Dodaj do ulubionych

Amouage, Memoir Woman - pytanie

07.09.23, 10:24
I odrazu taka dygresja do wątku o arabskich perfumach i sprzeczki o trwałość amouage. Zamówiłam próbki i wczoraj miałam gold woman (EDP) - trwałość - 3 godziny.

Memoir jest piękny - trochę przypomina mi FF TF - takim ulotnym zapachem zamszu. I trzyma cały dzień, a ze spryskalam nim tez włosy, to rano czułam go jeszcze na poduszce.

Do brzegu: na Notino i w Quality jest za ok. 1600 za setkę. Ale widzę go tez w Empiku za polowe tej kwoty. Tez EDP. Tez setka. I zwątpiłam. Te 1600 to raczej bym sobie zostawiła jako prezent na BN. Za polowe bym się skusiła. Tylko jakos mam wątpliwości co do tego czy to to samo.
Obserwuj wątek
    • shellyanna Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 10:24
      To gold woman naprawdę wyparowało ekspresowo.
      • kk345 Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 10:45
        No weź, przecież w tamtym wątku dobitnie wyjaśniono, że to niemożliwe 😂
        • thank_you Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 11:02
          Odróżniasz GODZINĘ po której nie czujesz TY od trzech godzin? Moze warto zapytać otoczenie, czy nie czuje zapachu? Bo to,
          Ze po godzinie zapach z ciebie zszedł - to są bajki.
          • shellyanna Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 11:05
            Thank.you - godzina czy 3 to nie jest znacząca różnica.
            • thank_you Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 11:23
              Jest znacząca, nie uwierze, ze otoczenie nie wyczuje zapachu po godzinie. Po prostu nie. Wiele razy to słyszałam - za każdym razem zapach na kimś wyczuwałam. Amouage wyparowujacy do zera po godzinie (w przypadku tej pani podobno aż trzy rodzaje) - nie uwierzę.
              • kk345 Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 11:36
                😂😂😂
    • taje Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 10:28
      Nie sądzę, żeby Empik sprzedawał podróby. Z drugiej strony dziwi mnie, że Amouage zgodził się na taki kanał dystrybucji.
      • simply_z Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 10:43
        Podroby nie ale perfumy moga byc gdzie indziej rozlewane, np. w Turcji i wtedy jakos jest slabsza.
      • mdro Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 13:54
        Empik to teraz platforma sprzedażowa, sporo rzeczy to nie ich oferta. Losowo sprawdziłam kilka ofert Amouage, nic nie było oznaczone "sprzedaje Empik", ale jakaś np. "Perfumeria Polska" albo wręcz zagraniczny sprzedawca.
    • kropkaa Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 11:18
      Kiedyś w Quality Amourage się spsikałam (nie pamiętam czy nie był Gold właśnie) i również zadziwiło mnie, jak szybko wyparował. Nie był to żaden killer, testowałam najbardziej nadające się do normalnego noszenia, stwierdziłam więc - ok, może te jasne takie są, ale byłam zdziwiona, bo naczytałam się ile to one się nie utrzymują na skórze.
    • thank_you Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 11:25
      Miałam tam TF Oud Wood - ja tez nie wyczuwałam i to szybko, koleżanka Wąchając nadgarstek - owszem, zapach wyczuwała. Flakon wydałam, bo nie polubiliśmy sie z tymi perfumami.
    • natalyaxx Re: Amouage, Memoir Woman - pytanie 07.09.23, 14:08
      Empik to teraz platforma na której sprzedają swoje produkty różni producenci albo sklepy... mam zero zaufanie do takich okazji i nie kupiłabym, za duża okazja zawsze wydaje mi się podejrzana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka