Dodaj do ulubionych

W modowym rozkroku - poczatek szkoly

06.09.23, 07:55
Jakbyscie sie ubraly na rozpoczecie roku, kiedy to wy jestescie ucznnica w wiekszosci duzo mlodszej (20+ lat) grupy? Nie zamierzam sie przebierac. Wygladam na swoj wiek. Lubie laczyc klasyke z jakim dziwadlem. Czyli skorzane czarne portki, z jedwabna koszula lub klasycznym sweterkiem.
Ostatnio w csmpusie (oddawalam potwierdzenie nieistniejacych szczepionek), mlodzi uczniowie otwierali mi drzwi i przepuszczali (co nieczeste w Austrii), wiec pewnie mysleli, ze naleze do kadry (kadra nosi sie tez na luzie i czesto bardzo ekstrawagancko np. tunele w uszach, czy pomalowane na rozowo paznokcie u ponad 40-letniego goscia to zaden powod do zaskoczenia, podobnie jak garsonka i glany u babki),
Nie bylam jeszcze na zadnej oficjalnej uroczystosci i nie chce sie jakos u zadnej grup w oczy rzucac. Badzie ok. 30 stopni.

Myslalam o bluzce w musztardowym kolorze z krotkim rekawem, spodnicy mini (ale nie maxi mini, konczy sie w 3/4 ud), granatowej, ktora jak stoje wyglada jak olowkowa a jak zrobie krok, odslania boczne pliski w kolorze musztardowym z motywem kwiatowym. Do wlosow "apaszka" z podobnym motywem co pliska i standaly (na obcasie lub bez- to wybiore przed wyjsciem). Wybrac to, czy jeszcza bardziej zachowawczo? Co wy byscie zalozyly na taka okazje?
Obserwuj wątek
    • filutek.von.glutek Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:04
      Ja bym założyła sukienkę łyżwiarki. Skoro kadra może na luzie i ekstrawagancko to Ty też.
      Zawsze może być tez tiulowa spódnica, ramoneska i białe trampki, to ponadczasowy zestaw.
      • andallthat_jazz Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:06
        Sukienka lyzwiarki i kolumna, to pierwsze co mi do glowy przyszlo. Ale nie posiadam. 🙄 Podobnie jak ponadczasowego zestawu. 🙄
        • filutek.von.glutek Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:44
          No to jesteś nieprzygotowana do szkoły i tyle.
    • mikams75 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:07
      Jak nie chcesz sie wyrozniac, to zaloz jeansy, adidasy i t-shirt w neutralnym kolorze. O obcasach zapomnij na najblizsze lata.
      • andallthat_jazz Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:32
        No i tu zaczynaja sie achody. T-shirt to jedno z "no go", w ktorym czuje sie jak na w-fie. Posiadam 2 zakupione specjalnie do cwiczen w szkole (ich wymog). W t-shirtach czuje sie przebrana i od razu mam mine jak sr... kot na puszczy. 🙄 W jeansach przy 30 stopniach tez srednio. Pokombinuje z jeansowa spodnica (cienki jeans) do kolan z adidasamibi jakims topem. Dzieki
        • mikams75 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:41
          serio nie wiem co masz do tiszertow, teraz jest tak duzy wybor o roznym kroju, ze spokojnie da sie wybrac cos, co dobrze lezy.
          • ichi51e Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:47
            To Austria w jeansach chodza wykolejency i może robotnicy na budowie…
    • szczera.wiera Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:31
      Polecam te majtki marszczone w tyłku z sąsiedniego wątku
    • beaucouptrop Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:35
      Białą bluzkę, granatowa spódnicę, najlepiej plisowana, włosy w kucyk z białą kokardą. No i juniorki, żeby woźna się nie czepiała.
      • hanusinamama Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:29
        Podkolanówki. Koniecznie białe podkolanówki
    • gryzelda71 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:41
      Co byś nie założyła, męska część zgromadzonych oniemieje z zachwytu.
    • madame_edith Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:42
      Ubieram się zupełnie inaczej sądząc z zestawu, o którym myślisz. Założyłbym cygaretki/kuloty/materiałowe wide leg - spodnie w miarę eleganckie w ksżdym razie, dobrej jakości gładki tshirt i conversy/superstary/jordany. Cos w tym stylu, możliwość wariacji niezliczona.
      • szarmszejk123 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:49
        To ja też tak:p
        Mini z musztardowymi plisami nie potrafię sobie wyobrazić. Ann, pokażesz?
        • azalee Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:28
          Ołówkowa mini z musztardowymi plisami smile Też trudno mi to zwizualizowac.
          • andallthat_jazz Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:37
            Wyglada jak olowkowa. A tak na prawde jest uszyta w A (tak sie material uklada jskby byla olowkowa)
            • beaucouptrop Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:24
              》Wyglada jak olowkowa. A tak na prawde jest uszyta w A 《
              Albo to cud cięcia krawieckiego, albo ty nie wiesz jak wygląda spódnica ołówkowa.
        • andallthat_jazz Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:34
          Wiedzialam, ze tak bedzie. 🙄 Zrobilam na szybko przed wyjsciem. I wiem, jest pognieciona a kolory przeklamane. 🙄
          • andallthat_jazz Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:35
            I zdjecia zapomnialam 🙄
            • daniela34 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:36
              Where musztarda?
              • andallthat_jazz Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:37
                Przeklamane kolory zupelnie.
                • szarmszejk123 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:56
                  Aż tak? 🤔
                • ichi51e Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:48
                  Ale musztardowy to jest żółty… nawet zakładając ze z telefonu no to nijak…
                • bazia_morska Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:49
                  Ojp
                • kk345 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:57
                  andallthat_jazz napisała:

> Przeklamane kolory zupelnie.

Czyzby casus niebiesko-czarnej/biało-niebieskiej sukienki na żywo? big_grin
                  Pomijając kolor, to już po zagnieceniach materiał wygląda na skrzypiący, tani poliester, a te plisy dają efekt wyjątkowo prowincjonalny.
                  • kk345 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:58
                    Tfu, biało-złotej,
              • conena Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:56
                daniela34 napisała:

> Where musztarda?

czeka na obiad.
              • ekstereso Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:58
                No jak to, na dole musztarda z odrobiną majonezu.
            • szarmszejk123 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:01
              No dobra, musztarda nie musztarda, ja bym tej spódniczki nie zalozyła. Nigdy. Nigdzie.
            • magdallenac Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 14:35
              Błagam, nie zakładaj tej spódnicy.
              • szarmszejk123 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 14:44
                A w ogóle to wyrzuć ją. 10 lat temu przynajmniej.
                • panna.nasturcja Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 20:19
                  O tak!
              • daniela34 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 14:56
                Czyli to nie tylko ja...
            • azalee Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 14:59
              Nieeee, ta spodnica nie pomoze ci wtopic sie w tlum 20-latkow.
            • jasnozielona_roslinka Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 14:59
              Jak można pomylić musztardowy (żółty) z indygo (niebieski) to nie wiem
              • jasnozielona_roslinka Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 15:01
                A już doczytałam to bluzka ma być musztardowy do tego
                • daniela34 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 15:03
                  Ale plisy w spódnicy też miały być musztardowe 🤷‍♀️
                  • azalee Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 15:10
                    Moze bluzka jest w tym samym odcieniu musztardy co spodnica 🤷‍♀️
                    • eliszka25 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 15:16
                      A kto powiedział, że jest tylko jeden właściwy odcień musztardy? Ja mam na ten przykład czarną, o!
    • shellyanna Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:49
      Dżinsy i tshirt plus lekki żakiet.
    • shellyanna Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 08:50
      A! Rozpoczęcie… to cygaretki, tshirt i marynarka albo prosta sukienka. Raczej nie mini.
    • panna.nasturcja Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:34
      I pisałaś, że nie zamierzasz się przebierać? A opisujesz jakiś koszmar.
      Poszłabym normalnie ubrana, tak jak chodzę codziennie.
      Starsza jestem od Ciebie, podyplomowe w październiku zaczynam, do głowy by mi nie przyszło tak cudować.
      • hanusinamama Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:30
        Do głowy by ci nie przyszło 99,99% pomysłów autorki smile
        • panna.nasturcja Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 20:20
          Tyż prawda smile Potraktuję to jako komplement smile
          • hanusinamama Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 07.09.23, 12:12
            O tak!! Zdecydowanie.
    • bene_gesserit Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:36
      Apaszka we włosach to lata 90., odradzalabym. I dopasowywanie wszystkiego motywami tez postarza, imo.
      • alpepe Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:42
        Teraz wracają lata 90, z tym, że to dobre dla młodych.
        • bene_gesserit Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:52
          No właśnie. Panie w wieku dojrzałym, paradujące w stylowkach z lat swojego mastolęctwa, zwracają uwagę w raczej niefajny sposób.
      • maleficent6 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 20:13
        Dlaczego? Będzie idealnie pasować do stylizacji. Anna wszystkie ciuchy ma jakby sprzed jakichś 30 lat.
        • bene_gesserit Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 20:31
          Nie wiem, nie przyglądałam się. Niektórzy lubią piosenki, które już słyszeli i to samo dotyczy ciuchów
          Nic w tym złego, o ile nie chce się jednak wyglądać inaczej.

Tak czy siak nie podoba mi się to rytualne jechanie po autorce wątku.
          • maleficent6 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 21:27
            Oczywiście, że to nic złego. Nich się nosi jak chce i jak jej się podoba, byleby nie kreowała się jednak na ikonę stylu czy sexbombę.

A ja gdzieś po mniej jadę? Póki co jestem wyjątkowo miła i napisałam jedynie, że będzie spójna z wyglądem.

Swoją drogą kto sieje wiatr...i takie tam.
    • conena Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 09:54
      o, teraz masz etap ubraniowy? niechaj trwa jak najdłużej.
    • klaramara33 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 10:45
      Ubieram się jak lubię nie ukrywając wieku bo to tylko wygląda komicznie.
    • kadfael Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 14:06
      Myslalam o bluzce w musztardowym kolorze z krotkim rekawem, spodnicy mini (ale nie maxi mini, konczy sie w 3/4 ud), granatowej, ktora jak stoje wyglada jak olowkowa a jak zrobie krok, odslania boczne pliski w kolorze musztardowym z motywem kwiatowym. Do wlosow "apaszka" z podobnym motywem co pliska i standaly (na obcasie lub bez- to wybiore przed wyjsciem).

Brzmi strasznie.
      Tiszert, jakaś luźna marynarka, cygaretki.
    • kk345 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 14:52
      Już w pierwszym wątku nie potrafiłam sobie wyobrazić twojej stylówki:
      musztardowe "chodaki" fly london na grubej podeszwie, biale jeansy bootcut, skorzany ciemnobrozowy azurowy pasek z cwiekami, lekki czarny golf kaszmirowy bez rekawow, sweterek musztardowy w razie czego (zawiazany na ramionach, tudziez na biodrach. Bizu. Bordowa torebka, lniana torba na ksiazki. Skorzana brazowa spinka na wlosy. Bordowe okulary sloneczne (znaczy oprawka) + bordowy parasol (w razie czego).

Drugiej też nie potrafię zwizualizować poza latami 90-tymi, ale nie powiem, obie są ze sobą spójne...
    • m_incubo Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 15:03
      Ty powinnaś założyć kaftan.
      • magdallenac Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 15:10
        Dzięki Incubo, zmagam się obecnie z życiem, jak nigdy w życiu i pierwszy raz od dwóch tygodni udało mi się wybuchnąć śmiechem.🤣Sorry Anno, że w Twoim wątku.
        • m_incubo Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 15:12
          Do usług.
          • m_incubo Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 15:13
            I trzymaj się! smile
        • panna.nasturcja Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 06.09.23, 20:23
          Trzymaj sie!
        • gryzelda71 Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 07.09.23, 10:02
          Będzie dobrze.
    • alicjamagdalena Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 07.09.23, 11:32
      Moja propozycja 🤪
    • mankora Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 07.09.23, 12:10
      Myslalam o bluzce w musztardowym kolorze z krotkim rekawem, spodnicy mini (ale nie maxi mini, konczy sie w 3/4 ud), granatowej, ktora jak stoje wyglada jak olowkowa a jak zrobie krok, odslania boczne pliski w kolorze musztardowym z motywem kwiatowym

Zdjęcie! Zdjęcie!
      • panna.nasturcja Re: W modowym rozkroku - poczatek szkoly 07.09.23, 12:25
        Uważaj co prosisz! Wyżej jest zdjęcia spódnicy, tego się nie da odzobaczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka