aguar 05.09.23, 11:22 obciachem używanie wsuwek do włosów? Takich zwykłych. Jak mają dłuższe włosy, czeszą je w kitkę i im wyłażą po bokach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:24 Daj temu dziecku żyć. Sam sobie ogarnie włosy i z pewnością sam umie rozeznać jaka fryzura jest obciachem wśród rówieśników. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:26 Noszenie opasek chyba nie jest obciachem, bo czasami widzę chłopców w cienkich opaskach, ale zazwyczaj wracają z treningów. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:33 Daj mu żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:36 Chyba nie. Skoro noszenie pereł nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:42 Są opaski, wsuwki, kitki- dla mnie nowość, ale oni się tak noszą teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:55 Zorientuje się Twój młody szybciej i lepiej niż, bez obrazy, stare Boomerki, co jest a co nie jest obciachem. Serio, nie zamęcz syna. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:05 Co Wy macie z tym meczeniem? Nie wiedział i chciał się dowiedzieć, a nie np. przekonać, że to obciach, dopiero, jak się tak uczesze. A gdzie ja się mam dowiedzieć, jak nie na emamie, która wie wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:09 To trochę niespotykane, że on Ciebie pyta, czy wsuwki to obciach Taką wiedzę się zwykle czerpie z kontaktów/obserwacji rówieśników, a mamunię informuje Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:12 Matka licealisty pytająca na forum internetowym o spinki do włosów dla syna jest no... Umówmy się że dziwnym zjawiskiem. Syn, uznający że matka lepiej się dowie w internecie niż on od rownieśnikow lub przez obserwację ich -jeszcze dziwniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:13 I ciebie się zapytał? Jaja sobie z ciebie robi.. Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:18 Gorzej, jeśli nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:20 Stresuje się początkami w liceum. Nie chce "podpaść" nowej ekipie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:26 jak ja tego forum mam czasem dość odpowiedzi na pytanie brak ale pouczanie, docinanie itp. na pierwszym miejscu i nie dopuszczanie możliwości, że ktoś może zapytać o coś, o co sami byśmy nie spytali Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:30 Są granice absurdu po prostu. Matka licealisty pytająca o spinki dla syna je grubo przekracza. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:33 kamire12 napisała: > jak ja tego forum mam czasem dość > odpowiedzi na pytanie brak > ale pouczanie, docinanie itp. na pierwszym miejscu > i nie dopuszczanie możliwości, że ktoś może zapytać o coś, o co sami byśmy nie > spytali No ale przeciez w tym przypadku sama prawde jej piszą. Jak sam nie rozejrzy sie w KONKRETNYM ŚRODOWISKU, to nikt mu nie powie, czy to obciach, czy najnowszy trend. Są szkoły, gdzie nie tylko wsuwki sa normą, sa takie, ze nawet wlosy o dlugosci umozliwiajacej wsuwkę niekoniecznie. Do tego mnostwo innych zmiennych - sa ludzie, ktorzy zalożą wsuwki i nikomu nawet orzez myśl nie przyjdzie tego skomentowac glupio, a nastepnego dnia z ulga podpina tak wlosy poł klasy, ktore sie dotad czaiło, czy wypada, a sa tacy, ktorzy skopiuja wsuwke od lidera grupy, a i tak uslyszą, ze wygladają z numinjak zza krzaka... Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:39 są rzeczy, które są obciachem ogólnym, a są takie co nie są. wystarczy odpowiedzieć. a nie komentować, że matka licealisty pytająca to obciach itp. tu już wiecie co jest obciachem. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:43 są rzeczy, które są obciachem ogólnym, a są takie co nie są Wśród licealistów? Mało. Jak ktoś ma charyzmę to i w spineczkach w motylki będzie chodził bez problemu bo grupa uzna że to jakas manifestacja. A jak przyjdzie tak klasowa ciapa to wiadomo. wystarczy odpowiedzieć. Odpowiedź brzmi: najlepiej i najnormalniej będzie jak syn sam rozezna temat Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:54 Co takiego? Spinka u licealisty? A moze długie włosy?? Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:39 "jak ja tego forum mam czasem dość odpowiedzi na pytanie brak" Na to pytanie NIE MA jednej obiektywnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:40 to wystarczy to napisać, a nie krytykować matkę, że pyta. oceniać ja i syna. zaraz będzie psychologiczna analiza. rozwinie się z tego wątek na kilkanaście stron Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:44 Autorka akurat jest tak osobliwa że co jej miano przeanalizowac to przeanalizowano dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:46 Przecież dostała odpowiedzi. A jej Młodemu naprawdę nie wyjdzie na złe, jak w liceum to nie matka będzie jego modowym guru. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:52 Nie czepiajcie się dziewczyny, mój syn ma znajomych, ale zawsze jestem najwyższym autorytetem, przecież to fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 13:00 Ale syn pyta Cię, czy jakiś element stroju jest obciachem, a Ty potrafisz odpowiedzieć? Ja raczej nie potrafię. Mój mnie czasem pyta, czy coś do czegoś pasuje, czy "fajne/ładne", czy ta koszula to lepiej w spodnie, czy na wierzch - i zwykle się stosuje, co faktycznie jest miłe. Na obciachach niekoniecznie się znam. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 13:03 Tez nie zawsze znam się na obciachach, pytam wtedy na ematce. Albo dzwonię do koleżanki, która ma trochę starszą, niesamowicie „oblataną” córkę, ona jest ekspertem od wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 13:06 Ja nie kumam bazy bo mój jest moim przewodnikiem w tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:12 Chce używać? Niech używa. Obciachem może być wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:12 Jakby było...to by nie nosił. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:50 Wśród nastolatków obciachem jest teraz mówienie o takich rzeczach jako o obciachu. Niektórzy chłopcy czeszą się ze spinkami, gumkami i opaskami, robią makijaż i malują paznokcie, nie tylko na czarno, niektóre dziewczyny bardzo dbają o to, żeby wyglądać jak chłopcy. Przekrójubraniowy u obu płci tez pełny - od rurek po worki. U mojego syna w klasie już dwie osoby twierdzą, że chcą zmiany płci i poprosiły o nazywanie imionami zgodnymi z „nową” płcią. Była już otwarta rozmowa o tym kto już wie jakiej seksualności jest, a kto nie. I dzieciaki zadowolone i wszystkie nastawione pozytywnie. To moim zdaniem najbardziej pokazuje, że teraz już nie trzeba bać się, że będzie się „niezgodnym z płcią”. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:55 Oni są niesamowici,z tą otwartością. Bardzo mi się to podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 14:20 Moze jednak zostaw tę decyzję synowi i przestań za niego żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 20:38 Noszenie wsuwek jest obciachem bez względu na płeć. Nie baw się w moją matkę. Odpowiedz Link Zgłoś