little_fish 10.09.23, 18:10 w nowej szkole? Jeszcze przerażają czy już jest ok? Pierwsze znajomości nawiązane? Plan w porządku?😊 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekstereso Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 18:11 A u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:07 Całkiem ok. Pierwsze dwa dni mega się denerwowałam patrząc na jego brak humoru. Bo mimo, że dostał się do szkoły, do której chciał i sam dokonał wyboru, no to było mu chyba trudno. Z małej podstawówki (jedna klasa w roczniku, szkoła w niewielkim pawilonie) trafił do molochu - 1500 uczniów, ogromny budynek, kilka klatek schodowych, półpiętra, ślepe korytarze. W dodatku nie znał tam nikogo. A najlepsi kumple poszli wszyscy do jednej (innej) szkoły i jednej klasy. Ale z dnia na dzień coraz lepiej. Już ma kumpla, plan w porządku, nauczyciele chyba też (póki co 😉). Na razie tylko jedna "rąbnięta". Zadowolony z podejścia na przedmiotach zawodowych, już nawet złapał ocenę za aktywność. Wychowawczyni wydaje się być w porządku. Klasa męska, 30 osób. No ale czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 18:18 Jest GIT cokolwiek to znaczy, zwłaszcza po 2 dniach szkoly. Plan zmienia się z prędkością światła, więc trudno stwierdzic. Ostatnio była spoko pani od polskiego dzisiaj na planie jest już inna. Zaliczył integrację i wrocil z niej z prawie 40 stopniowa gorączka, więc nie wiem czy aby jutro pójdzie do szkoly. Mnie przeraża 32 isobowa klasa samych chłopaków, wydaje mi się że nowy dyrektor jest w porządku, wychowawczyni też I to by było tyle z wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 18:21 Ja przerabiam właśnie 4 rok z klasą samych chłopaków (syn w technikum, klasa 32 osoby), nie jest źle. Chociaż wychowawczyni się z nimi nie nudzi 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 18:59 Moj syn w jednej klasie z synem Słonka. I też słyszę ze git Są faktycznie perturbacje z planem - ale to technikum, ma 35 h z tego aż 17 w grupach wiec jakoś szczególnie mnie to nie dziwi.... wkurza ale nie dziwi. Z integracji wrocil zadowolony, lekcji dopiero mieli 2 dni, potem wyjechali. Ciągle pika messenger (grupa z wychowawczynią i bez ) Zobaczymy jak będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:26 No i zdążyłyśmy z Ophelia się poznać w realu Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:38 I co, i co? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:45 W sumie nuda.. Jak każda ematka miła , ładna i młodo wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 20:44 Było do przewidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 20:47 Pytałaś o dowód? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 21:15 Nie, a powinnam? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 21:15 Nie, a powinnam? Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 12:58 Ematkę wszyscy pytają o dowód Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 22:06 sanciasancia napisała: > Pytałaś o dowód? No przecież po tym się poznały Porozglądały się po klasie i pomyślały: a do kogo ta siostra przyszła 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 05:17 Hehe! Znakiem rozpoznawczym był mój pies który od razu przystąpił do procedury obwądziwawczo-powitalnej z miną :masz coś do żarcia?"" 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 07:32 Obwachiwawczo-powitalnej Mam psa z gatunku: ratuj mnie człowiek bo w chacie głodzą (choc po kubaturze widać coś zupełnie innego) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 07:49 No weź ta wersja z siostrą bardziej mi się podobała Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 18:20 Trochę ustawiają granice, ale bardziej chuchają i dbają Znajomości nawiązane, plan zaskakująco spoko. Radość sukcesu jeszcze nie zeszła Są porównania z podstawówką - zdecydowanie na niekorzyść tejże Miło patrzeć, należało się. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:21 Plan ok, szkoła zorganizowała integrację - pierwsze wrażenia pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:35 Ja chciałam założyć wątek za około miesiąc, bo teraz to wiadomo że za szybko i nie chciałam wychodzić przed szereg ale u mojej jest super. Świetna klasa, fajni nauczyciele, wychowawczyni miła i widać że wspierająca dzieciaki ale też wymagająca polonistka. Moja córka bardzo zadowolona mają fajna paczkę w klasie, poznali się w wakacje ale mówi że cała klasa fajna zwłaszcza dziewczyny. Tak więc u mnie super az się boje czy nie za fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:39 Plan jest bardzo ok. Jedna religia w środku na którą ponoc nie chodzi połowa klasy. Zobaczymy po zebraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 20:18 Za miesiąc to już nie będzie pierwsze wrażenie. Będą inne spostrzeżenia. 😊 Zobaczymy co będzie na plus, a co na minus.😉 Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:36 Sytuacja się stabilizuje. Pierwsze 2 dni płakała, że na pewno nie zda 🤦♀️ Potem 2 dni spokojne a w piątek już chora. Na szczęście jest już coraz lepiej więc jutro idzie do szkoły. Nawet zaczęła coś przebąkiwać, że nie jest tak strasznie. Plan OK. Towarzystwo różne. Nie wszyscy przypadli młodej do gustu. Na szczęście jest w klasie z koleżanką z podstawówki więc na pewno jest jej raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 13.09.23, 11:32 A chodzi tam, gdzie starsza kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:46 Mój syn jeszcze nie chodzi Niestety rozchorował się i jest w szpitalu. Będzie nowy w nowej klasie, gdy się tam zjawi po dwóch czy trzech tygodniach od rozpoczęcia. Zacznie szkołę od zaległości. Takiego ma pecha, biedak. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:47 O rany faktycznie. Zdrowia dla syna to najważniejsze. Reszta przyjdzie później. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 19:50 Sytuacja zdrowotna została opanowana. Nawet jutro może wyjdzie do domu. Jeszcze nie wiem, kiedy pozwolą pójść do szkoły. Martwię się o relacje społeczne w szkole, to jest takie ważne dla młodych ludzi, a syn z tych trochę nieśmiałych. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 07:38 Może tak być, że ta nieobecność zrobi mu wejście. Wszyscy będą zaintetesowania nową osobą, a dziewczyny w szczególności. W ten sposób ze wszystkimi szybciej się pozna niż miałby być jednym z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 20:45 Ojej, rzeczywiście pech. Ale myślę że wszyscy są jeszcze na fali poznawania i dobrze go przyjmą. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 07:37 No pechowy biedak, faktycznie 😟 Dużo zdrowia i życzę żeby się wszystko ułożyło. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 13:05 Bardzo współczuję takiej sytuacji. Natomiast w klasie mojego 2 osoby też jeszcze nie chodzą, bo są na wakacjach. Tak jak jeszcze mogę zrozumieć zabieranie dzieci na wakacje w roku szkolnym, bo jest po sezonie i taniej, zdolne jakoś nadrobią, to kompletnie nie ogarniam zrobienia czegoś takiego na początku nowej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 18:23 Przede wszystkim, jak trafią na ciętych nauczycieli, to się za nimi te wakacje będą latami ciągnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 22:34 W tych grupkach, co tworzą się na początku, niejako przypadkowo, są potem duuuże przetasowania, gdy ludzie lepiej się poznają, więc syn na pewno będzie mieć szansę na zacieśnienie więzi. Poza tym zawsze są jacyś ekstrawertycy, którzy „przygarniają” introwertyków. Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 20:10 moja mega podjarana nowa szkołą i nowa klasa. ciekawe jak długo będzie trwać ta ekscytacja. Na razie słyszę, że ze do szkoły choc niekoniecznie na lekcje. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 20:41 U mojego też całkiem nieźle. Po dwóch pierwszych dniach, kiedy był strasznie zestresowany i wracał strasznie wyczerpany, z każdym następnym zaczęło się robić lepiej. Lekcje codziennie na ósmą, religie na końcu, szkoła ładna, w jego roczniku tylko 4 klasy jak zawsze, czyli nie ucierpi z powodu przeładowania, w klasie 29 osób, tylko 6 dziewczyn. Wychowawczyni polonistka wydaje mu się ok, i w zasadzie o każdym kolejnym nowo poznanym nauczycielu mówił, że jest ok. Jeszcze dwoje pozna jutro. Z klasą integruje się powoli, na razie obserwuje, mało się odzywa, mam nadzieję, że z czasem się oswoi. Pisałam kiedyś wcześniej, że może być w szkole z niepożądanym kolegą. Są w innych klasach, ale mają razem angielski (był test oceniający poziom i zrobili z 4 klas 8 grup), na razie nie było problemów ze strony tamtego. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 20:57 Syn zadowolony. Na początku robił dobrą minę do złej gry trochę, ale podbudowało go kilka zdarzeń i testów określających poziomy przedmiotów (dziecko z roku na rok robi mi się coraz bardziej ambitne, podobno najbardziej się bal, że będzie w ogonie klasy). Klasa zaczyna się lubić, nauczyciele zrobili bdb wrażenie, plan bez zastrzeżeń, religia przed lub po lekcjach. Niedługo jadą na kilkudniowy obóz. Czekam na pierwsze zebranie rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskalimonka Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 21:07 Pierwsze wrażenia super. Syn z klasą poznał się już w wakacje, więc wrzesień zaczynał na spokojnie. Nauczyciele ok, wychowawczyni również. Na razie szkoła wydaje się dokładnie taka, jak w opiniach znajomych. Plan lekcji idealny - codziennie na 8:00 i obciążenie rozłożone równomiernie. Młody mówi, że wszystko proste i że jest super. Oby tak 4 lata przepłynęły Odpowiedz Link Zgłoś
bombelek1 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 21:27 Melduję, że wychowawca córki jest ematką 😄miły, przystojny i młodo wygląda 😄i tak się nosi. Ogólnie nauczyciele bardzo na plus, część takich z pasją , z czego bardzo się cieszę. Atmosfera w szkole okey, w klasie znalazła przyjazną duszę. Podoba jej się, że traktują ich jak dorosłych, a nie dzieci. Oraz, że na polskim można wyrażać własną opinię.💪 Plan też Oki. Płacz też był, chyba stres schodził.. Przed nami integracja. Oby fajnie byłoby, bo parę pind jest. 🤪 Określenie młodej. Za miesięc weryfikację przeprowadzimy.. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 21:56 bombelek1 napisała: > > Podoba jej się, że > traktują ich jak dorosłych, a nie dzieci. Oraz, że na polskim można wyrażać wła > sną opinię.💪 O, u nas to spora część zachwytu właśnie. Że wreszcie, że jak do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 21:56 bombelek1 napisała: > > Podoba jej się, że > traktują ich jak dorosłych, a nie dzieci. Oraz, że na polskim można wyrażać wła > sną opinię.💪 O, u nas to spora część zachwytu właśnie. Że wreszcie, że jak do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
bombelek1 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 08:16 Oby im ten zachwyt nie minął zbyt szybko 🙂 Ale wciąż przekonuję się, że warto spuścić z tonu i iść do szkoły z dobrą atmosferą. I tak ból brzucha co rano Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 13.09.23, 00:51 Ja jestem totalnie za tym, żeby spuszczać z tonu na rzecz spokojnych czterech lat, fajnej młodosci po prostu. Do tego stopnia, że ponieważ w grę wchodziły szkoły z warszawskiej "wyższej topki", które jednak oboje uważamy za toksyczne, niszczące środowiska - powiedziałam że ok, wybór samodzielnie, ale z zastrzeżeniem, że te konkretne szkoły w żadnym - ŻADNYM! - wypadku, nawet, jeżeli starczy punktów, znajdzie się miejsce, będzie możliwosć itp. Wyjasnilismy oczywiscie, dlaczego. Na szczęście te szkoły nie były rozważane na serio, bardziej w tonie "ej, ale jaja, to by się mogło udać". NATOMIAST szkoły i klasy pierwszego wyboru, takie z serca, to również wysokie pozycje, wymagający poziom, powiedzmy, że pierwsza warszawska piętnastka. I tu się trochę bałam, że może opinia mówi o przyjaznej atmosferze, dbaniu o uczniów, a na wejściu dzieciaki dostają gonga i wyciera się nimi psychicznie posadzkę. Dlatego jest dla mnie ogromną ulgą, że jak na razie opinia się potwierdza - tam na każdym kroku czuć, że uczniowie to jest dla nich inwestycja, cenne dobro, o które zamierzają racjonalnie dbać i nie mają zamiaru niszczyć. To było dla mnie bardzo ważne i mam nadzieję, że ten faktor się nie zmieni jakos rażąco. Bo o ile jestem cała za starannym - o ile to możliwe - wykształceniem, to myślę, że przed nimi, przynajmniej teoretycznie, najfajniejsze lata i miło byłoby im tego nie schrzanić Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 22:14 Syn zadowolony, ale on szedł do szkoły bez stresu. Z mojej strony na plus fakt, że diagnoza z angielskiego odbyła się już we wtorek, wyniki były w czwartek i klasa jest ustawiona z podziałem na grupy. Oraz pozytywnie mnie zaskoczyło,że ruszyli z lekcjami od samego początku, żadnych poerdoletów, od pierwszych lekcji realizują program. Na minus przeładowany plan i ilość godzin, które syn spędza w szkole. Sprawdzianoza, która skutkuje już dwoma sprawdzianami w tym tygodniu. Prace domowe od początku, syn pierwszą ocenę przyniósł już w piątek 🤦. Oraz straszenie maturą,mimo że to pierwsza klasa i dla dzieciaków matura to abstrakcja,.więc straszak nie zadziała. Aha, i karny referat z biologii, za 2-minutowe spóźnienie (mieli w planie inny numer klasy, nie zauważyli zmiany, szukanie klasy w nowym budynku zajęło im chwilę i nie zdążyli na lekcję, czego efektem jest karny referat dla połowy klasy...). Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 22:28 O, straszenie maturą to u mojego dziecka było od pierwszych dni, dla dzieciaków to była abstrakcja. A u drugiego dziecka wychowawczyni kazała uspokajać dzieci i pilnować by się nie przemęczały. Co szkoła to obyczaj 😉 Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 23:22 jkl13 napisała: >. Aha, i karny referat z biologii, za 2-minutowe spóźnienie (mieli w > planie inny numer klasy, nie zauważyli zmiany, szukanie klasy w nowym budynku z > ajęło im chwilę i nie zdążyli na lekcję, czego efektem jest karny referat dla p > ołowy klasy...). Milusio. Dobrze, że na jakieś integracje nie tracili czasu, bo wtedy sprawdziany by im się o tydzień przesunęły Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 06:20 Integrację mieli całe wakacje, bo to klasa sportowa i w wakacje trenowali już w nowym składzie. Co nie zmienia faktu,że ze sprawdzianami mogliby poczekać chociaż na drugą połowę września, a najlepiej do października. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 13.09.23, 00:52 To jakis absurd z tym karnym referatem Czy jest szansa, ze to tylko takie puszenie się na początku, żeby pokazać, gdzie są granice i kto je wyznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
bombelek1 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 08:12 Ostro zaczęli. U nas też podział już przeprowadzony, te sam poziom więc jest ok. Pracę domowe też są. Z polskiego pisali na lekcji krótką pracę, zapewne w celu orientacyjnym, o książce czytanej ostatnio. I niektórzy mieli problem ilościowy, że tam powiem 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
bombelek1 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 08:20 A ile godzin ma? Moja 36. Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 22:43 Karny referat? Chyba nie powinno być karą coś, co chcemy, żeby dziecko robiło, czyli zgłębiało wiedzę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 22:21 little_fish napisała: > w nowej szkole? > Jeszcze przerażają czy już jest ok? Pierwsze znajomości nawiązane? Plan w porzą > dku?😊 Plan całkiem, całkiem. W klasie mało chłopaków, dużo dojeżdżających z jednej wsi i raczej trzymają się razem, wiec nie wiem, czy młodemu uda się nawiązać jakieś bliższe relacje. Grupa klasowa założona, na razie się wspierają, podpowiadają jak dojść do jakiejś klasy, co powotorzyć itp.(szkoła moloch). Najbardziej jest zaskoczony nauczycielami. Wypowiada się pozytywnie i z podziwem. Imponują mu. Zobaczymy jak będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mhanutka Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 10.09.23, 22:38 Plan ok. Towarzysko super. Trochę zestresowany ale bez przesady. Natomiast organizacyjnie leży każdego ranka. I jakoś nie idzie ku lepszemu. Chyba zacznę wychodzić przed nim, żeby nie patrzeć na to rozmemłanie Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 03:47 Syn daje radę, jestem bardzo z niego dumna, zwłaszcza, że jest dzieckiem dysfunkcyjnym i skrajnym introwertykiem. Klasa duża, 36 osób, klas pierwszych jest siedem. Plan na razie ma się zmieniać, mamy trochę problemów technicznych związanych z logowaniem do dziennika, przesyłaniem wiadomości itp. Wychowawczyni bardzo ok, rodzice też - pierwsze zebranie mieliśmy jeszcze w sierpniu. Planowana jest wycieczka integracyjna, jednodniowa. Na razie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 08:25 Lojesssu…. Plan się właśnie zmienił, chyba na gorsze. Wcześniej były 2 okienka pod rząd w środku zajęć, ale rel była na końcu. Teraz rel jest na 1 lekcji, wiec sumie corka 3 x jeździ na późniejsza godzinę, a dojazd na tą późniejszą ma beznadziejny, wiec nie wiem, co zrobi. Na razie walczy ze zbiorkomem i udało jej się 1 raz dojechać bez przygód… Raz autobus uciekł (choć moim zdaniem on nie przyjechał w ogole), raz wsiadła przypadkiem do jakiegoś szkolnego i wywiózł ja w nieznane, raz na 11 min trasie zrobił 20 min spóźnienia i straciła przesiadkę (autobus 1x na godzinę), dziś nie dała rady wysiąść na swoim przystanku, bo tak był zatłoczony… A jak ma na późniejsza, to nie mogę jej podwieźć na taką bardziej pewną opcje, musi tym nieprzewidywalnym… Dwa razy już ubera wolałam, bo utknęła w punkcie przesiadkowym… Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 08:44 O rany! Mam nadzieję że się to wszystko jakoś ogarnie, bo cały rok takich przygód może wykończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 09:17 Tez liczę na to, ze za chwile będzie się brutalnie rozpychać łokciami w autobusie i wynajdywać w jakdojade milion opcji alternatywnych, łącznie z hulajnogami, ale na razie codziennie jest jakas drama… Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 13.09.23, 00:54 Memphis, z Waw jestescie? U nas fajnie sprawdzily sie aplikacje, pokazujace, gdzie realnie znajduje sie konkretny autobus i - zdaje sie - czy jest bardzo zapchany. W zaleznosci od sytuacji mozna sie szybko zdecydowac na alternatywną formę komunikacji, ew. kawałek z buta, różne opcje. Wiem, ze te aplikacje działają też w innych, wybranych miastach. Nie są bezawaryjne, ale jednak pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskalimonka Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 13.09.23, 06:43 Jakie to aplikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 13.09.23, 08:30 czynaczas.pl/warsaw ja korzystałam z tej. Fajna opcja Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 13.09.23, 10:07 Tak jest jeszcze apps.apple.com/pl/app/time4bus/id1457032656?l=pl Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 13:20 Mój miał takie przygody, że autobus, którym dojeżdżał utykał w korku przed szkołą (tworzonym przez samochody dowożących dzieci) i 2 razy się spóźnił. Na szczęście jest drugi autobusy (startujący kilka minut później) dojeżdżający do szkoły od drugiej strony. Bardziej zatłoczony, ale dojazd jest szybki. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 16:24 Klasa 32 osobowa. Sale lekcyjne na stronę południową. W piątek to wrócił ugotowany ze szkoły. Trzy razy w tygodniu do godzin popołudniowych, raz do 17.55. Ogólnej wszystkim zachwycony. Najbardziej tym, że nikt tu się nie czepia o pierdoły. Ludzie tez ciekawi, nowi. Mieli zajęcia integracyjne, ale jak sam stwierdził, nic nich tak nie zintegrowało jak później wuef. Ja tez zachwycona jestem póki co ciszą na dzienniczku o jakiś głupoty. Jaka niedługo ja wycieczkę klasową, w pełnej chodzenie po górach jak najdłużej jak najwięcej. Testy diagnostyczne tylko z angielskiego, grupa wypadła na poziomie 80% Z niemieckiego mat-fiz wykalkulował sobie, ze chcą zacząć od początku j się nie postarali… 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 11.09.23, 22:44 Plan bardzo w porządku, codziennie koniec o 15. Klasa 44 osób, a było więcej, ale na wieść o liczebności kilka od razu zrezygnowało. Nic nie przeraża, bo nie przerażało od początku. Klasa 1 wyboru, jedyna jaka bral pod uwagę, zadowolony, przedmioty się podobają. Obstawiam na semestr zagrożenie z rozszerzonej matmy i chemia też wchodzi w grez jak i nie fizyka. Pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Absolwenci podstawówek jak pierwsze wrażenia 12.09.23, 08:23 O rany, jaki tłum... 😐 Odpowiedz Link Zgłoś