aagnes 09.09.23, 12:54 Ktoś was przekonuje? Naczelnik państwa czy Tusk? Czy to w ogóle możliwe żeby którykolwiek przeciągnął przeciwnika na swoją stronę? Myślicie ze jakby wybory były równe PiS mógłby przegrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 12:55 Naczelnik nie przekonałby mnie nawet do zakupu figi za 5 groszy. Akurat oglądam konwencję KO bo odbywa się s mieście, z którego pochodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 13:11 Też oglądam, ale okienkują mi naczelnika w Końskich, co mnie nieco wkurza. W zasadzie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 14:17 Nie oglądam. Mam stabilne poglądy polityczne, nie zmieniam ich od lat, nie mam żadnych wątliwości, na kogo głosować więc nie trzeba mi niczego obiecywać. Czasem jak trafię to oglądam spotkania p. Tuska z narodem i oglądam z przyjemnością- mądrego miło posłuchać a poza tym czasem i posmiać się można. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 15:04 Nie. Ani ten ani ten. Nie. Mógłby ale jak najbardziej mógłby też wygrać, taka jest Polska, ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jahelena Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:24 #SilniRazem liliawodna222 napisał(a): > Tylko Tusk. > Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 15:32 Nie oglądam, postanowiłam już na kogo będę głosować i o ile nie wyjdzie jakaś mega gruba afera zdania nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 15:36 Nie oglądam, wiadomo jaki jest profil każdej z partii oraz co mniej więcej oferują. W tych wyborach I tak najważniejsze jest odsunięcie od władzy pisu Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 15:41 veryvery napisała: > Nie oglądam, wiadomo jaki jest profil każdej z partii oraz co mniej więcej ofer > ują. W tych wyborach I tak najważniejsze jest odsunięcie od władzy pisu Najważniejsze jest wysłanie niemieckiego popychadła na śmietnik historii! Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 16:08 Aaabsolutna racja, trafnie okreslasz Morawieckiego - absolwenta uniwersytetu w Hamburgu, stażystę niemieckiego banku centralnego, czlowieka który pracował w Niemczech i napisał książkę z niemieckim profesorem, ..dokladnie, niemieckie popychadło jak piszesz musi iść precz Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:31 dyzurny_troll_forum napisała: > > Najważniejsze jest wysłanie niemieckiego popychadła na śmietnik historii! > A ja wolę być w niemieckim landzie niż w rosyjskiej guberni. 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:48 Jak będzie rządzić AFD? Od lat mam wizję, że prędzej czy później będzie rządzić i wtedy nas podzielą. Wcześniej przyczynimy się walnie do rozwalenia UE. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 22:11 nangaparbat3 napisała: > Od lat mam wizję, że prędzej czy później będzie rządzić i wtedy nas podzielą. Mimo wszystko ja na Zachód. Dam sobie głowę uciąć, że jak tylko ruscy będą znowu rządzić w Polsce, to mnóstwo pisowców i ich zwolenników będą spieprzać na ten zgniły Zachód, do tej okropnej UE, a nie do katolickiego Salwadoru czy San Escobar. 🤨 > Wcześniej przyczynimy się walnie do rozwalenia UE. > Też tak uważam, jeżeli wybory wygra PiS. A moim zdaniem wygra. 😪 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 10.09.23, 22:06 dyzurny_troll_forum napisała: > Najważniejsze jest wysłanie niemieckiego popychadła na śmietnik historii! > Zgadzam się. Morawieckiemu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 15:59 Nie oglądacie. Dla mnie to przekonywanie przekonanych. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 16:18 No właśnie, każdy usłyszał co mial uslyszec. Dlaczego organizują występy tego samego dnia o tej samej godzinie. Zamiast walczyć o każdego niezdecydowanego gadają do swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 16:15 Zaczelam, ale po 5 min już nie mogłam. Kraj miodem płynący, na wszystko nas stać. Wolę czytać, mniej mnie irytują. Na razie mam 30% podwyzki od KO - oświata Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 16:58 Emama : KO nie programu!!! KO prezentuje program. Emama : Nie interesują mnie programy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 17:02 Mnie interesują. Przekonały mnie dwa punkty, a byłam niezdecydowana, w sensie czy w ogóle iść. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 17:12 A czy ktoś kto "oglądnął" PIS mógłby mi powiedzieć, co to za niesamowitą bombę przygotowali? Portaliki zapowiadały, że zapowiadają ale nie chcą puścić pary co. Miało być konkretnie, namacalnie, przekonująco i miało zwabić wyborcę. Zachodzę w głowę co mogą wymyślić namacalnego po tym, jak w ramach kiełbasy wyborczej obiecali, że pomalują bloki z wielkiej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 17:17 Przedstawili osiem konkretów - ***** *** Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 17:22 Oglądam, KO super, PiS dno, Morawiecki nerwowy jakiś, pali się pod dupą, oj pali 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 20:55 E tam. On jeden przynajmniej głupi nie jest. Dawno ma pewnie nieruchomości i konta w jakimś raju bez ekstradycji i bilet w jedną stro3 kupiony. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:41 anorektycznazdzira napisała: > A czy ktoś kto "oglądnął" PIS mógłby mi powiedzieć, co to za niesamowitą bombę > przygotowali? Nie oglądałam, ale wyczytałam, że Morawiecki obiecał, że średnia pensja będzie wynosić 10 tys. 🫣 Ja jestem z pokolenia, które zarabiało miliony. Tylko te miliony nie były nic warte. 🙁 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:45 A nie zdradził o ile przy okazji podniesie składkę zdrowotną? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:50 asia-loi napisała: > > Nie oglądałam, ale wyczytałam, że Morawiecki obiecał, że średnia pensja będzie > wynosić 10 tys. 🫣 > Ja jestem z pokolenia, które zarabiało miliony. Tylko te miliony nie były nic w > arte. 🙁 Też mi się te miliony przypomniały. Co mi tam 10 tysięcy Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 17:27 Nie oglądam, poglądy mam stabilne. Kształtowały się całe moje życie, proces utwierdzania przybrał na sile ostatnimi laty. Nie mam pojęcia, jak to jest zmienić decyzje wyborczą pod wpływem obietnic kampanijnych. W zasadzie w głowie mi się nie mieści nie mieć poglądów w latach niewyborczych a nagle uwierzyć w obiecywaną mannę z nieba z kiełbasianą okrasą i zagłosować nie biorąc pod uwagę całkoształtu lat rządów. Oraz interesu własnego i bliskich. Z potomstwem płci żeńskiej na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 17:40 Mam dokładnie tak samo. I też tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 17:35 No pewnie. Kiedy Naczelnik oznajmił, że ciężarna i rodząca kobieta ma prawo do życia i do zdrowia, poczułam się podniesiona na duchu, poczułam wdzięczność, z tej wdzięczności nie mogę już zagłosować na nikogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 17:37 Nie oglądam bo za bardzo się wkurzam gdy słucham niektórych. Poza tym i tak dobrze wiem na kogo głosować a na kogo nigdy w życiu nie zagłosuję i nigdy nie głosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 18:23 Oglądam,każda KO, Tuska z wielkim przekonaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 18:49 Jak był premierem, oglądałam jego cotygodniowe wystąpienia telewizyjne. Z prawdziwą przyjemnością, bo Tusk naprawdę potrafi gadać. Uważam, że powinien zostać prezydentem (wtedy Trzaskowski premierem), przestałabym się wstydzić, no i nikt nie ma takiego potencjału jak Tusk jeśli chodzi o międzynarodowe kontakty i polityczne kompetencje. A dużo jest do odrobienia, ciągle jakieś kolejne gwoździe do trumny, wydaje się, że czymś takim powinna być afera wizowa, ale już ją zagadują, tu u nas, bo w Europie niestety będą pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 20:48 Jestem zawiedziony. Żadna partia nie ma w programie gilotyny... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:24 tanebo001 napisał: > Jestem zawiedziony. Żadna partia nie ma w programie gilotyny... Konfederacja niezmiennie ma! I już wiesz na kogo głosować.... Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:01 musiałoby mnie nieźle podgrzać, by to oglądać. mam naprawdę lepsze sposoby na spędzenie tej pięknej soboty Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:15 Interesowała mnie konwencja w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:18 Żaden absolutnie, a konwencji nie oglądam z wielu względów, choćby dlatego, że wolę treść czytaną od mówionej. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 09.09.23, 21:37 Nie oglądam, a ostatnio nawet omijam wszystkie stacje newsowe. Rzygać mi się chce jak widzę naszych polityków. Mam od lat ukształtowane poglądy polityczne i konkretnych ludzi na których zagłosuje… Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 10.09.23, 21:58 Wczoraj mnie nie było, dziś obejrzałam podsumowania trochę z ciekawości co tam powiedzieli. Raczej ani Kaczyński ani Tusk nie są mnie wstanie do siebie przekonać, Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Oglądacie konwencje wyborcze? 10.09.23, 22:03 "W stanie". "Wstanie" - czas przyszły od "wstać", bez złośliwości. Wolę nie myśleć, na kogo głosujesz. Odpowiedz Link Zgłoś