majenkirr 07.09.23, 21:56 Trzymajcie kciuki, żeby nowa mama je przyjęła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1matka-polka Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:04 Podobno to wdzięczne stworzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:26 Jakie wdzięczne? Robia kupy gdzie chcą. To juz lepiej prosiaka, on ma stałe miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 08:01 Przywiazują się do człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:30 Chyba na rosołek. Ślicznoty. Chciałabym takie. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:12 Ooo, jak tylko zobaczyłam tytuł wątku od razu miałam nadzieję, że o kurkach będzie. A tu maluchy. Przecudne. Rzeczywiście do kochania. I tak jakoś inteligentnie się temu w ręku trzymanemu z oczków patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:19 Relacjonuję na bieżąco - wsadziłam towarzystwo pod kwokę i na razie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:20 Kurki czy towarzystwo mieszane? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:29 Kurki. Ale jak się jakiś chłopak trafi, to też będzie dobrze, bo nasz kogut się starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:33 Lubię jak kogutki pieją, nie przeszkadza mi wcale w spaniu a tak swojsko sie robi Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 01:20 babcia47 napisała: > Lubię jak kogutki pieją, nie przeszkadza mi wcale w spaniu a tak swojsko sie robi > U mnie nie wolno ALE gdy biegam rano, slysze koguta Of course, nie doniose i ewidentnie nikt z sasiadow (wlascicieli koguta) tez nie donosi, bo po latach biegania po tych samych uliczkach moge sie domyslac, ze jest to juz kolejny kogut Gdy pare dni biegam & nothing, silence, zaczynam sie martwic, ze go zjedli Ale zawsze w koncu znow slychac! Ufff ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:15 W tym roku w Turcji za płotem miałam piejącego koguta. Jakaś taka radość mi sprawiał, bo swojsko mi się robiło właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:48 u nas kogutow nie wolno, tylko kurki. Dziecko sasiada wystawilo stol przed dom i prosil wszystkich orzechodzacych sasiadow o podpisanie petycji coby Charlie (kogut) mogl zostac z nimi.... nie udalo sie, Charlie zostal wywieziony na farme Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 03:12 Przepisy nie pozwalaja, miasto pozwala na , 6 kur, 0 kogutow, 1 koze zywego inwentarza, acha 2 ule… zapomnialam o pszczolach Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:00 majenkirr napisała: > Kurki. Ale jak się jakiś chłopak trafi, to też będzie dobrze, bo nasz kogut się > starzeje. > Kogutki są podobno mielone na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:28 primula.alpicola napisała: > Kogutki są podobno mielone na żywo. Co robione? 🥺 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:44 oko.press/koguciki-odpad-w-wylegarniach-zabija-sie-je-juz-w-pierwszej-dobie Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 10:32 iwles napisała: > primula.alpicola napisała: > > > > Kogutki są podobno mielone na żywo. > > Co robione? 🥺 > Błyskawiczna śmierć. Są filmy na youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:29 Niezła rodzina! Fajniaste. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 22:54 Tego się nie robi moim oczom Kocham kurczaczki miłością ogromniastą Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 07.09.23, 23:02 Ja to bym chciała kaczuszki, ale nie mam stawu 😟. Może Magdalenę namówimy 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:03 Mam staw i kiedyś miałam kaczki. Były to uparte, zawzięte cholery i ściągnąć je na noc pod dach było rzeczą prawie niemożliwą! W zasadzie mogłabym mieć i kaczki i kury a nawet kozy oraz ogród warzywny i kwiatowy i nawet szklarnię, ale z człowiekiem, który by to wszystko ogarniał Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 01:18 majenkirr napisała: > Trzymajcie kciuki, żeby nowa mama je przyjęła. Kłamać też trzeba umieć. Gdybyś napisała, że się zapisałaś na kwiecień, uwierzyłbym. We wrześniu kurczaki? 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 01:52 W jakim celu naboga miałabym kłamać? 😅🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:03 bistian napisał: > Kłamać też trzeba umieć. Gdybyś napisała, że się zapisałaś na kwiecień, uwierzy > łbym. We wrześniu kurczaki? 😁 <facepalm> Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 07:30 Podloz w nocy, po ciemku, żeby się nie zorientowala. Ja wiosna zlekceważyłam to zalecenie i próbowałam w dzień no i niestety zauważyła podrzutków i zaczęła bic. Na szczęście stałam i pilnowalam i zabrałam nim zadziobala. Wychowały się pod żarówka. A jaka masz rasę, bo kolor jak u jakiegoś liliputka, takie pasiaste. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 07:34 Wyżej doczytalam, że przyjęła. Super. Może nie miala własnych? Moje kupne podrzutki miały trafić do matki co miała swoje wysiedziane i chciałam jej powiększyć rodzinkę. Następnym razem będzie w nocy, podstępem. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:14 Świetnie, gratuluję nowych członków stada 👍👍👍 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:16 Och. Generalnie niecierpie ale akurat kurczaczki en masse sa fajne. Btw bez dzwieku sie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:29 Sama bym nie chciała mieć, ale cieszę się, że się cieszysz 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 09:58 O boziu, przepiękne. A miałam iść dzisiaj do kfc 😵💫 Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 10:13 Ja planuje na emeryturze ratowac kury z ferm i rzeźni. Mam juz kupiona dzialke 2 h na Podlasiu, rolna i siedliskowa. Nawet wybralam juz imiona. Bedzie Tosia, Gosia, Irenka i Tereska. Do kochania ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 12:18 O, to nasza Irenka będzie miała imienniczkę 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: A ja dzisiaj kupiłam…. ☺️ 08.09.23, 12:39 Kocham ❤️❤️❤️❤️ Obie sa sliczne! Odpowiedz Link Zgłoś