Dodaj do ulubionych

Zostałam zablokowana na Facebooku za karę.

07.09.23, 15:33
Obserwowałam na Fb pewną polską pisarkę. Jej książki to niekoniecznie moja bajka , ale fajnie prowadziła swoje konto , wrzucała sporo swoich przemyśleń - pogadanek na życiowe tematy , które na ten niefajny czas który przeżywam jakoś mi pomagały , podnosiły na duchu . Lajkowałam ,serduszkowałam bo wydawała mi się bardzo ciepłą i serdeczną osobą . I pewnego dnia - jej konto stało się dla mnie niedostępne , bo polajkowałam komentarz który Pani uznała za hejterski. Zrobiło mi się przykro , miałam zamiar ją przeprosić ale nie mogę bo jestem zablokowana. Jednak trochę mi to zgrzyta. Komentarz nie był w moim odczuciu hejterski , nie ja go napisałam i od razu kara ? Jeżeli ktoś ma ochotę napisać co sądzi o tej sytuacji , chętnie przeczytam.
Obserwuj wątek
    • samaasma Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 15:44
      Ciesz się że zablokowała cię jakaś kobieta na poziomie która do czegoś doszło w życiu a nie jakaś pseudo Moderatorka która się mści za porażki życiowe
      • mmk9 Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 17:55
        Może zablokowala moderatorka tej pisarki. Nie wyobrażam sobie, zeby osoba, krora do czegoś doszła w życiu, tropiła, jakie kto daje lajki. Które czasem daje się przez nieuwagę, bo ręka się omskła wink
      • princesswhitewolf Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 21:03
        hahahah asma lol
        • taniarada Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 21:38
          😊👍
    • bulzemba Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 18:00
      Poszukaj towarzystwa dorosłych ludzi.
    • szczera.wiera Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 18:06
      To chyba stała praktyka różnej maści influ, blokują tych, którzy (tylko) polajkowali komentarze nie po ich myśli. Tak działa Petarda, Rozenek, Mama Gaciolog itp
    • taniarada Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 18:08
      Lajkujesz coś o czym nie masz zielonego pojęcia .Poczytaj sobie o zasadach zachowania na Fejsie. Ty masz ból pani ma spokój .
    • luna.elsol Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 18:32
      Brzmi jak akcja Pauliny M 😝
      • shule_aroon Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 18:45
        Mama(już)ginekolog też takie akcje robi.
    • dyzurny_troll_forum Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 19:03
      beata.1968 napisała:

> Komentarz nie był w moim odczuciu hejt
      > erski , nie ja go napisałam i od razu kara ? Jeżeli ktoś ma ochotę napisać c
      > o sądzi o tej sytuacji , chętnie przeczytam.

kankel kulkul* zżera własne dzieci...

* dla nie kumających cancel culture
    • vivi86 Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 20:34
      Tokarczuk?
      • beata.1968 Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 08.09.23, 12:33
        No nie big_grin " literatura kobieca " książki nie w moim stylu , ale właśnie ten Facebook był ciekawy dla mnie , sporo zdjęć z wyjazdów , fajna , wydawało się sympatyczna atmosfera .
    • borsuczyca.klusek Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 20:52
      Napisz czynny żal 😀
    • imponderabilia22 Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 20:54
      Wrzuć co napisałaś, wtedy się oceni. Mogę ją przeprosić w Twoim imieniu
      • beata.1968 Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 08.09.23, 12:36
        Ja nie napisałam nic , polajkowałam komentarz który Pani Pisarka odebrała jako hejt i stąd wszystkie osoby którego polajkowały dostały automatycznie bana. Każdy ma gdzie indziej swoja granicę wrażliwości , gdyby kobieta poczytała komentarze u Gosi Rozenek czy Julii Wieniawy , mogłoby byc ciężko.
    • majenkirr Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 07.09.23, 22:01
      Za lajki hejterskich komentarzy to nawet tiktok nie blokuje 😉. Joe Rogan powiedział kiedyś, że nigdy nie czyta nic o sobie i ma rację imo.
    • feel_good_inc Re: Zostałam zablokowana na Facebooku za karę. 08.09.23, 10:46
      beata.1968 napisała:
      > Obserwowałam na Fb pewną polską pisarkę.

Przykro mi.

> Jej książki to niekoniecznie moja ba
      > jka , ale fajnie prowadziła swoje konto ,

PROTIP: to nie pani ałtorka prowadziła.

> wrzucała sporo swoich przemyśleń - po
      > gadanek na życiowe tematy , które na ten niefajny czas który przeżywam jakoś
      > mi pomagały , podnosiły na duchu .

Pałlina Kołelo?

> Lajkowałam ,serduszkowałam bo wydawała mi
      > się bardzo ciepłą i serdeczną osobą . I pewnego dnia - jej konto stało się dla
      > mnie niedostępne , bo polajkowałam komentarz który Pani uznała za hejterski.

Aj waj! I co?

>Zrobiło mi się przykro , miałam zamiar ją przeprosić ale nie mogę bo jestem za
      > blokowana. Jednak trochę mi to zgrzyta. Komentarz nie był w moim odczuciu hejt
      > erski , nie ja go napisałam i od razu kara ? Jeżeli ktoś ma ochotę napisać c
      > o sądzi o tej sytuacji , chętnie przeczytam.

Otrzymałaś ważną, życiową lekcję. Zamiast marnować czas w soszjal mediach, należy zdjęcia cycków wysłać sąsiadowi, to nie dość, że cię nie zbanuje, to jeszcze będzie lajkować i serduszkować!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka