le.fay 11.09.23, 10:09 Przeczytałam wątki na emamie i rankingi w necie i mam niemoc decyzyjną wrr! Dziewczyny, które kupiły może podzielicie się jak się użytkują po czasie? Konkretne modele? Ładnie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thank_you Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:17 Phillips Ovi Smart XXL - ze względu na rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:25 Mówisz? Nas tylko dwoje więc może trochę duży. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
marszawka Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:31 To prawda, w tym przypadku rozmiar ma znaczenie😀 bierz większy. Ja mam misę 4,7 l i jest za mala ale nas jest 4 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:32 Na dwie osoby spokojnie możesz kupić mniejszy, chyba ze Lubisz piec kurczaka w całości lub dla Gości poświecisz kawałek kuchni i ustawisz Takie pudło. 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:33 ale pizze bedziesz mogla zrobic. Albo idz w kierunku Tefal Genius bo okragly wiec pizzowaty Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:37 Motacie jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:33 Pizza serio wyjdzie dobra od podstaw czy ty piszesz o takiej mrożonej z marketu ? Odpowiedz Link Zgłoś
aluap1980 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:23 Ja używam ten model od roku outletrtvagd.pl/product-pol-68289-Frytkownica-beztluszczowa-PHILIPS-HD9270-90.html Uważam, że jest super. Nadal bardzo dużo z niego korzystam. Jedzenie bardzo dobre, frytki, mięso czy ryby są chrupiące na zewnątrz. Urządzenie zajmuje niewiele miejsca na blacie. Jedyna wada - za mały koszyk na jedzenie dla 5 osób. Muszę robić na 2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:43 Sprawdzałam trzy różne i nie ma co wymyślać - jednak najlepszy jest klasyczny Ninja Foodi Dual Zone. Wszystko się rowniotko piecze i smaży. Wszystkie inne miały problemy z równomiernym rozprowadzeniem temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:45 A i dwie szuflady to strzał w 10. Dzięki temu można jednocześnie przygotować dwie różne potrawy które potrzebują innej temperatury lub czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 11:45 Podpowiedz proszę jak z zapachami i smakiem? Czy potrawy z szuflad przechodzą swoim zapachem? np w jednej szufladzie ryba w drugiej mięso? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:32 Nic nie przechodzi i szuflady łatwo się myją. Najlepsze jest to że w jednej szufladzie możesz smażyć, a w drugiej np piec lub podgrzewać coś innego, można je też zsynchronizować by kończyły jednocześnie mimo że mają różne czasy np ziemniaki 20 min, łosoś 8. Odpowiedz Link Zgłoś
nimaletko Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 11:21 Podpisuję się. Mój pierwszy air fryer (Mi Smart 3.5l) pojechał do mojej mamy, bo był za mały dla dwóch osób. Zamiast niego kupiłam Ninję z dwoma koszami i dla nas jest to najlepsze rozwiązanie. Piekę na luzie mięso w jednym koszu, a ziemniaki w drugim. Opcja koordynacji czasu pieczenia w obu komorach to fajna opcja dla kogoś, kto (tak jak ja) czasem zapomina włączyć drugi kosz i potem się dziwi, że się nie upiekło. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 11:23 Nazwa niezła Patrzyłam i te podwójne szuflady mnie zaciekawiły. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:12 Ja mam Ninja Foodie 15-in-1 7.5l, air fryer plus innne funkcje. Swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:00 To obejrzyj też Instant Vortex VersaZone. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:44 Ninja. Ale nie wiem jaki model. Moja najstarsza ma i jest zachwycona. Polubiła gotowanie Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:48 Ja też jestem zakochana w ninja i moje dzieci również. Pieką smażą i kombinują. Czasem robią same obiad dla wszystkich. Ale tylko ten z dwiema szufladami zdał egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 11:34 Tak, ona ma z dwiema szufladami. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:15 A ja mam 15-in-1 7.5L, ma funkcje Air fryer ale rakze clow cooking, steaming i wiele innych. Genialnie piecze wszystkie miesa, warzywa, ciasta itd, plus mozna ususzyc warzywa, owoce, mieso, zrobic jogurt, upiec chleb itd. Najlepszy zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:55 Mam ninje i cosori. Moim zdaniem cosori bardziej taki zaawansowany programy itd ale ninja nieporównywalnie szybszy i mocniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:04 A który Cosori masz? Ja zamówiłam taki model, ale nigdy nie dotarł, dostałam zwrot i nie wiem, czy próbować ponownie. Czy to nie aby znak z niebios był, że Cosori nie dla mnie? Ale ma dobre recenzje, jest wyględny i w miarę pojemny mimo, że gabarytowo nie za duży (dla mnie to ważne), no i cena przyzwoita. Hmm. www.amazon.de/-/en/gp/product/B07N8N6C85/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&th=1 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:51 Taki jak zalinkowany mam tylko ze czerwony. One tez maja inny sposób czyszczenia - cosori ma tak ze przyciskasz guzik i cały dół odpada (a w rece zostaje ci środek - trzeba się do tego przyzwyczaić. Za to ninja ma płytkę w środku która wypijasz jak już osygnie. Ciężko powiedzieć który system lepszy - ja lubię od razu umyć wiec ninja tu mnie trochę zlosci Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:00 A mogłabyś może zrobić zdjęcie jak Cosori się faktycznie prezentuje gabarytowo na blacie a nie na zdjęciach reklamowych?? Zależy mi, żeby to nie była kolubryna bo na wierzchu mam już rice cooker, saturator i inne i nie chcę z blatu zrobić składu agd. Czasami z samych wymiarów na stronie producenta trudno wywnioskować - np. mój rice cooker wizualnie jest bardzo lekki, nie spodziewałam się patrząc na wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:33 Czerwony ryzowaru Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:33 *czerwony koło ryzowaru Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:41 O, dzięki!! Jednak jest dość spory. Chyba, że Twój ryżowar niewielki? Muszę pomyśleć bo chodzi za mną ten airfryer ale coraz mniej mam miejsca w kuchni na wierzchu (a jak schowam do szafki to nie będzie mi się chciało wyciągać). BTW, ładne okna i chyba wysokie sufity? Przypomina mi klimat berlińskich kamienic. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:58 Tak wysokie waleczne z pajęczynami ryzowar mam regularny zojirushi. Dla mnie AF zgrabniutki bo przedtem TZ w tym miejscu trzymał takie cos z misa do wyrabiania ciasta - to dopiero zawalo! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:10 IMO, każde mieszkanie zyskuje na urodzie dziękim sufitom, żadna pajęczyna tego zmieni Bardzo chciałam kupić Zojirushi ale był praktycznie nie do dostania w EU, przynajmniej model, który mi pasował. I kupiłam w końcu Sakura z Yum Asia i jestem zadowolona ale wolałabym jeszcze większy, zwłaszcza do gotowania w slow cook option (a Sakura jest niby na 8 cups). Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 11:57 mamy taki model lidlowej marki silvercrest. na dwie osoby w sam raz. piecze nam mięso i warzywa. dokupiłam silikonową formę na muffinki (była na 6, okroiłam do 4 i wchodzą idealnie, pewnie da radę kupić mniejszą) i szykuję błyskawiczne wariacje z twarogiem, da radę przygotować coś a'la apple crumble (w sumie gdy by to nazwać swojsko, to kruszonka z jabłkamii albo z rabarbarem). z gadżetów mam jeszcze papier do frytownicy, podkładam pod koszyk, dla łatwiejszego mycia. to, co mi się podoba, to możliwość szybkiego przygotowania niedużego kawałka ciasta bez uruchamiania ogromnego piekarnika dla 2-3 porcji. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:23 Kupiłam małego Philipsa (była akurat promocja w Lidlu) żeby wypróbować czy się sprawdzi i żeby potem kupić bardziej „zaawansowaną” wersję. Nie wiem jaką ma pojemność ale dla 2 osób jest w zupełności wystarczający i do tego zajmuje mało miejsca. www.lidl.pl/p/philips-frytkownica-beztluszczowa-hd9200-90/p100364976 Ma tylko 2 pokrętła (czas i temperaturę), nie ma wyświetlacza ani wgranych programów, ale sprawdził się nam na tyle, że kupiłam drugi dla Rodziców i na razie nie planuje kupować lepszego czy większego modelu. Używamy prawie codziennie, bardzo przydatne urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:48 andace napisała: > Ma tylko 2 pokrętła (czas i temperaturę), nie ma wyświetlacza ani wgranych prog > ramów, ale sprawdził się nam na tyle, że kupiłam drugi dla Rodziców i na razie > nie planuje kupować lepszego czy większego modelu. > Używamy prawie codziennie, bardzo przydatne urządzenie. o, a co do programów, to cała filozofia naszego zawiera się właśnie w ustawieniu czasu i temperatury. nie ma w tym zaawansowanej matematyki, gdyby się ktoś spodziewał. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:15 Dokładnie, nie korzystam z programów, ustawiam "na czuja". W trakcie pracy (gdy sytuacja tego wymaga) zmieniam czas i/lub temperaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:26 mizantropka_20 napisała: > Dokładnie, nie korzystam z programów, ustawiam "na czuja". w sumie, przydały się na początku jako punkt odniesienia! dzisiaj już właśnie też na czuja Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:53 No nie wiem, mój ma naprawdę przydatne automatyczne programy (temperatura się zmienia) oraz sygnał dźwiękowy, który pojawia się wtedy, kiedy trzeba np. wstrząsnąć frytkami, bądź obrócić mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:18 Nie piekę w tym mięsa, raczej używam do podgrzewania/odgrzewania mięsa, frytki wrzucam i tyle, nie potrząsam nimi. Planowaliśmy kupić bardziej wypasiony ale okazało się ze te 2 pokrętła wystarczają i też ustawiam na wyczucie. Do pieczenia mięsa czy całego kurczaka używam piekarnika - traktuje AF jako dodatek do piekarnika i poza frytkami używam do mniejszych rzeczy, żeby zaoszczędzić prąd i czas (przy podgrzewaniu czy rozmrażaniu). Pizzę piekę w piekarniku, mam specjalny program do pizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:33 pade napisała: > No nie wiem, mój ma naprawdę przydatne automatyczne programy (temperatura się z > mienia) oraz sygnał dźwiękowy, który pojawia się wtedy, kiedy trzeba np. wstrzą > snąć frytkami, bądź obrócić mięso. > mój ma najprostsze, kombinację czasu i temperatury, jest bzykacz przypominający o poruszeniu, ale może to zależy od tego, co przygotowujesz. moje potrawy nie są skomplikowane, większość piecze się w 180 stopni przez 15 minut, tak jak zostały włożone 🤡😉 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:02 jest program do mrożonych frytek (łatwizna), ale też do tych z surowych ziemniaków - z tego korzystam, bo faktycznie dobre wychodzą do mięsa, ryb i coś tam jeszcze, nie pamiętam przynajmniej nie ma pytań "mamo a na ile nastawić?" Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:04 ostatnio, gdy robiłam bitki (na płycie) zostały mi kawałki polędwicy, jakieś nieforemne końcówki ze schabu, zamarynowałam, wrzuciłam na kilka minut do frajera i wyszło pyszne mięso w szoku byłam, że ze schabu może wyjść coś tak soczystego Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:16 Nie potrzebny jest specjalny program do frytek z ziemniaków, pieczenia mięsa, tak jak w piekarniku można zajrzeć czy już gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:33 Ja również, mój nawet nie ma programów do wybrania, kosztował niewiele. Na pewno na plus że nie ma unoszących się zapachów jak z patelni, nie trzeba myć dużych blach jak przy korzystaniu z piekarnika, czekania aż się nagrzeje Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:22 A powiedzcie jeszcze, czy w airfryerze da się usmażyć coś wieloskładnikowego, typu mięso plus warzywa? Albo coś z sosem? Czy to jest odpowiednik patelni czy bardziej grila? Do pieczenia ciast nie potrzebuję (bo nie piekę). Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:47 w wersji podstawowej w moim - bardziej grilla jak masz dodatki, różne wkładki - zrobisz wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:18 Grill. Mus mieć wkładki żeby nie wyciekł np ser a z tym nie mam doświadczenia, nie ciągnie mnie do odklejania potrawy z papieru, silikonu Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:34 Ściągnij sobie na chwile aplikację NutriU to zobaczysz co można robić/czym się inspirować. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:32 Podłączam się do pytania oraz jaki model najłatwiej się czyści ? Czy istnieje jakiś ze normalnie wkładam bez jakichś podkładek, papierowych talerzy tylko coś tam wkładam od razu do tej szuflady ? I żeby nie było jakichś zakamarków tylko łatwa w myciu powierzchnia tak ze szast prast i koniec. Czy wyprodukowano coś takiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:46 Delimano mam kupione lata temu żeby popróbować. Wyciągam szufladę i wkładam do zmywarki nawet nie rozkładając że oddzielnie dwa elementy, zawsze mam pełną zmywarke! Chyba tylko raz się zdażyło że coś nie było odklejone od dna. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:46 Istnieją silikonowe wkładki do kupienia na Aliexpress za parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 23:10 krolewska.asma napisała: > Podłączam się do pytania oraz jaki model najłatwiej się czyści ? Nija bardzo łatwo się czyści. Nawet nie bawię się w zmywanie w zmywarce bo ręcznie trwa to moment. Raz dzieci zapomniały i zostawily nieumyte na dwa dni. Bałam się że zaschlo i nie domyje ale zalalam woda i po pięciu minutach wszystko pięknie samo odeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:45 Mam Hexo XL i uważam, że jest genialna za te pieniądze. Od roku nie wyobrażam sobie bez niej kuchni. Pojemność misy 6 litrów - wejdzie cały spory kurczak nawet. Dobrze się czyści. Dokupiłam na Aliexpress takie silikonowe wkładki wielokrotnego użytku i teraz czyszczenie to już w ogóle bajka. Frytkownica kosztowała poniżej 400 zł. Polecam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:10 Mam już dwa lata i uwielbiam PHILIPS HD9252/90 OVI mini - mi zależało na tym by nie był duży i ten faktycznie jak na air fryera jest kompaktowy Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:35 Dzięki dziewczyny zastanawiałam się nad xiaomi i teraz kusi to bydlę Ninja. Piec ciast nie będę, raczej warzywka, frytki i podgrzewanie. Ti może ja rozkminiam za bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:43 Kupiliśmy w zeszłym tygodniu Philipsa ovi XL - nie jest strasznie duży, piecze szybko. Jesteśmy zadowoleni. Ps. Z piekarnika do ciast nie zrezygnuję 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:22 no to jeszcze ja - jest nas troje- jaka wielkość tego urządzenia byłaby odpowiednia? Patrzy się na wielkość misy? Odpowiedz Link Zgłoś
joyce_byers Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 19:17 Podbijam pytanie 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:57 Ja mam Zelmer ZAF2500, dość mały, dla1-2 osób. Fajny jest 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 17:15 U nas to azja się robi, gdzie nie masz piekarnika w zabudowie, bo masz na blatowy opiekacz, płyta to na 2 palniki bo w azji ryżowar a u nas gar gotujaco- siekajacy. Pytanie, co nie tak jest z piekarnikiem że frytkownicy tłuszczowej używacie? Nie macie, czy co? Tak się pytam, bo za duzo watasków o tym gadżecie i zaraz chyba sobie kupie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 18:40 dwa_kubki_herbaty napisała: > Pytanie, co nie tak jest z piekarnikiem że frytkownicy tłuszczowej używacie? > Nie macie, czy co? mamy. ale frajer szybciej się rozgrzewa i krócej pracuje. oszczędność czasu i łatwiej przygotować mniejsze porcje. a garnek do ryżu też mam. służy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 19:06 Bardzo często przygotowuję obiady dla siebie jako jednej osoby, nie muszę czekać do nagrzania piekarnika, wrzucam potrawę i odrazu się robi. Większa oszczędność czasu, prądu i energii, bo sprzątania też mniej, po kilku razach wrzucam do zmywarki i jak nowy, nie ma szorowania. Przede wszystkim z air fryera mi wychodzą lepsze rzeczy bez tłuszczu niż z piekarnika, lepsze frytki, nuggetsy i wszystko robi się szybciej. Piekarnik został mi do pieczenia ciast albo jak mam obiad na większą ilość osób. W air fryerze wszystko idzie tak sprawnie, że nawet sobie owsianki na śniadanie zapiekam. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 22:21 Mam kuchenkę wolno stojącą 90 cm, z płytą indukcyjną na 6 pół grzejnych, a piekarnik ma zakres temperatur 30-300 stopni, rożen i kilka innych bajerów. Ale jak chce sobie odgrzać 2 ziemniaki, cukinię i 1 kotleta lub rozmrozić i podgrzać bajgla na śniadanie, to zanim nagrzeje mi się piekarnik to dzięki AF jestem już w połowie śniadania. Robię też w AF frytki (zarówno takie od postaw jak i kupne mrożone), piekę małe porcje warzyw, a nawet odgrzewam pierogi czy naleśniki. Mój AF ma regulacje temperatury od 80-200 st i zazwyczaj przygotowanie w nim jedzenia nie zajmuje więcej niż 15 minut. Ale pizzy bym w nim nie zrobiła, chociaż ze 2 razy odgrzewałam pizzę wcześniej zrobioną w piekarniku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 22:30 Ja nie gotuje. Ale syn gotuje namiętnie od lat. Kupił sobie takiego tefala. Jedzenie robi zayebiste. I chyba łatwo się myje. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 12:04 Za każdym razem jestem w szoku jak czytam takie wątki. Ilosc gadzetow jakie macie w kuchni mnie rozwala...Serio. Ale ja wogole nie jestem gadzeciarą w zadnym aspekcie i na szczęscie bo to wszystko kosztuje straszne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 13:43 Widzisz, tylko że ja nie mam a chciałabym mieć bom leniwa i chłop pichci i chciałam mu ułatwić i coś kupić. A, że nie umiem wybrać to radzę się doświadczonych ematek chętnie dzielących się wiedzą. I po co komuś wytykać co robi ze swoimi pieniędzmi ech. Tak, dla porządku informuje, że oczywiście nadal nie wybrałam. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 13:54 Ja też się cały czas zastanawiam. Nawet raz zamówiłam, ale nie dotarł. Wciąż nie mogę się zdecydować, czy airfryer pasuje do mojego stylu gotowania, a ponieważ mam mało miejsca na blacie no to przeżuwam i roztrząsam. Najbardziej do mnie przemawia brak zapachów smażenia, ale pytanie czy skórka warta wyprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 14:27 Do mnie sama idea przemawia czyli wrzucam i już (tak to sobie wyobrażam). Problem mam z modelem, który? czym się kierować? Jaka moc? Za dużo tego jest. Wrr Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 15:20 ja się kierowałam mocą i wielkością misy oraz oczywiście wyglądem Odpowiedz Link Zgłoś
le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 16:53 No ba! Ale ile mocy to jest już wystarczająco, ile za mało a powyżej ilu to już nieistotna przesada 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 20:06 Myślę, że 1800W powinna mieć Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 29.09.23, 10:47 czy ktoś ma airfryera tego typu? poleca? nadaje się do pieczenia ciast? Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 29.09.23, 10:51 Skąd pochodziłby przepis na taka porcje ciasta? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 29.09.23, 13:42 są różne strony. philips ma nawet aplikację. tu na szybko z internetu: Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 29.09.23, 19:17 Nadaje się, acz trzeba trochę poeksperymentować i niektóre są trudniejsze niż w zwykłym piekarniku. Odpowiedz Link Zgłoś