Dodaj do ulubionych

Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest obcia

05.09.23, 13:19
Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest obciachem? Pytam o chłopców, bo to oni najczęściej mają problem choćby z tak banalną sytuacją (jakby to by się mogło wydawać w naszych czasach) jak długość włosów. Mówią komuś, że jest się obciachowy? Mają obiekcje przed założeniem czegoś?
Obserwuj wątek
    • kamire12 Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 13:25
      tak. niestety
    • filutek.von.glutek Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 13:40
      Raczej nie. Starszy bombelek ma długie włosy, młodszy zaczął właśnie zapuszczać i nie jest jedynym chłopcem w klasie z dłuższymi włosami. Ubierają się jak chcą, natomiast obciachem są już od dawna sandały, nawet sportowe.
      • nusiator Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 13:44
        No właśnie!! O co chodzi z tymi sandałami? Mój też nie nosi.
    • ekstereso Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 13:45
      Mój ma tyle pewności siebie, że co włoży to przestaje być obciachem. Że zdumieniem to odkryłam że 2 lata temu i stale mnie to bawi.
    • gryzelda71 Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 13:45
      Jasne, że nie wszystko noszą, jeśli o to pytasz. Nie, nie startują do znajomych z tekstem, że obciachowo wygląda.
    • zielonyjeziorak Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 13:51
      Na pewno mamusia czasem robi obciach, próbując się za bardzo integrować z młodzieżą wink

A tak poza tym, to nie słyszałam, żeby mówili to na serio. Ale ubierają się i czeszą, jak chcą (dwójka nastolatków różnej płci). Raczej młodzież wygląda teraz różnorodnie, chociaż na pewno są mody, ale jak ktoś się im nie poddaje, to nie zauważyłam problemu (np. córka nie nosi krótkich topów, a teraz jest to raczej główna oferta w sklepach).
      • kubek0802 Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 14:21
        Zdecydowanie nie, a pomysłowość syna nie ma granic.
    • szmytka1 Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 14:27
      Tak, ma obiekcje przed niebieskim kolorem dresów, bo woli szare. To zupełnie jak ja, bo mam obiekcje przed czarnymi bluzkami, bo po prostu nie lubię czarnego. Słowa obiach nie ma w slowniku
    • geez_louise Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 14:41
      Są obciachy, ale dzieciaki mają więcej poczucia humoru i szybko się podnoszą.

Mój syn niedawno mi wysłał rolkę (już zniknęła, wygooglalam filmik), twierdząc, że to dokładnie ja, ale mam nie przestawać:

m.youtube.com/watch?v=zh22y_Qd4Cw
    • katriel Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 14:50
      > Mają obiekcje przed założeniem czegoś?

O, zdecydowanie. Mój syn spodnie nosi wyłącznie niebieskie lub granatowe. Nie nosi sandałów, bo nie chce, żeby mu kamyki wpadały. Nie nosi koszulek z obrazkiem z przodu, tylko gładkie albo pasiaste. Na skarpetach może być nadrukowany rozmiar, ale dni tygodnia już nie. Daje się ostrzyc tylko własnemu ojcu i najwyżej dwa razy do roku. Kurtka może być z kapturem (nawet lepiej, żeby była), ale rozpinana bluza dresowa już musi być bez. Itd, itp.
      Z obciachem to nie ma nic wspólnego, to są jego prywatne zasady, których nikt inny nie musi podzielać (a nawet jeśli podziela, syna to nie obchodzi).
    • miss_fahrenheit Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 15:24
      kropkacom napisała:

> Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest obciachem?

Nie.

> Mówią komuś, że jest się obciachowy?

Nie sądzę.

> Mają obiekcje przed założeniem czegoś?

Tak, oczywiście - sportowe rzeczy wyłącznie na wf i czasem w domu, dresy - najlepiej wcale wink noszenie kurtki to pójście na ustępstwo z jego strony big_grin buty dowolne, pod warunkiem, że glany, poza tym - wszystko ciemne.
    • wapaha Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 15:27
      nie ale mój chyba jest "inny"- on generalnie ma tak stoickie podejście i takie wyjebongo na wszystko że aż mnie samą to ciągle zadziwia. np w 3 klasie SP zaczął nosić biały kapelusz. Chodził w nim do szkoły, na zajęcia dodatkowe, na dwór, wszędzie..( miał wtedy też fazę na MichaelaJacksona), jak pierwszy raz chciał wyjśc to go spytałam : a nie obawiasz się, że będą się śmiać z ciebie ? wzruszył ramionami : nie.
      total luz
    • melisananosferatu Re: Wasi synowie. Funkcjonują w świecie: to jest 05.09.23, 15:29
      Moj 'syn' czesze sie i ubiera standardowo. Za to maz zapuscil wlosy a ostatnio bylo mu goraco i chwycil moja scrunchie w kolorze czerwono-rozowym i z taka kitka na czubku pojechalismy na zakupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka