mabel_mora 09.09.23, 15:23 ja dziś spędzę wieczór na plenerowej operetce, ależ się cieszę a tak cały dzień - nic nie robiłam, czytałam w ogrodzie, a mam brudne podłogi, kupę prania i prasowania ...usta milczą, dusza śpiewa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mabel_mora Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:41 ...usta milczą dusza śpiewa.....Wesoła wdówka Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:29 Rano byłam kilka godzin w pracy, a poza tym cały dzień zasuwam, żeby ogarnąć wszystko przed nadchodzącym tygodniem. Odpocznę jutro. A więc pranie, prasowanie, opracowanie jadłospisu, sprzątanie, gotowanie na dziś i niedzielę. Plus podlewanie - z bólem serca patrzę, jak mój ogród, okoliczne pola i lasy zamieniają się w pustynię, nie padało już od prawie dwóch miesięcy, nie licząc jednego dnia z ulewą. I lepiej nie będzie, podobno w moim rejonie najbliższy deszcz spodziewany jest dopiero w październiku.... Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:03 Samotna matka jesteś? Współczuje! Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:16 starczy_tego napisał(a): > Samotna matka jesteś? Współczuje! Nie, mam męża, który ma pracę wymagającą częstych wyjazdów, zobaczymy się dopiero w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:30 Rano pojechaliśmy wybrać pralkę, wracając zrobiliśmy zakupy, zwłaszcza owocowo-warzywne. Upiekłam ciasto cytrynowe z borówkami na jutro nad wodę, teraz robię tartę z figami I serem plesniowym, machnę jeszcze muffiny wytrawne też na jutro i wychodzimy do znajomych (z tartą) na wino. Wieczorem zrobię dżem z fig, śliwek i malin. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:34 Nie dodaje sie cukru. Cukier to smierc. Biala maka tez. 👻🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:40 Nie no, one nie są z owocami na ogół tylko z serem, szpinakiem i bekonem na przykład. Chociaż cierpkie jakblka mogą tez być, z jakimiś wytrawnymi dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:37 No daje się sól, bazylię, oregano, oliwki, sery (u mnie feta), suszone pomidory. Wolę to od kanapek nad wodą, a że jeździmy na parę ładnych godzin to zabieramy zawsze albo bułki drożdżowe wytrawne albo muffiny albo jakąś tartę i po kawałku czegoś słodkiego. I to jest nasz obiad (albo raczej lunch) wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:42 Czyli przepis jak na muffiny z owocami tylko odjąć owoce i cukier, a dodać słone? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:45 Z grubsza - tak. Ser może być żółty, tarty, może być feta, mozzarella, może być pokrojony podsmażony wystudzony boczek, szynka, pieczarki drobno pokrojone, szpinak zblanaszowany i posiekany. Różne te dodatki mogą być. Można też (w wersji dla leniwych) z muffinkowego ciasta upiec jedno wytrawne ciasto w foremce takiej jak chleb/keks. Tylko wtedy trzeba ostrożnie żeby w środku było upieczone. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:49 Masz przykładowe proporcje na 12 sztuk: 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki oleju rzepakowego (ja zamieniam na oliwę z suszonych pomidorów) 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczka oregano 2 jajka 3/4 szklanki mleka 100 g fety 100 g oliwek zielonych 100 g suszonych pomidorów w oliwie Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:02 Apeluję ponownie - rzuc te wstrętne sady i pisz nam książki kucharskie 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:16 a ja sie wylamie nie przepadam za mufinami, za wytrwanymi rowniez, robie od czasu do czasu 'gosciowo', bo to szybkie i malo klopotliwe lubie za to drozdzowe 'slimaczki' z wytrwanymi dodatkami Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:24 mysiulek08 napisała: > a ja sie wylamie > nie przepadam za mufinami, za wytrwanymi rowniez, Piona! Też nie lubię, zwłaszcza wytrawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:42 zawsze się ślinię jak Ciebie czytam co z tą książką kucharską? albo chociaż ebook dla ematek Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:54 Jakim cudem tarty i ciasta, nie lubienie sportu i taka figura jak nas zdjęciu w kombinezonie w kropki?! To niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:12 Bo ja jem wszystko, tylko że niedużo. Tarty kawałek, ciasta kawałek itd. Nie zjadam przecież tego wszystkiego sama Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:13 Ale mnie by przybywało kilogramów od samego przebywania pod tym samym adresem z dwoma łyżkami mąki. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:20 daniela34 napisała: > Rano pojechaliśmy wybrać pralkę, wracając zrobiliśmy zakupy, zwłaszcza owocowo- > warzywne. Upiekłam ciasto cytrynowe z borówkami na jutro nad wodę, teraz robię > tartę z figami I serem plesniowym, machnę jeszcze muffiny wytrawne też na jutro > i wychodzimy do znajomych (z tartą) na wino. Wieczorem zrobię dżem z fig, śliw > ek i malin. Czy mogę prosić o przepis na ciasto cytrynowe? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:22 Możesz, przy czym za nic nie ręczę, robię pierwszy raz, bo mi zostało wczoraj borówek (=jagod) od pierogów, na drozdzowe nie mam czasu a nic z kremem nie sprawdzi się nad wodą. mojewypieki.com/przepis/ciasto-cytrynowe-z-jagodami Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 18:12 daniela34 napisała: > Możesz, przy czym za nic nie ręczę, robię pierwszy raz, bo mi zostało wczoraj b > orówek (=jagod) od pierogów, na drozdzowe nie mam czasu a nic z kremem nie spra > wdzi się nad wodą. > mojewypieki.com/przepis/ciasto-cytrynowe-z-jagodami Dziękuję, ale robiłam je. Uwielbiam do herbaty. Z MW dobre jest też kokosowe z borówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:14 Pralka kupiona, ale dostawa w środę, więc nie mam jak pokazać. Samsung z add wash. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:17 Swoją drogą czeka mnie kolejny zakup, bo jak się zbierałam do znajomych to padła mi suszarka do włosów. Czy ktoś może odczynić złe uroki??? No ale nic, włosy dosuszyłam ustrojstwem zwanym suszarkolokówka, tartę spakowałam Jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:19 Zamiast uroków, polecajka m.ceneo.pl/4503558;pla?se=x_0b3Pv0Vxo5XsbrgbndumWnsAqEsNg5&shop=146711970&gad=1&gclid=CjwKCAjwr_CnBhA0EiwAci5silrjfBIt47rSSzy5RgFo_Tbo5wNohjvO2yFv6t2bg13RpO9QXeuiDxoC80MQAvD_BwE Serio, z niedrogich nie ma lepszej. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:27 Wielkie dzięki! Nie wpadłabym na tę markę! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:32 moser robi swietne sprzety do obrobki fryzjerskiej zwierzakow ze swojej strony moge polecic babylissa ale bedzie troche drozej Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:43 www.ceneo.pl/149668184 czarne juz mi sie znudzily, zlota a skromna jestem bezgranicznie zafascynowana, szatan nie suszarka Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:52 Ja już od ponad 7 lat mam tę czerwoną www.amazon.fr/gp/product/B003ZDSR72/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1 Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 19:08 U mnie jeden na suszarkę Remingtona, córka miała Babyliss, nawet nie mają startu do mojej. Ale ja mam bardzo gęste i długie włosy więc moc rzadko jest wystarczająca. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 18:20 Mam taką i też polecam. Za to moja najstarsza kupiła sobie jakieś cudo Dysona do włosów za.. 400 funtów! Normalnie jak amerykańska prezerwatywa..Serce mnie prawie rozbolało gdy usłyszałam cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:30 wg Kossakowien bierzesz ladna szklana buteleczke, chodzisz po domu i zgarniasz 'to czego imienia sie nie wymienia', zakrecasz buteleczke i chowasz w najtaniejsze miejsce, tak zeby nikt nie znalazl i niedajbog, odkrecil i juz powinno byc dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 17:27 O, pralki Samsungi są świetne! (też mam i sobie chwalę bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:31 Byłam z młodym w wesołym miasteczku. Ceny z dupy a same atrakcje wątpliwe. Potem zakupy i właśnie dotarłam do domu. Pieskom jeszcze tabletki i mogę wypić kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:32 U nas w Uk sa afrykanskie upaly : 33C . Od rana gdy znosnie bylo gotowalam by nie musiec pozniej nic robic w tym temacie. Caly szien piore koldry, koce, poduszki bo schnie wszystko migiem. Zaraz psa bede kapac. Dziecior z ojcem poszli na inflatables czyli nie wiem jak to sie nazywa... takie zjezdzalnie dmuchane, cos jak bouncy castles ale na wodzie przeszkody. Na pewno to ma nazwe jakas po polsku Siedze sobie w klimatyzowanym pomieszczeniu, slucham podkastow i ukladam w szafie ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:34 Posprzątałam, pozakupowałam, pogotowałam, wieczorem idę z wnukiem do siłowni. ...piękny jest świat... Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:45 Nic 🙂 poleżałam i pogadałam z dziećmi, później szybko odkurzyłam, wstawiłam pranie, a później relaks. Niespieszne śniadanie, kawa na balkonie, skończyłam książkę, relaks na słoneczku, czekamy na pizzę czytając ematkę. Operetki trochę zazdroszczę. Miłego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:13 Też zazdraszczam operetki i życzę miłego wieczoru autorce. Miałam sprzątać z dzieckiem dziś, umówione byłyśmy ale po bezsennej nocy odsypiałam i dziecko mnie nie obudziło tylko stwierdziło, że, żeby mnie nie budzić, wychodzi do koleżanki z 2 psami, a tatuś, który w nocy przyjeżdża, niech się na coś przyda. Tzn on posprząta i wypucuje weekendowo dom. Zjadłam powoli duże śniadanie obiadowo. Olejek nuxe ze złotymi drobinkami letni wykańczam na twarz, włosy i ciało. Teraz dopijam kawę. Pies blamczy w kennelu więc zaraz wyjdę z nią po lesie pospacerować i obfotografować wrzosowiska. Jeden kot ( seniorek) nakarmiony podwójnie. Wymruczony na kolankach. Super pogoda. Nie chce mi się filtrem się smarować, całe lato codziennie to robiłam. Do przyjaciół wyjdziemy z mężem jutro. Dziś jeszcze kąpiel w piance i tv zamierzam zaliczyć. Ogródek? Może nowe książki poukładam na półkach i ubrania, buty w szafie jeśli będę mieć natchnienie na to. Zdecydowanie powinnam powpisywać mnóstwo terminów do kalendarza bo oprócz masy biletów, abonamentów, mamy jakieś nowe wizyty lekarskie, badania, sprawy do załatwienia kolejne, wyjazdy, skierowania itp paskudztwa i przyjemności i w końcu się pogubię, zapomnę i nie ogarnę jak nie powpisuję. Ale może jutro? Pojutrze? Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:51 Piorę, prasuję i przygotowuję rzeczy do pakowania na wyjazd, a tym razem spakować się muszę strategicznie. Łącznie z butami na obcasie, co najmniej dwoma parami, dwiema torebkami quasi kopertówkami, bo przecież do takiej stricte kopertówki to ja nic nie włożę, nawet telefonu, no chusteczkę może. Do tego lubię papierowe książki, więc chcę wziąć kilka, z czego jedna to kobyła, co najmniej 1 kg waży, ale za to opisuje historię portugalskiej rodziny na przełomie ponad 100 lat. Do tego muszę przemyśleć parę stylizacji do Kairu, bo obiecałam całą sesję ze Sfinksem, a ludzie to każdą plamkę i niedociągnięcie zauważą i obgadają, więc nie ma to tamto. Upał 40.stopniowy nie jest wymówką, trzeba wyglądać doskonale. I z tym wszystkim muszę się zmieścić w 25 kg bagażu łącznie. I jeszcze muszę posprzątać całe mieszkanie, ogarnąć się kosmetycznie łącznie z usunięciem włosków z każdego miejsca poniżej głowy, i to wszystko w 2 godziny, bo wieczorem jestem umówiona. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:56 dawaj tytul ksiazki, uwielbiam sagi rodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:03 Ana Veloso, Lebwohl, Lisboa, po polsku też mają lubimyczytac.pl/ksiazka/34014/badz-zdrowa-lizbono Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:22 Ta lwica na fotce to ziewa czy dyszy z gorąca? Śmiszne zdjęcie. U nas od prania, prasowania i pakowania mamy męża/ojca na szczęście. Robi dokładnie i ekspresowo. Nienawidzę wywieszać prania. A suszarki nie chcemy kolejnej bo starej nie używaliśmy wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:37 igge napisał: > Ta lwica na fotce to ziewa czy dyszy z gorąca? Śmiszne zdjęcie. Ziewa. Akurat nic ciekawego się nie działo na sawannie, oprócz paru gópków siedzących w samochodzie . A prać i pakować się to ja nawet lubię. Przynajmniej PRZED podróżą. Gorzej z rozpakowywaniem, praniem i suszeniem po powrocie. Zawsze wtedy jest masakra. A 90% moich ubrań nie nadaje się do suszarki. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:52 Rano zakupy, pranie grubszych rzeczy, bo za oknem 28 stopni i szybko wysycha, trochę czytam, słucham podcastow, partner w drodze z delegacji do domu, a dzieciak w pracy Wybieram się na rower. Przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:52 Byłam na mieście, kupiłam buty w CCC z 200 na 100 zł Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 18:01 Gdyby mi dopłacili.....no nie, też nie wzięłabym 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:52 Siedzę u mamy, kupiłam nowe spodnie i - wreszcie - nowy futerał na telefon. I jem. Potem idę pojeździć jeszcze na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:53 Wracałam znad morza. Zrobiłam obiad i przeżywam już ostateczną wyprowadzkę średniej córeczki. Nastał ten dzień właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 20:51 ekstereso napisała: > Wracałam znad morza. Zrobiłam obiad i przeżywam już ostateczną wyprowadzkę śred > niej córeczki. Nastał ten dzień właśnie... Ja dzisiaj przeżywam 25 urodziny syna. Kiedy to zleciało? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:29 Chciałam napisać czemu tylko 1 fotka, a przecież jest pięć Ale i tak dawaj więcej. Nie byłam i pewnie nie będę w Asyżu. Fajnego zwiedzania życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:59 Niestety nie da się więcej niż 5 Polecam! To było zwiedzanie w pigułce, bo upał dawał w kość. teraz jedziemy dalej nad Adriatyk w okolice Ankony. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 18:06 marta.graca napisała: > teraz jedziemy dalej nad Adriatyk w okolice Ankony. > To pojedzcie tez koniecznie do Urbino! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 19:29 Dzięki! Dodaliśmy do planu na jutro Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 20:41 marta.graca napisała: > Dzięki! Dodaliśmy do planu na jutro > Zazdroszcze A w Spoleto byliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 21:01 Nie nie, ostatni tydzień spędziliśmy na wybrzeżu Toskanii, dopiero dziś przyjechaliśmy na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 21:49 marta.graca napisała: > Nie nie, ostatni tydzień spędziliśmy na wybrzeżu Toskanii, dopiero dziś przyjec > haliśmy na wschód. > Ok, czyli nie sama Umbria i Marche. No to zostanie wam cos na nastepny raz Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co dziś robicie? 10.09.23, 12:14 Dzięki za polecenie, jesteśmy zachwyceni Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co dziś robicie? 10.09.23, 13:39 Dzięki za ładne widoczki. Przyjemnie pooglądać. Szczególnie, że za moment koniec wakacji i lata i sezonu urlopowego. Dzisiaj chyba będę łapać przedjesienne słońce podczas rozwieszania prania przez małżonka. A znajomi jeszcze pakują się na ostatni letni wyjazd. Nie w tak atrakcyjne jak Ty marto miejsce bo do zwyczajnego Kołobrzegu. Marudzą odrobinkę, że zostały im w hotelu pokoje bez widoku na morze. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co dziś robicie? 10.09.23, 13:42 Moja teściowa jest właśnie w Kołobrzegu i zachwyca się, pogodę ma super Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:54 Wyspałam się - psy pozwoliły mi spać aż do 7:40 ! Poszłam z nimi do lasu, potem śniadanie w łóżku z książką. Trochę sprzątania, trochę prania, po czym kawka na tarasie 😉 Kolejny spacer, tym razem po łąkach, obiad (polędwiczki z grzybami i cebulą, mizeria, maleńkie ziemniaczki - nasze). Teraz piję herbatę, trochę poleżę z książką na leżaku i pójdę na następny spacer - ten główny, najdłuższy, zwykle ok. 2 godzin. No i będzie prawie koniec dnia 🙂 Pewnie będziemy do późna siedzieć na tarasie, gadać, popijać herbatkę, czytać, patrzeć w niebo. Póki jeszcze można, niedługo koniec sezonu ogrodowo-tarasowego..... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:55 upieke chleb, zrobie ser i lody i bede sie patrzec jak wspoldomownicy robia kuchnie na blysk na obiad pizza i micha salaty Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 15:56 Rano odbębniłam higienizację u dentysty, niestety przez to do końca dnia zero kawy i herbaty (jak żyć? 😭). Mieszkanie z grubsza ogarnięte, dziecko się zbiesiło i odmawia drzemki, zaraz się zbiorę zrobić ciasto na pizzę, a jak będzie leżakować idziemy do parku na plac zabaw i pobiegać. Na obiadokolację pizza z szynką. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:03 Wracam z urlopu i jutro do pracy 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:11 Leżę i zbieram siły, bo za 1,5 h przychodzą znajomi na wódkę. Do południa sprzątałam i byłam na zakupach- wyjątkowo sama, bo reszty moich nie było w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:13 Dzisiaj mam dzień nicnierobienia. 🌴 Pierwszy dzień urlopu. Odpoczywam, pływam, opalam się (chociaż nie powinnam😎). Staram się, chociaż trochę odstresować po ciężkim dla mnie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:18 Wczoraj wieczorem wróciłam ze wsi, gdzie cięłam, kosiłam, plewiłam i naprawiałam butwiejącą ławkę z przerwami na opalanie się. więc dzisiaj od rana - zakupy, oraz prasowanie odkładane od przeszło tygodnia. Ugotowałam zupę porową i zrobiłam sałatkę, a potem siedliśmy z mężem żeby zabukować jesienny parudniowy objazd po zamkach z okazji jego okrągłych urodzin. Teraz piję trzecią kawę i zastanawiam się co będę czytać wieczorem. Ostatnio czytałam Morderstwo w Winnicy oraz Mroczną winnicę. Jakoś te francuskie winnice są wyjątkowo dobrym tłem dla morderstw. A może teraz Morderstwo i sernik z wiśniami Joanne Fluke? Pewnie otworzę sobie do tego wino. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:26 Spedzam dzien leniuchujac, sprzatajac i szykujac dzieci na powrot do szkoly (we Wloszech w moim regione szkola zaczyna sie 11 wrzesnia). Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Co dziś robicie? 09.09.23, 16:28 Pracuję tradycyjnie w weekend. Dużo się dzieje, więc dzień mija szybko. Ale czekam kiedy sie uwolnię z chomąta po 10 godzinach, i spocznę na kanapie z kindlem i pizzą. Odpowiedz Link Zgłoś