Dodaj do ulubionych

Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D

08.09.23, 17:59
28273 dowód na to, że Joanna Kulig NIGDY nie wygląda dobrze big_grin
To jej dzisiejsza kreacja z czerwonego dywanu w Wenecji.

Jak to jest możliwe, że ta kobieta, ubierana przez profesjonalistów, nigdy nie wygląda sensownie?
Tym razem przynajmniej włosy dała sobie ogarnąć...
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:06
      Styliści muszą jej nie lubić tongue_out Robią co mogą żeby było źle.
    • marzeka11 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:06
      Te buty- chyba nie ma kobiety, która wyglądałaby ładnie w tak koszmarnych, a pewnie bardzo drogich butach.
      • silenta Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:10
        A ja myślę, że wystarczyłoby gdyby nogę ustawiła zewnętrzną stroną a nie wewnętrzną,
        • taki-sobie-nick Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 23:48
          A ja myślę, że to byłoby bez sensu. Źle wygląda w butach o tak cienkich paskach niezależnie od ich ceny.
      • alpepe Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:17
        Bardzo ładne buty.
        • nangaparbat3 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:39
          Ładne to pikuś, jakie wygodne!
      • afro.ninja Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 08:17
        Buty ok, ale nie do tych rajstop.
    • pursuedbyabear Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:07
      Ale sensownie według kogo?
    • kot_filemon88 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:13
      A wystarczyło zaszyć rozporek.
    • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:15
      Są kobiety, korę w worku po ziemniakach wyglądają jak w sukni od Prady, są kobiety, które we wszystkim wyglądają źle, czegokolwiek by na siebie nie założyły. Kuliga ładne rysy, ale kiepskie włosy i trudna figurę, do tego nieszczęśliwe wybory, jeśli chodzi o cichy. Ta suknia-dżdżownica jej nie służy. Ale czegokolwiek by na siebie nie założyła, zdaje się być kompletnie z siebie zadowolona, to jest świetne
      • melisananosferatu Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:16
        O! Ja jestem ta druga, w niczym nie wygladam fajnie.
        • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:28
          Ja staram się być ta trzecią. Promieniująca samozadowoleniem, niezależnie od tego, co mam na sobie. Nie żeby to zawsze było łatwe smile
          • melisananosferatu Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 21:43
            To super opcja!
          • 7katipo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:18
            A ja ta niewiemktóra 😋
            Jeśli uda mi się ustroić w coś, w czym wyglądam naprawdę, obiektywnie dobrze - czuję się przebrana, ustrojona właśnie.
            Jakaś ułomność taka 🤔
    • taje Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:15
      Po prostu niekorzystne zdjęcie. Ty zawsze masz idealne?
    • alpepe Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:16
      Faktycznie. Ona nie ma figury marzeń, ale to wygląda, jakby ona się lustrze nie przejrzała przed wyjściem.
    • mabel_mora Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:21
      Kiepsko postawiła nogę, aż tyle..
      wydaje mi się, ze to oburzenie związane z wyglądem (wcześniejszy obrzydliwy wątek o Olejnik), wyrażane czasem w chamski prymitywny sposób bierze się z napatrzenia na przefiltrowane, przefotoszopowane zdjęcia plus jakiś problem ze zrozumieniem, że to nie konkurs miss, gdzie podziwia się urodę i kreacje.
      • taje Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:29
        Dokładnie. Plus wciąż duża presja społeczna na wygląd kobiety - jakoś odpowiednim ubiorem mężczyzn kobiety w Polsce tak się emocjonują. A inni mężczyźni tym bardziej.

Ta ogromna krytyka wobec wyglądu drugiej kobiety to jest jedna z rzeczy, która bardzo mi w Polsce przeszkadza, i to od lat. Tak jakby każda Polka miała z automatu obowiązek spełnić estetyczne oczekiwania otoczenia i służyć za worek treningowy dla tropicieli odstępstw od złotej reguły (znanej tylko im).
        • konsta-is-me Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:15
          To akurat nie tylko do kobiet, ogólnie "Polacy" zaworkiem treningowym dla tych "lepszych Polaków"- video wątek obok o tym jak to Polacy maja wstrętny gust, bo nie spełnia wymagań jeden z ematek.
      • iwoniaw Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:34
        mabel_mora napisała:

> Kiepsko postawiła nogę, aż tyle..
        > wydaje mi się, ze to oburzenie związane z wyglądem (wcześniejszy obrzydliwy wąt
        > ek o Olejnik), wyrażane czasem w chamski prymitywny sposób bierze się z napatrz
        > enia na przefiltrowane, przefotoszopowane zdjęcia plus jakiś problem ze zrozumi
        > eniem, że to nie konkurs miss, gdzie podziwia się urodę i kreacje.

Przyzwyczajenie do filtrów to jedno, ale tu - paradoksalnie - mamy do czynienia z odwrotna sytuacją: kiedys zdjecia były głównie "ustawiane", pozowane, fotograf a to glowe kazal odwrocic, a to nogę wysunąć. Teraz portale plotkarskie pasą się zdjęciami będącymi praktycznie stopklatkami, najcudaczniejszymi ujęciami z setek póz - bo to sie klika, generuje durne komentarze, ktore generuja jeszcze durniejsze odpowiedzi. Pokażcie mi osobę, której nie mozna zrobić koszmarnego zdjęcia "odpowienio" ustawiając obiektyw i wybierając ten ulamek sekundy, w którym akurat robi krok/mówi coś/odwraca się tak, że mina/sylwetka wygląda co najmniej krzywo...
      • jasnoklarowna Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 21:37
        Dokładnie.
        Ona żeby zaistnieć nie musi pompować ust, przyklejać rzęs i katować się na siłowni. Ona po prostu ma talent i przez ten pryzmat ludzie z branży ją postrzegają. Wszyscy wiedza ze talię ma niewidoczną wiec po co ma to na siłę ukrywać czy maskować?
        Mam wrażenie że większość krytyków to wielbiciele plastikowych klonów.
        Jedyne co mi zgrzyta to rajstopy. Ale to mnie.
        Fryzura klasyk, kolczyki pasują idealnie, makijaż niekrzykliwy.
        Mnie się podoba. Możecie orzec że nie mam gustu, ale ta jej inność u mnie punktuje.
    • kropkaa Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:24
      Czarne rajstopy może nie bardzo, ale sukienka fajna i wcale źle nie wygląda.
      • towarzyszka_leila Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 11:24
        Rajstopy czarne są bardzo hot w tym sezonie
    • bi_scotti Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:27
      She looks happy - to najwazniejsze. Nigdy wszystkim sie nie dogodzi - most important, ze ona sie lubi w lustrze - good for her! Cheers.
    • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:30
      Ona nie potrafi się dobrze ubrać i jej kariera miedzynarodowa jest dla mnie fenomenem, gra dobrze ale artyzmu w tym nie ma. To chyba efekt mody na zwyczajność, przaśność i cialopozytywnosc.
      • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:33
        Wszystkie role gra dla mnie tak samo.
      • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:37
        Niektóre aktorki ze starszego pokolenia też mają trudne figury, nie potrafią się dobrze ubrać a artystycznie ją przebijają o lata świetlne. Niby miła, uśmiechnięta a bez wyrazu.
    • abidja Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:41
      A ona mi sie podoba,bez wzgledu co ma na sobie. Jest w niej cos takiego, co sprawia ze patrzysz i nie mozesz sie napatrzec. Fascynujaca.
      • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:49
        Jest miła, uśmiechnięta, taka kobieta z sasiedztwa niczym nie wyróżniająca się, co jest w niej fascynującego? Wyraz twarzy w filmach zawsze taki sam, gra poprawnie jak aktorzy z młodego pokolenia. Nie potrafi zagrać "z wnętrza" jak niektórzy aktorzy, gdzie patrzysz i wsiąkasz w ich grę.
      • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:50
        Ja pamiętam jej debiut telewizyjny. To była "Szansa na sukces" Kulig była wtedy młodziutka nastolatka i zupełnie brawurowo zaśpiewała "Między cisza a ciszą". Kompletnie inaczej niż Turnau, buntowniczo, z nerwem. Miała charyzmę jak nie wiem co. Pamiętam, że potem przez lata słysząc mękliwego Turnaua zastanawiałam się, gdzie ta dziewczyna jest i czym się zajmuje. Fajnie, że nic jej nie zatrzymało po drodze do miejsca, w którym jest
        • volta2 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:32
          Też pamiętam jej debiut, był doskonały. I też się zastanawiałam gdzie się podziewa. A tu proszę
          • taje Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:35
            Tylko debiut? A po drodze nie widziałaś jej w Zimnej wojnie?
            • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:42
              Debiut był jeszcze w zeszłym wieku, Kulig była wtedy licealistką, na Zimną wojnę wtedy nawet wroble nie ćwierkały.
              • angazetka Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:48
                Ale Volta się od czasu Szansy na sukces zastanawia, gdzie się podziewa Kulig, jedna z najpopularniejszych teraz polskich aktorek big_grin
                • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 21:19
                  Nie, odpowiedziała na mój post, dzieliłyśmy, mam wrażenie, to samo wspomnienie - po brawurowym debiucie piosenkarskim zastanawiałyśmy się, co się dzieje z tą niezwykłą osobą. Dopóki się nie pojawiła.
                  • volta2 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 12.09.23, 01:03
                    Dzięki, a ponoć gazetka za bystrzache się ma.
                    .
          • angazetka Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:50
            YYY. OD ładnych kilku lat jest rozchwytywana.
      • lella_two Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:11
        abidja napisała:

> A ona mi sie podoba,bez wzgledu co ma na sobie. Jest w niej cos takiego, co spr
        > awia ze patrzysz i nie mozesz sie napatrzec. Fascynujaca.

Mam dokładnie tak samo, jest dla mnie magnetyczna. Mogłaby wystąpić w worku po ziemniakach, lata mi to. Niech się dopracowują godzinami te, które pracują wyglądem, ją ceni się za co innego.
        • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:14
          Za co, wyjaśnij mi proszę, może nie dostrzegam czegoś ważnego i chciałabym wiedzieć?
          • taje Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:20
            Jeśli ci trzeba wyjaśniać, to i tak nie zrozumiesz jej magii.
          • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:44
            figa_z_makiem99 napisała:

> Za co, wyjaśnij mi proszę, może nie dostrzegam czegoś ważnego i chciałabym wied
            > zieć?
            Ty zdaje się jesteś genetycznie niezdolna do dostrzegania czegokolwiek pięknego w innej kobiecie.
            • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:56
              To nie jest prawda, wiele razy wypowiadam się w wątkach o kobietach i na przykład lubię M. Olejnik,. Fascynującą aktorką jest dla mnie K. Preis, S.Celinska czy A.Dymna I nie są to kobiety uznawane za ładne, natomiast są świetnymi aktorkami, mogą zagrać różne role i każda postać grana przez nie jest indywidualna. Chciałam po prostu wiedzieć, na czym polega fascynacja J. Kulig, na tym, że ma ładną buzię i nieidealną figurę?
              • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:58
                Moim zdaniem wpisuje się w kanony obecnej politycznej poprawności i zna języki obce, to tyle.
                • angazetka Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:01
                  Co ma do tego polityczna poprawność?
                  Poza tym, zaiste, ten typ urody (miła blondynka z biustem) jest tak wprost niemożebnie kontrowersyjny, no zaiste.
                • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:44
                  Co za głupoty, bez obrazy. Nikt nie zrobił kariery na politycznej poprawności.
                  • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 21:40
                    Serio? Rozejrzyj się dokoła.
                    • angazetka Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 21:54
                      A kto zrobił?
                    • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:21
                      Też jestem ciekawa, kto zrobił karierę na politycznej poprawności. Kto?
                      • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 23:37
                        Spójrz na dzisiejszych młodych artystów, ilu wpisuje się w modny trend a w rzeczywistości są słabi. Taka Wieniawa na przykład, czy jest utalentowana ? Albo aktorzy grajacy w Wiedzminie.
                        • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 23:45
                          Wieniawy kariera to efekt poprawności politycznej?
                          Sorry, nic z twoich wywodów nie rozumiem.
                        • angazetka Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 12:19
                          Ty rozumiesz, czym jest poprawność polityczna? Bo nie kasą rodziców włożoną w pobijanie "kariery", jak u Wieniawy. A aktorzy z "Wiedźmina" to już nie wiem, co mają do rzeczy.
                        • pursuedbyabear Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 11.09.23, 14:58

> Spójrz na dzisiejszych młodych artystów, ilu wpisuje się w modny trend a w rzec
                          > zywistości są słabi. Taka Wieniawa na przykład, czy jest utalentowana ? Albo ak
                          > torzy grajacy w Wiedzminie.

Czy Wieniawa jest jedyną aktorką młodego pokolenia, którą znasz?
                • abidja Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:07

> Moim zdaniem wpisuje się w kanony obecnej politycznej poprawności i zna języki
                  > obce, to tyle.

Eee....

Mi sie ona podoba, ja uwazam ja za fascynujaca, magnetyczna i uzdolniona aktorke. Zgaduje,ze musi byc fajna jako osoba.
                  Ty natomiast uwazasz inaczej. Co do diabla ma z tym poprawnosc polityczna to ja nie wiem.
                  Ale wrzucmy tez cancel kultur, bolszewizm moralny i woke. Jak szalec to na 100%.

• kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:16

> To nie jest prawda, wiele razy wypowiadam się w wątkach o kobietach

Wypowiadasz się, fakt, z reguły nienawistnie i na poziomie magla...
                • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 23:40
                  O jakiej kobiecie wypowiadałam się nienawistnie? Podaj konkrety? Często bronię celebrytek, nie lubię natomiast niektórych zachowań i cech, piszę o tym otwarcie. Mało mnie obchodzi jak wygląda Kulig, nie jest utalentowana.
                  • lella_two Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 09:16
                    Dla mnie jej talent jest bezdyskusyjny, sprawia, że bohaterki, które gra, bronią się, a są to postacie przynajmniej kontrowersyjne. Mają rozmach i brawurę rzadką u kobiet i lubię myśleć, że to osobista cecha, którą Kulig im przekazuje. Do reszty twoich wywodów się nie odniosę, sorry, dla mnie to jakiś kosmos... Nie łączę tych kropek 🤔
              • pade Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 23:25

> To nie jest prawda, wiele razy wypowiadam się w wątkach o kobietach i na przykł
                > ad lubię M. Olejnik,. Fascynującą aktorką jest dla mnie K. Preis, S.Celinska cz
                > y A.Dymna I nie są to kobiety uznawane za ładne, natomiast są świetnymi aktorka
                > mi, mogą zagrać różne role i każda postać grana przez nie jest indywidualna. C
                > hciałam po prostu wiedzieć, na czym polega fascynacja J. Kulig, na tym, że ma ł
                > adną buzię i nieidealną figurę?

A widziałaś ją w jakimkolwiek filmie?
                Dawno dawno temu oglądałam serial z Kulig, O mnie się nie martw. I oczu od tej kobiety oderwać nie mogłam. W niej jest życie i dlatego jest fascynująca.
                • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 23:43
                  Widziałam Zimną Wojnę na przykład, chyba przedwczoraj był z nią film na tvp historia chyba, oglądałam fragment, gra jak drewno. Grała też w podrzędnym serialu. Julka z sąsiedztwa, w każdym filmie tak gra.
                  • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 23:51
                    A, i to drewno dostało za tę rolę nie tylko Polską Nagrodę Filmową, ale i Europejską Nagrodę Filmową dla najlepszej aktorki. Co ta poprawność polityczna robi z członkami jury, olaboga.
                    • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 00:08
                      Różni ludzie dostają nagrody, niekoniecznie muszę się z tym zgadzać i podziwiać. Dla mnie ona nie ma świadomości swojego ciała i gra powierzchownie, nie chodzi o urodę, bo jest miła I ładna.
                      • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 00:16
                        Hehehe. Rozumiem, masz swoją opinię, i ona jest różna od opinii kompetentnych gremiów, za to jest najtwojsza. Oby twoje owce w końcu zamilkły, że tak polecę Lecterem.
                        • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 00:32
                          Utożsamiasz się z nią, że tak skaczesz do gardła? Angelina Jolie też jest dla mnie słabą aktorką, ale lubię Sarah Jessicę Parker na przykład. Dostojne gremium uważa również, że prezydent Duda jest wspaniały, nie przywiazywalabym się do tego smile
                          • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 01:15
                            >lubię Sarah Jessicę Parker
                            I jednocześnie twierdzisz, ze Kulig gra jak drewno. Aha.
                            • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 09:05
                              Tak i między innymi dlatego stoi jak ciocia klocia koło innych aktorek.
                              • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 09:45
                                Gra w filmach, które wpisują się w modny ostatnio nurt. Zobacz sobie K.Preis w kijowym serialu Ksiądz Mateusz i ją w O mnie się nie martw, kiedyś oglądałam kilka odcinków. Dzień do nocy i gdzie nie zagra jest tą samą Julką z bloku wschodniego.
                                • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 11:11
                                  No trudno dyskutować o aktorstwie z kimś, kto lubi za aktorstwo SJP big_grin
                                  • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 11:24
                                    Taaa mega merytoryczna odpowiedź, to samo można powiedzieć w drugą stronę. Dziś wszystko jest gorszej jakości, skoro nauczyciel może robić błędy orgograficzne i pisać jak karyna, aktor może też grać jedną rolę zawsze i wszędzie i dostanie za to nagrodę.
                                    • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 11:24
                                      "Ortograficzne "
                • gaga-sie Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 00:01
                  Tez mnie ujęła, juz od czasu Szansy na sukces. Energetyczna, naturalna dziewczyna. Zawsze mi się podobała. Pamiętam, jak dowiedziałam się, że mieszkała gdzieś na wsi, pochodzi z wielodzietnej rodziny i pomyślałam, że dostała od natury bonus.
              • aqua48 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 15:12

>Fascynującą aktorką jest dla mnie K. Preis, S.Celinska cz
                > y A.Dymna I nie są to kobiety uznawane za ładne

Cooo? akurat i Stanisława Celińska i Anna Dymna w młodości były pięknościami.
                • azalee Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 11.09.23, 15:47
                  Prawda? Daj boże kobietom taki brak urody jak Annie Dymnej 🤦‍♀️
                • panterarei Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 11.09.23, 17:33
                  No nie Celińska zawsze była charakterystyczna
                  • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 11.09.23, 17:47
                    A skąd. Na początku kariery była amantką. W typie dziewczyny z sąsiedztwa, ale jednak. W "Krajobrazie po bitwie" zakochuje się w niej bohater grany przez Olbrychskiego.
                    https://akademiapolskiegofilmu.pl/cache/images/resize_1000x1000/files/PL/Historia_Polskiego_Filmu/FILMY/Krajobraz_po_bitwie/1-F-446-38-800x800.jpg
                    Ten żywiołowy wdzięk i świetną figurę zniszczył nałóg.
                    • towarzyszka_leila Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 11.09.23, 18:11
                      Dymna nałogów nie miała ( chyba), a zestarzała się podobnie. Celińska była śliczna w " Krajobrazie po bitwie", bo tam widać jej naturalność, tj. piegi i rude włosy. Potem, już w " Alternatywach" , farbowana i kiepsko ostrzyżona wyglądała bardzo przeciętnie.
      • swiezynka77 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:20
        abidja napisała:

> A ona mi sie podoba,bez wzgledu co ma na sobie. Jest w niej cos takiego, co spr
        > awia ze patrzysz i nie mozesz sie napatrzec. Fascynujaca.

Tak samo uważam. Ma niesamowity sexappeal. Szmaty są dla nijakich tongue_out
        • odnawialna Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 10:54
          Podobnie mam. Uważam, że jest na swój sposób wyjątkowa. I ma zupełnie naturalny typ mocnego, zwierzęcego seksapilu. Kalina Jędrusik taki miała. I Kulig podobnie budzi kontrowersje, bo to typ który albo się kocha, albo nienawidzi.
          • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 12:14
            Yyyyy Kalina Jędrusik miała osobowość, charyzmę, charakter i seksapil, Kulig koło seksapilu nawet nie stała, cokolwiek założy wygląda jak grazynka z Pcimia Dolnego. Kalina była diwą PRLu, miała świadomość własnej seksualnosci, była niepokorna i nigdy w życiu nie stanęłaby jak kloc. Ubawilas mnie.
            • pursuedbyabear Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 12:55
              Ale wiesz, że warunkiem bycia dobrym i nagradzanym aktorem NIE jest dymienie seksapilem? I nie jest też nim ustawianie się na ściankach w zachwycającej pozie?

Że zapytam, którą z młodych aktorek (bo o facetów nawet nie pytam) cenisz za kunszt aktorski? Pozostańmy przy polskich. Mam na myśli warsztat, nie świadomość seksualności.
              • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 13:41
                A czy ja mówię, że jest? Odniosłam się do seksapilu Kulig i porównania do Kaliny.
            • pade Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 13:06

> Yyyyy Kalina Jędrusik miała osobowość, charyzmę, charakter i seksapil, Kulig ko
              > ło seksapilu nawet nie stała, cokolwiek założy wygląda jak grazynka z Pcimia Do
              > lnego. Kalina była diwą PRLu, miała świadomość własnej seksualnosci, była niepo
              > korna i nigdy w życiu nie stanęłaby jak kloc. Ubawilas mnie.

Twoje komentarze powinno się wycinać.
              Są tak obleśne jak te u wąsatych, brzuchatych i podpitych wujaszków, pełne uprzedmiotowienia i pogardy.
              FUJ
              • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 13:46
                A kogo niby uprzedmiatawiam I nim gardzę? Skoro ktoś wystawia się na widok publiczny w eleganckiej sukni I jest nagradzaną aktorką, można ocenić efekt, nie oceniam czyjegoś ciała i urody. Nie trzeba mieć wymiarów modelki i cud urody, żeby się dobrze zaprezentować, tym bardziej jeśli jest się aktorką.
                • pursuedbyabear Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:00
                  Aktor nie ma żadnego przymusu prezentowania się dobrze. Mylisz ten zawód z modelingiem.
                  Tym bardziej wracam do pytania, którą z młodych aktorek cenisz za artyzm i kunszt. Polskich, nie tych z hollywoodzkich seriali.
              • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 13:57
                Obleśne i wąsate komentarze sypią się przy ocenianiu na przykład Rozenek, Lewandowskiej czy Olejnik i wtedy najdrobniejszy szczegół i poza są roztrząsane. Natomiast teraz mamy tezy " jej się nie chce ". " ona nic nie musi " smile Bawi mnie hipokryzja tego forum, gdzie gdy ktoś się stara jest wiecznie niewystarczający, a ktoś kto wypada byle jako jest szczytem artyzmu.
                • pade Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:05

> Obleśne i wąsate komentarze sypią się przy ocenianiu na przykład Rozenek, Lewan
                  > dowskiej czy Olejnik i wtedy najdrobniejszy szczegół i poza są roztrząsane. Na
                  > tomiast teraz mamy tezy " jej się nie chce ". " ona nic nie musi " smile Bawi m
                  > nie hipokryzja tego forum, gdzie gdy ktoś się stara jest wiecznie niewystarczaj
                  > ący, a ktoś kto wypada byle jako jest szczytem artyzmu.

To nie jest hipokryzja, to różnica wartości.
                  Jako jedyna na tym forum produkujesz wiecznie oceniające, obrzydliwe komentarze na temat wyglądu ludzi.
                  Rosa ma sygnaturce kwintesencję tego, co masz w głowie.
                  Dostajesz informację zwrotną i masz to gdzieś, dalej serwujesz te swoje obleśne opinie. Powinnaś być za to zbanowana, serio.
                  • pade Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:08
                    od razu dodam, bo zaraz któraś znowu sobie coś dopowie. Nie interesuje mnie, czy obleśny komentarz dotyczy Rozenek czy Preis. Tak czy siak powinien zniknąć.
                  • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:17
                    Jakich wartości? Że można mieć mało do zaprezentowania ale wpisywać się w trend przeciętnej grażynki i wtedy jest się nawet symbolem seksu ? Przetakiewicz również wg opinii publicznej zrobiła karierę wyłącznie na tyłku a Żebrowska to szczyt wyrafinowania i bizneswoman smile I wycieranie sobie przy każdej okazji gęby wartościami, gdy nie ma się argumentów. A sygnaturka rosy mi zwisa.
                    • pade Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:21
                      Ale to wg Ciebie ma mało do zaprezentowana, po prostu nie masz wprawnego okasmile
                      I zdecydowanie nie grzeszysz kulturą osobistą, skoro dla Ciebie dosadność i obleśność to argumenty.
                      Ludzie mają różną wrażliwość, Ciebie widać bozia obdarzyła ciętym jęzorem i przyziemnym postrzeganiem, dlatego bliżej Ci do celebrytek, niż do dobrych aktorek, które mają w sobie charyzmę.
                      • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:26
                        Nie martw się o moją wrażliwość, oblicze które prezentuję na forum, niekoniecznie jest moim obliczem w realu. Lubię dyskutować i czepiać się absurdów.
                        • pade Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:40

> Nie martw się o moją wrażliwość, oblicze które prezentuję na forum, niekonieczn
                          > ie jest moim obliczem w realu. Lubię dyskutować i czepiać się absurdów.

Skąd pomysł, że mnie coś w Tobie martwi?
                          Nie, Ty nie umiesz dyskutować, obraźliwe komentarze nie mają nic wspólnego z dyskusją.
            • swiezynka77 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:20

> Yyyyy Kalina Jędrusik miała osobowość, charyzmę, charakter i seksapil, Kulig ko
              > ło seksapilu nawet nie stała, cokolwiek założy wygląda jak grazynka z Pcimia Do,

Seksapil nie zależy od ciuchów, kolejny raz to piszemy, ale raczej ostatni bo i tak nie dotrze
              • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:28
                Owszem nie zależy, M. Monroe wyglądała dobrze nawet w worku, co zupełnie się nie sprawdza w przypadku tytułowej bohaterki wątku.
                • pursuedbyabear Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:33
                  Marilyn bardzo nie lubiła swojego wizerunku, wymuszonego przez ważniaków z Hollywood. Miała o dużo większe ambicje niż bycie blondynką w obcisłej kiecce eksponującej cyc i szeptanie sztucznym szeptem. I to poniekąd przyczyniło się do jej tragedii.
                  Nadal czekam na odpowiedź na to, którą młodą polską aktorkę cenisz za talent.
                  • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:41
                    I dlatego Kulig postanowiła ubrać się w tego typu suknię? Pisałam wyżej lubię K. Preis, Cielecką ale one są już koło 50tki, S. Celinską, A. Dymną, lubiłam Jandę z jej manierą. Jestem fanką kina lat 70-80. Aktorzy mlodsi od Preis o pokolenie są dla mnie bezbarwni.
                    • lella_two Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 14:46

> Jestem fanką kina lat 70-80. Aktorzy mlodsi od Preis o pokol
                      > enie są dla mnie bezbarwni.

To jakby twój problem, nie ich🤷‍♂️
          • figa_z_makiem99 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 12:18
            Kalina przewróciłaby się w grobie smile
    • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:44
      Fajne usta posiada, i uśmiech.
      • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:14
        Jak dla mnie Kulig jest kul, niechby w tłustszym wcieleniu.
        • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:17
          Jak zwykle obrzydliwa wypowiedź.
          • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 07:59
            A poza Tobą w domu wszyscy zdrowi?
            • frntta666 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 08:11
              Nie wiem jak u mniej w domu, ale tu na forum- dolaczam do grona "chorych". Sadzisz bez przerwy te swoje sliskie teksty o wygladzie kobiet, oblesne to. Nie mozesz poprzestac na komentowaniu zdjec kielbasy? uncertain
              • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 08:24
                Dlaczego śliskie? Cóż śliskiego jest w stwierdzeniu, że kobieta jest przy kości? Jestem przekonany, że nie zdanie jest problemem a autor.
                • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 08:26
                  Mnie nie wolno na tym forum nawet powiedzieć, że skórka ogórka jest gorzka. 🤣
                  • frntta666 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 08:36
                    Sam jestes przy kosci. A skorka z ogorka nie jest gorzka.
                    • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 08:48
                      Jestem, odkąd przestałem jeździć codziennie rowerem do pracy, a skórka ogórka jest gorzka.
                      Z bebechem w niedalekiej przyszłości wygram. Ogórki będę nadal obierał.
                      • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 08:54
                        Naprawdę nie rozumiem hejtu w tym akurat wątku. Przecież piszę, że Kulig piękną kobietą jest. Czyżbym w sędziwym wieku nie miał prawa? Że niby stary dziad gmera w rozporku usiłując wskrzesić wygasły płomyk?
                        • frntta666 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 08:57
                          Kufa, nie przy sniadaniu! Fuuuu
                          • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 09:29
                            😍
                        • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 09:57
                          krwawy.lolo napisał:

> Że niby stary dziad gme
                          > ra w rozporku usiłując wskrzesić wygasły płomyk?

Bo rzygnę... kur...wa, to dokładnie jak rozmowa z pijanym wujkiem Zenkiem na weselu, takim spoconym, z bebechem, zaczeską na łysinie, klepiącym 15 letnia bratanicę po tyłku i śliniącym się na myśl o jej ciele. Jesteś, byłeś i będziesz obrzydliwym oblechem.
                          • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 10:05
                            Jak Ty mnie dobrze znasz. Powinnaś się leczyć z traumy. Ktoś musiał Cię skrzywdzić kiedyś. Twoja histeria kojarzy mi się z wpisami niektórych na temat alkoholu.
                            • pade Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 13:07
                              Ona ma rację, jesteś obleśny. Tak jak Figa.
                              • krwawy.lolo Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 13:27
                                Kolejny ekspert. Pambuk, skąd się biorą takie pożal się boże specjalistki? Po jakichś internetowych kursach psychologii?
                                • suki-z-godzin Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 11.09.23, 18:15
                                  a skąd się biorą na forach damskich faceci i ich rozmaite formy seksualnej obleśności, zapraszał toto ktoś? (tak, wiem że takie wynalazki mają swoje fanki i tutaj)
    • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 18:51
      A właściwie co jest tak koszmarnego w tej sukience?
      • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:02
        Robi z jej figury prostokąt. Przez niski dekolt skraca sylwetkę. Odbiera jej talię. Naprawdę, szkoda. Z tym, że jak pisałam, ona jest z siebie w tej kiedy zadowolona i to jest super. Ciuch to tylko ciuch, liczy się wkład.
        • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:46
          Nie odpowiadasz na pytanie. Sukienka standardowa, tuba bez ramiączek jakich masa na czerwonych dywanach, buty takoż. Lamenty, jaka to jest fatalna stylizacja brzmią dość histerycznie.
          • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:41
            Ale to nie jest tak, że w każdej sukience każdemu dobrze, conie. Sukienka powinna być dobrana do osoby. Tu nie bardzo wyszło. Nie to, żeby było tragicznie, ale mogłoby byc o niebo lepiej. A nadmiernej emocjonalności w tym wątku nie widzę, więc twoje uwagi o 'dość histerycznym' tonie brzmią jak wymyślone.
            • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:18
              No histeryczne, histeryczne, twoje, hecy, figi... albowiem podstawowym obowiązkiem aktorki jest eksponowanie talii, nóg, czy biustu, c'nie?
              • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:19
                Znowu: jakieś dziwne dopowiedzenia. Trudno mi z tym dyskutować, naprawdę.
              • heca7 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:57
                Moje?! Ja tylko napisałam, że ma kiepskich stylistów. Bo ma. Oraz, że rajty nie pasują. Co w tym histerycznego? Jak zachwyca skoro nie zachwyca? Nigdzie nie napisałam, że powinna wyeksponować cokolwiek. Kobiecina jest mi obojętna a z tej grupy uważam, że najstarsza wygląda najlepiej. Mogę mieć swoje zdanie?
      • heca7 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:25
        Sukienka ok ale te rajty. Jak dla mnie masakra. Po co?
      • anomaliapogodowa81 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:55
        Nikt nie twierdzi, że sukienka jest fatalna.
        Po prostu nie jest to fason dla Kulig.
        Robi z niej krótkiego, bezkształtnego klocka.
        Wyższa, smuklejsza kobieta z talią wyglądałabym w niej bez porównania lepiej.
        • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 22:20
          A kobieta bez talii, jak wiadomo, powoduje utworzenie się czarnej dziury, która wsysa wszystkie małe kotki z tego uniwersum. Powinni tego natychmiast zakazać, to złe dla świata.
    • damartyn Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:34
      Reszta ekipy tez zaszalała:
      plejada.pl/zdjecia-gwiazd/joanna-kulig-zagrala-noga-na-festiwalu-w-wenecji-postawila-na-odwazna-suknie/fm6ee22#slajd-11
      • kk345 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:49
        Nie znam Bogumiły Bajor, ale sukienkę ma ewidentnie o rozmiar za dużą.
    • lauren6 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 19:39
      Czepiasz się. Spoko stylizacja.

Ale jak patrzę na to zdjęcie to mnie zaczynają boleć stopy.
    • hosta_73 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:00
      Źle stoi i niepotrzebnie założyła rajty. Poza tym, dla mnie, jest ok.
      • bene_gesserit Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:38
        Bez ciemnych rajstop te skarpetkobuty by jej nogę potwornie obcięły.
    • szczera.wiera Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:17
      Jaaaasne
      Olejnik wygląda jak niedomyta dżdżownica z tlustymi kłakami: ematki zachwycone
      Kulig wygląda całkiem ok: ematki hejtuja, że koszmarnie
      • marzeka11 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:18
        Przecież nie wygląda koszmarnie; rajstopy i buty z gatunku odbierających urodę.
      • taje Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:18
        Myślisz, że to te same ematki?
      • taki-sobie-nick Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 00:14
        szczera.wiera napisał(a):

> Jaaaasne
        > Olejnik wygląda jak niedomyta dżdżownica z tlustymi kłakami

Uroczy opis, jakże obiektywny.
    • skumbrie Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:23
      Przypadek Dudowej - beznadziejni styliści do odstrzału natychmiast.
    • heca7 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 20:30
      Z tego towarzystwa najlepiej pani Hajewska wypadła tongue_out
      • mayaalex Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 00:17
        Mnie tez bardzo sie pani Hajewska podoba.
      • pursuedbyabear Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 09.09.23, 12:56
        Haja zawsze na propsie, kocham ją i kochałabym nawet, gdyby przyszła w ogrodniczkach z OBI.
      • towarzyszka_leila Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 11.09.23, 14:54
        Nie wiem, kto to. Ale wygląda rewelacyjnie. Klasa!
    • semihora Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 21:06
      Noga niekorzystnie ustawiona. Nie przeżywaj.
    • frntta666 Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 21:11
      Mnie sie podoba. Tylko buty wygladaja na koszmarnie niewygodne.
    • wapaha Re: Kolejna kreacja Joanny Kulig :-D 08.09.23, 21:20
      zdarzało jej się wyglądać dobrze wink

wydaje mi się, że ona po prostu ma bardzo trudną figurę + może nie potrafi nosić takich "przebrań"