Dodaj do ulubionych

Emocje/niedoszla kochanka meza

05.09.23, 15:23
Podczytuję forum od dawna, ale nigdy nie pisałam.
Chyba dla własnego zdrowia psychicznego będzie mi lepiej tutaj wylać z siebie to co mnie zżera.
Prawie rok temu, mój mąż był o krok od romansu. Wiem na pewno, że pełnej komsumpcji nie było, było jednak bardzo blisko.
Oczywiście rozwaliło to nasze życie na dobrych kilka miesięcy, a do dzisiaj ja nie mogę przerobić pewnego problemu.
Ogólnie-dowiedziałam się przypadkiem, on byl nieuwazny, niewylogował się i przeczytałam kawalek rozmowy. Potem było moje śledztwo, rozmowy i przyznał sie.
Ona to kobieta z którą współpracował.
I teraz co mnie najbardziej dobiło. Może to jest płytkie, głupie, ale najbardziej zabalało mnie to co to za kobieta.
To jest typ, której w zyciu nie bralabym pod uwage jako ewentualne zagrozenie, o ktora bylabym zazdrosna.
Kobieta za ktora moj maz nie obrocilby sie i wiem, ze nie podobalaby sie od pierwszego wejrzenia.
Starsza o 2 lata od niego, z duza nadwaga, maksymalnie przecietna twarz. Widzialam ja kilka razy na zywo oraz na social media, to typ, ktory sie nie maluje, nie ubiera kobieco itd.
Boli mnie przeogromnie , to, ze maz zainwestowal emocje, chcial poglebiac znajomosc z kims takim.
Nie moge tego przebolec, do dzisiaj, kiedy cos mnie zirytuje, robie jakies zlosliwe uwagi do meza, na temat jego niedoszlej kochanicy.
Ostatnio bylismy ze znajomymi (oni nie wiedza o tym co sie dzialo), po alko pojawily sie jakies zarty kolegi o dziewczynach, a ja wypalilam , ze w typie meza to akurat sa raczej grube i brzydkie.
Okropnie mnie to gryzie, łapię się na tym, że zaczynam czuć dziwną niechęć do przeciętnie wyglądających kobiet, które przypominają mi tę babę.
Jak to przepracować? Tylko nie terapia, to nie wchodzi w grę.
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:27
      Mada!
      Znowu gruba z księgowości atakuje!

Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać.
      Chłopy zdradzają najpiękniejsze, najlepsze i najcudowniejsze kobiety. Z tego, co zauważyłam. A ich wybranki nie muszą być idealne, lepsze, ładniejsze, etc, wystarczy, że są "inne" niż "stara" żona/partnerka.
      • midge_m Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:29
        la_mujer75 napisała:

> Mada!
        > Znowu gruba z księgowości atakuje!

A nie?? Też mi się od razu skojarzyło wink
      • taniax Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:31
        Poza tym działa idealizacja/dewaluacja, czyli on może średnią panią pod wpływem haju hormonalnego wyidealizować a z atrakcyjnej żony zrobić np nie do życia babę i tak sobie to wszystko zracjonalizować.
        • taniax Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:48
          Jesli myslisz że to jest wszystko takie zero jedynkowe i racjonalne to chyba żyłaś do tej pory pod kamieniem, facet średnią babę może widzieć jako super seksowną i fajniejszą od żony a ze średnio ogarniętej może zrobić intelektualistkę tylko dlatego że mu się podoba fizycznie i ma z nią fajne doznania. A co do samego wyglądu to zapominasz jeszcze o tym że to kobiety są bardziej wymagające czyli już na wstępie dla niego poprzeczka jest niżej niż dla ciebie plus sobie ją wyidealizuje.
      • taniax Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:57
        Ona robi to co 98% kobiet tzn patrzy na konkurencje/kochankę nie oczami męża tylko swoimi a to błąd. Musisz zrozumieć że twój mąż tą panią postrzega inaczej, na tym to polega.
        • bene_gesserit Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 18:54
          Bardzo słuszne słowa. Być może gruba i przeciętna ma niesamowite ilości seksapilu albo po prostu go słucha i/lub podziwia za to i owo.

Ona realizowała potencjalnie jego jakieś potrzeby. I zamiast bezproduktywnie, acz psychologicznie kosztownie spalać się z zazdrości, spróbowałabym się dowiedzieć, o co chodziło. Nie wiem jak, ale bym spróbowała.
      • 21mada Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 20:57
        No ale ja jestem ta młodsza i szczuplejsza, więc zupełnie na odwrót. 🤷‍♀️
    • mamkotanagoracymdachu Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:53
      Naprawdę uważasz, że Twój mąż jest tak głupi i pusty, że poleci na zgrabną d.pę, żadne inne przymioty nie mogą go skusić? Może pani jest inteligentna, zabawna, może ma facsynujące hobby, może jest dobrym, wspierającym człowiekiem, może doskonale słucha i zna się świetnie na tym, co interesuje Twojego męża? Ale nie, ma nadwagę, więc nie jest zagrożeniem. Ups...
      • ayelen40 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:57
        Dobrym, wspierającym człowiekiem 😳. Kochanka żonatego "ojca dzieciom".
        • mamkotanagoracymdachu Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:03
          ayelen40 napisała:

> Dobrym, wspierającym człowiekiem 😳. Kochanka żonatego "ojca dzieciom".

Skoro do konsumpcji nie doszło, to możemy tylko zgadywać, jakiego powodu. Może dla pani relacja z mężem wątkodajki była zwyczajnie platoniczna, a on się napalił i dostał kosza?
          • ayelen40 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:05
            A to fakt. I spod znaku Panny (powszechny błąd). Ale zodiakalny Panny na pewno nie są zdolne do poświęceń, to związkowi egoiści.
        • 18lipcowa3 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:20
          Oczywiście
      • grey_delphinum Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:58
        mamkotanagoracymdachu napisała:

> Naprawdę uważasz, że Twój mąż jest tak głupi i pusty, że poleci na zgrabną d.pę
        > , żadne inne przymioty nie mogą go skusić? Może pani jest inteligentna, zabawna
        > , może ma facsynujące hobby, może jest dobrym, wspierającym człowiekiem, może d
        > oskonale słucha i zna się świetnie na tym, co interesuje Twojego męża? Ale nie,
        > ma nadwagę, więc nie jest zagrożeniem. Ups...
        >

W punkt!

• mamkotanagoracymdachu Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:05
        I rozumiem, że Ty uważasz, że trzymasz męża przy sobie tylko zgrabną d.pą, to Twoja największa wartość?
    • ichi51e Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 15:57
      Straszne - brzydka gruba zaniedbana mało tobie męża nie odbiła… nie zastanawiałaś się może CO mąż w niej widział?
      • srubokretka Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:05
        po nastu lat malzenstwa to jest nieistotne, kto w kim co widzi. Najczesciej to sa zwidy i tak.
        • taniax Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:09
          To generalnie są zwidy, romanse i wszelkie związki małżeńskie również a pancia siądzie i analizuje kto lepszy, serio?
        • frntta666 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:22
          srubokretka napisał:

> po nastu lat malzenstwa to jest nieistotne, kto w kim co widzi. Najczesciej to
          > sa zwidy i tak.
          Alez to piekne! Bede uzywac
    • iwoniaw Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:06
      grazinakola napisała:

> Podczytuję forum od dawna, ale nigdy nie pisałam.

Polecam bilobil.
      • lilia.z.doliny Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:21
        Polecam bilobil.
        big_grin
    • 18lipcowa3 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:15
      Musiała być w czymś dobra.
      Na pewno ten konsumpcji nie było?
      Ja bym nie była taka pewna.
      • taniax Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:58
        Mogła ale nie musiała, jak facetowi odwali to po dobrym seksie zrobi z kobiety dowolą cudowność tak jak Kaz z Isabell, gorzej jak haj hormonalny minie.
    • kropkaa Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:37
      Mówisz, że lżej by ci było, gdyby była szczupła i nastarana? big_grin
    • eagle.eagle Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:38
      I znowu zawiodłaś się na mężu. Nawet normalnej kochanki nie umie sobie znaleźć.
      Baba nie chłop.
    • helka.na.zakrecie Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:51
      "Jak to przepracować? Tylko nie terapia, to nie wchodzi w grę."

Mhmm... 🤔 Nie mysl i nie czuj.. A! I pogódź sie z odejsciem wizji pt. Mis jest lojalny i wierny i wiesz, jakie kobiety go pociągają.
    • szczera.wiera Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 16:52
      Najpiękniejsze kobiety świata były zdradzane, a pani może mieć tysiąc razy więcej seksapilu od ciebie. Chłop cie już nie kocha i tyle, sayonaraaaa
      • helka.na.zakrecie Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:02
        szczera.wiera napisał(a):

> Najpiękniejsze kobiety świata były zdradzane, a pani może mieć tysiąc razy więc
        > ej seksapilu od ciebie. Chłop cie już nie kocha i tyle, sayonaraaaa

Eeee, może kochać i chcieć kogoś innego. Nie wyklucza się
        • szare_kolory Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 19:42
          helka.na.zakrecie napisała:

> Eeee, może kochać i chcieć kogoś innego. Nie wyklucza się

Eee, wyklucza się jednak. Nie ma co się łudzić. Przestał się interesować żoną i zaczął kimś innym.
          • 18lipcowa3 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 20:56
            Kolejna naiwna .
            Jak najbardziej można kochać i pukać na boku. Zwłaszcza panom to nie stanowi.
            • szare_kolory Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 20:59
              A gdzie tu naiwność. Kiciu, ja nie piszę, że do pukania na boku konieczne jest miłość. Ja piszę, że nie ma co wierzyć, że ten nasz miś, to nas tylko kocha a inne to hobbystycznie puka bez zaangażowania. Znaczy może i bez zaangażowania, może i hobbystycznie. Ale nas to on też już nie kocha.
              • 18lipcowa3 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 06:39
                I znowu klepiesz kocopoly , więc się powtórzę.
                Oczywiście że można kochać kogoś i pukać na boku. Zwłaszcza facetom to nie stanowi.
                • szczera.wiera Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 08:37
                  18lipcowa3 napisała:

> I znowu klpiesz kocopoly , więc się powtórzę.
                  > Oczywiście że można kochać kogoś i pukać na boku. Zwłaszcza facetom to nie stan
                  > owi.
                  >

Jeśli masz powyżej 16 lar, to czas dorosnąć - nie, nie można. Można pukać na boku i nie odejść od zony/stałej partnerki z tysiąca powodów, ale żadnym nie jest miłość.

Abstrahujac oczywiście od tego wątku kolejnej "autorki czterech książek" która od dawna podczytuje forum i właśnie robi research, bo nagroda Nike piechotą nie chodzi
                  • 18lipcowa3 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 08:56
                    Jeśli masz powyżej 16 lar, to czas dorosnąć - nie, nie można. Można pukać na boku i nie odejść od zony/stałej partnerki z tysiąca powodów, ale żadnym nie jest miłość.

Jak dorośniesz pogadamy
              • helka.na.zakrecie Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 07:58
                Złudzenia, ktore pozwalaja żyć, ze jak sie kogoś -tru lowuje- to zabezpiecza to przed pożądaniem innych... Taaaaa
                • szare_kolory Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 08:42
                  No, bo jak się trulowuje to się tylko za tym jednym obiektem podąża. Ale jak się w pewnym momencie zaczyna podążać za innymi, to już żadna trulow nie jest. Wzięła i wyparowała. Nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej. C'est la vie. A te wszystkie zaklęcia, że "ja cię, żono moja trulow a z tamtą to nie miało znaczenia. Tamtą to nawet z obrzydzeniem pukałem, bo ona brzydsza od ciebie stokrotnie" można sobie między bajki wsadzić. I te wyrazy poczucia winy, jak się wyda. To raczej poczucie żalu za ewentualną utratą stabilizacji. Tak to działa. Otwarte związki działają inaczej, ale i tam definicja zdrady jest inna - o nich tu nie mówimy.
                  • helka.na.zakrecie Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 09:35
                    szare_kolory napisała:

> No, bo jak się trulowuje to się tylko za tym jednym obiektem podąża.

Oj, chciałoiby sie.... Rozumiem, ze bardzo trudno jest dopuścić do siebie mysl, ze zycie nie jest zero- jedynkowe, ze jedno nie wyklucza drugiego... Ambiwalencja ludzka rzecz, ale do tego trzeba dorosnąć. W sensie uznania tego, a nie pukania. I naprawdę, ludzie zdradzają się na różny temat i nie zawsze jest to związane z brakiem miłości do partnera/ partnerki

• szare_kolory Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 10:42
                      Doświadczyłam tego na własnej skórze, tzn. byłam zdradzona. Wg. mnie o wiele łatwiej jest myśleć, że on jednak mnie kocha a z tamtą to było tylko nieznaczące nic, przypadek - wypadek, że żałuje i tak naprawdę to tylko ze mną i do końca. A w ogóle, to gdybym tylko była inna, to może nie doszłoby do tego i ja też jestem trochę "winna". Natomiast świadomość, że żadnej miłości już nie ma, jest ogłuszająca w swej prostocie. W którymś momencie dociera i nie ma jak się przed nią bronić. Naga prawda, która stoi przed człowiekiem w pełnym rozkroku. I dopiero ta świadomość pozwala iść dalej. Tak długo, jak myślisz, że to jednorazowy wyskok, że on żałuje, a kocha tylko Ciebie, masz szansę utkwić na dłużej w bagienku.
                      Pewnie są różne związki i różne przypadki, generalizacje są obarczone ryzykiem błędu, niemniej jest to błąd z gatunku statystycznych.
                      I przypomnę: nie mówię o tym, że do zdrady konieczne jest uczucie. Jest albo nie jest, niekoniecznie trzeba dać się unieść porywom serca, żeby zdradzić. Ale jednocześnie, jeśli zdradzasz, to tej zdradzanej osoby tak naprawdę nie darzysz uczuciem. I ta świadomość, być może też jest trudna dla zdradzającego do przyjęcia.
            • mamkotanagoracymdachu Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 08:05
              18lipcowa3 napisała:

> Kolejna naiwna .
              > Jak najbardziej można kochać i pukać na boku. Zwłaszcza panom to nie stanowi.
              >

Nie wiem, czemu "zwłaszcza panom". Paniom po równo.
      • taki-sobie-nick Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 02:19
        szczera.wiera napisał(a):

> Najpiękniejsze kobiety świata były zdradzane, a pani może mieć tysiąc razy więc
        > ej seksapilu od ciebie. Chłop cie już nie kocha i tyle, sayonaraaaa

I to jest, proszę państwa, klasyczny przykład bezinteresownej wredoty.
    • bywalec.hoteli Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:07
      A jakby była ładna i szczupła to by Ci było lepiej?
      • taniax Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:09
        Ale któraś jeszcze wierzy że facet zainteresuje się kobietą którą uważa za beznadziejną, która go odrzuca?
        No nie, jemu się z jakiegoś powodu podoba, tobie nie musi.
    • beznickova Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:15
      Klin klinem. Znajdź sobie sobie jakiegoś wyjątkowo niewyględnego gościa i demonstracyjnie się z nim prowadzaj. Zemsta będzie jeszcze słodsza, jeśli pójdziesz level wyżej i posuniesz się do konsumpcji. Powodzonka!
      • taniax Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:21
        Odpal sobie wywiady z Marcinkiewiczem sprzed lat po tym jak poznał kochankę, opowiadał wszędzie jaka mądra i wspaniałabył zachwycony, żona przestała się liczyć bo nie wychodził z nową panią z łożka, później ją wyzywał a teraz udaje że tego wogóle nie było.
    • kropkacom Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:26
      grazinakola napisała:

> Podczytuję forum od dawna, ale nigdy nie pisałam.

