Dodaj do ulubionych

Co warto kupić w Douglasie i Sephorze?

09.09.23, 15:15
Dostałam karty prezentowe i nie wiem co mam za nie kupić, oprócz perfum. Kolorówki mam tyle, że do końca życia mi wystarczy, nie chcę więcej. Jeśli chodzi o pielęgnację używam zupełnie innych kosmetyków, niż te, które są dostępne w ww drogeriach, czyli Sesdermę, Basiclab, Medik8.
Co kupujecie?
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:20
      W Douglasie (ale nie każdym) są pędzle MAC. Tamże super mydło do ich prania, 49 zł, marka własna.
      W Sephorze gąbki - jajka, nie pamiętam w tej chwili marki.
      Poza tym oczywiście perfumy.
      • pade Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:25
        Mydło zapisuję, na długo wystarcza? Miałam z glamshopu ale jakoś mało ekonomiczne.
        • kropkaa Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:32
          Wydaje mi się, że na długo starczy. Na razie jeden raz wyprałam wszystko jak leci, czasem pojedyncze egzemplarze i gąbki piorę. Plus, że białe pędzle znów są białe.
        • ekstereso Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:57
          Tak, jest bardzo ekonomiczne i wygodne.
    • magdallenac Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:22
      Krople samoopalające Clarins, do twarzy i drugie do ciała. Nie ma lepszego, bardziej wygodnego i naturalnego samoopalacza.
      • pade Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:27
        O, świetna propozycja, dziękismile
        Zastanawiałam się nad Double Serum od Clarinsa, ale opinie są różne, no i nie wiem, nadal dumam.
        • magdallenac Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:29
          Dostałam to serum kiedyś za jakieś punkty, bardzo fajne było, ale chyba nie robiło zbyt wiele. Lubię też balsamy do ciała Clarinsa.
          • pade Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:31
            Potrzebuję czegoś, co podziała nawilżająco okluzyjnie, czyli zregeneruje skórę po retinolu/kwasie. Nada się?
            • magdallenac Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:34
              Ja okluzyjnie używam tego kremu z ceramidami z BasicLab, to serum jest takie wodno oleiste i moim zdaniem zbyt mało konkretne, a ja na retinol lubię położyć coś treściwego.
              • pade Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 15:39
                A to tak, też używam tego kremu na retinol. Tylko muszę mieć coś na rano- serum, krem i filtr.
                Czasem używam serum z witaminą C, ale ostatnio wysusza mi skórę (może przez temperatury).
            • mysiulek08 Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 16:00
              nada sie
        • mysiulek08 Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 16:00
          serum pieknie pachnie, calkiem dobrze nawilza, troche natluszcza (to pewnie zalezy od cery) i najwiekszy plus, absolutna przyjemnosc wklepywania smile

krople clarinsa potwierdzam, swietne
    • taje Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 16:09
      Mimo, że nie chcesz kolorówki ale i tak polecę z Douglasa podkład z pędzlem By Terry Light Expert, świetny.

Oprócz tego z Douglasa:

- szczotka do włosów Olivia Garden duża, rewelacyjna www.douglas.pl/pl/p/5010531169?variant=127349

- różne kremy i sera The Ordinary, np. z peptydami miedziowymi. Przy czym przebitka cenowa na TO w Douglasie jest nieprzyzwoita, można online w innych sklepach kupić 3 razy taniej, serio.

- produkty do włosów Olaplex, Matrix, Moroccan Oil, Philip Kingsley

- suplementy Solgar

- jadeitowe/kwarcowe wałki albo kamienie gua sha do masażu twarzy np Payot (dla przyjemności)
      • taje Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 09.09.23, 16:26
        Właśnie widzę, że The Ordinary jest także w Sephorze.

Z Sephory polecam też kremy i produkty do twarzy Drunk Elephant, np krem Protini z peptydami.
      • pade Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 10.09.23, 13:29
        Oglądam ten By Terry i mnie kusibig_grin
        On faktycznie dobrze kryje a jednocześnie jest lekki?
        • taje Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 10.09.23, 13:39
          On nie kryje szczególnie mocno ale też nie jest to krem bb. Dla mnie jest wystarczający a nie mam nieskazitelnej cery. Ale przede wszystkim ma rewelacyjną konsystencję - w ogóle go na twarzy nie widać i nie pokreśla suchych skórek/porów etc. Tylko nie należy się sugerować nazwą kolorów i trzeba przetestować na własnej skórze. Ja używam nr 4 rosy beige a mam jasną cerę o żółtym, a nie różowym odcieniu.
          • pade Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 10.09.23, 13:50
            Oł szit, a już chciałam przez net kupić, zwłaszcza, że jest jakaś promocja do dzisiaj.
            Ja mam karnację w chłodnym odcieniu, a żółte podkłady wyglądają na mnie koszmarnie. Soft beige najbardziej mi przypomina moje odcienie. Ale skoro to lipa, to chyba sobie odpuszczę i przejdę się do stacjonarnego sklepu.
            • taje Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 10.09.23, 13:59
              Koniecznie wypróbuj na swojej skórze. Przy czym ten nr 4 nie jest w buteleczce żółty, kolorystycznie jest neutralny, tylko jakimś trafem doskonale stapia się z moją żółtawą skórą, lepiej niż te bardziej na pozór żółte. Również Magdallena (chyba) pisała, że ostatecznie kupiła kolor, który opisem zupełnie do niej nie pasował. Dlatego radzę wypróbować na własnej skórze.

Jak będziesz w sklepie to popatrz też na barwiony sypki puder hialuronowy - ma niesamowitą, jakby mokrą konsystencję. Ja się waham między fair (bardziej żółty) a natural (bardziej neutralny beż).
              • pade Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 10.09.23, 14:27
                dzięki, popatrzęsmile
    • annaboleyn Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 10.09.23, 13:33
      Poleconą przez Primulę Sesdermę vit C w ampułkach kupowałam w Douglasie ostatnio właśnie (jakaś promka była). BTW - jeszcze raz dzięki, Primula, doskonała rzecz smile
      • pade Re: Co warto kupić w Douglasie i Sephorze? 10.09.23, 13:51
        C vit w ampułkach kupuję od latsmile Teraz mi podpasował krem Daeses.

Wcześniej nie wiedziałam co kupić, teraz mam za duży wybórbig_grin I wszystko w Douglasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka