slonko1335 08.09.23, 23:03 Rozumiem że mogę tylko złoto bo wszystko inne mnie uczula ale jak założę kolczyki wkrętki chociaż na jeden dzien to uszy gnoją mi się potem tygodniami. Dlaczego? Ktoś też nie moze nosić wkręcanych kolczyków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 08.09.23, 23:05 Yours truly. Dlatego nie noszę żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 08.09.23, 23:09 Też tak mialam. Ale dzielnie nosiłam zanim mi się uszy nie zagoiły. Tj. zdejmowałam na noc, w dzień zakładałam. Jak mi się uszy wygoiły to od tej pory bez problemu mogę nosić. Pojęcia nie wiem czemu tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 11:34 Kurde miałam założone kolczyki ostatnio w czerwcu przez 3 godziny. Jednego ucha nie mogę zagoic do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 12.09.23, 09:37 a dezynfekowałaś? ja kilka razy dziennie z kolczykiem w środku lekko przesuwając przemywałam wodą utlenioną/alkoholem/ocinaseptem ... Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 13.09.23, 16:23 Ale ze złotem dobrej proby tak ci się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 08.09.23, 23:10 Też nie mogę, ale za bardzo nie rozkminiam dlaczego. Kupuję po prostu kolczyki na bigiel, zatrzask albo wkladany sztyft w kółkach. Co rekomenduję Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 08.09.23, 23:20 Heh. Od dawna nie mogę sobie kupić kolczyków bo podobają mi się zawsze najbardziej wkrętki. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 08.09.23, 23:15 Bo na zatyczce zbiera się brud, pot itd. dużo bardziej niż na biglu, przez zakamarki. Plus mniej możliwości ruchu takiego kolczyka, często wręcz ściśnięty na maxa no i tak się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 08.09.23, 23:21 Dezynfekuj przed założeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 08.09.23, 23:26 Próbowałam. Nie działa . Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 00:34 Zaciskasz kolczyk za mocno? Odpowiedz Link Zgłoś
malwanika Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 04:15 geez_louise napisała: > Zaciskasz kolczyk za mocno? > Też bym szła tym tropem. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 08:14 Nie zaciskam za mocno. Kilka razy zgubiłam zacisk. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 10.09.23, 07:57 Uczulenie na nikiel? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 13.09.23, 16:26 Przecież ona i złotych pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 05:39 Nie pomogę niestety, ale łączę się w bólu, bo mogę nosić tylko kolczyki, które mają prosty sztyft. W związku z tym odpadają wszystkie wiszące kolczyki, które są na haczykach lub zakrzywionym druciku. W efekcie noszę prawie wyłącznie takie na wkrętach. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 11:31 Mam tak samo, tylko i wyłącznie kolczyki z prostym sztyftem i nie może nic wisieć, ani być za ciężkie. Żadnych kółek, nic na haczykach. Jak próbuje założyć to po max po pół godzinie bolą mnie uszy, są zaczerwienione i muszę natychmiast zdjąć kolczyki. Sztyfty nosze od lat bez problemu, tylko muszą być srebrne, złote lub ze stali chirurgicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 07:18 Ja nie mogę kółek ani niczego okrągłego. Nie wchodzą. Od tylu wejdą, od przodu za nic w świecie nie… Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 08:32 Mialam tak, jak zaczelam nosic kolczyki tylko okazyjnie. Jakis czas temu stwierdzilam, ze sprobuje kilka dni wytrzymac, zakladalam codziennie i teraz juz nosze caly czas (mam takie malutkie, ktorych w ogole nie zdejmuje na noc, jak czasem zakladam wieksze na jakies okazje to zdejmuje oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
tiffany_obolala Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 08:38 Nie mogę żadnych Raz mi się udało chyba z tydzień ponosić, z codziennym moczeniem kolczyków w spirytusie, a uszu w octenisepcie. Troche pomaga wymiana zacisków na silikonowe, ale tylko trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 09:53 Ja, zrezygnowałam z kolczyków. Ktoś tu kiedyś pisał o magnetycznych klipsach, używacie? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda.a Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 18:07 Mam podobnie: żadnych wkrętek, bo od razu zaczyna się paprać, niezależnie od dezynfekcji, niezaciskania maksymalnie itp. Noszę tylko wiszące kolczyki i nie ma żadnego problemu. Tylko dla odmiany ja nie mogę nosić żadnych innych kolczyków niż srebrne, złoto też odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 18:20 Mogę nosić każdy rodzaj, ale tylko na dzień, w nocy przeszkadzają mi okrutnie. Znalazłam sposób na zwykłe kolczyki, po prostu te część do ucha zamalowuje bezbarwnym lakierem i nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 18:48 Ja nie mogę żadnych. Po 20 latach noszenia nagle zaczęły mnie swędzieć uszy. To było jakoś na studiach. Miałam mnóstwo kolczyków złotych i srebrnych i wszystkie mnie uczulały. Kilka lat przerwy nie pomogło. Dziurki mam nadal, nie zarosły. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 18:50 Może to złoto też cię uczula? Wypróbuj kolczyki z bioplastu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 19:02 Współczuję dziewczyny, naprawdę. W sumie kolczyki- wkrętki to jedyne kolczyki, które noszę od lat- mogą być złote, srebrne lub najzwyklejsze, nieszlachetne. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 19:08 Po jaki xuj nosisz? Przecież tego nikt nie widzi. Kto normalny patrzy się na uszy widząc usta? Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 11.09.23, 20:47 Inne kobiety widzą i doceniają 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 09.09.23, 20:06 Nic się nie dzieje w złotych wiszących czy kolkach. . Takie mogę nosić naokraglo bez ściągania cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 11.09.23, 20:47 Tylko w takich wiszących zazwyczaj część kolczyka w uchu jest znacznie węższa, dodaj do tego obciążenie i juz kolczyk tak ściśle nie przylega do skóry w uchu, ze tak się wyrażę. Więc dalej obstawiam uczulenie. Odpowiedz Link Zgłoś
antykaa Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 10.09.23, 08:00 Ja tak mam, nie mogę nosić wkręcanych kolczyków, bo mi się potem długo goi ucho. Podobnie ma moja młodsza corka - taka uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 10.09.23, 08:07 Ja nie mogę nosić żadnych, ale nie są mi do niczego potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Czemu nie mogę nosić wkrtek-kolczyki 11.09.23, 20:59 CO za barbarzyński zwyczaj, żeby robić sobie dziury w uszach! Odpowiedz Link Zgłoś