Tak, tak... big_grin

Idź wybierz temu wymyślonemu mężowi kochankę sama.
    • imponderabilia22 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:29
      A czy Twój mąż wygląda jak Adonis?

A tak serio, to pewnie na Twoim miejscu czułabym podobnie - gniew, niedowierzanie.
      Mam dwie piękne/ładne koleżanki w identycznej sytuacji. Widziałam zdjęcia - taka sympatyczna ciocia klocia z nadwagą, jak ja mijasz na ulicy to nawet nie zwrócisz uwagi, nie zapamiętasz twarzy. Z tym, że jeden z tych mężów założył nową rodzinę z tą sympatyczną ciocią klocią (a znał ja wcześniej i pracowali razem przez wiele lat).
    • serei Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:31
      może jesteś wymalowana i zgrabna ale kompletnie pusta..... może mąż wolał brzydką, ale wartościową? pomyśl o tym jak się rano będziesz malować
      • imponderabilia22 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 17:34
        serei napisała:

> może jesteś wymalowana i zgrabna ale kompletnie pusta..... może mąż wolał brzyd
        > ką, ale wartościową? pomyśl o tym jak się rano będziesz malować
        >

A to nie ma nic pomiędzy?
    • zona_glusia Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 18:43
      Czytam zdania:

"Starsza o 2 lata od niego, z duza nadwaga, maksymalnie przecietna twarz. Widzialam ja kilka razy na zywo oraz na social media, to typ, ktory sie nie maluje, nie ubiera kobieco itd.
      Boli mnie przeogromnie , to, ze maz zainwestowal emocje, chcial poglebiac znajomosc z kims takim."

I myślę, że albo to podpucha albo autorka jest bardzo młoda i nie wie, że pożądanie a przyjęte w danej kulturze standardy urody to dwie różne rzeczy.
      • frntta666 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 18:47
        Moze to doskonale wie, ale zlosc, zazdrosc i zal robia swoje. Mozliwe, ze bym identycznie chlopa za taka zrrade potraktowala i o nim i jego flamie identycznie myslala. Ludzkie to takie
    • figa_z_makiem99 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 18:49
      Taaaaaa smile
    • trampki-w-kwiatki Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 19:01
      Masz rację, to straszny głupek. Jak już upokarzać żonę to chociaż z kobietą klasy Claudia Schiffer, a nie Dominika Figurska. Co ludzie powiedzą? 🤷
    • gruba_z_ksiegowosci_is_back Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 19:29
      Ej, ale brzydką to sobie wypraszam!
      • frntta666 Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 19:34
        Uwielbiam tego mema!
    • abidja Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 19:32

Cholernie paskudnie i toksycznie oceniasz kobiety.
      Wspolczuje sytuacji ale twoja niechec i problem to maz a nie wyglad jego kochanki.
      Jego nielojalnosc, zdrada i naduzycie zaufania jest problemem a nie waga kochanki i brak jej makijazu.
      Uwazam,ze problemu zdrady nie przepracowałas i to ze dla samej siebie nie chcesz isc na terapie zle wrozy twojej stabilnosci psychicznej.
      Rozwaz terapie indywidualna, odczep sie od wygladu kochanki bo problemem jest niewiernosc meza a co za tym idzie twoje rany i twoj bol.
    • annaboleyn Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 19:45
      big_grin🎵
    • 1matka-polka Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 05.09.23, 20:15
      https://media.tenor.com/9CWMf-bJOxcAAAAM/kika-queenkika.gif
    • tairo Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 02:53
      Jeżeli trzymasz przy sobie męża tylko młodością, chudą dupką i szpilkami, to cóż, czas dorosnąć. To po pierwsze.
      Po drugie, czas dorosnąć i uświadomić sobie, że to mąż ma zobowiązania i do niego powinnaś mieć pretensje, a nie do "kogoś takiego".
    • afro.ninja Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 08:12
      Kolejna powieść się szykuje?!
    • stephanie.plum Re: Emocje/niedoszla kochanka meza 06.09.23, 08:45
      dzięki za przypomnienie: muszę umówić się z księgową!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka