Dodaj do ulubionych

Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej ;)

10.09.23, 17:02
Czy istnieją (i jeśli tak, to jak ich znaleźć) pośrednicy, którzy wyszukują nieruchomość „pod zamówienie”? Nie chodzi mi o przeszukanie internetu, bo to potrafię sama zrobić, tylko o wykorzystanie sieci kontaktów, znajomości danej okolicy, popytanie sąsiadów. Może nawet przekonanie do sprzedaży kogoś, kto nie był przekonany. Czyli wykonanie konkretnej usługi, która w tej sytuacji może być warte te 2-3% ceny nieruchomości.
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:11
      Tak, istnieją. Mnie się w ten sposób udało znaleźć nieruchomość, która miała być niemożliwa do znalezienia i w większości agencji powiedziano mi, że będę musiała iść na jakieś kompromisy. W końcu trafiłam na agencję i agenta, który znalazł dokładnie to, czego szukałam. W dodatku zajął się realizacją transakcji od A do Z, nie musiałam nawet przyjeżdżać do Polski.
      • taje Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:19
        Ależ jestem ciekawa, co ci się udało znaleźć. Uwielbiam kamieniczne klimaty. Wrzuciłabyś jakiś plan mieszkania albo zdjęcia smile
        • magdallenac Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:23
          Wyślę Ci na priv, kiedy będę przy kompie. Odbierasz gazetową?
          • taje Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:28
            Odbieram. Super! - uwielbiam oglądać plany mieszkań. Tak mi brakuje WM.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:35
        A podpowiesz proszę, jak znalazłaś taką agencję? Obdzwoniłaś wszystkie w okolicy, czy jakiś inny patent?
        • magdallenac Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:54
          To agencja Leach & Lang z Krakowa, mają też oddział w Warszawie, zadzwoń do nich i pogadaj.
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 19:21
            Super, dzięki! Tak zrobię.
      • gama2003 Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:52
        Poproszę o namiar na agenta na priva 😘.
        Właśnie przerabiam temat w K. i po raz kolejny ręce mi wręcz odpadają. Agent to po prostu osoba wpuszczająca do nieruchomości. A na pytania robiąca baranie oczy i musząca sprawdzić ( pytanie typu księga wieczysta czy inne oczywistości). I tak bym mogła opowiadać...

Za co ta kasa to nie rozumiem. A już zwłaszcza prowizji od obu stron transakcji, gdy potencjalny kupujący sam ją wyszukuje i dzwoni umówić się na wpuszczenie do mieszkania, bo prezentacja to nie jest.
        I za to te 2-3 % ?
        • magdallenac Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:56
          Wyślę Ci na priv nazwisko agenta, wyżej podałam nazwę agencji. Facet naprawdę dokonał kilku rzeczy niemożliwych, moja matka, która zawsze panikuje pod koniec obawiała się, że to wszystko jest zbyt piękne, aby było prawdziwe.
          • gama2003 Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 18:03
            Tak brzmi, że ciary mam ❤ co za cudeńko Wam wyszukał. Dzięki !
            • magdallenac Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 18:12
              Nie dość, że wyszukał, to jeszcze wynegocjował. Niestety negocjacja była pod warunkiem, że uda się zamknąć transakcję do końca roku kalendarzowego, a mieliśmy drugi tydzień grudnia. Facet ogarnął wszystko i w sylwestra o 18 odbyło się spotkanie u notariusza. Do samego końca nie wierzyłam, że się uda.
        • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 19:22
          Dokładnie o to mi chodzi - zwykle to płacenie za nic. A hitem już jest kopiowanie przez pośredników ogłoszeń prywatnych czy też ofert prywatnych (typu baner na nieruchomości).
    • kropkaa Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:30
      Tak. Kolega miał namiar na taką panią w Warszawie - szukała pod wytyczne i podbno znajdowała, choć czasem trochę to trwało.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:36
        A byłabyś w stanie poprosić kolegę o namiary na tę panią? Szukam pod Warszawą, więc może byłaby dobrym rozwiązaniem.
        • kropkaa Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:40
          Nie mam już kontaktu z kolegą uncertain Pracowaliśmy razem kilka lat temu.
          • kropkaa Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:45
            A, pani w Warszawie działała. Kolega ostatecznie na dom w Łomiankach się zdecydował, pomagała mu koleżanka, która wtedy sama miała tam dom. Pracowaliśmy w takiej lokalizacji, że te Łomianki były wtedy ok. Po czym kolega z koleżanką wylądowali na Mordorze. On się męczył w korkach, ona swój dom sprzedała w pissdu i zamieszkała w swoim mieszkaniu na granicy Mokotowa i Ochoty big_grin
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 19:23
            Rozumiem. Mimo wszystko dzięki za podpowiedz, ze takie osoby istnieją.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 17:51
      Tak istnieją, ale to nie są ludzie z ogłoszenia i szukają nieruchomosci za grube miliony i nie są to mieszkania, a juz na pewno nie w stanie deweloperskim kupowane od dewelopera, chyba, że kupujesz kilka pięter.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 19:24
        Aha, super, bardzo dziękuję za tę cenną i jakże nieoceniającą odpowiedź.
        • taje Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 19:33
          smile
          • taje Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 19:38
            * emotka miała znaczyć, że trafnie podsumowałaś post 2_kubków
    • smoczy_plomien Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 20:22
      Ależ oczywiście, wszyscy to robią. Jak trafią świetną ofertę poniżej ceny albo idealną pod flipa, to mają całe stado zainteresowanych znajomych. Oferta nawet nie wejdzie na portale ogłoszeniowe. Ale dla szaraka z ulicy to nie.
    • koronka2012 Re: Pośrednicy/agencje nieruchomości - ambitniej 10.09.23, 22:31
      Tak istnieją, znam osobiście. Mają dostęp do baz dla stowarzyszonych pośredników, ale też oferty „spod lady”, które nawet nie trafiają w ogłoszenia, bo sprzedają się wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka