Dodaj do ulubionych

Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest

05.09.23, 11:22
obciachem używanie wsuwek do włosów? Takich zwykłych. Jak mają dłuższe włosy, czeszą je w kitkę i im wyłażą po bokach?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:24
      Daj temu dziecku żyć. Sam sobie ogarnie włosy i z pewnością sam umie rozeznać jaka fryzura jest obciachem wśród rówieśników.
    • afro.ninja Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:26
      Noszenie opasek chyba nie jest obciachem, bo czasami widzę chłopców w cienkich opaskach, ale zazwyczaj wracają z treningów.
    • triss_merigold6 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:33
      Daj mu żyć.
    • quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:36
      Chyba nie. Skoro noszenie pereł nie jest wink
    • alexa0011 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:42
      Są opaski, wsuwki, kitki- dla mnie nowość, ale oni się tak noszą teraz.
    • ekstereso Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 11:55
      Zorientuje się Twój młody szybciej i lepiej niż, bez obrazy, stare Boomerki, co jest a co nie jest obciachem. Serio, nie zamęcz syna.
      • aguar Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:05
        Co Wy macie z tym meczeniem? Nie wiedział i chciał się dowiedzieć, a nie np. przekonać, że to obciach, dopiero, jak się tak uczesze. A gdzie ja się mam dowiedzieć, jak nie na emamie, która wie wszystko?
        • quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:09
          To trochę niespotykane, że on Ciebie pyta, czy wsuwki to obciach smile Taką wiedzę się zwykle czerpie z kontaktów/obserwacji rówieśników, a mamunię informuje smile
        • 35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:12
          Matka licealisty pytająca na forum internetowym o spinki do włosów dla syna jest no... Umówmy się że dziwnym zjawiskiem.
          Syn, uznający że matka lepiej się dowie w internecie niż on od rownieśnikow lub przez obserwację ich -jeszcze dziwniejszym.
        • hanusinamama Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:13
          I ciebie się zapytał? Jaja sobie z ciebie robi..
          • quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:18
            Gorzej, jeśli nie.
          • aguar Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:20
            Stresuje się początkami w liceum. Nie chce "podpaść" nowej ekipie.
        • kamire12 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:26
          jak ja tego forum mam czasem dość
          odpowiedzi na pytanie brak
          ale pouczanie, docinanie itp. na pierwszym miejscu
          i nie dopuszczanie możliwości, że ktoś może zapytać o coś, o co sami byśmy nie spytali
          • 35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:30
            Są granice absurdu po prostu. Matka licealisty pytająca o spinki dla syna je grubo przekracza.
          • iwoniaw Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:33
            kamire12 napisała:

> jak ja tego forum mam czasem dość
            > odpowiedzi na pytanie brak
            > ale pouczanie, docinanie itp. na pierwszym miejscu
            > i nie dopuszczanie możliwości, że ktoś może zapytać o coś, o co sami byśmy nie
            > spytali

No ale przeciez w tym przypadku sama prawde jej piszą. Jak sam nie rozejrzy sie w KONKRETNYM ŚRODOWISKU, to nikt mu nie powie, czy to obciach, czy najnowszy trend. Są szkoły, gdzie nie tylko wsuwki sa normą, sa takie, ze nawet wlosy o dlugosci umozliwiajacej wsuwkę niekoniecznie. Do tego mnostwo innych zmiennych - sa ludzie, ktorzy zalożą wsuwki i nikomu nawet orzez myśl nie przyjdzie tego skomentowac glupio, a nastepnego dnia z ulga podpina tak wlosy poł klasy, ktore sie dotad czaiło, czy wypada, a sa tacy, ktorzy skopiuja wsuwke od lidera grupy, a i tak uslyszą, ze wygladają z numinjak zza krzaka...
            • kamire12 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:39
              są rzeczy, które są obciachem ogólnym, a są takie co nie są. wystarczy odpowiedzieć.
              a nie komentować, że matka licealisty pytająca to obciach itp. tu już wiecie co jest obciachem.
              • 35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:43
                są rzeczy, które są obciachem ogólnym, a są takie co nie są

Wśród licealistów? Mało. Jak ktoś ma charyzmę to i w spineczkach w motylki będzie chodził bez problemu bo grupa uzna że to jakas manifestacja. A jak przyjdzie tak klasowa ciapa to wiadomo.

wystarczy odpowiedzieć.

Odpowiedź brzmi: najlepiej i najnormalniej będzie jak syn sam rozezna temat
              • hanusinamama Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:54
                Co takiego? Spinka u licealisty? A moze długie włosy??
          • quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:39
            "jak ja tego forum mam czasem dość
            odpowiedzi na pytanie brak"

Na to pytanie NIE MA jednej obiektywnej odpowiedzi.
            • kamire12 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:40
              to wystarczy to napisać, a nie krytykować matkę, że pyta.
              oceniać ja i syna. zaraz będzie psychologiczna analiza. rozwinie się z tego wątek na kilkanaście stron
              • 35wcieniu Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:44
                Autorka akurat jest tak osobliwa że co jej miano przeanalizowac to przeanalizowano dawno temu.
              • quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:46
                Przecież dostała odpowiedzi. A jej Młodemu naprawdę nie wyjdzie na złe, jak w liceum to nie matka będzie jego modowym guru.
      • geez_louise Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:52
        Nie czepiajcie się dziewczyny, mój syn ma znajomych, ale zawsze jestem najwyższym autorytetem, przecież to fajne.
        • quilte Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 13:00
          Ale syn pyta Cię, czy jakiś element stroju jest obciachem, a Ty potrafisz odpowiedzieć? Ja raczej nie potrafię. Mój mnie czasem pyta, czy coś do czegoś pasuje, czy "fajne/ładne", czy ta koszula to lepiej w spodnie, czy na wierzch - i zwykle się stosuje, co faktycznie jest miłe. Na obciachach niekoniecznie się znam.
          • geez_louise Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 13:03
            Tez nie zawsze znam się na obciachach, pytam wtedy na ematce. Albo dzwonię do koleżanki, która ma trochę starszą, niesamowicie „oblataną” córkę, ona jest ekspertem od wszystkiego.
            • ekstereso Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 13:06
              Ja nie kumam bazy bo mój jest moim przewodnikiem w tym świecie.
    • kropkacom Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:12
      Chce używać? Niech używa. Obciachem może być wszystko.
    • hanusinamama Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:12
      Jakby było...to by nie nosił.
    • geez_louise Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:50
      Wśród nastolatków obciachem jest teraz mówienie o takich rzeczach jako o obciachu. Niektórzy chłopcy czeszą się ze spinkami, gumkami i opaskami, robią makijaż i malują paznokcie, nie tylko na czarno, niektóre dziewczyny bardzo dbają o to, żeby wyglądać jak chłopcy. Przekrójubraniowy u obu płci tez pełny - od rurek po worki.

U mojego syna w klasie już dwie osoby twierdzą, że chcą zmiany płci i poprosiły o nazywanie imionami zgodnymi z „nową” płcią. Była już otwarta rozmowa o tym kto już wie jakiej seksualności jest, a kto nie. I dzieciaki zadowolone i wszystkie nastawione pozytywnie. To moim zdaniem najbardziej pokazuje, że teraz już nie trzeba bać się, że będzie się „niezgodnym z płcią”.
      • alexa0011 Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 12:55
        Oni są niesamowici,z tą otwartością. Bardzo mi się to podoba.
    • panna.nasturcja Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 14:20
      Moze jednak zostaw tę decyzję synowi i przestań za niego żyć.
    • andaba Re: Czy wśród nastolatków płci męskiej nie jest 05.09.23, 20:38
      Noszenie wsuwek jest obciachem bez względu na płeć.
      Nie baw się w moją matkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka