Dodaj do ulubionych

Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie

13.09.23, 07:28
Młody dorosły obudził się z gorączką, chce lecieć dziś do lekarza po zwolnienie, bo ma nową pracę i koniecznie chce "mieć papier”.
Stąd pytanie do ematki wszystkowiedzącej, czy na poradzie on-line można jeszcze dostać zwolnienie dla pracodawcy?
Obserwuj wątek
    • silenta Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 07:41
      Tak czy inaczej będzie dzwonił się zapisać więc wtedy się dowie czy w danej przychodni jest to możliwe.
      • little_fish Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 09:00
        To zależy od przychodni. W mojej nie ma zapisów 🙈
    • iwles Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 07:46

Ostatnio lekarz za każdym razem chciał mnie oglądać i przebadać.
      • alfa36 Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 07:48
        Niedługo przestaną chcieć.
        • te_de_ka Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 08:00
          W oczekiwaniu na połączenie z infolinią NFZ zapytałam ematkę. Jestem już po rozmowie z konsultantką NFZ i wg niej, to lekarz decyduje, czy zaleci pacjentowi, aby udał się do gabinetu na badanie i czy wystawi zwolnienie. Nie ma zakazu wystawiania zwolnień na teleporadzie.
          • mamtrzykotyidwato5 Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 08:57
            A czemu ty piszesz na ematce i dzwonisz po nfzetach zamiast dzwonić o 7 00 do przychodni??
            Przecież numerki na dany dzień wydają od siódmej.
            O ósmej to już żadnego może nie być i dzieciątko się do lekarza nie dostanie i zwolnienia nie będzie.
            No, ale zawsze można wziąć urlop na żądanie na jeden dzień.
            • mebloscianka_dziadka_franka Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 09:26
              Ale naprawdę nie ma jednego modelu funkcjonowania przychodni. U mnie otwierają od 8 i nie ma możliwości, żeby wcześniej się zarejestrować. A ja często rejestruje się później, jak już się przewali kolejka, się nie uda na ranną zmianę, to na popołudnie. Jeszcze nie spotkałam się z przypadkiem, żeby odesłali mnie z kwitkiem.
    • aguar Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 08:00
      Niech weźmie 2 Apapy i idzie do pracy, o ile to nie jest ciężka fizyczna.
      • kk345 Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 08:38
        Koniecznie niech idzie i pozaraża współpracowników i klientów 🤦
        • clk Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 20:25
          Jedyne dobre co wyszło z pandemii to siedzenie w domu jeśli jest się chorym.
          Fakt sporo ludzi to wykorzystuje ale liczna osób prychajacych i kichających w miejscu pracy się zmniejszyła
      • anilorak174 Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 08:48
        Zaraz, jak to było jeszcze dwa lata temu? Jestes chory- zostań w domu...
      • gaskama Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 08:52
        🤣🤣🤣
    • 18lipcowa3 Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 08:50
      oczywiście, ze mozna
    • primula.alpicola Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 08:52
      O tym decyduje lekarz.
    • iwles Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 14:22

Z ciekawości- i jak sprawa się rozwiązała?
      • te_de_ka Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 18:15
        Wizyta stacjonarna, L4 na kilka dni. Młody niezadowolony, bo on chce pracować a nie chorowac. Okazało się, że od dwóch dni miał już pierwsze objawy infekcji, dziś rano gorączka go ścięła z nóg.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 18:02
      W medicover twierdza, ze max na 3 dni
    • annajoannakwietniewska Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 20:16
      Można. Sama e porada. Najpierw jeden tydzień potem drugi. Tytułem zasłabnięcia w pracy.
    • b.bujak Re: Czy można jeszcze dostać L4 na teleporadzie 13.09.23, 20:35
      w zeszłym tygodniu dostałam takie zwolnienie; objawy wirusówki (gorączka, ból głowy, gardła, katar) - zwolnienie na tydzien i zalecenia zgłoszenia się do przychodni, gdyby objawy nie mijały w kolejnych dniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka