Dodaj do ulubionych

Jak przejść przez rozstanie

11.09.23, 10:18
Wczoraj byłam tego pewna decyzji o rozstaniu, wieczorem już mniej. A dziś ciągle myślę że to błąd. To normalne? Zrobiłam listę plusów i minusów, jak myślę trzeźwo to wiem że to dobry wybór ale dosłownie non stop chce mi się płakać.
Obserwuj wątek
    • kariwitch00 Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 10:28
      Czyli to ty zakończyłas? Przejdziesz przez to normalnie bo zawsze lepiej być w położeniu ze chłodno rozważasz za i przeciw tysiąc razy gorzej ma zostawiana strona która wciąż chce.
      • olpa7 Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 10:29
        Ale ja też chcę ale wiem że to nie ma sensu bo będzie tylko gorzej
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 10:30
      Płacz po stracie jest naturalny. Płacz ile potrzebujesz, to w końcu minie i przyjdzie ulga.
      • olpa7 Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 11:02
        Nawet nie mam jak płakać teraz bo przez najbliższe dni muszę się jakoś prezentować sad
    • afro.ninja Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 10:44
      Raczej norma. Może opłakujesz swoje decyzje, które zdecydowały o tym zwiazku, a nie jego koniec. Będzie bolało, po prostu zaakceptuj, swój smutek i aktualne poczucie straty.
    • abidja Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 11:02
      Alez placz,to przeciez naturalne. Pomimo,ze wiesz ze zrobilas dobrze to przeciez cos stracilas, cos sie skonczylo.
      Daj sobie czas.
      A potem wyprostuj sie, popraw korone i idz do przodu.
    • beataj1 Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 11:08
      Płacz, ból jest jak fala: niech przypłynie, opłynie cię i popłynie dalej nie robiąc szkód.
      Każda kolejna fala będzie mniejsza, aż będzie tylko strumykiem i zniknie.
      Daj czasowi czas.

A co do pewności: dobrze robi uzewnętrznienie problemu: czy gdyby przyjaciółka (albo córka, jeżeli ją masz) była w identycznych związku to uważasz że mądre byłoby by w nim trwała?
      Chciałabyś tego dla bliskich ci kobiet?
      A przecież ty jesteś sama sobie najbliższa.
    • bistian Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 11:39
      Nie ma obowiązku posiadania konkretnych argumentów za rozstaniem. Chcesz się rozstać, informujesz o tym, a nie ważysz zyski i straty.
    • alpepe Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 11:51
      Ja po jednym płakałam prawie rok, ale ja zerwałam, wiedziałam, że niestety tak musi być. Bolało, bo zawsze boli. Ale żeby było lepiej, czasem niestety najpierw musi być gorzej. Czyli płacz, ale nie rób kroku wstecz.
    • aniani7 Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 11:54
      Rozstanie przechodzi się jak żałobę. Są fazy, że nawet siebie winisz, że coś zrobiłaś, a czegoś nie. Taki truizm, ale potrzebny jest Ci czas, szkoda, że spokojnie nie możesz się wypłakać.
    • szafireczek Re: Jak przejść przez rozstanie 11.09.23, 12:21
      Czas zrobi swoje. Skoro przemyślałaś decyzję i wiesz, że dobrze zrobiłaś, to się tego trzymaj i nie otwieraj drzwi, które zamknęłaś. Patrz do przodu i myśl o przyszłości, a nie o tym co było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka