bywalec.hoteli 11.09.23, 16:48 Rozśmieszył mnie ten filmik 😂 PiS to jednak ma fantazję. Co ciekawe Niemcy dzwonią nie do premiera ani prezydenta tylko do Prezesa 😊 twitter.com/pisorgpl/status/1701098261199691789 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 16:52 bywalec.hoteli napisał: > Rozśmieszył mnie ten filmik 😂 No w koncu jestes rargetem, kogo ma smieszyc jak nie ciebie? > PiS to jednak ma fantazję. > Co ciekawe Niemcy dzwonią nie do premiera ani prezydenta tylko do Prezesa Owszem, PiS mówi w tym spocie wiecej o sobie i stosunku do państwa, niż sobie zdaje sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 16:54 No toż nawet w Niemczech wiadomo kto kim trzęsie. Przecież nie prezydent prezesem i nie premier prezesem Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 17:06 Ale swoją drogą przechodzenie na emeryturę w wieku 67 lat w kraju gdzie mężczyzna dożywa średnio 71 jest niezłym absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 17:11 to mnie śmieszy bardziej wiadomosci.wp.pl/pis-pokazowo-zaoral-sie-nowym-spotem-opinia-6940399809510016a Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 19:45 No chyba żadnej emamy nie dziwi, że śmieszy akurat ciebie 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 17:08 nie dziwota, że cię śmieszy, to zupełnie jak ty - można udawać , że się wszystko wie i wszystkich zna. A rzeczywistość skrzeczy, bo ani kaczką nikt nie rozmawiał, a o tobie to aż szkoda mówić Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 17:13 Dobra! Dzwonię do prezesa. Jaki to numer? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 17:21 Ale jaja!!! Kot jest najlepszy, puentuje cały filmik. Jak papieska papuga w Kordianie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 17:27 A faktycznie, kot 😀 Widać w PiS-ie umieją juz w social media i maja do siebie dystans Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 17:30 Też się śmiałam do rozpuku. Z ichniej głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 17:43 Reklama dla totalnych idiotów - nic dziwnego, że rżysz. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 18:17 Bezczelne, infantylne i głupie. A to marne przerośnięte ego takie do przodu za plecami, a boi się zwykłej debaty twarzą w twarz. O wieku emerytalnym powinna decydować demografia i ekonomia. Jakie jest uzasadnienie, żeby kobieta w Polsce mogła przechodzić na emeryturę w wieku 60 lat, podczas gdy średnia długość jej życia wynosi 81 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 18:37 Sens jest taki, że kobiety na emeryturze opiekują się starszymi rodzicami lub wnukami. Taką rolę wyznaczyło im społeczeństwo i każdej władzy jest to na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 18:51 Już nie. Coraz więcej kobiet stwierdza, że one też chcą mieć coś z życia, a nie tylko ciągła opieka nad dziećmi, wnukami, rodzicami, teściami... I to jest bardzo dobry trend (mówię o opiece a nie emeryturze). Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:48 natalia.nat napisała: > O wieku emerytalnym powinna decydować demografia i ekonomia. Nie zgadzam się. O przejściu na emeryturę powinny decydować lata pracy i ilość uzbieranych składek. Wtedy nie byłoby bieda emerytur i nie byłoby emerytów którzy mają 40+, 50+ lat życia, nie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:55 asia-loi napisała: > Wtedy nie byłoby bieda emerytur i nie byłoby emerytów którzy mają 40+, 50+ lat życia, nie pracy. > Jak widać nadal nie byłaś najbystrzejszą kredką w piórniku. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 06:48 Mówi się najostrzejszą. Poza tym to "zabawne" powiedzonko nie dość że nadużywane na forum to jest tak samo błyskotliwe jak spot PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 10:46 co ty nie powiesz, sarenko szczekająca we mgle... Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 16:23 Znów ci się wszystko pomyliło, gluptasku Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 19:48 poszczekaj jeszcze, sarenko! Zawsze to lepsze, niżbyś miała pluć znowu komuś do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 13.09.23, 07:49 Ja! I znów ani nie jesteś w stanie wymyślić nic nowego, ani nawet powtarzanie ci nie wychodzi ograniczona papugo. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 13.09.23, 09:33 >Nie zgadzam się. O przejściu na emeryturę powinny decydować lata pracy i ilość uzbieranych składek. Wtedy >nie byłoby bieda emerytur i nie byłoby emerytów którzy mają 40+, 50+ lat życia, nie pracy. owszem, byłyby bieda-emerytury. ktos może pracować 40 lat za najnizsza krajową = bieda emerytura. A inny te same składki w ZUS uzyska po 10 latach pracy. Po 40 latach będzie miał przyzwoitą emeryturę. Tak właśnie wygląda to dziś i są bieda-emerytury. "Ilośc uzbieranych składek" zawsze jest uzależniona od zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:53 natalia.nat napisała: > O wieku emerytalnym powinna decydować demografia i ekonomia. Niby powinna, ale: Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:55 dyzurny_troll_forum napisała: > Niby powinna, ale: 'Dotarliśmy do notatki' :🤣🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 21:34 Ktoś im ją zostawił na wycieraczce. Na 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 22:52 I w jaki sposób ta wklejka przeczy temu, że o wieku emerytalnym powinna decydować demografia i ekonomia? I gdzie ta notatka z 2011 roku i w czym miałaby być ona kontrowersyjna? Zdecydowanie wiek emerytalny w Polsce powinien być podwyższony. To w ogóle nie podlega jakiejkolwiek dyskusji. Wiadomo, nie jest to popularne i wygodne dla rządzących. Możemy też zapytać Polaków, czy chcą płacić podatki i czy chcieliby, żeby wolny weekend miał 4 dni. Ciekawe co odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 22:56 natalia.nat napisała: > Możemy też zapytać Polaków, czy chcą płacić podatki o tym też będą te wybory - zobacz Konfederacja > i czy chcieliby, żeby wolny weekend miał 4 dni. i o tym też - tym razem Lewica i na początek ich 4 dniowy tydzień pracy Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 23:11 dyzurny_troll_forum napisała: Od kiedy jesteś kobietą??? > i o tym też - tym razem Lewica i na początek ich 4 dniowy tydzień pracy Przy zachowaniu tej samej tygodniowej ilości godzin Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 23:15 Czyli Polacy mogą w ogóle nie płacić podatków, mieć 4 dniowy wolny weekend (to nie to samo co 4 dniowy tydzień pracy!) i przechodzić na emeryturę kiedy chcą, nawet przed 40stką. To może od razu wprowadźmy pensje bez pracy. Na pewno każdy Polak przyklaśnie. Naprawdę, ktokolwiek myślący może popierać pisowskich szkodników? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 00:23 Spełnił swoje zadanie ,a reszta dywagacji nic nie jest warta .To tylko zbędna gadka na argumenty ,które nic nie są warte . Kaczyński jako aktor zagrał nie tylko w spocie PiS, ale i PO 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 12:25 taniarada napisał: >Spełnił swoje zadanie Jakie zadanie spełnił? Jedynie takie, że wpadł we własne sidła i się zaorał, czyli de facto zadziałał odwrotnie. >,a reszta dywagacji nic nie jest warta . to nie dywaguj >To tylko zbędna gadka na argumenty ,które nic nie są warte Dla ciebie nic niewarte są tylko cudze odmienne argumenty. Nie interesuje cię dyskusja, to spadaj z wątku. Te spoty są finansowane z publicznych pieniędzy i mamy prawo je oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
jahelena Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 18:24 Szymonie, jak tam szelki dla żony? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30178028,prezes-pis-wpadl-we-wlasne-sidla-politycy-po-dzwonia-do-kaczynskiego.html#s=BoxOpImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 18:32 Rano zobaczyłam i zrobił mi dzień. Byłam pewna, że to mem. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 19:46 Niech ktoś zatrzyma tę karuzelę śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 19:51 Nas też smieszy, bywalec. NIe wymagamy jednak, żebyś wykminił różnicę między "śmiać się z kimś", a "śmiać się z kogoś". Po prostu pozostań źródłem niewybrednej rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 19:55 bywalec.hoteli napisał: > Rozśmieszył mnie ten filmik 😂 > PiS to jednak ma fantazję. > Co ciekawe Niemcy dzwonią nie do premiera ani prezydenta tylko do Prezesa 😊 > > twitter.com/pisorgpl/status/1701098261199691789 Ja bym chciał aby sfilmowali jak do Prezesa dzwoni Putin. S. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:07 Myślę, że doczekasz. Tak się rozkręcają, że zamieszać to hoho. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada [...] 12.09.23, 03:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:16 Jest tak bezdennie głupi, że nadal mi śmierdzą oczy, więdną uszy i opluty czuje się mój mózg. Od kilku godzin. Ale target wali konia z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:23 gaskama napisała: > Jest tak bezdennie głupi, Nie bądź taka surowa. Jak widać ma cudowny potencjał rozwojowy. W kierunku dokładnie odwrotnym od pissuarowego zamierzenia 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:33 Jest bezdennie głupie. Jego treść, pomysł, logika .... Ja 🤮 sytuacją polityczną w tym kraju. Mamy tu starych rodziców. Raczej nie wyemigrujemy. Syn zapowiada po inżynierce wypad na mastera do Niemiec (sic!). Większość jego znajomych albo już studiuje zagranicą albo wybiera się za rok. Większość studia techniczne. Raczej tu nie wrócą. Do doopy to. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 21:06 gaskama napisała: > Jest bezdennie głupie. Zgadza się. To właśnie w nim najlepsze. > Ja 🤮 sytuacją polityczną w tym kraju. Mamy tu starych rodziców. Raczej nie wyemigrujemy. to wyłącznie kwestia decyzji. Też mam tu rodziców, wyemigrowałam na moment przed czterdziestką, w 2017, czyli, jak prosty rachunek wskazuje, moi rodzice wówczas byli mocno 60+ a teraz są 70+. Oni akurat doskonale tu stoją finansowo ale gdyby było inaczej, to jestem w stanie zapewnić im najlepszą opiekę tu albo u siebie. > Syn zapowiada po inżynierce wypad na mastera do Niemiec (sic!). Większość jego znajomych albo już studiuje zagranicą albo wybiera się za rok. Większość studia techniczne. > Raczej tu nie wrócą. Do doopy to. Bynajmniej. To bardzo dobrze, że mają szansę na lepsze warunki życia, niż w tym kraju pałającej dzięcieliny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 21:40 To, że mają szansę na lepsze życie jest super. Ale szkoda, ze tu nikt nie jest zainteresowany tym, by tych młodych zatrzymać. Mówię o młodych, którzy naprawdę znają świetnie języki obce, kończą studia, które tu też by się przydały. A emigracja ... jestem starsza od ciebie, rodziców mamy w okolicy 80 tki. No i jedno i drugie ma tu dobra robotę. Naprawdę dobra, nawet jak na emame. Ale bidetu nie mamy. Nie inwestujemy w mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 22:15 gaskama napisała: > jestem starsza od ciebie, rodziców mamy w okolicy 80 tki. raczej bardzo niewiele. > No i jedno i drugie ma tu dobra robotę. Naprawdę dobra, nawet jak na emame. ja też taką tu miałam. I aktualnie byłabym tu jeszcze tłustszym pączkiem w maśle. Moja emigracja to była wyłącznie "kwestia gustu". Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:28 twitter.com/gregor_konop/status/1701239829671895519?t=n9FHelr8uPVTUqv-wzURPA&s=19 Perełka Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 21:49 Dobry kierunek, ale ja bym to zrobiła w konwencji horroru klasy B. Kaczyński ze swoją urodą laleczki Chucky i głosem androida "Nie-ma-już-Tuska, chrr, chrrr" aż się o to prosi. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:51 Nic dziwnego, ten filmik rozśmiesza tylko debili, dla których zresztą jest przeznaczony. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 20:59 Wiesz, w czasach mojej młodości mówiliśmy, że coś przebija na drugą stronę. I on właśnie przebił. I śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 04:38 Za rządów pana Donalda Tuska Polska była mocarstwem w branży telefonów komórkowych, bynajmniej ich nie produkowała, był ogromny obrót, tyle że duża część to były tylko karuzele vatowskie krążyły fałszywe faktury. Polska traciła miliardy, tylko na tym jednym produkcie. Skąd Kaczyński ma pieniądze na swoje programy? Powtarzane tysiąc razy - z uszczelnienia systemu podatkowego. Po czterdziestu latach zrealizowany zostanie postulat robotników z 1980 roku - emerytury stażowe .Wystarczy trochę poczytać ,a później negować . Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 13:05 taniarada napisał: > Wystarczy trochę poczytać ,a później negować . To szybciutko zabierz się do czytania: next.gazeta.pl/next/7,151003,25336171,skad-w-budzecie-miliardy-sgh-obala-mit-rzadu-uszczelnienie.html www.rp.pl/gospodarka/art1182121-rzeczobiznesie-wojciech-warski-uszczelnienie-systemu-podatkowego-to-najwiekszy-mit-pis biznes.interia.pl/emerytury/news-emerytury-stazowe-to-zly-pomysl,nId,6441460 www.money.pl/emerytury/wbrew-zus-owi-wbrew-ekspertom-pis-zapowiada-emerytury-stazowe-6939690956757632a.html wiesci24.pl/2018/11/08/lista-100-afer-pis-solidarnej-polski-oraz-polski-razem-oto-obraz-dwoch-rzadow/ Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 22:14 I ta muzyka Wagnera na początku 😳😳😳 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 13:13 Elektorat PiS musial zostać zapewniony na 100%, że chodzi o NIEMCY. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 14:34 Tylko ze wiesz... Wagner, Nibelungewie to estetyka pewnej konkretnej postaci historycznej.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 22:24 Naćpali czymś Jarka. Taki rześki i mówi dośc żwawo. Jak nie on Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 22:53 To nie może być prawdziwy spot... to chyba mem? Albo...idioci dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 23:38 🙄 x.com/Platforma_org/status/1701214664514847130?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 11.09.23, 23:52 To juz nie jest tak dobre jak oryginal 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
jahelena Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 15:06 Piszesz o zaburzeniach, Szymonie? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 15:13 Ooo jaka śliczna sukienka, mój kolor! Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 22:49 XDDDDD już nigdy nie zapomnę tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 15:43 Masz racje, to jest lepsze i takie prawdziwe: twitter.com/fary690314/status/1701233417638072530?s=42 Odpowiedz Link Zgłoś
zapozno23 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 00:21 Jak to zobaczyłam, zastanawiałam się czy to jest na poważnie. Myślałam, że jakiś żart czy kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 12.09.23, 06:02 W sumie hasła wyborcze zawsze mają coś z kabaretu... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Dzwoni Kanclerz Niemiec… 16.09.23, 15:26 Widać Wam się też podobało Odpowiedz Link Zgłoś