Dodaj do ulubionych

Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się

06.09.23, 10:18
Czy on wam wygląda na mózg wielkiej afery korupcyjnej?
Bo mnie on z twarzy wygląda na średnio bystrego, co jest kozłem ofiarnym. I bardzo bym była ciekawa, kto jest tym mózgiem.
Czy jednak pozory mylą i szybka dymisja była nie bez kozery? Czy u kogoś wróble coś ćwierkały na ten temat?
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 06.09.23, 10:23
      Człowiek-kciuk.
      Nie udało się zrobić słupa-RPO, to może zostanie słupem afery wizowej.
    • borsuczyca.klusek Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 06.09.23, 10:30
      Gościa kojarzę głównie z aferą spodniową 🙄
      • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 06.09.23, 10:36
        To akurat nic złego, że chciał mieć przewiew wokół prywatnych części w czasie stresującego wywiadu.
    • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 06.09.23, 14:59
      Piszę o tym w wątku Bergamotki o zmianach w szkole. Od lat biznes sprowadzania cudzoziemców ma się świetnie i z roku na rok lepiej. To jest zorganizowany system wpier.dalania obcokrajowców w kanał i drenowania ich z kasy. Mam własne doświadczenia w tym temacie i kompletnie nie szokują mnie doniesienia wyborczej oraz dymisja pana tfu, ministra.
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 06.09.23, 15:00
        A na zadane pytania odpowiadam: to jest dużo bardziej skomplikowana mafia niż pisze Wyborcza. Dymisja tego pana jest wierzchołkiem góry lodowej.
        • mava1 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 07.09.23, 10:07
          a jakos cichutko bardzo na ten temat...szczególnie ze strony "władzy"
          Opozycjo, do roboty!
          • muszebosieudusze Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 15:48
            Ahahahaha. Opozycja musiałaby chcieć.
      • hugo43 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 08:46
        Ja tez mam spore doświadczenia.od lat zatrudniam uczciwie 8-10 cudzoziemców i przy przedłużaniu ich pobytów ,przy formalnościach można się osłuchać cudów.ja myśle,ze w tym kraju dzieją się jeszcze gorsze rzeczy
        • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 11:54
          hugo43 napisała:

> Ja tez mam spore doświadczenia.od lat zatrudniam uczciwie 8-10 cudzoziemców i p
          > rzy przedłużaniu ich pobytów ,przy formalnościach można się osłuchać cudów.ja m
          > yśle,ze w tym kraju dzieją się jeszcze gorsze rzeczy

Tak, stąd też moje doświadczenia. Rekordzista mój znajomy czekał na odpowiedź z urzędu ds. cudzoziemców 23 miesiące. Przez ten czas nie było wiadomo czy jest w Polsce legalnie, nie mógł podjąć żadnej pracy. To jest kur.wa dramat. Teraz przynajmniej wiadomo, że kolejki do urzędów załatwiła władza.
    • livia.kalina Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 06.09.23, 15:16
      Owszem, myślę, że za dużą kasę zgodził się być twarzą afery, na której lody kręcił kto inny. Myślę, że z nim jest podobnie jak z Przyłębską, o której plotki w Poznaniu za czasów jej sędziowania krążyły, ze balansuje na granicy normy intelektualnej a te ukończone studia prawnicze to tylko dzięki mężowi, sbeckiemu kapusiowi. Ona miała taki procent uchyleń swoich wyroków, że wszystko wskazywało na to, że one są czysto losowe. I właśnie takich ludzi pis wybiera na twarze swoich przekrętów.
    • paszczakowna1 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 06.09.23, 16:25
      A to trzeba geniusza, by wziąć w łapę?
      • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 07.09.23, 00:09
        By zorganizować grupę przestępcza, co sugerują po cichu jego koledzy z PiS, to trzeba mieć jednak pewne zdolności organizacyjne, prof Wawzyk raczej z nich nie słynął nawet gdy pracował na uw smile
        • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 17:06
          Jako wół roboczy do czarnej roboty, owszem słynął.
    • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 07.09.23, 00:05
      Autor książek dotyczących polityki europejskiej, profesor uw wiec chyba całkiem głupi nie jest, ale czy aż tak bystry by zorganizować grupę przestępcza i ciągnąć z tego milionowe zyski - to wątpię. Wyglada raczej na takiego co to kilka euro skombinuje na kilometrówce jeżdżąc z kolega jednym samochodem do Brukseli niż na mafiosa.
    • alicia033 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 07.09.23, 00:13
      a co ja, Lombroso jestem, żeby oceniać człowieka po fizjonomii?
      • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 07.09.23, 09:08
        Cwaność zwykle widać na twarzy. A do organizacji grupy przestępczej trzeba tę cechę posiadać w stopniu wybujałym.
    • gulcia77 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 07.09.23, 09:20
      Wcale nie jestem zdziwiona. Ale to jest głębsza historia. Polska przewija się już od kilku lat w doniesieniach o handlu ludźmi do niewolniczej pracy.
      • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 07.09.23, 11:42
        Morawiecki w szczerej wypowiedzi (nagranej na taśmę) marzył o ludziach pracujących za miskę ryżu. Gorzej, że elektoratowi PIS to w zasadzie nie przeszkadza, że jacyś oni tak będą na nas pracować, bo elektorat ten tworzą ludzie, którzy często mają poczucie, że sami pracowali całe życie za miskę ryżu, więc w czym problem, że teraz kolej innych.
        A dodatkowo, żeby ci ludzie jednak nie zwątpili, PIS tworzy narrację lęku przed obcymi, którzy dokonują inwazji kulturowej.
        Rozmawiałam z wyborcami PIS i oni jednak mają w sobie dużo współczucia dla ludzi w trudnej sytuacji (ale nie zawsze rozróżniają, kto jest w trudnej sytuacji, a kto jest agresorem). Natomiast wyborcy konfy prezentują zwykle pogląd "jak umrze no to po prostu umrze".
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 00:52
        gulcia77 napisała:

> Wcale nie jestem zdziwiona. Ale to jest głębsza historia. Polska przewija się j
        > uż od kilku lat w doniesieniach o handlu ludźmi do niewolniczej pracy.
        >

Pisałam tu o tym w różnych imigranckich wątkach. To jest cały system, zaczynając od wiz za grube tysiące (przed wojną dotyczyło to głównie Ukraińców) do bardzo chuj.owych prac za grosze, przez różne uczelnie-krzaki dla obcokrajowców, z dyplomem, który dużo kosztuje, ale po uzyskaniu którego można zostać co najwyżej kierowcą ubera. Patologia tego systemu mnie obrzydza.
        • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 15:40
          wredna_dziewucha_ze_wsi napisała:

> To jest cały system, zaczynają
          > c od wiz za grube tysiące (przed wojną dotyczyło to głównie Ukraińców) do bardz
          > o chuj.owych prac za grosze, przez różne uczelnie-krzaki dla obcokrajowców, z d
          > yplomem, który dużo kosztuje, ale po uzyskaniu którego można zostać co najwyżej
          > kierowcą ubera.
          Patologia tego systemu mnie obrzydza.

W uczelniach-krzakach naganiacze Hindusi byli już ładnych parę lat temu. A dyplomu nikt nie potrzebuje, przyjeżdżają na rzekomą "naukę" i znikają z wizą Schengen.
    • jozefrobotnik Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 07.09.23, 11:24
      On mi kermita z Muppet show przypomina.
    • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 10.09.23, 13:07
      No i się rypło - Wawrzyk poleciał przez Niemców smile bo to niemieckie służby zwróciły uwagę na ogromna liczbę imigrantów przyjeżdżających do nich ostatnio z polskimi wizami. Przez tych Niemców ruszylo śledztwo międzynarodowe w sprawie sprzedawania polskich wiz, przez prywatna firmę działająca w imieniu polskiego rzadu.

Ps Nadal twierdze ze raczej nie Wawrzyk zarobili na wizach, nie zdziwi mnie gdy okaże się ze zarobili koledzy krzyczącego na Holland Ziobro czy sprytni „biznesmeni” w typie prezesa Orlenu,
      • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 10.09.23, 13:07
        tvn24.pl/polska/indyjski-trop-afery-wizowej-akcja-cba-w-msz-ma-miec-zwiazek-z-miedzynarodowym-sledztwem-gazeta-wyborcza-7333831
        • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 10.09.23, 13:15
          Spółka która te wizy sprzedawała to VFS GLOBAL Poland Sp. z o.o. kapitał założycielski 5tys zł smile
          • ariathedevil Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 13:40
            I smaczku dodaje fakt, że ponoć ta sama spółka pomagała Łukaszenka Travel, to jest dopiero zielona granica! To jest ku..wa szczyt cynizmu robić jakieś pierolenda i sprowadzać ludzi jak Białoruś. Część pracowała jak niewolnicy w Płocku, część, przez nikogo nie sprawdzana uciekła do Niemiec między innymi, ale zarobili na płocie? Zarobili. Zarobili na wizach? Również.
            • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 19:56
              Spółeczką ta dostała tez dofinansowanie 500tys od polskiego rzadu jako wsparcie kowidowe smile
              • ariathedevil Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:28
                Jprl.🤦🏻‍♀️
            • dyzurny_troll_forum Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 16:59
              ariathedevil napisała:

> Część pracowała jak niewolnicy w Płocku,

Możesz rozwinać na czym polegało to "niewolnictwo"? Tak w konkretach???
      • snajper55 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 15:36
        71tosia napisała:

> No i się rypło - Wawrzyk poleciał przez Niemców smile

Przez Amerykanów.

"Wiceminister MSZ Piotr Wawrzyk został wyrzucony z rządu i z list PiS, bo pomógł swoim współpracownikom stworzyć nielegalny kanał przerzutu imigrantów z Azji i Afryki przez Europę do Stanów Zjednoczonych — ustalił Onet."

wiadomosci.onet.pl/kraj/wawrzyk-bollywood-i-specsluzby-usa-ujawniamy-kulisy-afery-wizowej/c7jlm3c

S.
    • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 11:22
      wyborcza.pl/7,75398,30181834,propozycja-w-msz-dla-wawrzyka-masz-siedziec-cicho.html#S.MT-K.C-B.1-L.1.duzy
      "Afera wizowa. Dymisjonowany wiceszef MSZ Piotr Wawrzyk był kozłem ofiarnym".
      No i proszę bardzo, niech mnie ktoś przekona, że NIE NALEŻY oceniać ludzi po wyglądzie i zachowaniuwink
    • falofilia.falofilia1 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 12:37
      i sieM 2 wieże wybuduje , bez kredytów , za gotowiznę
    • bene_gesserit Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 12:49
      Gdyby z twarzy można było wyczytać winę lub jej brak, praca organów ścigania wyglądałaby zgoła inaczej.
      • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 12:55
        Kompetentne organa ścigania jak najbardziej korzystają zarówno z policyjnego "nosa", jak i z usług profilerów. Myślę, że w przypadku osób takich, jak pan Wawrzyk przełączają się w tryb "kopać głębiej" (chyba że oczywiście jest polecenie z góry "nie kopać głębiej, szybciej zamiatać pod dywan").
        • bene_gesserit Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 13:03
          Profile nie konstruuje profilu na podstawie twarzy. To po pierwsze. Po drugie - właśnie o ustalenie personaliów profilerowi chodzi. Czyli: mamy pewne działania, na ich podstawie konstruuje się profil psychologiczny, przy jego pomocy weryfikuje się albo ustala grupę podejrzanych/ podejrzanego. Twarz jest na końcu tego procesu.

Frenologia to koncept sprzed kilkuset lat, słusznie zapomniany.
          • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 13:22
            Mnie bynajmniej nie chodzi o przyglądanie się wyłącznie twarzy. Ani o prymitywną antropometrię w stylu Lombroso. Raczej całokształt zachowania, mimikę, sposób mówienia, decyzje, powszechnie znany lęk przed lataniem samolotem.
            Kompetentny profiler, odtwarzający profil mózgu grupy przestępczej handlującej żywym towarem z Azji i Afryki do pracy w UE nie nakreśliłby sylwetki, do której pasowałby pan Wawrzyk. No po prostu niesmile
            Tak jak mózgiem pewnych przestępczych działań w naszym rządzie nie jest, moim zdaniem, Sasin (a mam dziwne przekonanie, że to on pójdzie na pierwszy ogień w razie czego). Natomiast przy Morawieckim zdecydowanie włączyłby mi się tryb "kopać dalej". Tylko ja niestety nie mam łopaty.
            • veryvery Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 18:00
              Ja to jak patrze na dudę i morawieckiego to widzę dwóch łajdaków z tym że duda to ten bardziej glupi a morawiecki bardziej cwany. W wyrazie twarzy kłameusza, sposobie w jaki mowi, mimice wyłażą te jego cynizm i skoorwysynstwo
              • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 18:51
                >W wyrazie twarzy kłameusza, sposobie w jaki mowi, mimice wyłażą te jego cynizm i skoorwysynstwo
                Tak! W Dudzie natomiast łajdactwa nie widzę, mimo antypatii do całego tego obozu. Wg mnie dość poczciwie mu z oczu patrzy. Nie znajdą takiego drugiego na prezydenta.
    • falofilia.falofilia1 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 14:09
      "Wawrzyk i Przyjaciele" , okładka aktualnego wydania tyg. "Polityka" :

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/2227170,1,mariusz-janicki-poleca-nowy-numer-polityki.read
    • alicia033 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 14:22
      brakuje mi w tym wąteczku naszych forumowych czcicieli białowieżańskiego "muru" i obrońców ełropejskich * wartości: arweny, konsta-is-mi, stavrosa vel meliklesa vel jahelena, dreg13, dyżurnego_trolla, dramatika, sophii vel husky_cat, wapahy...

*pun intended
      • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 18:54
        Taaak, jestem niezmiernie ciekawa, jak sobie takie osoby redukują dysonans między żyletkowym płotem a wielkoskalowym handlem wizami. Ale tego się trudno dowiedzieć, nie ma jeszcze oficjalnego przekazu.
        • paszczakowna1 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 13.09.23, 20:26
          Oficjalny przekaz jest (jeśli jest, a jest bardzo po cichu - nie trzeba, by suweren w ogóle o sprawie usłyszał, przekaz jest dla tych, którzy czytają w polityce.pl, no bo oni mają internet i czytają, a nie tylko oglądają TVP, zatem coś do niech mogło dotrzeć), że opozycyjni politycy i media kłamią i manipulują. Nie wiadomo co prawda, o czym dokładnie kłamią i jak miałaby wyglądać prawda, ale wiadomo, że kłamią.
      • dreg13 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:57
        Słucham?
        Ależ jestem. Moim marzeniem jest, aby ta afera zatopiła całkowicie PiS, a winni postawieni przed trybunałem stanu. Ale też jestem całym sercem za Strażą Graniczną i murem.
        Nie mieści się w małej główce takie połączenie? Ojej.
        • dramatika Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 00:23
          Ja też nie ogarniam. Jak one łączą poparcie dla ochrony granic przed nielegalnymi migrantami z poparciem dla PiS? To jakiś obowiazkowy pakiet jest czy co?
      • konsta-is-me Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 21:31
        Oj, specjalnie dla ciebie - nie jestem za PIS-em.
        Co gorsza- uważaj - nie jestem nawet za Konfa !
        I w dodatku - bo kiedyś tam mnie zwyzywałas,ale zignorowałam- nie jestem "katolka" ani nawet chrześcijanką.
        Co teraz, móżdżek ci się przegrzał a horyzonciki popękały ,co ?
        • alicia033 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 22:13
          za to jesteś walniętą religiantką, która swoim rasiolstwem przeczy całej nauce jezusa ch.
          I tyle dokładnie warte są twoje deklaracje, że nie jesteś za pissuarem...
          • konsta-is-me Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 00:06
            Ok, myślałam do tej pory, że jesteś po prostu głupia, ale wysypalas się jako troll.
    • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 08:29
      Wielka mi afera, grzana przez PO.
      Jakby wcześniej, za PO i "taniego państwa" w konsulacie polskim we Lwowie nie funkcjonował identyczny układ. Rejestracja terminu do spotkania w konsulacie odbywała się praktycznie wyłącznie za pośrednictwem firmy zewnętrznej, pobierającej pieniądze. I nie dało się praktycznie zarezerwować terminu inaczej. Latami całymi to funkcjonowało, dokładnie tak.
      • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 08:43
        Istota afery leży w skali (półtora MILIONA w dwa lata) i kierunkach, z których ściągani są migranci.
        • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:21
          Może, ale jak sobie przypomnę, jak moi krewni nie mogli się dostać w żaden normalny sposób do konsulatu, tę udrękę czasem i niemłodych ludzi, dojeżdżających z prowincji tylko po to, by zarezerwować sobie termin wejścia do konsulatu i to wielokrotnie bezskutecznie, to mnie osobiście szlag trafia. Teraz się nagle tacy praworządni porobili. Jak ja wydzwaniałam z dziesięć czy kilkanaście lat temu do konsulatu czy MSZ to jakoś nikt nie pomyślał wówczas, że nie tak to powinno wyglądać.
          • livia.kalina Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 19:21
            Czy ta krewna to kuzynka, która potem z torbami pełnymi nowych ciuszków śmiała się w Starbucksie?
            • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 19:34
              ? Do mnie piszesz? Z kim mnie mylisz?
              • livia.kalina Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 21:44
                Jak rozumiem, za rzadów Po telefon w jakimś konsulacie był źle obsługiwany? I ty to zestawiasz ze zorganizowana grupa przestępczą w rządzie pis, handlująca na masowa skale polskimi wizami?
                • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 07:53
                  Nie rozumiesz. Osoby, które chciały starać się na Ukrainie o wizę wjazdową do Polski (na zaproszenie) nie były w stanie uzyskać terminu złożenia wniosku wizowego w konsulacie polskim inaczej, niż płacąc zewnętrznej firmie. Nie można było się skutecznie dodzwonić do konsulatu, by uzyskać termin. Terminu rezerwowała owa firma zewnętrzna. Ludzie koczowali całymi dniami na ulicy pod konsulatem we Lwowie, a owa zewnętrzna firma miała swoje stanowisko praktycznie tuż przed wejściem na teren konsulatu. Utrudnienia dotyczyły także osób, które urodziły się jeszcze jako przedwojenni obywatele RP, więc wiekowi i niekoniecznie mieszkający w samym Lwowie, za to internetowo wykluczeni. Podejrzewam, że utrudnienia dla Ukraińców skończyły się dopiero, gdy nasz rząd się ogarnął po ruskiej napaści na Ukrainę.
                  • iwoniaw Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 20:02
                    dl
                    > a Ukraińców skończyły się dopiero, gdy nasz rząd się ogarnął po ruskiej napaści
                    > na Ukrainę.

Co zrobił???
                    • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 20:42
                      Przepuścił ludzi przez granicę. Czy nie?
                      • iwoniaw Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 20:52
                        irma223 napisała:

> Przepuścił ludzi przez granicę. Czy nie?

W poprzednim poście użyłaś innego czasownika - i o to pytałam.
              • alicia033 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 22:15
                irma223 napisała:

> ? Do mnie piszesz? Z kim mnie mylisz?

z nikim cię nie myli, chochole.
                Od początku wiadomo, po której stronie stoisz.
      • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 09:38
        Wiemy przez 8 lat …. Ale za PiS miało być lepiej, a zdaje się biznes sprzedawania wiz rozwinięto na duża skale, gdyby nie interwencja UE działałby sprawnie nadal, jaka szkoda ze się popsuło smile

• triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:02
          Nie UE tylko Amerykanów.
        • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:48
          Jasne, to tak, jakby cichodajka oburzała się na prowadzenie się pełnoskalowej pracownicy seksualnej.
          Jedni warci drugich.
          • livia.kalina Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 19:22
            teraz plan na przykrycie afer pisu to taki symetryzm?
            • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 19:40
              PiS zazwyczaj milczy i ignoruje, jakbyś nie zauważyła. I wygląda na to, że jest to plan działający, suweren wszystko łyka.
              Ale zwykli obywatele, w przeciwieństwie do trolli jednej czy drugiej partii, zazwyczaj nie tracą pamięci po kilku latach. Jakbyś sama co kilka miesięcy walczyła przez kilka dni z jakimś absurdalnym systemem o coś, to byś tego nie zapomniała tylko dlatego, że minęło z dziesięć czy z kilkanaście lat. No, ale do tego trzeba być realnie żyjącym człowiekiem, a nie internetowym botem.
              • livia.kalina Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 21:42
                ale masz na myśli, to że Nowak nie wpisał do zeznania majątkowego zegarka za 10 tys?
                • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 07:54
                  Nie. Czy ja gdzieś pisałam o Nowaku?
      • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 07:45
        Wycofuję się z moich powyższych słów.
        Przeczytałam pełny tekst Onetu:
        wiadomosci.onet.pl/kraj/wawrzyk-bollywood-i-specsluzby-usa-ujawniamy-kulisy-afery-wizowej/c7jlm3c
        Opisano system przerzutowy "filmowców" Wawrzyka ze stanu Gudźarat z polską wielokrotną wizą Schengen przez Hiszpanię do Meksyku i stamtąd do USA.

• riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 11:22
      JEST OGIEŃ!

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wawrzyk-bollywood-i-specsluzby-usa-ujawniamy-kulisy-afery-wizowej/c7jlm3c,79cfc278

NIEWYOBRAŻALNY POZIOM BURACTWA POŁĄCZONEGO Z KORUPCJĄ!

Ten idiota ręcznie wydawał mailami polecenia konsulom z konkretnymi nazwiskami osób, które mają dostać wizy. Patent na rzekomych "filmowców z Bollywood" też mocarny.

Mam nadzieję, że przez pazernego jełopa bez znajomości jakiegokolwiek języka i z panicznym lękiem przed lataniem samolotem , za to z wielkim parciem na kasę i zatrudnianiem równie chciwych patałachów z rodziny i znajomych ze świętokrzyskiego WŁADZA PiS WRESZCIE PADNIE!
      • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 11:39
        Minister nielot 🙄
      • martishia7 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 11:46
        Ej, odfajkuj się od ludzi ze Świętokrzyskiego big_grin Poza tym zgoda.
        Serio jest ze Świętokrzyskiego? Co za żal...
        • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 12:33
          Ja zachodzę w głowę jak można być tak głupim, aby w sytuacji pożaru (interwencja służb USA) wysłać maila o poniższej treści
          Szanowni Państwo Konsulowie, jeżeli do tej nie udało się Państwu wyznaczyć terminów na złożenie wniosków przez niżej wymienione osoby (a także osoby, o których mowa była we wcześniejszych mailach) to proszę już tych terminów nie wyznaczać (…) Pan Minister prosił o przekazanie, by od tej pory nie traktować wysłanych wcześniej za naszym pośrednictwem próśb, jako przez niego zgłaszanych".

Toż to debilizm salonowy! Jak takiego przygłupa i sforę równie imbecylowatych postaci ściągniętych do roboty przez niego można było wsadzić na stołki w MSZ-cie? Byle student stosunków międzynarodowych (gdzie chyba pałętał się jako wykładowca pan Wawrzyk) wie, że nie wolno wydawać poleceń wizowych konsulom i jest to przestępstwo. A już dawanie samemu bezpośrednich dowodów na swoje przestępcze działania, czego dowodem powyższy mail, to istne horrendum. Ciekawe jak na tego maila zareaguje sędzia? (w obecnej sytuacji nie mam wątpliwości, że Pan Wawrzyk rychło stanie przed obliczem Temidy i niech się cieszy, że nie przed sędzią stanu N.Y., bo tam byłoby zdecydowanie mniej fajnie).
          • misiamama Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:38
            riki_i napisał:

>
            > Toż to debilizm salonowy! Jak takiego przygłupa i sforę równie imbecylowatych p
            > ostaci ściągniętych do roboty przez niego można było wsadzić na stołki w MSZ-ci
            > e?
            Przypomnę tylko, że to niedoszły Rzecznik Praw Obywatelskich. Kadencja czteroletnia.
      • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 12:10
        Z konsulatem w Indiach byl problem już 4 lata temu, sama informowałam msz ze cos jest nie tak i ze nie sposób umówić się na spotkanie w sprawie wizy (wiza dla naszej doktorantki), na stronach ambasady terminy spotkań wyczerpywały się po kilku sekundach od otwarcia strony. Teraz próbujemy pomoc załatwić wizę dla postdoka z Anglii - pierwszy możliwy termin w konsulacie to …koniec listopada.
        Brawo PiS - myślałam ze to tylko nieudolność charakterystyczna dla tej ekipy, teraz wiem ze przeciwnie - sprawna organizacja biznesu kolegów krolika (Wawrzyka)
      • misiamama Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 12:32
        serio wierzysz w bajkę o złym Wawrzyku i jego kolegach? Że idiota to pewne, ale że działało póki specsłużby kilku innych krajów się tym nie zajęły, też.
        • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 12:39
          Tylko Amerykanie! Jasne jest, że to nacisk specsłużb wujka Sama wymusił działanie CBA. PiS by nie kiwnął palcem, nawet gdyby Niemcy zamknęli granicę przed migrantami z wizami Wawrzyka i obstawili ją wojskiem.

Pisiory nawet by się cieszyli, że mają obrazki do lania propagandy w TVP INFO dla swojego przygłupiego elektoratu. Niestety, agentów federalnych nie da się olać w obecnej sytuacji geopolitycznej.
          • lauren6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:15
            Nie tylko Amerykanie. Amerykanie zainteresowali się napływem hindusów na legalnych polskich wizach. Równoległe śledztwo prowadzą Niemcy i Szwecja, bo tam z kolei powędrowali obywatele państw afrykańskich na polskich wizach. Podejrzewam, że to dopiero początek afery, najlepsze jeszcze przed nami.
            • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:18
              Chodziło mi o to, że tylko Amerykanie byli w stanie wywrzeć skuteczny nacisk na pisowskie władze.
              • misiamama Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:36
                ?
              • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 15:33
                triss_merigold6 napisała:

> Chodziło mi o to, że tylko Amerykanie byli w stanie wywrzeć skuteczny nacisk na
                > pisowskie władze.

Dokładnie.

Niemców i Szwedów to husaria Kaczyńskiego ma w analu.
      • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 12:47
        >równie chciwych patałachów z rodziny i znajomych
        Akurat rodziny (w sensie żony i dzieci) pana Wawrzyka się nie doszukałam. Natomiast znajomi faktycznie. Ten Edgar Kobos jest szczególnie intrygujący.
        • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 12:56
          Siostrzeniec Pan Osajda. Miał być szefem.centrum lewych wiz w Łodzi.
        • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 12:56
          Ja bym chetnie dowiedziała się kto stoi za firma VFS Global (wymieniona w tym zalinkowanych tekście) która przyjmuje i obsluguje aplikacje wizowe na całym swiecie w ramach umowy z polskim rządem, firma powstała w 2015 roku, kapitał zakładowy ma 5 tys a dofinansowanie kovidowe przygarnęła na prawie pol miliona.
          • szafireczek Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:29
            Żadna filozofia, no dobra 5 minsmile

Spółka VFS Global Poland - sp. z o.o. , to spółka, której właścicielem jest spółka VF SERVICES (UK) Limited, która z kolei należy do Vfs Global Services Plc, w której to ponad 75% udziałów, czyli znaczącą kontrolę i prawo głosów ma amerykański obywatel Mr Stephen Allen Schwarzman.
            Powiązania osobowe pomiędzy Spólkami polegają na miksie członków zarządu, natomiast kluczowe jest do kogo należą udziały i prawo głosu - czyli wracamy do p. Schwarzmana (obywatel amerykański, zam. w NY.).
            • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 15:35
              Nie wiem kim jest Pan Schwarzman, ale VFS Global to firma hinduska.
              • szafireczek Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 14:01
                71tosia pyta o spółkę założoną w 2015 z kapitałem zakładowym 5 000,00 zł., czyli spólkę z o.o. założoną na gruncie prawa polskiego - konkretnie KSH. To nie ta sama spółka, o której ty wspomniałeś, chociaż niewątpliwie krąg osób się powtarza. I fakt, że zarząd składa się z min. Hindusów. Jednak z dokumentów rejestrowych wymieniony przeze mnie spółek wynika, w tym VFS Global Poland sp. z o.o. (bo taka jest jej nazwa), że w ponad 3/4 udziałów należy nie do Hindusów, tylko tego konkretnego Amerykanina.
                Aha, dla ścisłości - aby cokolwiek coś ustalić rzeczowo - patrzy się w dokumenty rejstrowe, przepisy prawa, które obowiązują na terenie kraju, w którym spółka jest zarejestrowana, strukturę własności, właścicieli kapitału oraz powiązania pomiędzy podmiotami. Dodam, że analiza sprawozdań finansowych, a jakże dostępnych i w tym przypadku - bez większego trudu pozwala ustalić m.in. strumienie przychodów, źródło finansowania i tego, na co jest przeznaczany zysk. Oczywiście - z punktu widzenia spółki chodziło o maksymalizację zysku, prawo łamała strona polska - i nie tylko chodzi tylko o śmiałe naruszanie Konwencji Wiedeńskiej i Prawa konsularnego, ale także o to, że polskie Konsulaty żwawo wydawały wizy Schengen wielokrotnego pobytu, bo zapewne zakładały, że dla większości to nie PL będzie krajem docelowym. Śmiesznie muszą wyglądać dokumenty załączone do wniosku wizowego, uzasadniające cel podróży, zakwaterowanie, ubezpieczenie i biletysmilesmilesmile a bijące po oczach czerwonymi wpisami, m.in. Interpolu, niezbędne sprawdzenia w systemie informatycznym z Schengen - tak dzielnie ignorowane - bo najzwyczajniej algorytmy dawało się ominąć, no cóż nie pierwsza dziura w systemie informatycznym. No dobra, ale ja due dilligence tego procederu w związku z planowanym postępowaniem sądowym nie będę kontynuować, bo są od tego odpowiednie organawink
      • alicia033 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:33
        riki_i napisał:

> WŁADZA PiS WRESZCIE PADNIE!

ale wiecie, że w swiadomości głosujących na piss & niegłosujących ta afera nie istnieje?
        • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:37
          Jednakowoż suweren na poziomie gmin się wk...a jak wyrasta mu azjatyckie miasteczko vide obóz pod Płockiem (tam zresztą grubsze problemy już się objawily, bo miasteczko nawet w wersji na razie okrojonej już zdążyło zamordować lokalną turystykę w Koszelowce).
          • swinka-morska Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:45

> Jednakowoż suweren na poziomie gmin się wk...a jak wyrasta mu azjatyckie miaste
            > czko vide obóz pod Płockiem (tam zresztą grubsze problemy już się objawily, bo
            > miasteczko nawet w wersji na razie okrojonej już zdążyło zamordować lokalną tur
            > ystykę w Koszelowce).

O rany, rzeczywiście - Koszelówka. Szkoda tego miejsca.
            • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:11
              Orlen zaczął lokować Azjatów w okolicznych ośrodkach, a potem stawiać kontenery- sypialnie robotnicze, a w Koszelowce po sezonie były zielone szkoły. Rodzice nie chcą wysyłać dzieci na zieloną szkołę w środek Pakistanu i Turkmenistanu więc dyrektorzy szkół powiedzieli ośrodkom baju, sorry ale nie.
          • alicia033 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 16:29

> Jednakowoż suweren na poziomie gmin się wk...a jak wyrasta mu azjatyckie miasteczko vide obóz pod Płockiem

ile jest takich miasteczek w Polsce?
            Specjalnie przepytałam na okoliczność wiedzy o tej aferze różnych moich znajomych/rodzinę - ten temat po prostu nie istnieje.
            • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 16:41
              alicia033 napisała:

> Specjalnie przepytałam na okoliczność wiedzy o tej aferze różnych moich znajomy
              > ch/rodzinę - ten temat po prostu nie istnieje.

Zaistnieje. Spójrz co się od paru godzin dzieje w necie i na głównych polskich portalach. Tusk już ogłosił, że to największa polska afera XXI wieku.
              • alicia033 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 22:23
                riki_i napisał:

> Zaistnieje.

🤣🤣🤣🤣🤣
                forum.gazeta.pl/forum/w,567,176661649,176661649,Afera_wizowa.html
                > Spójrz co się od paru godzin dzieje w necie i na głównych polskich portalach.

(nie)stety wyborów nie wygrywa się w necie...

> Tusk już ogłosił, że to największa polska afera XXI wieku.

to ten, co przygarnął neofaszola giertycha (swoją droga zjechał już do RP? Czy i w tej kwestii wystawił Tuska do wiatru?) i który prowadzi PO do przegrania wyborów parlamentarnych po raz trzeci?
        • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:48
          >w swiadomości głosujących na piss & niegłosujących ta afera nie istnieje
          Być może na wsiach i w małych miasteczka nie istnieje. Ale w dużych miastach nie da się tego całkiem zamieść pod dywan. Tak się składa, że ci ludzie i ich liczba są widoczni, tak po prostu - na ulicach, w środkach komunikacji miejskiej.
          • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 15:36
            Ja i Triss od dawna pisaliśmy o nieprawdopodobnej ilości egzotycznych cudzoziemców w Warszawie. W mojej dzielnicy to jest uderzające, podobnie w centrum.
            • dyzurny_troll_forum Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 17:13
              riki_i napisał:

> Ja i Triss od dawna pisaliśmy o nieprawdopodobnej ilości egzotycznych cudzoziem
              > ców w Warszawie. W mojej dzielnicy to jest uderzające, podobnie w centrum.

Nie wiem od kiedy ty i Triss jesteście w Warszawie, ale problem egzotycznych cudzoziemców istniał w Warszawie zawsze od upadku PRL. Stada azjatów -przejeli osiedle za Żelazną Bramą- a na paszport zamarłego który utylizowany był w budkach na pl. Konstytucji przyjeżdzał kolejny wygladajacy podobnie, obywatele dawnych republik ZSRR, zwłaszcza mafia Ormiańska, aż po legendarne miasteczko kartonowe po mostem Grota zbudowane przez przybyszów w Rumunii (tzw. z Rumunii).
              • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 17:18
                My? Od zawsze. Nie ta skala.
          • irma223 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 16:44
            We Wrocławiu żadnych jakichś uderzających tłumów nie widać. Jakkolwiek fakt, że mijasz na ulicy ewidentnych obcokrajowców nie jest żadną nowością i to chyba od jakichś trzydziestu lat.
            • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 16:49
              Proszę cię! Ja mam na ulicy wielkie ilości ciemnoskórych pochodzenia afrykańskiego i azjatyckiego.
              • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 16:57
                Ja też i nie są to studenci. Gorzej, że widuję grupki Kaukazu 🙁
              • pursuedbyabear Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 17:37
                I co? Przechodzisz na drugą stronę ulicy, oblewając się domestosem, żebyś się nie zaraził?

Btw, co słychać u przyrodniej siostry? Nadal się dziwisz, że przesada, bo ją tatuś macał?
                • dyzurny_troll_forum Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 17:51
                  pursuedbyabear napisała:

> I co? Przechodzisz na drugą stronę ulicy, oblewając się domestosem, żebyś się n
                  > ie zaraził?

A ty jesteś taką aktywistką, która lubi ubogacenie?

twitter.com/Krengiel69/status/1702320239625839021
                  • pursuedbyabear Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 17:55
                    Nie piszę do ciebie i nie traktuję ćwitra jako rzetelnego źródła informacji, więc racz mi kształtnej dupy nie zawracać "ubogacaniem".
                • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 18:01
                  pursuedbyabear napisała:

> I co? Przechodzisz na drugą stronę ulicy, oblewając się domestosem, żebyś się n
                  > ie zaraził?

Stwierdzam fakt.

> Btw, co słychać u przyrodniej siostry? Nadal się dziwisz, że przesada, bo ją ta
                  > tuś macał?

Twoje psiapsióły przeniosły wątek na oślą ławkę, więc nie mam jak rozwinąć tematu.

Btw odezwały się tam prawdziwe ofiary przemocy w rodzinie i głupota wielu paniuś została obnażona.
                  • pursuedbyabear Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 18:16
                    Których paniuś? Tych, które uznały twojego ojca za ciężkiego zyeba? Jako ofiara męskiej przemocy zdecydowanie je popieram.

A ten fakt to w czym? Że widujesz śniadych na ulicy w stolicy? Straszne. Przeprowadź się do interioru.
                    • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 18:54
                      Eeeech. EOT
                  • asia.sthm Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 18:59
                    Których paniuś? Tyś sam paniusia wyjàtkowego kalibru jeśli już tak lubisz kalibrowsć ludzi.
              • asia-loi Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 12:54
                riki_i napisał:

> Proszę cię! Ja mam na ulicy wielkie ilości ciemnoskórych pochodzenia afrykańskiego i azjatyckiego.

Ja w Częstochowie też sporo widuję ludzi ciemnoskórych i wyglądają na pracowników, a nie studentów. Poruszają się w grupie. Jadą tramwajem z zakupami z centrum miasta do dzielnicy, gdzie mieszka sporo cudzoziemców mniej zamożnych. Widziałam ich już wiele razy w tym roku. Wcześniej ich nie widziałam.
        • dramatika Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 00:41
          alicia033 napisała:

> ale wiecie, że w swiadomości głosujących na piss & niegłosujących ta afera n
          > ie istnieje
          ?

Nie istnieje, bo kto by tam robił histerię z powodu tego, że pisiory wzięły kasę, żeby nielegalnych przerzucić na zachód. W Polsce są? Nie. Może jakieś niedobitki. To o co chodzi?
          Uświadomcie ludowi pisowskiemu, że ci z polskimi wizami mogą wrócić do Polski z tych 150 krajów. Ale coś mi się zdaje, że tego nie zrobicie, bo chyba nie chcecie wyjść na rasistów? big_grin I tyle z tej waszej antypisowości tongue_out
          • asfiksja Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 16:35
            >Ale coś mi się zdaje, że tego nie zrobicie, bo chyba nie chcecie wyjść na rasistów?
            To ci się źle wydaje. My, nie-rasiści, nie jesteśmy wcale a wcale zwolennikami niekontrolowanej imigracji, w której jedynym kryterium przyznania wizy jest kasa dla handlarza ludźmi/pośrednika i w której nikt się nie przejmuje, że takie właśnie strumienie migracji są najchętniej wykorzystywane przez przestępców.
            • ell.czupakabra Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 16:49
              asfiksja napisał:

> My, nie-rasiści, nie jesteśmy wcale a wcale zwolennikami
              > niekontrolowanej imigracji w której jedynym kryterium przyznania wizy jest kas
              > a dla handlarza ludźmi/pośrednika

Co ty nie powiesz. Ale to pewnie spisek pisowskiej prokuratury tongue_out

www.rmf24.pl/raporty/raport-kryzys-na-pograniczu/news-aktywistka-z-zarzutami-miala-za-pieniadze-przerzucac-migrant,nId,7025806#crp_state=1
    • swinka-morska Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 12:51
      śledzę tę aferę w mojej bańce twitterowej, ciekawie się rozwija.
      Przy czym nie mam najmniejszego złudzenia, że do skurwerena cokolwiek dotrze.
      Najciekawsze smaczki IMO to:
      1) fakt, że państwa członkowskie UE będą nam tych ludzi odsyłać, jako nosicieli wiz wydanych przez PL;
      2) tiktok po wpisaniu "visa Poland" pokazuje zadziwiające treści z egzotycznymi młodzieńcami prezentującymi jak się załatwia polską wizę.
      • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:01
        Dramat, zostaniemy z dziesiątkami tysięcy nieprzydatnych półanalfabetow jak Włosi ze swoim napływem z Tunezji i Libii.uncertain
        Ściągniecie półtora MILIONA innokulturowych w dwa lata to największe skur... rządów PiS, o najbardziej niekorzystych długofalowych skutkach. Drugie to zero kontroli nad napływem z kierunku ukraińskiego.
        • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:07
          Dramat nie polega na tym ze ściągamy tysiące emigrantów (sa nam potrzebni) tylko ze nie kontrolujemy tego procesu i ze tym którzy się tu już znajda nie oferujemy im żadnej możliwości integracji.
          • triss_merigold6 [...] 14.09.23, 13:09
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • alicia033 [...] 14.09.23, 13:36
              • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:38
                Całe rodziny się zadłużaja i odpracowuja u lokalnych pośredników.
              • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:21
                alicia033 napisała:

> To mówisz, że analfabetów tam stać na wizę za 5 000 USD?
                > Aha.

Cały klan się składa. Wybraniec ma potem ściągnąć wszystkich pobratymców . Kultura plemienna (zresztą podobnie jak u ich dobrodzieja Wawrzyka - do MSZ ściągnął pociotków z kieleckiego , a nie kolegów z UW)
                • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:24
                  Jezu... przecież to podwójne wiązanie, bo część rodziny de facto idzie w niewolę lokalnie i w ten sposób odpracowuje dług latami. Case Kataru i ZEA.
                  • alicia033 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 16:39

> Jezu... przecież to podwójne wiązanie, bo część rodziny de facto idzie w niewolę lokalnie i w ten sposób odpracowuje dług latami. Case Kataru i ZEA.

w takim razie za wielu ich tu nie przybędzie...
                    • triss_merigold6 [...] 14.09.23, 16:42
              • snajper55 [...] 15.09.23, 15:42
            • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:27

> Połanalfabeci od pasienia kóz i sprzedawania placków na ulicy nikomu nie są pot
              > rzebni, lepiej to sobie uświadomić jak najszybciej

Zapytaj rolników, którzy nie mogą zebrać borówki, bo nie mają kim, czy aby na pewno nie przyjęliby imigrantów do pracy.
              • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:32
                Przyjeliby sezonowo pod warunkiem trzymania ich w kontenerze i karmienia najtańszym ryżem, inaczej się nie opłaca.
                • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 15:28
                  Ci imigranci nie mają najmniejszego zamiaru zbierać borówek.

en.wikipedia.org/wiki/Miri-Clan
          • swinka-morska Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 13:38
            71tosia napisała:

> Dramat nie polega na tym ze ściągamy tysiące emigrantów (sa nam potrzebni) tylk
            > o ze nie kontrolujemy tego procesu i ze tym którzy się tu już znajda nie oferu
            > jemy im żadnej możliwości integracji.

Dramat polega na tym, że wpuszczeni zostali tacy, którzy nie rokują żadnych szans na integrację.
            I to w hurtowych ilościach.
            • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:05
              Rokują jak kazdy, tylko bez systemowej integracji to zajmie pokolenia.
              • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:16
                Patrz Niemcy i refugee welcome, nie pykło.
                • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 14:21
                  Szwecja to samo.
                • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 15:08
                  W znaczącej wiekszosci pyklo, ci ludzie żyją i pracuja nie sprawiając kłopotów. Biorac pod uwagę ilość imigrantów więcej problemów np w Anglii sprawiają np Polacy i Rumunii
                  • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 15:19
                    71tosia napisała:

> W znaczącej wiekszosci pyklo, ci ludzie żyją i pracuja nie sprawiając kłopotów
                    > . Biorac pod uwagę ilość imigrantów więcej problemów np w Anglii sprawiają np
                    > Polacy i Rumunii

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1604981,1,wielka-brytania-bezkarni-gwalciciele-z-rotherham.read
                    archiwum.tvn24.pl/magazyn-tvn24/66/tvn24.pl/magazyn-tvn24/mowily-ze-gwalty-grupowe-to-normalna-czesc-dorastania,66,1401.html
                    Fragmenty obszernego artykułu z tvn24.pl
                    wykorzystywanych seksualnie dzieci było ponad 1,4 tys. /.../ Zgodnie z ostatnim dostępnym spisem ludności z 2011 r. w aglomeracji mieszkało 260 tys. ludzi, z których co 10. mieszkaniec był Azjatą, znacznie rzadziej Afroamerykaninem. /..../ dwa lata później dziennikarz "The Times" opublikował poufny wewnętrzny raport policji z South Yorkshire, z którego wynikało, że każdego roku w mieście dochodziło do tysięcy aktów przemocy seksualnej wobec dzieci ze strony gangów Azjatów. /.../ Takich historii są setki. Nikt nie zna prawdziwej skali wykorzystywania seksualnego dzieci w Rotherham, ale z raportu prof. Alexis Jay wyłonił się przerażający obraz tego, co działo się w latach 1997–2013. Zgodnie z "ostrożnymi wyliczeniami" – jak to określono w dokumencie – około 1400 dzieci było wykorzystywanych seksualnie przez 16 lat poprzedzających badanie. /.../ "Ofiary mówiły nam, że gwałty grupowe to normalna część dorastania w Rotherham" – pisze w raporcie prof. Jay. "

Sorry, 71tosia, nie chcę Cię obrażać, ale mam na końcu języka powiedzenie, że "ilość kompletnych durni wśród profesorów jest taka jak średnia w społeczeństwie". Wybacz.
                    • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 17:45
                      nawet kompletny duren profesor, jak chcesz mnie nazywac, wie ze wartosc argumentu sentymentalnego 'murzyni i azjaci bija' jest malo wartosciowa. Wole statystyke.

Moze na poczatek wystarczy wikipedia (dane z grudnia 2022r, odnosnik do danych rzadowych)?
                      en.wikipedia.org/wiki/United_Kingdom_prison_population
                      Gdyby nie chcialo ci sie zajrzec na te strone to streszcze ci te dane: najwieksze populacje 'cudzoziemcow' w brytyjskich wiezieniach to: Albanczycy, Polacy i Rumuni,

Jest tez bardziej szczegolowy raport rzadowy (przyznaje przejrzałam jedynie pobieżnie)
                      assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1037903/Statistics_on_Ethnicity_and_the_Criminal_Justice_Sysytem_2020.pdf

Milej lektury.
                      • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 18:04
                        Daj mi statystyki, ile miejscowych dzieci w GB zostało zbiorowo zgwalconych przez tamtejszych Polaków ? Czyżby mniej niż 1400 jak u Pakistańców ? A może ZERO?

Miłych dociekań lewacko naukowych.
                        • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 19:03
                          A znajdź sam, ale skoro w brytyjskich więzieniach siedzi obecnie 804 Polaków i 277 Pakistańczyków to chyba wniosek jest oczywisty kto częściej popełniał poważne przestępstwa?
                          • riki_i Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 21:28
                            Nie, wniosek nie jest oczywisty. Od lat różne Sebki i Karyny z drobnymi przestępstwami i komornikami na koncie uciekają z Polski do GB. Tam są łapani i czekają w aresztach na deportacje do Polski (a jeszcze dość niedawno za te krajowe -w sumie błahe przewinienia- odsiadywali wyroki w Anglii).

/... / Polacy podlegają także ekstradycji na podstawie Europejskiego Nakazu Aresztowania wydawanego przez polskie władze poszukujące za granicą osób, które popełniły przestępstwa w Polsce i uciekły przed wymiarem sprawiedliwości (przed procesem, w jego trakcie lub w czasie wykonywania kary). W latach 2004-2017 polskie sądy wydały 38 815 ENA, w tym 8 337 wobec osób, które przebywały w Wielkiej Brytanii. Z tego władze brytyjskie uznały i przekazały do Polski 6 638 osób (największą liczbę, 852 osoby, w 2013 roku). Procedury w ramach ENA są nierzadko źródłem frustracji osób im poddawanym, bowiem polskie władze nakazy wydają także wobec dość błahych i dawno popełnionych przestępstw, by wspomnieć sprawy dotyczące np. przekroczenia limitu na karcie kredytowej czy kradzieży koła od taczki.
                            inp.pan.pl/badania-naukowe/doswiadczenia-polakow-deportowanych-z-wielkiej-brytanii-wobec-kontaktu-z-wymiarem-sprawiedliwosci/
                            • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 22:02
                              wg danych które publikuje służby uk najwięcej problemów jest z osobami narodowości albańskiej, polskie i rumuńskiej i to trudno podważyć. Jezeli cześć przestępców deportowano do Polski to problem jest nawet wiekszy, bo pewnie tylko niewielka cześć tych osob z ENA była poszukiwana z powodu przekroczeń limitu na karcie kredytowej.
                              • triss_merigold6 Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 22:10
                                Kwiat zmywaka.
                                Tym bardziej trudno zakładać, że do Europy/Polski z Afryki i Azji trafiają lekarze i inżynierowie, nieprawdaż?
                                • 71tosia Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 22:36
                                  my potrzenujemy takze tych 'do zmywaka', nieprawdaz?
                                  • dyzurny_troll_forum Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 15.09.23, 10:06
                                    71tosia napisała:

> my potrzenujemy takze tych 'do zmywaka', nieprawdaz?

Chcesz powiedzieć, że skoro potrzebujemy ludzi na zmywak, to musimy ich przyjać z dobrodziejstwem inwentarza. I przymykać oczy jak sobie gwałca zbiorowo 14 letnie dzieci?
                                • veryvery Re: Piotr Wawrzyk - przyjrzyjcie mu się 14.09.23, 22:51

> Kwiat zmywaka.
                                  > Tym bardziej trudno zakładać, że do Europy/Polski z Afryki i Azji trafiają leka
                                  > rze i inżynierowie, nieprawdaż?

Ja przyznam że tylu polaków ćpunów i przestępców byłych i czynnych co widzialam w UK to nie poznalam mieszkając wiekszosc zycia w Polsce