taki-sobie-nick 05.09.23, 00:42 książek o trampie wyszukuje mi książki o Trumpie. Czy ematka zna autora podobnego do Londona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 05.09.23, 21:02 Nikt nic nie wie? London jest straszliwie passe? Media nie lansowały go w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 00:13 Na pewno jak tonem wyższości skrytykujesz forumowiczki, to rzucą się pomagać. Hemingwaya sobie poczytaj, Conrada albo Melville'a. Z bardziej współczesnych to jest taki niedawno zmarły pisarz Farley Mowat, osobiście nie czytałam, ale w recenzjach często o nim piszą jako o "kanadyjskim Londonie". Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 00:15 mmoni napisała: > Na pewno jak tonem wyższości skrytykujesz forumowiczki, to rzucą się pomagać. Zanim je skrytykowałam, minęło 20 (słownie: dwadzieścia) godzin i nikt mi nie odpowiedział. Tak że ten. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 00:21 Niemniej po tych 20 odpowiedziałaś ty, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 00:27 London to ramotka, chociaż zaczytywałam się Bellew Zawieruchą, kojarzy mi się Curwood jeszcze z tego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 00:31 simply_z napisała: > London to ramotka Akurat NIE TO mi u niego przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 00:32 O! Curwood, faktycznie, był taki. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 09:31 Ewentualnie Karol May, jesli lubisz w lekko westernowym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_50 Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 10:33 taki-sobie-nick napisała: > Nikt nic nie wie? London jest straszliwie passe? Media nie lansowały go w tym r > oku? Kocham Londona, ale ja mam 51 lat, jak wegiel, co ja tam wiem 😁 Hemingwaya, Steinbecka, Segala, Irwina Shawa z wielkich ponadczasowych polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 00:48 bo trzeba bylo wpisac ksiazki o "trampie" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 00:50 Nie działa, tzn. działa jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 01:27 A mnie wyskoczyly takie: Co słychać w literaturze? - Dwójka Polskie Radio polskieradio.pl › artykul › 3... · Translate this page George Orwell miał temperament publicysty i wiele lat wiódł życie trampa, imając się najróżniejszych zajęć. Bywał żebrakiem i policjantem, nauczycielem i ... Uniwersytet Warszawski Wydział Polonistyki Repozytorium Centrum Otwartej Nauki depot.ceon.pl › bitstream › handle PDF literaturze, zostaje przez Beat Generation wzbogacony i uatrakcyjniony. ... trzydziestoletniego trampa, który podróżuje wraz z nieletnim chłopakiem. Językowe wykładniki emocji we współczesnych ... depotuw.ceon.pl › 0000-DR-240681-praca PDF by A Sworowska · 2023 — bardziej luźnych rozważań na temat „ducha dzieła literackiego” bądź „ducha tekstu” ... mest och trampa runt i träsket av ursinne, onda ord och förtvivlan. białe skrzydła i społeczna resztka Łukasz Pawłowski RCIN rcin.org.pl › Content › WA303_85040_9... PDF by D Hopensztandt — W tym określeniu zamiast amerykańskiej dosłowności pragmatyka-kapitalisty wydaje się pobrzmiewać gorzka beztroska amerykańskiego trampa. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 01:34 Ha, jestem leń. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 07:50 Po prostu nie potrafisz korzystać z wyszukiwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 10:27 Dlatego z ematki zrobiła sobie wyszukiwarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 07:35 Nie jest głupi, tylko ty nie potrafisz go używać. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 10:08 Gugiel nie jest glupi, tylko ty malo pomyslowa. Szukaj ksiazek o - wloczegach - lazikach/lazegach - wedrowcach - powsinogach - hobo - itp na poczatek skorzystaj ze slownika synonimow. Moze byc papierowy. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 10:14 Może taka? (ale to nie fikcja) lubimyczytac.pl/ksiazka/4964704/wszystko-za-zycie Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Gugiel jest głupi i zamiast... 06.09.23, 10:19 Sath Okh, Yackta Oya, Grey Owl. Co prawda to starowizny, ale w klimacie. Odpowiedz Link Zgłoś