Dodaj do ulubionych

Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca

13.09.23, 13:18
Już mam dosyć. Nigdzie nie mogę kupić spodni dla mojego 13 letniego syna. Musza mieć długie nogawki i wąskie w pasie /65 cm/ - na wzrost 175 cm. Wszystkie spodnie na dziale męskim są bardzo szerokie w pasie. Z dziecięcych rozmiarów już wyrósł
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 13:26
      Z moim mamy cały czas to samo. Nie udało się znaleźć. Wciąż zwężamy sami (ma teraz 14 lat i 180). Przycupnę tutaj.
      • sajgonetka Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 19:38
        Zobacz C&a rozm w30l32
        • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 20:17
          Ale 30 to jest gdzieś na 80 cm w pasie a nie na 60
        • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 20:18
          A 32 to standardowa długośc, na średni wzrostu krótkie nogawki to 32
    • fibi00 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 13:38
      U mnie to samo, jak na długość dobre to w pasie za szerokie a jak w pasie dobre to długość nogawek 7/8... Na szczęście moja mama ma dryg do krawiectwa i spodnie synom zwęża.
      Starszemu synowi (wzrost 188cm) kupiłam kilka par jeansów w Lidlu bo były do wyboru dwie wersje - standard i long więc wzięłam chyba najmniejszy rozmiar męski (albo drugi od końca) w wersji long i są idealne. Jeszcze któraś sieciówka posiada wersję standard i long ale nie pamiętam która 🤔. Reserved? Nie pamiętam...
      Najgorzej jest ze spodniami dresowymi bo jeszcze jak się w praniu ciut skurczą to już całkiem przykrótkawe.
      • is-laura Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 14:49
        House.
      • geez_louise Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 14:59
        Długie i wąskie spodnie dresowe ma puma, muszę znów poszukać sklepu stacjonarnego bo ten „nasz” zlikwidowali. Ostatnio kupiłam tam kilka par, jak na mojego syna szyte.
        • mamamisi2005 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 15:22
          Niestety Puma w męskiej rozmiarowce M przy 185cm wzrostu i szczypiorkowej budowie ciała ma za już krótkie nogawki, a talia jako tako. Szukam czegoś innego, na razie niestety bez sukcesów.
          • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 16:41
            Fila, taki model jest w r S tak długa jak inne dresy w m lub L. Zdjęcie mam, bo poluje na te wersję inny kolor. W TK maxx oblukane
            • mamamisi2005 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 17:32
              Dzięki 😘
            • mamamisi2005 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 17:48
              I jeszcze: czy mają na dole ściągacze?
              • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 18:57
                Tak. Oraz przypomniało mi się, że tydzień temu kupiłam bardzo długie spodnie w martes, jakas ich marka własną 99 zł, cienki dres, bardzo są długie i raczej waskie co najmniej 36 cali długości, bo z zapasem na mojego syna. Poszukam zaraz linka
              • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 19:03
                sklepmartes.pl/meskie-spodnie-a2-006-1-m000174540-russell-athletic

To chyba te, taka metka. Na manekinie one na opięte wyglądają, ale na na chłopaku normalne luźne, nie za szerokie dresy, za to dlugi jest ten wariant i szczuply. Jak inne tej marki, to nie wiem.
      • aguar Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 15:00
        "Najgorzej jest ze spodniami dresowymi bo jeszcze jak się w praniu ciut skurczą to już całkiem przykrótkawe. "
        Dokładnie. Jeansy to ja np. zamówiłam z Zalando - Wranglery, da się dopasować. Ale właśnie bez przerwy musimy zwężać dresowe.
      • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 16:39
        House ma long ale to max 34 cale
    • ursula.iguaran Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 14:31
      Polecam sklepy: House, Bershka, Young Reporter. Tam da się znaleźć coś dla szczupłych nastolatków.
      • aguar Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 15:01
        Właśnie z Young Reportera dresowe niezmiennie musimy zwężać w pasie.
    • geez_louise Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 14:46
      Jest sporo dżinsów skinny w sklepach typowo dżinsowych (Levi’s itp)lub w h&m, zara. W zarze bez problemu dobraliśmy garnitur, spodnie eleganckie i marynarki - wszystko kupuje się oddzielnie i nie trzeba zwężać, mieliśmy w czym wybierać.

Polskie firmy garniturowe maja wybór spodni na długich i chudych, do tego jest bezpłatny serwis krawiecki.

Mój syn na co dzień lubi obecnie tylko joggery, na ok. 60cm w pasie i prawie 180 cm pasują na niego w house niedrogie i fajne modele, ma obecnie 8 par, bo podobały mu się wszystkie odcienie jeansu i większość bawełny gładkiej. Kupujemy tam rozmiar 30/34 lub M long, niewielka korekta sznurkiem w pasie i jest super (te portki maja być przed kostkę).
      • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 16:42
        Są krótkie np na mojego, który ma 186. A wciąż szerokie w pasie. Miał etap, gdzie je nosił, ale wyrósł 😅
    • dolores12 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 15:54
      Bershka, Lee Cooper, reporter young
    • justyna.pie Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 16:33
      Zobacz jeszcze w C&A, powinien się złapać na ostatni rzut dla chłopców ( 176 cm ). Ja dla swojego tam kiedyś kupowałam
      • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 16:43
        Smyk ma też 176 i dresowe w tym rozmiarze jest taka długa, że nosi niedobitki mój syn 186 cm mający. To smykowe 176 było dluzsE niż dorosłe wersję long
    • mea8 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 17:34
      w c@a są spodnie dziecięce do 182cm. W pasie regulowane na gumki. Mój starszak jeszcze chwilę temu je nosił.
    • edka12 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 19:29
      New yorker - jedyny klasyczny model akceptowany przez mojego wysokiego i chudego syna.
      • szmytka1 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 21:48
        Zmierz jakieś spodnie i powiedz co to.za.rozmiar? Jeśli możesz oczywiscie
    • volta2 Re: Spodnie na szczupłego i wysokiego chłopca 13.09.23, 20:36
      Ja mam dziecko z niedowagą, i tylko c&a daje radę, slim z tom tailor ale tylko do 180 cm było dobrze, i przy tym wzroście jeszcze Reserved dawał radę. Przy 190 + już tylko c&a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka