lu_na_be
12.09.23, 15:04
Chciałabym podziękować lekarzowi, ale zastanawiam się czy wypada, czy robi się teraz takie rzeczy. Byłam u niego na kilku wizytach w ramach pakietu medycznego, zajął się mną jak żaden lekarz do tej pory, załatwił termin zabiegu w innym mieście (u nas terminy oczekiwania to dwa lata), do tego zlecił dużo dodatkowych badań, niekoniecznie koniecznych, ale "uspakajających mnie".
Wybieram się niedługo na zabieg, który będzie wykonywał rzeczony lekarz. I zastanawiam się czy to będzie dobrze odebrane jeśli mu jakoś podziękuję drobnym/mniej drobnym upominkiem? Czy przygotować coś na wszelki wypadek dla pielęgniarek. A jeśli tak, to co? Bo zupełnie nie mam pomysłu - alkohol odpada. I jeśli lekarzowi to w szpitalu przy wypisie, czy raczej na kolejnej wizycie po zabiegu? Dodam, że lekarz wykonuje też takie zabiegi prywatnie za dziesiątki tysięcy, ale mimo to, nie proponował mi tego.
No i ogólnie jestem zwolenniczką dziękowania osobom za ich pracę, jeśli tyczy się najważniejszych dla mnie wartości czyli m.in. zdrowia, edukacji mojej i dzieci. Za to przeciwniczką łapówek.