Dodaj do ulubionych

Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅

04.09.23, 22:59
Jest bardzo oczytany i inteligentny (to nie tylko moja opinia). I za diabla nie potrafi przyznac sie, ze czegos nie wie, chociaz to zadna ujma przeciez. Kolejny raz zdarzylo mi sie powiedziec o czyms, o czym on nie wiedzial. I za kazdym razem scenariusz przykrycia niewiedzy wyglada nastepujaco: "a tak, tak slyszalem/czytalem o tym kiedys, mozesz mi przypomniec, jak to szlo?". Uwazam to za urocze i smiejac sie w duchu, ale bez mrugniecia okiem wyjasniam, ale tak jakbym mu przypominala. 😅 On przytakuje i czasem probuje cos dodac. Meska duma zostaje zachowana a ja mam radoche. Chronicie autorytety (niezaleznie od plci) podobnymi tetrzykami, czy tez wybieracie opcje "i tu cie mam" i udowadniacie niewiedze pompujac wlasne a nie rozmowcy ego?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 04.09.23, 23:02
      Ale czy on się w tobie kocha? Bo nie piszesz najważniejszego!
      • andallthat_jazz Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 04.09.23, 23:03
        Przeciez to oczywiste, ze kazdy sie we mnie kocha, to po co mam pisac? 🙄
    • beaucouptrop Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 04.09.23, 23:33
      A dlaczego zależy ci żeby męska duma została zachowana twoim kosztem?
      • abidja Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 01:41
        beaucouptrop napisała:

> A dlaczego zależy ci żeby męska duma została zachowana twoim kosztem?

👍👏
    • bazia_morska Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 04:36
      Patriarchat trzyma się mocno.
    • login.na.raz Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 05:40
      Nie widzę w tym nic uroczego 🙄
    • gryzelda71 Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 07:35
      A te oczytanego i inteligentny tez tak chroni twoja dumę?
    • alpepe Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 08:53
      To nie jest urocze, to jest palant.
      • daniela34 Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 08:58
        Oh yeah! To jest palant. Nie, nie chronicie "męskiej dumy" ani autorytetów. Bo i dlaczegóż? W odwrotnej sytuacji kobieta dostaje mansplaining. Mało tego, dostaje go nawet wtedy kiedy wie i nie potrzebuje "przypomnienia jak to szło."
        • 35wcieniu Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 09:04
          Pamiętajmy że w tej kreacji mamy do czynienia z sytuacją: "Uroczy jest absolutnie każdy chłop. Każdy. I każdy na mnie leci. Dlatego jest uroczy."
          • daniela34 Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 09:22
            Ja tam jestem okrutna, zła i podła i nie widzę w tym uroczości.
    • frntta666 Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 09:01
      Oj nie. Nie lubie takich ludzi, dla mnie to bufonada, w ktorej nie ma niczego uroczego. A u facetow dodatkowo, czesto podszyta syndromem malego fiutka wink Ale nie, nie "demaskuje" takich ludzi (to byloby jakies zenujace), raczej staram sie ich unikac.
    • szmytka1 Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 09:27
      Nie jestem jakas pojebana, by pompować swoje ego, że ja wiem coś, czego nie wie ktoś inny i że bawić się w jakieś przylapywanki i teatrzyki? Ja mam chyba zdecydowanie prostsze życie wewnętrzne i relacje z otoczeniem również.
      • frntta666 Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 09:31
        No ale jak wychodzi w rozmowie, ze ktos nie wie a udaje, ze wie- co robisz? Taktownie udajesz, ze nie zauwazylas, czy wytykasz scieme?
        • szmytka1 Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 09:36
          No zależy jak toczy się rozmowa, jak mamy dalej rozmawiać na ten temat, to mówię co miałam w planach do powiedzenia i nie rozkminiam za bardzo co on będzie udawał albo nieudawal. Nie wyskakuje z haha nue wiedziales! Ani nie potakuje, alez tak, na pewno to wiedziales. Jak rozmówca nie podejmuje tematu, to gadamy dalej o czym innym i już.
    • la_felicja Re: Reakcja tego goscia mnie rozbraja 😅 05.09.23, 14:43
      Nie lubię upokarzania innych ludzi. Nawet jak oglądam film, w którym bohater kłamie, żeby komuś zaimponować, to się cała skręcam wewnętrznie z zażenowania - ale to będzie wstyd jak się wyda!

Tak że nie, nie udowadniałabym gościowi niewiedzy. Zresztą, wcale bym nie czuła, że moje ego zostało napompowane udowodnieniem, że wiem więcej niż rozmówca. Znam swoją wartość, nie muszę się popisywać wiedzą.

Natomiast na pewno nie uważałabym takiego zachowania za urocze. Zresztą, w moim słowniku słowo uroczy nie występuje jako określenie dorosłego mężczyzny. Przedszkolak może być uroczy i tyle.

Do mężczyzny - żeby zasistniał choćby cień damsko-męskiej relacji - muszę czuć szacunek, a tekiego bufona, który nie potrafi przyznać, że czegoś tam nie wie - no sorry, nie da się szanować.

Poza tym uważaj, autorko, bo posiadacze męskiej dumy tak kruchej, że byle co może ją urazić, bywają przemocowcami. Człowiek, który ma zero dystansu do samego siebie , w pewnych sytuacjach może być niebezpieczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka