Dodaj do ulubionych

AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? Pomocy

11.09.23, 10:09
Przeczytałam wątki na emamie i rankingi w necie i mam niemoc decyzyjną wrr! Dziewczyny, które kupiły może podzielicie się jak się użytkują po czasie? Konkretne modele? Ładnie proszę.
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:17
      Phillips Ovi Smart XXL - ze względu na rozmiar. smile
      • le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:25
        Mówisz? Nas tylko dwoje więc może trochę duży. Dzięki
        • marszawka Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:31
          To prawda, w tym przypadku rozmiar ma znaczenie😀 bierz większy. Ja mam misę 4,7 l i jest za mala ale nas jest 4 osoby.
        • thank_you Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:32
          Na dwie osoby spokojnie możesz kupić mniejszy, chyba ze
          Lubisz piec kurczaka w całości lub dla
          Gości poświecisz kawałek kuchni i ustawisz
          Takie pudło. 😄
        • princesswhitewolf Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:33
          ale pizze bedziesz mogla zrobic. Albo idz w kierunku Tefal Genius bo okragly wiec pizzowaty
          • le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:37
            Motacie jeszcze bardziej smile
          • krolewska.asma Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:33
            Pizza serio wyjdzie dobra od podstaw czy ty piszesz o takiej mrożonej z marketu ?
    • aluap1980 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:23
      Ja używam ten model od roku
      outletrtvagd.pl/product-pol-68289-Frytkownica-beztluszczowa-PHILIPS-HD9270-90.html
      Uważam, że jest super. Nadal bardzo dużo z niego korzystam. Jedzenie bardzo dobre, frytki, mięso czy ryby są chrupiące na zewnątrz. Urządzenie zajmuje niewiele miejsca na blacie. Jedyna wada - za mały koszyk na jedzenie dla 5 osób. Muszę robić na 2 razy.
    • sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:43
      Sprawdzałam trzy różne i nie ma co wymyślać - jednak najlepszy jest klasyczny Ninja Foodi Dual Zone. Wszystko się rowniotko piecze i smaży. Wszystkie inne miały problemy z równomiernym rozprowadzeniem temperatury.
      • sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:45
        A i dwie szuflady to strzał w 10. Dzięki temu można jednocześnie przygotować dwie różne potrawy które potrzebują innej temperatury lub czasu.
        • le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 11:45
          Podpowiedz proszę jak z zapachami i smakiem? Czy potrawy z szuflad przechodzą swoim zapachem? np w jednej szufladzie ryba w drugiej mięso?
          • sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:32
            Nic nie przechodzi i szuflady łatwo się myją. Najlepsze jest to że w jednej szufladzie możesz smażyć, a w drugiej np piec lub podgrzewać coś innego, można je też zsynchronizować by kończyły jednocześnie mimo że mają różne czasy np ziemniaki 20 min, łosoś 8.
        • nimaletko Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 11:21
          Podpisuję się.
          Mój pierwszy air fryer (Mi Smart 3.5l) pojechał do mojej mamy, bo był za mały dla dwóch osób.
          Zamiast niego kupiłam Ninję z dwoma koszami i dla nas jest to najlepsze rozwiązanie. Piekę na luzie mięso w jednym koszu, a ziemniaki w drugim.
          Opcja koordynacji czasu pieczenia w obu komorach to fajna opcja dla kogoś, kto (tak jak ja) czasem zapomina włączyć drugi kosz i potem się dziwi, że się nie upiekło. big_grin
      • le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 11:23
        Nazwa niezła smile Patrzyłam i te podwójne szuflady mnie zaciekawiły. Dzięki
        • ritual2019 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:12
          Ja mam Ninja Foodie 15-in-1 7.5l, air fryer plus innne funkcje. Swietny.
        • tairo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:00
          To obejrzyj też Instant Vortex VersaZone.
    • rosapulchra-0 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:44
      Ninja. Ale nie wiem jaki model. Moja najstarsza ma i jest zachwycona. Polubiła gotowanie smile
      • sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:48
        Ja też jestem zakochana w ninja i moje dzieci również. Pieką smażą i kombinują. Czasem robią same obiad dla wszystkich. Ale tylko ten z dwiema szufladami zdał egzamin.
        • rosapulchra-0 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 11:34
          Tak, ona ma z dwiema szufladami.
          • ritual2019 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:15
            A ja mam 15-in-1 7.5L, ma funkcje Air fryer ale rakze clow cooking, steaming i wiele innych. Genialnie piecze wszystkie miesa, warzywa, ciasta itd, plus mozna ususzyc warzywa, owoce, mieso, zrobic jogurt, upiec chleb itd. Najlepszy zakup.
    • ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 10:55
      Mam ninje i cosori. Moim zdaniem cosori bardziej taki zaawansowany programy itd ale ninja nieporównywalnie szybszy i mocniejszy
      • taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:04
        A który Cosori masz? Ja zamówiłam taki model, ale nigdy nie dotarł, dostałam zwrot i nie wiem, czy próbować ponownie. Czy to nie aby znak z niebios był, że Cosori nie dla mnie? Ale ma dobre recenzje, jest wyględny i w miarę pojemny mimo, że gabarytowo nie za duży (dla mnie to ważne), no i cena przyzwoita. Hmm. www.amazon.de/-/en/gp/product/B07N8N6C85/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&th=1
        • ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:51
          Taki jak zalinkowany mam tylko ze czerwony. One tez maja inny sposób czyszczenia - cosori ma tak ze przyciskasz guzik i cały dół odpada (a w rece zostaje ci środek - trzeba się do tego przyzwyczaić. Za to ninja ma płytkę w środku która wypijasz jak już osygnie. Ciężko powiedzieć który system lepszy - ja lubię od razu umyć wiec ninja tu mnie trochę zlosci
          • taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:00
            A mogłabyś może zrobić zdjęcie jak Cosori się faktycznie prezentuje gabarytowo na blacie a nie na zdjęciach reklamowych?? Zależy mi, żeby to nie była kolubryna bo na wierzchu mam już rice cooker, saturator i inne i nie chcę z blatu zrobić składu agd. Czasami z samych wymiarów na stronie producenta trudno wywnioskować - np. mój rice cooker wizualnie jest bardzo lekki, nie spodziewałam się patrząc na wymiary.
            • ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:33
              Czerwony ryzowaru
              • ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:33
                *czerwony koło ryzowaru big_grin
              • taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:41
                O, dzięki!! Jednak jest dość spory. Chyba, że Twój ryżowar niewielki? Muszę pomyśleć bo chodzi za mną ten airfryer ale coraz mniej mam miejsca w kuchni na wierzchu (a jak schowam do szafki to nie będzie mi się chciało wyciągać).

BTW, ładne okna i chyba wysokie sufity? Przypomina mi klimat berlińskich kamienic.
                • ichi51e Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:58
                  Tak wysokie big_grin waleczne z pajęczynami big_grin ryzowar mam regularny zojirushi. Dla mnie AF zgrabniutki bo przedtem TZ w tym miejscu trzymał takie cos z misa do wyrabiania ciasta - to dopiero zawalo!
                  • taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:10
                    IMO, każde mieszkanie zyskuje na urodzie dziękim sufitom, żadna pajęczyna tego zmieni big_grin

Bardzo chciałam kupić Zojirushi ale był praktycznie nie do dostania w EU, przynajmniej model, który mi pasował. I kupiłam w końcu Sakura z Yum Asia i jestem zadowolona ale wolałabym jeszcze większy, zwłaszcza do gotowania w slow cook option (a Sakura jest niby na 8 cups).
    • suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 11:57
      mamy taki model lidlowej marki silvercrest. na dwie osoby w sam raz. piecze nam mięso i warzywa. dokupiłam silikonową formę na muffinki (była na 6, okroiłam do 4 i wchodzą idealnie, pewnie da radę kupić mniejszą) i szykuję błyskawiczne wariacje z twarogiem, da radę przygotować coś a'la apple crumble (w sumie gdy by to nazwać swojsko, to kruszonka z jabłkamii albo z rabarbarem). z gadżetów mam jeszcze papier do frytownicy, podkładam pod koszyk, dla łatwiejszego mycia.
      to, co mi się podoba, to możliwość szybkiego przygotowania niedużego kawałka ciasta bez uruchamiania ogromnego piekarnika dla 2-3 porcji.
    • andace Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:23
      Kupiłam małego Philipsa (była akurat promocja w Lidlu) żeby wypróbować czy się sprawdzi i żeby potem kupić bardziej „zaawansowaną” wersję.
      Nie wiem jaką ma pojemność ale dla 2 osób jest w zupełności wystarczający i do tego zajmuje mało miejsca.
      www.lidl.pl/p/philips-frytkownica-beztluszczowa-hd9200-90/p100364976

Ma tylko 2 pokrętła (czas i temperaturę), nie ma wyświetlacza ani wgranych programów, ale sprawdził się nam na tyle, że kupiłam drugi dla Rodziców i na razie nie planuje kupować lepszego czy większego modelu.
      Używamy prawie codziennie, bardzo przydatne urządzenie.
      • suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:48
        andace napisała:

> Ma tylko 2 pokrętła (czas i temperaturę), nie ma wyświetlacza ani wgranych prog
        > ramów, ale sprawdził się nam na tyle, że kupiłam drugi dla Rodziców i na razie
        > nie planuje kupować lepszego czy większego modelu.
        > Używamy prawie codziennie, bardzo przydatne urządzenie.

o, a co do programów, to cała filozofia naszego zawiera się właśnie w ustawieniu czasu i temperatury. nie ma w tym zaawansowanej matematyki, gdyby się ktoś spodziewał.
        • mizantropka_20 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:15
          Dokładnie, nie korzystam z programów, ustawiam "na czuja". W trakcie pracy (gdy sytuacja tego wymaga) zmieniam czas i/lub temperaturę.
          • suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:26
            mizantropka_20 napisała:

> Dokładnie, nie korzystam z programów, ustawiam "na czuja".

w sumie, przydały się na początku jako punkt odniesienia! dzisiaj już właśnie też na czuja
        • pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:53
          No nie wiem, mój ma naprawdę przydatne automatyczne programy (temperatura się zmienia) oraz sygnał dźwiękowy, który pojawia się wtedy, kiedy trzeba np. wstrząsnąć frytkami, bądź obrócić mięso.
          • andace Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:18
            Nie piekę w tym mięsa, raczej używam do podgrzewania/odgrzewania mięsa, frytki wrzucam i tyle, nie potrząsam nimi.

Planowaliśmy kupić bardziej wypasiony ale okazało się ze te 2 pokrętła wystarczają i też ustawiam na wyczucie.

Do pieczenia mięsa czy całego kurczaka używam piekarnika - traktuje AF jako dodatek do piekarnika i poza frytkami używam do mniejszych rzeczy, żeby zaoszczędzić prąd i czas (przy podgrzewaniu czy rozmrażaniu).

Pizzę piekę w piekarniku, mam specjalny program do pizzy.
          • suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:33
            pade napisała:

> No nie wiem, mój ma naprawdę przydatne automatyczne programy (temperatura się z
            > mienia) oraz sygnał dźwiękowy, który pojawia się wtedy, kiedy trzeba np. wstrzą
            > snąć frytkami, bądź obrócić mięso.
            >
            mój ma najprostsze, kombinację czasu i temperatury, jest bzykacz przypominający o poruszeniu, ale może to zależy od tego, co przygotowujesz. moje potrawy nie są skomplikowane, większość piecze się w 180 stopni przez 15 minut, tak jak zostały włożone 🤡😉
            • pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:02
              jest program do mrożonych frytek (łatwizna), ale też do tych z surowych ziemniaków - z tego korzystam, bo faktycznie dobre wychodzą
              do mięsa, ryb i coś tam jeszcze, nie pamiętam
              przynajmniej nie ma pytań "mamo a na ile nastawić?"smile
              • pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:04
                ostatnio, gdy robiłam bitki (na płyciesmile) zostały mi kawałki polędwicy, jakieś nieforemne końcówki ze schabu, zamarynowałam, wrzuciłam na kilka minut do frajera i wyszło pyszne mięso
                w szoku byłam, że ze schabu może wyjść coś tak soczystegobig_grin
              • mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:16
                Nie potrzebny jest specjalny program do frytek z ziemniaków, pieczenia mięsa, tak jak w piekarniku można zajrzeć czy już gotowe
        • mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 14:33
          Ja również, mój nawet nie ma programów do wybrania, kosztował niewiele. Na pewno na plus że nie ma unoszących się zapachów jak z patelni, nie trzeba myć dużych blach jak przy korzystaniu z piekarnika, czekania aż się nagrzeje
          • taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:22
            A powiedzcie jeszcze, czy w airfryerze da się usmażyć coś wieloskładnikowego, typu mięso plus warzywa? Albo coś z sosem? Czy to jest odpowiednik patelni czy bardziej grila? Do pieczenia ciast nie potrzebuję (bo nie piekę).
            • pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:47
              w wersji podstawowej w moim - bardziej grilla
              jak masz dodatki, różne wkładki - zrobisz wszystko
            • mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:18
              Grill. Mus mieć wkładki żeby nie wyciekł np ser a z tym nie mam doświadczenia, nie ciągnie mnie do odklejania potrawy z papieru, silikonu
            • thank_you Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:34
              Ściągnij sobie na chwile aplikację NutriU to zobaczysz co można robić/czym się inspirować.
    • krolewska.asma Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:32
      Podłączam się do pytania oraz jaki model najłatwiej się czyści ?
      Czy istnieje jakiś ze normalnie wkładam bez jakichś podkładek, papierowych talerzy tylko coś tam wkładam od razu do tej szuflady ?

I żeby nie było jakichś zakamarków tylko łatwa w myciu powierzchnia tak ze szast prast i koniec.
      Czy wyprodukowano coś takiego ?
      • mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 12:46
        Delimano mam kupione lata temu żeby popróbować. Wyciągam szufladę i wkładam do zmywarki nawet nie rozkładając że oddzielnie dwa elementy, zawsze mam pełną zmywarke! Chyba tylko raz się zdażyło że coś nie było odklejone od dna.
      • schiraz Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:46
        Istnieją silikonowe wkładki do kupienia na Aliexpress za parę złotych.
      • sueellen Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 23:10
        krolewska.asma napisała:

> Podłączam się do pytania oraz jaki model najłatwiej się czyści ?

Nija bardzo łatwo się czyści. Nawet nie bawię się w zmywanie w zmywarce bo ręcznie trwa to moment. Raz dzieci zapomniały i zostawily nieumyte na dwa dni. Bałam się że zaschlo i nie domyje ale zalalam woda i po pięciu minutach wszystko pięknie samo odeszło.
    • schiraz Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 13:45
      Mam Hexo XL i uważam, że jest genialna za te pieniądze. Od roku nie wyobrażam sobie bez niej kuchni. Pojemność misy 6 litrów - wejdzie cały spory kurczak nawet. Dobrze się czyści. Dokupiłam na Aliexpress takie silikonowe wkładki wielokrotnego użytku i teraz czyszczenie to już w ogóle bajka. Frytkownica kosztowała poniżej 400 zł. Polecam z całego serca.
    • natalyaxx Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:10
      Mam już dwa lata i uwielbiam PHILIPS HD9252/90 OVI mini - mi zależało na tym by nie był duży i ten faktycznie jak na air fryera jest kompaktowy smile
    • le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:35
      Dzięki dziewczyny smile zastanawiałam się nad xiaomi i teraz kusi to bydlę Ninja. Piec ciast nie będę, raczej warzywka, frytki i podgrzewanie. Ti może ja rozkminiam za bardzo?
      • filutek.von.glutek Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 15:43
        Kupiliśmy w zeszłym tygodniu Philipsa ovi XL - nie jest strasznie duży, piecze szybko. Jesteśmy zadowoleni.
        Ps. Z piekarnika do ciast nie zrezygnuję 🤣
    • malia Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:22
      no to jeszcze ja - jest nas troje- jaka wielkość tego urządzenia byłaby odpowiednia? Patrzy się na wielkość misy?
      • joyce_byers Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 19:17
        Podbijam pytanie 😄
    • alina460 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 16:57
      Ja mam Zelmer ZAF2500, dość mały, dla1-2 osób. Fajny jest 😀
    • dwa_kubki_herbaty Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 17:15
      U nas to azja się robi, gdzie nie masz piekarnika w zabudowie, bo masz na blatowy opiekacz, płyta to na 2 palniki bo w azji ryżowar a u nas gar gotujaco- siekajacy.
      Pytanie, co nie tak jest z piekarnikiem że frytkownicy tłuszczowej używacie?
      Nie macie, czy co?
      Tak się pytam, bo za duzo watasków o tym gadżecie i zaraz chyba sobie kupie 😉
      • suki-z-godzin Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 18:40
        dwa_kubki_herbaty napisała:

> Pytanie, co nie tak jest z piekarnikiem że frytkownicy tłuszczowej używacie?
        > Nie macie, czy co?

mamy.
        ale frajer szybciej się rozgrzewa i krócej pracuje. oszczędność czasu i łatwiej przygotować mniejsze porcje.
        a garnek do ryżu też mam. służy dobrze.
      • natalyaxx Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 19:06
        Bardzo często przygotowuję obiady dla siebie jako jednej osoby, nie muszę czekać do nagrzania piekarnika, wrzucam potrawę i odrazu się robi. Większa oszczędność czasu, prądu i energii, bo sprzątania też mniej, po kilku razach wrzucam do zmywarki i jak nowy, nie ma szorowania. Przede wszystkim z air fryera mi wychodzą lepsze rzeczy bez tłuszczu niż z piekarnika, lepsze frytki, nuggetsy i wszystko robi się szybciej. Piekarnik został mi do pieczenia ciast albo jak mam obiad na większą ilość osób. W air fryerze wszystko idzie tak sprawnie, że nawet sobie owsianki na śniadanie zapiekam.
      • andace Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 22:21
        Mam kuchenkę wolno stojącą 90 cm, z płytą indukcyjną na 6 pół grzejnych, a piekarnik ma zakres temperatur 30-300 stopni, rożen i kilka innych bajerów.
        Ale jak chce sobie odgrzać 2 ziemniaki, cukinię i 1 kotleta lub rozmrozić i podgrzać bajgla na śniadanie, to zanim nagrzeje mi się piekarnik to dzięki AF jestem już w połowie śniadania.
        Robię też w AF frytki (zarówno takie od postaw jak i kupne mrożone), piekę małe porcje warzyw, a nawet odgrzewam pierogi czy naleśniki.

Mój AF ma regulacje temperatury od 80-200 st i zazwyczaj przygotowanie w nim jedzenia nie zajmuje więcej niż 15 minut.
        Ale pizzy bym w nim nie zrobiła, chociaż ze 2 razy odgrzewałam pizzę wcześniej zrobioną w piekarniku.
    • gaskama Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 11.09.23, 22:30
      Ja nie gotuje. Ale syn gotuje namiętnie od lat. Kupił sobie takiego tefala. Jedzenie robi zayebiste. I chyba łatwo się myje.
    • babsee Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 12:04
      Za każdym razem jestem w szoku jak czytam takie wątki. Ilosc gadzetow jakie macie w kuchni mnie rozwala...Serio. Ale ja wogole nie jestem gadzeciarą w zadnym aspekcie i na szczęscie bo to wszystko kosztuje straszne pieniądze.
      • le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 13:43
        Widzisz, tylko że ja nie mam smile a chciałabym mieć bom leniwa i chłop pichci i chciałam mu ułatwić i coś kupić. A, że nie umiem wybrać to radzę się doświadczonych ematek chętnie dzielących się wiedzą. I po co komuś wytykać co robi ze swoimi pieniędzmi ech. Tak, dla porządku informuje, że oczywiście nadal nie wybrałam. Miłego dnia
        • taje Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 13:54
          Ja też się cały czas zastanawiam. Nawet raz zamówiłam, ale nie dotarł. Wciąż nie mogę się zdecydować, czy airfryer pasuje do mojego stylu gotowania, a ponieważ mam mało miejsca na blacie no to przeżuwam i roztrząsam. Najbardziej do mnie przemawia brak zapachów smażenia, ale pytanie czy skórka warta wyprawki.
          • le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 14:27
            Do mnie sama idea przemawia czyli wrzucam i już (tak to sobie wyobrażam). Problem mam z modelem, który? czym się kierować? Jaka moc? Za dużo tego jest. Wrr
            • pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 15:20
              ja się kierowałam mocą i wielkością misy
              oraz oczywiście wyglądemsmile
              • le.fay Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 16:53
                No ba! Ale ile mocy to jest już wystarczająco, ile za mało a powyżej ilu to już nieistotna przesada 😱
                • pade Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 13.09.23, 20:06
                  Myślę, że 1800W powinna mieć
    • kamire12 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 29.09.23, 10:47
      czy ktoś ma airfryera tego typu?
      https://twicpics.tefal.pl/medias/?context=bWFzdGVyfGltYWdlc3w0NDI2MDB8aW1hZ2UvanBlZ3xpbWFnZXMvaDYxL2gwNC8xNjkzMTM4NTY3MTcxMC5qcGd8YTkyMjI3ZWI4N2UxNzZmZjAwYzRjNzc1NjljYWU0ZDBhYTA3NWUyMmMwMzA1YWIyNTMzMjE5YWJkYTgzZjY1Zg&twic=v1/contain=892x669
      poleca?
      nadaje się do pieczenia ciast?
      • mandre_polo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 29.09.23, 10:51
        Skąd pochodziłby przepis na taka porcje ciasta?
        • kamire12 Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 29.09.23, 13:42
          są różne strony. philips ma nawet aplikację.
          tu na szybko z internetu:
          Tekst linku
      • tairo Re: AirFryer - jeszcze raz. Jaki wybrać? Który? P 29.09.23, 19:17
        Nadaje się, acz trzeba trochę poeksperymentować i niektóre są trudniejsze niż w zwykłym piekarniku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka