violent_green 14.09.23, 11:52 Czy któraś z ematek ozonowała buty? Mam dwie pary ulubionych sandałów, które nie są w ogóle zniszczone, ale po lecie nie pachną najlepiej (wkładka w typie birkenstocków). Czy ozonowanie pomoże na zapach? Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berdebul Re: Ozonowanie butów? 14.09.23, 14:30 Nic im nie będzie, ale uważaj jak będziesz to robiła bo ozon jest niebezpieczny. Ewentualnie specjalny środek do czyszczenia takich butów. Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Ozonowanie butów? 14.09.23, 14:36 Nie będę tego robić własnoręcznie Zauważyłam taką usługę u szewca w centrum handlowym i zastanawiałam się czy to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Ozonowanie butów? 14.09.23, 20:29 Naprawdę żadna z was nie korzystała z takiej usługi i nie napisze, czy gra warta świeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Ozonowanie butów? 14.09.23, 21:39 Widziałam w Deichmannie, ale jakoś nie byłam zainteresowana. Zapytaj może u nich na co to ma działać. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ozonowanie butów? 15.09.23, 22:34 Lepiej uprać. Ozon zabije już mieszkające bakterie i bóg wie co, ale jak nie usuniesz pożywki - pot, brud, naskórek - to wrócą po następnym noszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ozonowanie butów? 15.09.23, 18:49 ja bym je zwyczajnie wyprala szczotka Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ozonowanie butów? 15.09.23, 18:51 A nawet w pralce. Prałam sandały z wkładką w typie Birkenstocków i przetrwały. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ozonowanie butów? 15.09.23, 19:18 w pralce wkladka moze sie nie doprac. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Ozonowanie butów? 15.09.23, 19:48 Woshwosh, poczytaj o ich uslugach. Odpowiedz Link Zgłoś
tiffany_obolala Re: Ozonowanie butów? 15.09.23, 23:19 Mam suszarkę do butów z ozonem. Wyobraź sobie buty górskie po trzech tygodniach na szlaku (GSB robiłam), kilka razy przemoczone do cna. Jak wracałam pociągiem do domu w sandałach, to buty jechały w szczelnie zawiniętej reklamówce, a i tak miałam wrażenie, że lepiej by im było za oknem. Upralam w pralce, wysuszylam z ozonem, zaimpregnowałam - jak nowe Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ozonowanie butów? 15.09.23, 23:20 A co to za cudo - suszarka do butów z ozonowaniem? Dasz linka? Odpowiedz Link Zgłoś
tiffany_obolala Re: Ozonowanie butów? 15.09.23, 23:36 A pełno tego na allegro chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś