów i szanować uczniów a nie tylko sprawdzać i wymagać. Upomniałaś się o prawa bombelka czy jak zwykle bijesz pianę na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 15:10 Bombelki same się o siebie upominają na tym etapie. To nie podstawówka. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 16:10 To nie podstawówka i wciąż tropisz sprawdziany? Jest gorzej niż myslalam. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 18:48 Librus nie odróżnia szkół i powiadomienia o wpisach w terminarz wysyła ze wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 00:38 Ale wiesz, że aplikacja i powiadomienia nie są obowiązkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 05:54 Oczywiście, że tak ale jest właśnie po to żeby nie slęczeć nad dziennikien i się na niego nie musiec logować.. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 08:29 I dlatego zakładasz wątek na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 16:18 A jaki ma to związek? Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 16:02 Słonko, a ty czego uczysz swoje dzieci? Walki o swoje prawa, ale tak realnie? Bo piszesz na forum o ich szkole i swojej pracy, a robisz coś? Bo w pracy też cię wykorzystują... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 16:08 Ja jestem bardzo zadowolona ze SWOJEJ pracy. Z zarobków mniej Problemem w mojej pracy jest chory pracownik, nikt tam nie łamie przepisow przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 14:33 Gdybym robiła polowe, a polowe tej drugiej połowy na od*dol to pewnie ktoś zacząłby sprawdzać. A tak wyglada omawianie podstawy przez niektórych nauczycieli. Mój ulubieniec nie omówił jednego działu, ale próbował z niego zrobić sprawdzian. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 10:31 Z czego ten sprawdzian? Z 2 dni nauki? Nie mozna sprawdzac i oceniac wiedzy z zeszłego roku bo poprzedni rok juz został oceniony. Ocena z takiego sprawdzianu do uchylenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 14:16 ha ! niezłe ja wczoraj w głębokim szoku byłam że PO RAZ PIERWSZY od kilkunastu lat nie muszę pisać pism o tę pieprzoną religię bo w końcu jest na końcu zajęć i...jest na końcu bo nie ma nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
bombelek1 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 14:19 Jeszcze się nie zalogowałam na dziennik, pewnie diagnoza. Na razie ekscytuję się 7 godzinami ang w tygodniu 😄 1klasa również Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 14:35 No co ty myślałam że 7 h to już żłobku mieli ????? A tak na serio to nie liczy się liczba godzin ale sposób nauczenia a niestety w Polsce to w ogóle nie działa i młodzi ludzie w ogóle nie znają angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 21:18 Za mało, za dużo..? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 16:41 Zapewne diagnoza. U nas w szkole mam ją przeprowadzić do 15 września każdej klasie pierwszej i każdej klasie, która dla mnie jest klasą nową, do 20 września mam przekazać wyniki. Bo oczekiwanie jest, że skoro do 30 września się zwierzam z rozkładów materiału, to na czymś je opieram - albo na swojej znajomości klasy albo na wynikach testów. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 16:53 Diagnoza z pozytywizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 17:12 Może zdążą przerobić, więc i ocenić trzeba 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 17:19 A to zależy co omawiali w zeszłym roku. O ile pierwsze klasy mają diagnozę taką na zasadzie "pokaż mi, co umiesz", o tyle klasy, które przejmuję po kimś mają "pokaż mi co umiesz, w zestawieniu z tym, co wiem, że powinieneś umieć" i diagnoza jak najbardziej opiera się na materiale z poprzedniego roku. Od sprawdzianu różni ją głównie to, że mniej koncentruję się na konkretnych grupach słownictwa, no i nie ma z niej ocen Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 17:45 Cóż dziec jest w klasie 3 i polski miał z tą panią w zeszłym roku. Nie zdążyła im zrobić sprawdzianu pod koniec roku bo jej nie było, więc postanowiła zrobić teraz ale dziubdziusie wyglada na to całkiem skutecznie oprotestowaly ten światły pomysł. Diagnoza była dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 18:49 Czy uznamy to za sukces wychowawczy Słonka czy wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 05.09.23, 18:21 A potem przeczytasz, że to nie nauczyciele są winni tego, jak patologiczna jest polska szkoła. Niestety są. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 08:47 O ile rozumiałam to w zeszłym roku, kiedy wizja zdalnej gdzieś tam wisiała nad głowami i nauczyciele chcieli natrzepać jak najwiecej ocen póki się da, o tyle w tym roku mam WTF. Najstarszy tez ma już w przyszłym tygodniu kartkówki i sprawdziany. Nie płaca tym nauczycielom, to na kim się maja wyzywać? No na uczniach. Idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Pierwszy sprawdzian wpisany. 06.09.23, 20:36 Pamiętam szok, jak weszłam na librusa syna ( liceum ), jakiś tydzień przed zakończeniem wakacji - był wpisany sprawdzian z matematyki na 3 września. Pani nie mogła zrobić sprawdzianu po wystawieniu ocen, więc zrobiła na pierwszej lekcji po wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś