Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowania znajomych

08.09.23, 14:42
Jakiś czas temu znajoma wysłała mi przez messengera info o tym ze jej 10letni syn założył kanał na yt i prosi o subskrybcje i lajki. Potem znajoma wysyła mi entuznjastyczna przypomnajke (już po raz drugi) z której się dowiaduje ze już można kupić bilety na przedstawienie w którym wystąpi nasza Zuzia - czy tylko mi się takie zachowania wydają dziwne?
Obserwuj wątek
    • abidja Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 14:47
      Tak, pewnie tylko tobie.
      • m_incubo Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 17:42
        Nie, zdecydowanie nie tylko jej.
    • cisco1800 Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 14:49
      Dziwne. Ja bym chyba jasno dała do zrozumienia, że mnie to średnio interesuje smile
      Przepraszam Jadziu, nie korzystam z YT. Wzmiankę o biletach pominęłabym milczeniem, lub skwitowała krótkim "To wspaniale" - bez ciągnięcia tematu
    • natalyaxx Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 14:50
      Nie tylko Tobie, totalna cebula, ale niestety to częste, ja takich ludzi usuwam z grona znajomych bo cringe jest zbyt duży by to znosić.
      • krwawy.lolo Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 19:16
        Fakt, cringowa megacebula, centralnie.
    • lajtova Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 14:55
      Nie. Określenie dziwne to najbardziej delikatne słowo jakiego można użyć.
      Ja na tego typu wiadomości odpowiadam że g..no mnie to obchodzi.
    • kachaa17 Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 17:36
      A co powiesz na to, że szefowa prywatnymi kanałami pepsi o lajki pod zdjęciami jej córki do jakiegoś konkursu? Ja uważam, że to jest wykorzystywanie swojego stanowiska.
      • taje Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 21:37
        Też uważam, że to już nadużycie.
    • princesswhitewolf Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 17:45
      Nie, nie to typowo matkowe. Co rusz dostaje zaproszenie do obserwowania kanalu dzieciaka jakiegos. Nie doroslego ale jakiegos kolegi czy kolezanki mojego Dziubdziusia. Chodzi o to ze rodzice chca pomoc bo dzieci jakby wspolzawodnicza jak sie dowiedzialam o te subskrypcje. Czy subskrybuje- tak ale na takim nieuzywanym koncie bo na normalnym ktory ogladam by mi wywalalo te bzdety jako rekomedacje..

A te wystepy Zuzi to tez pewno jakis cel charytywny. Tu masa tego, Zbieraja by pomoc szkole tu. I ciagle wysylaja znajomym zaproszenia na to i owo by jak najwiecej zebrac pieniedzy
    • princesswhitewolf Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 17:46
      Wiesz Ichi ale tytul juz byl tak fascynujacy ze przemknela mi mysl ze na golasa sie opalaja czy tancuja jakies swingersy na tarasie w domu obok. A tu takie .... leeeeee
      • taniax Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 17:52
        Ludzie chcą powiększyć wyświetlenia albo sprzedać bilety co przekłada się na zyski albo wygrać jakiś konkurs więc dostać nagrodę, niektórzy za to płacą np kupując lajki a ci chcą sposobem za darmo.
    • taje Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 17:53
      Mnie się nie wydają dziwne. Przecież nie ma obowiązku spełniać wszystkich próśb znajomych.
    • anorektycznazdzira Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 18:49
      Ja to uważam nie tyle za dziwne, co mocno buraczane. Coś jak pytanie wszystkich znajomych na fb czy chcą coś z Avonu, albo polisę. Masa ludzi ma dzieci i te dzieci mają kanały albo tańczą w zespole folklorystycznym, albo malują ceramikę, nie dałoby się żyć, gdyby wszyscy rodzice zachowywali się jak ta matka.
    • mikams75 Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 20:50
      Mnie to nawet szczegolnie nie dziwi, rodzice chca pomoc bombelkowi uzbierac troche lajkow. A co do przedstawienia - zalezy co to za przedstawienie. Jak jakis badziewny teatrzyk, to faktycznie slabo, ale moze Zuzia jest utalentowana i bierze udzial w czyms, co naprawde warto obejrzec.
    • shmu Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 21:31
      Jak nie są jakoś specjalnie upierdliwi, to w sumie normalne, że są dumni i, że ,,reklamują" osiągnięcia dzieci. Jesli są, natomiast, natrętni to wiadomo...
      Ludzie mają różny stosunek do swoich dzieci...mój czteroletni syn ma kolegę, ktorego mama permanentnie wysyła mi wiadomości nagrane przez niego na Whatsappa lub nagrywa mi się na automatyczna sekretarkę. Przyznam, że dla mnie to jest trochę dziwne, szczególnie, że rzadko kiedy rozumiem dokładnie, co mówi. Ale też fakt, że za nim nie przepadam nie dodaje mi entuzjazmu przy kolejnej wiadomości od niego. Byłoby to może słodkie, gdyby nie to, że prawie rozniósł mi chałupę, wielokrotnie atakował mojego dwulatka (czterolatek sobie jako tako radzi), i jego mama nie reaguje.
    • sloneczna_paraolka1 Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 21:40
      Nie tylko tobie wydają się dziwne, nie mam w znajomych dzieci poniż 13-r.z wiec jeśli takie mi przysyła zaproszenie odrzucam. I nie interesują mnie dzieci znajomych ,rodzinne lajkuje i nic poza tym.
    • alina460 Re: Dziwne zachowania znajomych 08.09.23, 23:53
      Serio? Dobrze, że mam normalnych znajomych i nie dostaję takich próśb.
    • brubba Re: Dziwne zachowania znajomych 09.09.23, 06:55
      Dla mnie to ok. nie jest bardzo natrętne.
    • alex_vause35 Re: Dziwne zachowania znajomych 09.09.23, 07:21
      Matko big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka