la_bonne_cusine 08.09.23, 14:35 Niespodziewana miesiączka, przeciwko tampon i w efekcie powstała mała plama. Pomimo uprawnia majtek pozostało odbarwienie, nie plama. Nosicie takie majtki czy wyrzucacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 14:56 Noszę, staram się je zakładać wtedy, kiedy mam okres, ale też jakoś przesadnie tego nie pilnuję, najważniejsze, że są czyste Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:03 Jestem mistrzynią prania i nigdy nie miałam problemu z niedoprana plamą z krwi. Nie namoczyłaś wcześniej w zimnej wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:26 Ona chyba ma na myśli odbarwienie, a nie plamę po krwi. Mi się zdarzają takie i bez okresu na ciemnej bieliźnie, niestety kwaśny odczyn robi swoje, szkoda byłoby mi wyrzucać bieliznę, a zapobiegać nosząc wkładki nie lubię, tzn. nosić wkładek nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:38 mia_mia napisał(a): > Ona chyba ma na myśli odbarwienie, a nie plamę po krwi. Mi się zdarzają takie i > bez okresu na ciemnej bieliźnie, niestety kwaśny odczyn robi swoje, szkoda był > oby mi wyrzucać bieliznę, a zapobiegać nosząc wkładki nie lubię, tzn. nosić wkł > adek nie lubię. I nie obawiasz się, że tak nietrwałe barwniki mogą być szkodliwe dla zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:12 To nie świadczy o nietrwałości barwnika. Nasze wydzieliny zawierają m.in. nadtlenek wodoru, czyli wybielacz... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:19 Ale jednak nie wszystkie barwniki na to reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:29 Nie zawsze jest możliwość namoczenia czy zaprania. Z reguły majtek zapasowych do pracy nie noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:31 Wystarczy namoczyć po powrocie (nawet suchą plamę). Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:45 Zależy kiedy jest powrót. Po 20 godzinnym locie raczej nie doprowadzisz białych bawełnianych majtek do czystej bieli. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:32 Doprowadzisz. Zimna wodą, soda i będą białe. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 18:36 akurat z czystą bielą bawełnianych majtek to żaden problem - wkładasz do roztworu chloru (np. domestosu) na jakis czas (zalezy od stężenia roztworu) i po bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 18:53 Podczas podróży ,kazda kobieta na Domestos w torebce.. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:00 >Podczas podróży ,kazda kobieta na Domestos w torebce.. i co sie wściekasz? W czasie podróży NIE MAM ZWYCZAJU robić prania. SAMA pisałaś, że chodzi o powrót, po 20 godz. locie. A w domu mam domestos. Nie mam zwyczaju, jak to ładnie" ujełaś, cipki wkładać w roztwór domestosa. Za to mam zwyczaj płukać ciuchy prane, a bieliznę w szczególności. Jakbyś nie wiedziała to akurat chlor ulatnia sie z wody, z czasem (paruje) wiec dłuższe moczenie w roztworze nie powinno stanowic problemu dla twoich majtek (=cipki). Poza tym chlor jest także w wodzie z kranu więc poniekad twoja "cipka" też ma z nia stycznosć, kiedy bierzesz prysznic. I żyjesz...jakos...choc co to za zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:13 Ale tu nie jest potrzebny domestos tylko foliowa torebka. Świeża krew się wypłukuje w letniej wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 16:27 >Ale tu nie jest potrzebny domestos tylko foliowa torebka. Świeża krew się wypłukuje w >letniej wodzie świeża moze i tak. Do tego jakis proszek enzymatyczny. Doskonale pamietam, jak moczyło sie majtki w takim roztworze (zimnej wody). W misce, nie folii. Raczej dotyczyło to bielizny kolorowej. Natomiast białą bawełnę traktowało sie bielinką (czyli chlorem), która, jak nazwa wskazuje, wybielała. Ace i "inny wybielacz do tkanin" różni sie tylko tym, że ma zadane (bezpieczne) stężenie chloru. Uzywając domestosa musisz to stężenie zrobic sama, czyli dopasowac ilośc wody do ilosci domestosa żeby majtki to przeżyły. Chlor to chlor. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 18:55 Naprawdę wkładasz na cipkę majtki potraktowane Domestos?. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:14 Przecież potem się je pierze… Chlor jest obecny w samej wodzie z wodociągów… Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 09:02 Serio nie wiesz co to jest płukanie? Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:33 Nadlenek wodoru (czyli no Vanish) chyba jest tu bardziej skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 11:47 mava1 napisał(a): > akurat z czystą bielą bawełnianych majtek to żaden problem - wkładasz do roztwo > ru chloru (np. domestosu) na jakis czas (zalezy od stężenia roztworu) i po bólu > . Mam informację, która zmieni twoje życie: nie musisz namaczać majtek w domestosie, możesz zastosować Ace lub inny wybielacz, przeznaczony do tkanin, nie do WC. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:25 A w życiu! Wyrzucam do odpadów radioaktywnych i zakopuje 2 metry pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:31 Smętarz dla majciochów.😉 Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 08:42 Slabo, internecie smiga zajebisty biznes sprzedawania noszonych majtek facetom. Moglabys nieco dorobic Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:29 Daj zdjęcie to ocenimy czy możesz nosić czy trzeba wywalić 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:32 Dlaczego w liczbie mnogiej?. Ty chcesz na priv, kręci cię? Lubisz Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 15:58 A nie mówiłam, że to gazeciarz? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:42 mdro napisała: > A nie mówiłam, że to gazeciarz? > Autorka wątku? Przecież to mildenhurst. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:50 Potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:45 Ojp, lubię to forum, tak dobrze czasem odmóżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:54 Prawda?. Zwłaszcza po rozprawie zreszrą kolejnej już przed kio. Powinnam zamieszkać w okolicy ul. Postępu. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 16:56 Spacja po z. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:14 Raczej noszę kiedy mam okres ale nie wykluczam wyjątku Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:24 Wyrzucam ale zdarzylo mu sie moze raz w zyciu takie odbarwienie Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:43 Nie wyrzucam i noszę dalej. Chyba że to jest mocne odbarwienie. Poza tym przecież to powszechne, odczyn pochwy jest kwaśny ale ematka ,wiadomo jest wyjątkowa i nawet nie odbarwia majtek. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 17:49 Nie trzeba wcale być wyjątkową, wystarczy nosić wyłącznie białe majtki Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 19:49 No to chyba że 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 09:35 > Nie trzeba wcale być wyjątkową, wystarczy nosić wyłącznie białe majtki > To nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 10:37 Lubię nudne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 18:18 Kurczę, nigdy tak się nie czulam, ale chyba rzeczywiście jestem wyjątkowa, bo nigdy nie miałam odbarwionych majtek.... Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 19:12 Wyrzucam Wstyd z takimi gaciami trafić na SOR z wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:16 Jak trafisz na SOR po wypadku, to będziesz zakrwawiona, posikana a czasem i osr…na. Nikt nie będzie patrzył czy ciemne majtki nie maja przypadkiem odbarwienia na wkładce. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:35 100/100 Albo czy majtki są tego samego koloru co stanik Albo czy nogi wydepilowane Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 18:43 A nieprawda ! Trafiłam kiedyś do szpitala ,z ostrą niewydolnością pęcherzyka żółciowego , coś tam majstrowali przy nogach ( nie pamiętam co i po co ) i do tej pory pamiętam ten zdumiony wzrok ratownika na widok moich nieogolonych łydek 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 07:15 Tu musiałaś być w niezłym stanie - mnie pogotowie przywiozło z basenu w mokrym kostiumie kąpielowym który szybko rozcięli żeby jakieś mierniki podlaczyc na klacie. Po czym postawili lozko na korytarzu. I pamietam ze byli mi totalnie wszystko jedno 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 15:49 Tak, bo ratownika akurat obchodziły Twoje nieogolone łydki. Nic gorszego w życiu nie widział. :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 18:24 Może trafila na chamincela, oczekującego, ze kobiety będące w polu jego widzenia będą przystosowane do jego wrażliwego zmyslu estetycznego…? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 18:24 Leci krew, jest rzeźnia, tętno szaleje, kości połamane etc. A ratownik zatrzymuje się, patrzy w skupieniu, woła kolegę i mowi: patrz Krzysiek, nawet majtki nie są do kompletu ze stanikiem. Nie ratujemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 20:36 Noszę Chyba że jest to du że odbarwienie i po jakimś czasie zaczyna mnie wkurzać. Wtedy wyrzucam po kilku praniach, ale z oporami, bo nie lubię marnotrastwa Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 08.09.23, 21:22 Wywal. Planeta wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 08:51 Kaznodzieja vel Gazeciarz wypytuje o majtki, a ematki grzeczniutko odpowiadają, powinny jeszcze wklejać zdjęcia tych majtek Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 09:10 To milden przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 09:38 Co za różnica, piwniczaki się masturbują. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 10:40 Przy fotach, zwłaszcza tych fitnessowych, z pewnością też, i co z tego? Jakby się tym przejmować, to o niczym byśmy tu nie mogły porozmawiać, nawet o butach (sandałach zwłaszcza), ani biustonoszach. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 10:44 Spróbuj z wodą utlenioną. Idealnie 12-procentową. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 09.09.23, 16:30 Lekkie odbarwienie to zostają, średnie to gacie okresówy, a mocniejsze to wywalam niestety, bo wyglądają nieświeżo. Poza białymi nie umiem tego doprac, nie znam się Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Lekkie odbarwienia na bieliźnie. 10.09.23, 06:32 Ostatnio zrobilam takie odbarwienie po...mydle. Prałam ręcznie nowe majtki i zrobilo się odbarwienie na materiale. Odpowiedz Link Zgłoś