Dodaj do ulubionych

The the lost flowers of Alice Hart...

13.09.23, 22:36
Polecam bardzo na Prime. Kto nie widział niech obejrzy. Przepiękny, poruszający, prawdziwy, kino o kobietach dla kobiet, prawdziwie na wskros feministyczne. Brakuje teraz takiego kina. Mam nadzieję że żadne mniejszości się nie przypną że nie o nich i go nie scanceluja. Och jaka odmiana.
Obserwuj wątek
    • elinborg Re: The the lost flowers of Alice Hart... 14.09.23, 08:03
      Ja oglądałąm. Bardzo dobrze sie ogląda, świetnie gra Sigourney Weaver, ja bardzo lubię też Frankie Adams. Zdjęcia przepiękne, sam sposób opowiadania historii w niektórych momentach trochę zbyt melodramatyczny dla mnie, lekko za długi, trochę przegadany, trochę przerysowany- ale jako całość- na pewno wart obejrzenia, choćby dla samej Sigourney (choć nie jest główną bohaterką).
    • koko8 Re: The the lost flowers of Alice Hart... 14.09.23, 10:40
      O rany! Bylam zachwycona tą ksiażką. Niekoncząca się seria dramatów Alice i jej przetrwanie mimo wszystko. W tle dzika Australia.
      Bardzo jestem ciekawa serialu, dzięki za polecenie.
      Btw. kolejna książka Rigland juz nie utrzymała poziomu.
      • myszova Re: The the lost flowers of Alice Hart... 14.09.23, 10:53
        Świetny serial, skończyłam wczoraj, kino o sile kobiet, polecam!
      • hanusinamama Re: The the lost flowers of Alice Hart... 18.09.23, 15:44
        Na mnie właśnie czeka książka. Zobacze jak przeczytam...chociaż korci
    • a.n.i.a.78 Re: The the lost flowers of Alice Hart... 14.09.23, 12:59
      też obejrzałam, nie mogłam się doczekać kolejnego odcinka. bardzo dobrze się ogląda, zwłaszcza na początku, gdy wszystko owiane jest tajemnicą. teraz sprawdzę książkę. serial wizualnie jeżeli chodzi o widoki przepiękny.
      • koko8 Re: The the lost flowers of Alice Hart... 14.09.23, 14:56
        Książkę koniecznie!
        • raczek47 Re: The the lost flowers of Alice Hart... 14.09.23, 17:36
          Dzięki za polecenie.
          Nie słyszałam,obejrzę na pewno i przeczytam.
          Jest na Legimi,jakby ktoś chciał
      • elinborg Re: The the lost flowers of Alice Hart... 14.09.23, 18:08
        Tak, początek jest intrygujący, w ogóle serial jest taki.. inny niż reszta, ma nastrój i narrację lekko baśniową.
    • koko8 Re: The the lost flowers of Alice Hart... 17.09.23, 22:46
      Obejrzalam i daję krotką recenzję. Wart wszystkich dobrych opinii. Świetne aktorstwo, nie będę oryginalna - Sigurney Weaver kradnie show. Przepiękne zdjęcia, nawet te ciasne kadry w pomieszczeniach, szczególnie.w szklarniach. Za muzykę odpowiada (shocker!!!!) Hania Rani, majstersztyk. W ścieżce dźwiękowej m.in. T. Yorke, .P. Bridgers i Tony K.
      Ale, kto czytał książkę (nawet 5 lat temu, jak.ja) może poczuć się zawiedziony. Duże skróty fabularne, niektóre postaci płaskie... A Alice, biedna Alice zasłużyła na dużo lepsze zakończenie, przynajmniej na takie jak w książce. Scenarzysci nie przyłożyli się zbytnio, chyba że szykują furtkę do 2. sezonu (oby nie).
      • nigar_82 Re: The the lost flowers of Alice Hart... 17.09.23, 23:11
        1 odcinek interesujący, obiecuje ciekawą zagadkę dalej jest nudno jak flaki z olejem. Fabuła zmieściła by się w 3 odcinkach
        • sueellen Re: The the lost flowers of Alice Hart... 18.09.23, 15:44
          Dla mnie pierwszy odcinek był gdzieś tak od połowy jak flaki z olejem. Wiadomo już było do czego do zmierza od momentu gdy czytała o Feniksie... resztę sobie w takim razie daruję.
      • elinborg Re: The the lost flowers of Alice Hart... 18.09.23, 11:52
        No to biorę sie za książkę. Nie podobało mi się za bardzo zakończenie, ogólnie część wątków była jakby przegadana, a część potraktowana powierzchownie.
    • sueellen Re: The the lost flowers of Alice Hart... 18.09.23, 15:40
      Oglądam pierwszy odcinek i jest strasznie ciężki. Nie tego się spodziewałam po Twoim opisie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka