Dodaj do ulubionych

Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pieluchy

09.09.23, 15:32
Korporacyjny celibat jest sprzeczny z naturą człowieka i celibat jest sprzeczny z prawami pracowniczymi .
Na plebaniach powinny oficjalnie suszyć się śpioszki , pajacyki i inne ubrania dziecięce .
Na plebaniach powinny suszyć się ubrania oficjalnych partnerek /żon czy partnerów wikarych i proboszczów.

krknews.pl/krakowski-kosciol-bedzie-mial-problem-z-rekrutacja-nowych-ksiezy-zglosil-sie-jeden-kandydat/
Obserwuj wątek
    • falofilia.falofilia1 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 10.09.23, 09:44
      Na temat socjologi religii i seksualności kleru w tym i ich powiedzmy pieluszkologii wiele publikacji książkowych prof.Józefa Baniaka :

pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Baniak
    • asia-loi Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 10.09.23, 09:57
      Jan Paweł II mówił, że do bycia księdzem powołuje sam bóg. 🤨
      Widać już ma dość swoich następców na Ziemii. 😀
      • falofilia.falofilia1 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 11.09.23, 14:29
        A skąd Lolek o tym wiedział ?

wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,30167918,corka-ksiedza-latami-strzeglam-wyniszczajacej-mnie-tajemnicy.html#S.slider-K.C-B.1-L.1.duzy
    • awf-33 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 10.09.23, 09:59
      Nie wiem czy powinny, ale mierził mnie ten durny wymysł człowieka, nie poparty w zasadzie niczym.
      • asia-loi Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 10.09.23, 10:04
        awf-33 napisała:

> Nie wiem czy powinny, ale mierził mnie ten durny wymysł człowieka, nie poparty
        > w zasadzie niczym.

Celibat wymyślono po to, aby się majątek Kk nie rozleciał. 😀
        • falofilia.falofilia1 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 10.09.23, 10:28
          asia-loi napisała:

> awf-33 napisała:
          >
          > > Nie wiem czy powinny, ale mierził mnie ten durny wymysł człowieka, nie p
          > oparty
          > > w zasadzie niczym.
          >
          > Celibat wymyślono po to, aby się majątek Kk nie rozleciał. 😀
          >
          >

Oraz po to jest celibat aby taki bez rodziny był popychadłem w ręku najpierw proboszcza , potem biskupa i przerzucanym z parafii do parafii . Przez celibat i bezżenność ma przetrąconą siłę woli , incelowaty złamany charakter .
          I tacy pokręceni , sfrustrowani incele , przetrąceni na maxa robią różne wyrzygi na społeczeństwo gdyż inaczej nie umieją żyć a nawet nie daje się im normalnie żyć .Mają przynosić kasę i robić wyrzygi , pokazywać paluchem, piętnować i smęcić . Smutne i bezsensowne życie tych ludzi inceli . Przegrywy
          Totalitarna i bezwzględna firma , ta firma
          Brak spadkobierców to tylko już skutek ostateczny . W sumie brr...
          Dobrze że media zaczęły zajmować się tymi tematami . Oby jeszcze więcej było artykułów i książek na ich temat

www.poczytaj.pl/ksiazka/rezygnacja-z-kaplanstwa-i-wybor-zycia-malzensko-rodzinnego-przez-ksiezy-rzymskokatolickich-w-polsce-studium-socjologiczne-jozef-baniak,10376
      • falofilia.falofilia1 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 12.09.23, 18:51
        Celibat wali im na berety . Tu jeden z przykładów :
        www.fakt.pl/wydarzenia/polska/lublin/lublin-ksiadz-artur-s-podgladal-w-toalecie-klientow-stanie-przed-sadem/5h5pwvh
    • eliszka25 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 11.09.23, 16:02
      Ależ jak najbardziej mogą! Wystarczy, że proboszczem zostanie diakon stały i już może mieć żonę i normalną rodzinę. W szwajcarskich parafiach proboszczami w większości są właśnie diakoni. Ich żony zwykle są katechetkami i uczą religii w miejscowej szkole. Mają normalnie i całkowicie legalnie dzieci i są normalnymi ludźmi. Z parafianami są per „ty”, na powitanie mówią normalnie cześć abo dzień dobry, podają rękę.

Tak, to jest możliwe w kościele katolickim. Wystarczy zakończyć „karierę” na święceniach diakońskich i już można mieć legalną żonę. Tylko w Polsce to jest niczym tabu i nikt o tym w ogóle nie mówi.

pl.aleteia.org/2017/06/19/diakonat-staly-dlaczego-pawel-vi-przywrocil-go-50-lat-temu/
      • falofilia.falofilia1 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 11.09.23, 18:14

Nad Wisłą k.kat. bardziej jest podobny do moskiewskiej cerkwi w swoich zachowaniach .
        więc zapomnijmy o Szwajcarii
        Też jak w Moskwie bezwstydnie i publicznie kopulują z władzą .
        • eliszka25 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 11.09.23, 18:45
          Ja nie chcę porównywać. Po prostu w Polsce to jest jak najbardziej możliwe, przynajmniej w teorii i zgodnie z prawem kanonicznym, bo to ten sam kościół. Tylko jakby nie ten sam.
          • falofilia.falofilia1 Re: Na plebaniach powinny suszyć się śpioszki,pie 11.09.23, 20:07
            "tylko jakby nie ten sam"

o to to właśnie , u nas k.kat. bardziej cerkiewny , wschodni , moskiewski , putinowski

kobieta.wp.pl/katechetki-zabraly-glos-jestem-zmeczona-i-wypalona-6939344815688320a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka