Dodaj do ulubionych

Lekkie odbarwienia na bieliźnie.

08.09.23, 14:35
Niespodziewana miesiączka, przeciwko tampon i w efekcie powstała mała plama. Pomimo uprawnia majtek pozostało odbarwienie, nie plama. Nosicie takie majtki czy wyrzucacie?
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 14:56
      Noszę, staram się je zakładać wtedy, kiedy mam okres, ale też jakoś przesadnie tego nie pilnuję, najważniejsze, że są czystewink
    • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:03
      Jestem mistrzynią prania i nigdy nie miałam problemu z niedoprana plamą z krwi.
      Nie namoczyłaś wcześniej w zimnej wodzie?
      • mia_mia Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:26
        Ona chyba ma na myśli odbarwienie, a nie plamę po krwi. Mi się zdarzają takie i bez okresu na ciemnej bieliźnie, niestety kwaśny odczyn robi swoje, szkoda byłoby mi wyrzucać bieliznę, a zapobiegać nosząc wkładki nie lubię, tzn. nosić wkładek nie lubię.
        • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:38
          mia_mia napisał(a):

> Ona chyba ma na myśli odbarwienie, a nie plamę po krwi. Mi się zdarzają takie i
          > bez okresu na ciemnej bieliźnie, niestety kwaśny odczyn robi swoje, szkoda był
          > oby mi wyrzucać bieliznę, a zapobiegać nosząc wkładki nie lubię, tzn. nosić wkł
          > adek nie lubię.

I nie obawiasz się, że tak nietrwałe barwniki mogą być szkodliwe dla zdrowia?
          • memphis90 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:12
            To nie świadczy o nietrwałości barwnika. Nasze wydzieliny zawierają m.in. nadtlenek wodoru, czyli wybielacz...
            • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:19
              Ale jednak nie wszystkie barwniki na to reagują.
      • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:29
        Nie zawsze jest możliwość namoczenia czy zaprania. Z reguły majtek zapasowych do pracy nie noszę.
        • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:31
          Wystarczy namoczyć po powrocie (nawet suchą plamę).
          • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:45
            Zależy kiedy jest powrót. Po 20 godzinnym locie raczej nie doprowadzisz białych bawełnianych majtek do czystej bieli.
            • iberka Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:32
              Doprowadzisz. Zimna wodą, soda i będą białe.
            • mava1 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 18:36
              akurat z czystą bielą bawełnianych majtek to żaden problem - wkładasz do roztworu chloru (np. domestosu) na jakis czas (zalezy od stężenia roztworu) i po bólu.
              • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 18:53
                Podczas podróży ,kazda kobieta na Domestos w torebce..

• mava1 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:00
                  >Podczas podróży ,kazda kobieta na Domestos w torebce..

i co sie wściekasz?
                  W czasie podróży NIE MAM ZWYCZAJU robić prania. SAMA pisałaś, że chodzi o powrót, po 20 godz. locie. A w domu mam domestos.
                  Nie mam zwyczaju, jak to ładnie" ujełaś, cipki wkładać w roztwór domestosa. Za to mam zwyczaj płukać ciuchy prane, a bieliznę w szczególności. Jakbyś nie wiedziała to akurat chlor ulatnia sie z wody, z czasem (paruje) wiec dłuższe moczenie w roztworze nie powinno stanowic problemu dla twoich majtek (=cipki). Poza tym chlor jest także w wodzie z kranu więc poniekad twoja "cipka" też ma z nia stycznosć, kiedy bierzesz prysznic. I żyjesz...jakos...choc co to za zycie...
                • ichi51e Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:13
                  Ale tu nie jest potrzebny domestos tylko foliowa torebka. Świeża krew się wypłukuje w letniej wodzie
                  • mava1 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 16:27
                    >Ale tu nie jest potrzebny domestos tylko foliowa torebka. Świeża krew się wypłukuje w >letniej wodzie

świeża moze i tak. Do tego jakis proszek enzymatyczny. Doskonale pamietam, jak moczyło sie majtki w takim roztworze (zimnej wody). W misce, nie folii. Raczej dotyczyło to bielizny kolorowej. Natomiast białą bawełnę traktowało sie bielinką (czyli chlorem), która, jak nazwa wskazuje, wybielała.
                    Ace i "inny wybielacz do tkanin" różni sie tylko tym, że ma zadane (bezpieczne) stężenie chloru. Uzywając domestosa musisz to stężenie zrobic sama, czyli dopasowac ilośc wody do ilosci domestosa żeby majtki to przeżyły. Chlor to chlor.
              • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 18:55
                Naprawdę wkładasz na cipkę majtki potraktowane Domestos?.

• memphis90 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:14
                  Przecież potem się je pierze… Chlor jest obecny w samej wodzie z wodociągów…
                • 18lipcowa3 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 09:02
                  Serio nie wiesz co to jest płukanie?
              • la_felicja Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:33
                Nadlenek wodoru (czyli no Vanish) chyba jest tu bardziej skuteczny
              • kk345 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 11:47
                mava1 napisał(a):

> akurat z czystą bielą bawełnianych majtek to żaden problem - wkładasz do roztwo
                > ru chloru (np. domestosu) na jakis czas (zalezy od stężenia roztworu) i po bólu
                > .
                Mam informację, która zmieni twoje życie: nie musisz namaczać majtek w domestosie, możesz zastosować Ace lub inny wybielacz, przeznaczony do tkanin, nie do WC.
    • emateczka Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:08
      Noszę.
    • 1matka-polka Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:25
      A w życiu! Wyrzucam do odpadów radioaktywnych i zakopuje 2 metry pod ziemią.
      • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:31
        Smętarz dla majciochów.😉
      • black_halo Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 08:42
        Slabo, internecie smiga zajebisty biznes sprzedawania noszonych majtek facetom. Moglabys nieco dorobic wink
    • borsuczyca.klusek Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:29
      Daj zdjęcie to ocenimy czy możesz nosić czy trzeba wywalić 🙄
      • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:32
        Dlaczego w liczbie mnogiej?. Ty chcesz na priv, kręci cię? Lubisz
    • mdro Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:58
      A nie mówiłam, że to gazeciarz?
      • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:42
        mdro napisała:

> A nie mówiłam, że to gazeciarz?
        >

Autorka wątku? Przecież to mildenhurst.
        • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:50
          Potwierdzam.
    • ichi51e Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:10
      Dopierze się
    • piataziuta Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:45
      Ojp, lubię to forum, tak dobrze czasem odmóżdża. big_grin
      • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:54
        Prawda?. Zwłaszcza po rozprawie zreszrą kolejnej już przed kio. Powinnam zamieszkać w okolicy ul. Postępu.
        • la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:56
          Spacja po z.
          • emateczka Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:26
            Po co spacja?
    • kaki11 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:14
      Raczej noszę kiedy mam okres ale nie wykluczam wyjątku
    • pytajacakinga Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:24
      Wyrzucam ale zdarzylo mu sie moze raz w zyciu takie odbarwienie
    • konsta-is-me Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:43
      Nie wyrzucam i noszę dalej.
      Chyba że to jest mocne odbarwienie.
      Poza tym przecież to powszechne, odczyn pochwy jest kwaśny ale ematka ,wiadomo jest wyjątkowa i nawet nie odbarwia majtek.
      • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:49
        Nie trzeba wcale być wyjątkową, wystarczy nosić wyłącznie białe majtki tongue_out
        • konsta-is-me Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 19:49
          No to chyba że 😆
        • gorzka.gorycz Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 09:35
          > Nie trzeba wcale być wyjątkową, wystarczy nosić wyłącznie białe majtki tongue_out
          >

To nudne. wink
          • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 10:37
            Lubię nudne rzeczy.
      • maslova Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 18:18
        Kurczę, nigdy tak się nie czulam, ale chyba rzeczywiście jestem wyjątkowa, bo nigdy nie miałam odbarwionych majtek....
    • tol8 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 19:12
      Wyrzucam
      Wstyd z takimi gaciami trafić na SOR z wypadku
      • memphis90 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:16
        Jak trafisz na SOR po wypadku, to będziesz zakrwawiona, posikana a czasem i osr…na. Nikt nie będzie patrzył czy ciemne majtki nie maja przypadkiem odbarwienia na wkładce.
        • la_felicja Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:35
          100/100

Albo czy majtki są tego samego koloru co stanik
          Albo czy nogi wydepilowane
          • konsta-is-me Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 18:43
            A nieprawda !
            Trafiłam kiedyś do szpitala ,z ostrą niewydolnością pęcherzyka żółciowego , coś tam majstrowali przy nogach ( nie pamiętam co i po co ) i do tej pory pamiętam ten zdumiony wzrok ratownika na widok moich nieogolonych łydek 😂
            • ichi51e Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 07:15
              Tu musiałaś być w niezłym stanie - mnie pogotowie przywiozło z basenu w mokrym kostiumie kąpielowym który szybko rozcięli żeby jakieś mierniki podlaczyc na klacie. Po czym postawili lozko na korytarzu. I pamietam ze byli mi totalnie wszystko jedno 🤣
            • gorzka.gorycz Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 15:49
              Tak, bo ratownika akurat obchodziły Twoje nieogolone łydki. Nic gorszego w życiu nie widział. :-\
              • memphis90 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 18:24
                Może trafila na chamincela, oczekującego, ze kobiety będące w polu jego widzenia będą przystosowane do jego wrażliwego zmyslu estetycznego…?
        • beataj1 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 18:24
          Leci krew, jest rzeźnia, tętno szaleje, kości połamane etc. A ratownik zatrzymuje się, patrzy w skupieniu, woła kolegę i mowi: patrz Krzysiek, nawet majtki nie są do kompletu ze stanikiem.
          Nie ratujemy....
    • la_felicja Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:36
      Noszę
      Chyba że jest to du że odbarwienie i po jakimś czasie zaczyna mnie wkurzać. Wtedy wyrzucam po kilku praniach, ale z oporami, bo nie lubię marnotrastwa
    • zielonazaba9999 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 21:22
      Wywal. Planeta wytrzyma.
    • mabel_mora Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 08:51
      Kaznodzieja vel Gazeciarz wypytuje o majtki, a ematki grzeczniutko odpowiadają, powinny jeszcze wklejać zdjęcia tych majtek smile
      • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 09:10
        To milden przecież.
        • bazia_morska Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 09:38
          Co za różnica, piwniczaki się masturbują.
          • chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 10:40
            Przy fotach, zwłaszcza tych fitnessowych, z pewnością też, i co z tego? Jakby się tym przejmować, to o niczym byśmy tu nie mogły porozmawiać, nawet o butach (sandałach zwłaszcza), ani biustonoszach.
    • yenna_m Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 10:44
      Spróbuj z wodą utlenioną. Idealnie 12-procentową.
    • auksencja15 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 16:30
      Lekkie odbarwienie to zostają, średnie to gacie okresówy, a mocniejsze to wywalam niestety, bo wyglądają nieświeżo. Poza białymi nie umiem tego doprac, nie znam się big_grin
      • bywalec.varadero Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 18:48
        Ciekawe smile
        • auksencja15 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 18:49
          🤢
    • afro.ninja Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 06:32
      Ostatnio zrobilam takie odbarwienie po...mydle. Prałam ręcznie nowe majtki i zrobilo się odbarwienie na materiale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka