Dodaj do ulubionych

Firma opróżniająca mieszkanie?

10.09.23, 12:21
Któraś korzystała? Na co zwrócić uwagę?
W sumie niewiele nam już zostało, ale to co zostało to duże gabaryty plus demontaż kuchni i łazienki.
Myślałam, że ogarniemy to sami, ale chyba nie mam już na to siły więc pomysł na firmę, która się tym zajmie.
Obserwuj wątek
    • emateczka Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 10.09.23, 16:47
      Nie wiem dokładnie, jaki masz cel, ale może wystaw to na olx/FB? Widzę często, że ktoś oferuje wyposażenie/meble za darmo, ale trzeba sobie samemu zdemontować.
    • imponderabilia22 Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 10.09.23, 17:56
      Kliknelam, bo myślałam, że chodzi opróżnianie mieszkań z lokatorów.....
    • trut_u Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 10.09.23, 20:47
      Nie doradze, ale brzmi jak dobry plan. Moja mama robi to sama z doraźną pomocą rodziny czy wynajętych pracowników i trwa to już przeszło rok... Początkowo to idzie szybko, a potem zaczynają się schody.
    • asia.sthm Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 10.09.23, 21:04
      > duże gabaryty plus demontaż kuchni i łazienki.

Nicnie rozumiem, musisz zrywać do gołych murów przed remontem czy sprzedajesz mieszkanie tak ogołocone do żywego muru?
      • panna_lila Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 10.09.23, 23:13
        Sprzedaje mieszkanie. Demontaż kuchni to rozebranie szafek, łazienki - usunięcie kabiny, pralki.
        Nie do żywego muru.
        • banicazarbuzem Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 10.09.23, 23:23
          A czemu tak? Nowi lokatorzy chcą bez mebli?
          • panna.nasturcja Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 00:45
            Bo stare meble się do niczego nie nadają? Też będę tak robić, po co komuś meble kuchenne mające prawie pół wieku?
          • panna.nasturcja Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 00:46
            Poza tym sama też bym chciala kupić od kogoś bez mebli.
            • ardzuna Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 22:00
              Nie każdy tak woli, czasem ludzi nie stać od razu na nową kuchnię czy łazienkę po wykosztowaniu się na mieszkanie i woleliby wszystko robić po kolei.
        • mysiulek08 Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 01:39
          sprzedawalam w PL dwa mieszkania, oba z 'wyposazeniem' kuchnia-lazienka-pokoje, nawet firanki i zaslony byly, zlikwidowalam tylko ksiazki (ogrom), ciuchy i drobiazgi itp
          z tym, ze mieszkania byly dosc krotko po remontach

w obydwu przypadkach kupujacy byli zadowoleni
          • bywalec.hoteli Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 08:22
            Fajnie że się pochwaliłaś, ale wiesz, że ta odpowiedź nie na temat jest?
            • mysiulek08 Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 22:04
              a ty cos w temacie czy jak zwykle nie rozumiesz slowa pisanego i sie do mnie p....sz z glupia frant

odpowiedz jest jak najbardziej na temat czyli sprzedac mieszkanie bez demontazu kuchni i lazienki
              • shule_aroon Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 12.09.23, 21:38
                Wiesz, tylko tam raczej wyposażenie ma kilkadziesiat lat, i nikt tyle samo nic nie odswiezal. Wtedy lepiej wystawić na sprzedaz do totalnego remontu puste mieszkanie niż zawalone szpargalami pod sufit.
                • turbinkamalinka Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 12.09.23, 22:39
                  Ale firma weźmie powiedzmy 5000zł. Może lepiej o tę kwotę obniżyć wartość mieszkania. Kupujący i tak będą musieli je sobie wyremontować więc tez wynająć kontener
                  • shule_aroon Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 12.09.23, 23:52
                    turbinkamalinka napisała:

> Ale firma weźmie powiedzmy 5000zł. Może lepiej o tę kwotę obniżyć wartość miesz
                    > kania. Kupujący i tak będą musieli je sobie wyremontować więc tez wynająć konte
                    > ner

Kupujący będą się targować o wyzsze kwoty, niż rachunek wystawiony przez firmę. Poza tym dosc często jednak zdjęcia "sprzedają", nory po hoarderze nikt nie kupi.
                    • jasnozielona_roslinka Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 13.09.23, 21:16
                      Dokładnie, będą i tak targować, a argumentem będzie że takie zniszczone mieszkanie
                      ...a są ludzie którzy wyszukują właśnie po haśle "do remontu" bo liczą że więcej utarguja
        • asia.sthm Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 09:19
          panna_lila napisała:

> Sprzedaje mieszkanie. Demontaż kuchni to rozebranie szafek, łazienki - usunięci
          > e kabiny, pralki.
          > Nie do żywego muru.

Nigdy się z tym nie spotkałam. Mieszkanie sprzedaje się właczie z tym co zamontowane na stałe. Kupujàcy potem burzy to co będzie wymieniać.
          Jak widać co kraj to obyczaj
        • furiatka_wariatka Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 22:08
          Ja bym się z tym wstrzymała. Chodzi o mieszkanie w Polsce? Łazienkę i kuchnie zostawia się tak jak jest. Jeśli ktoś planuje remont generalny to i tak to wszystko wywali, ale nie wiesz z jakim zamiarem ktoś planuje to mieszkanie kupić.
          • panna_lila Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 12.09.23, 20:40
            Kupuję z zamiarem generalnego remontu. Po co ma sobie brać na głowę i obciążać się kosztami wywalania szafek w kuchni?
            • furiatka_wariatka Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 12.09.23, 22:13
              Czyli umówiłaś si z kupującym,ze zdemontujesz kuchnie, łazienkę itd.? Macie to w umowie notarialnej? Pierwsze słyszę o czymś takim.
              • panna_lila Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 14.09.23, 00:12
                [Pierwsze słyszę o czymś takim.]

Kiedyś musi być ten pierwszy raz🙂
                Ja jak kupowałam mieszkanie lata temu było pusto, nie wyobrażam sobie zostawiać używanych mebli nowym właścicielom, jeśli o to nie proszą.
                • asia.sthm Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 14.09.23, 17:07
                  Meble a zamontowane wyposażenie to nie to samo. Kibel też usuwasz, wannę, wbudowane szafy, wyposażenie kuchni włacxie ze zlrwem i kranem?
                  • asia.sthm Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 14.09.23, 17:09
                    Włàcznie ze zlewem....
    • bywalec.hoteli Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 00:39
      Zwrocic uwagę żeby wszystko co maja zabrać to zabrali smile
    • kamin Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 04:42
      Robisz zdjęcia
      Wrzucasz na FB na grupę "oddam za darmo" albo "śmieciarka+ nazwa miasta"
      Opisujesz dokładnie stan rzeczy, z którego miejsca do odbioru, które piętro
      Czekasz na chętnych

To samo możesz zrobić a drobnym wyposażeniem typu naczynia, garnki itp. Ludzie chętnie odbierają na działki. Meble kuchenne też mają wzięcie.
      • bywalec.hoteli Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 08:23
        Myślisz, że ta śmieciarka zadziała? Będzie mieć masę telefonów, wiadomości i wizyt od ludzi, którzy sobie będą wybierać co zabiorą, grymasić, kręcić nosem. A np. najgorsza i największa meblościanka i tak zostanie XD
        • szarmszejk123 Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 09:22
          Dokładnie tak, ja bym się w to nie bawiła.
        • odnawialna Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 20:13
          Śmieciarka jedzie na fb i za darmo na olx, ludzie zabierają wszystko. Można zaznaczyć, że na przykład meble kuchenne całość jednej osobie.
          U mnie ostatnio zabrali stare, chyba 60letnie meble kuchenne pomalowane farbą olejną na różowo 🙈
          Uprzedzałam o stanie, do garażu i na działkę zabrali.

Sama przygarnęłam komodę PRL, dziewczyna napisała na fb, że opróznia mieszkanie i kto pierwszy, ten lepszy. Blisko miałam, podjechałam w ciągu godziny od ogłoszenia, a na schodach minęłam gości znoszących starą wannę, w łazience już nie było wucetu smile a w mieszkaniu były 3 osoby zabierające sprzęt agd, za mną weszła kolejna osoba, po 2 godzinach ogłoszenie było nieaktualne. I to nie były żadne super rzeczy, ot typowe mieszkanie po babci.

Innym razem polowałam na krzesła. Ktoś likwidował biuro, miał dużą ilość składanych plastikowych krzeseł i napisał godzinę odbioru, gdy podjechałam pół godziny przed czasem, stała kolejka ok. 20 osób.

Koleżanka oddała prlowską szafę w zabudowie. Tu czekała do weekendu, 2 facetów przyjechało, zdemontowało i zabrało.

Ludzie naprawdę zabierają wszystko, w życiu nie płaciłabym za to jakiejś firmie.
          Zresztą widuję już na klatkach ogłoszenia: opóźnimy twoją komórkę za darmo.
        • kamin Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 22:08
          Moja znajoma w ciągu dwóch godzin pozbyła się zabudowy kuchennej dzięki śmieciarce. Przyszli, rozłożyli, wynieśli.
      • panna_lila Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 18:59
        Największy problem że ja tam nie mieszkam muszę się na takie wizyty wybrać 😕
    • palacinka2020 Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 11.09.23, 07:55
      Oczywiscie ze bierz firme, przeciez nie bedziesz sama zrywac lazienki. Przyjda, jeden dzien I zrobione. Tylko dopytaj czy oni organizuja kontener i wywoz.
      • emateczka Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 12.09.23, 21:45
        Jak oprozniają mieszkania, to chyba logiczne, że zabierają wszystko? Bo co innego może znaczyć OPRÓŻNIANIE MIESZKAŃ?
    • turbinkamalinka Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 12.09.23, 22:42
      Poczta ci działa?
      • panna_lila Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 13.09.23, 16:33
        Nie, a chcesz do mnie napisać, podrzucę później jakiś adres😉
      • panna_lila Re: Firma opróżniająca mieszkanie? 13.09.23, 20:21
        sprawdziłam mam pocztę gazetową, możesz pisaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka