Dodaj do ulubionych

polecicie jakis retinol dla skory tlustej?

14.09.23, 12:52
Czy mozecie polecic jakis fajny retinol dla skory tlustej/mieszanej i sklonnej do wypryskow/zaskornikow? Myslalam o stezeniu 1% i zalezy mi, zeby konsystencja byla lekka i nietlusta(wszystkie olejowe sera odpadaja).

Rozwazalam Nacomi, ale ta firma ma bardzo przecietne opinie. Zastanawialam sie tez nad Basiclab, ale przetestowalam mnostwo innych produktow tej firmy i jakos zaden mnie nie zachwycil. Ostatnio przeczytalam gdzies, ze jest taki twor jak Pariens i maja preparat zawierajacy jednoczesnie 1% retinolu i 0,1 retinalu, ale tez nigdzie nie moge znalezc zadnych opinii i w sumie ta firma mi sie z niczym nie kojarzy.

Do tej pory stosowalam retinal (0,1 medik 8 i GG oraz 0,15 Basiclab), ale teraz chcialabym przetestowac retinol, bo od dwoch kosmetyczek i jednej (chyba) sensownej youtuberki uslysalam, ze w przypadku skory tlustej i z tendencja do zmian tradzikowych w praktyce lepiej sprawdza sie retinol, mimo ze teoretycznie retinal jest lepszy i powinien robic dokladnie to samo, tylko bez podraznien.

Z gory wielkie dzieki za wszystkie Wasze rekomendacje!

Obserwuj wątek
    • ania357 Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 14.09.23, 12:53
      PS I odpadaja wszystkie te preparaty, w przypadku ktorych producent nie zdradza stezenia.
    • ania357 Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 10:26
      Nikt nic?

Jeszcze znalazlam cos takiego: Dermaquest Retinol Peptide Youth Serum z 4% retinolem.

Jesli ktos tutaj stosowal takie wysokie stezenia, to dajcie znac, czego mozna sie spodziewac. Totalnej wylinki jak po tretynoinie?
      • husky_cat Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 10:53
        Neutrea.
        Ten Dermaquest też jest godny polecenia, ale ostrożnie bo mocny
        A i jeszcze Image Ageless z retinolem i kwasem glikolowym, ale też zaczynaj ostrożnie. Może i masz tłustą skórę, ale nie pancerna ☺
    • waleria_bb Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 10:39
      A jak Ci się sprawdzał G&G w stężeniu 0,1%?
      • ania357 Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 13:45
        Szczerze mowiac nie widze wielkich efektow (zreszta podobnie jak w przypadku retinalu 0,15 Basiclab). Moge sie tym smarowac nawet codziennie, zero podraznien, ale mam wrazenie, ze ten kosmetyk nic mi nie robi. Jego przewaga nad Basiclab jest nizsza cena i to, ze nie trzeba go przechowywac w lodowce.

Jedyny retinal, ktory mnie zauwazalnie upiekszal, to byl Medik 8 Crystal 10, ale regularna cena przekracza juz 5 stow i chyba przekroczyla moja granice psychologiczna wink.
    • krolewska.asma Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 11:01
      Naprawdę ?
      Garażowa firma basic lab ma duży pozytywny marketing od instagramerek którym wciska tonami produkty warte zero.
      Nacomi inwestuje w jakość a nie w pasienie youtuberek.
      Jestem pewna ze basic lab wkrótce zniknie z rynku i będzie mnie to cieszyć.

Polecam oprócz Nacomi i medic jeszcze paula’’ s choice.
      • sabek81 Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 12:59
        krolewska.asma napisała:

> Naprawdę ?
        > Garażowa firma basic lab ma duży pozytywny marketing od instagramerek którym wc
        > iska tonami produkty warte zero.
        > Nacomi inwestuje w jakość a nie w pasienie youtuberek.
        > Jestem pewna ze basic lab wkrótce zniknie z rynku i będzie mnie to cieszyć.
        >
        > Polecam oprócz Nacomi i medic jeszcze paula’’ s choice.
        >
        >ja zaczynala swoja przygode z retinolem od ich produktow i efekt byl bardzo zauwazalny, wiec nie wiem dlaczego tak piszesz.
        • krolewska.asma Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 13:26
          Ja piszę o ich agresywnym marketingu i słabych w kosmetykach ale to jest moja opinia
          Ja miałam chyba Chyba około 10 rzeczy od nich i żadnej nie wspominam tak dobrze żeby ją kupować drugi raz, a do Nacomi bardzo chętnie wracam

ty może jesteś Instagramerka która dostaje od nich prezenty wiec masz inne zdanie
    • joana.mz Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 11:33
      ja miałam Aklief - na receptę, ale czy on mi pomógł...? Z moich obserwacji retinole działają długofalowo, bardziej widoczne efekty dają kwasy - próbowałaś? Ja mam tłustą cerę i uważam, że dla nas fajny jest kwas glikolowy a z takich kosmetyków, które mam zawsze w domu i będę mieć to jest AcneDerm oraz najlepszy codzienny krem ever - La Roche Posay Effaclar duo
      • ania357 Re: polecicie jakis retinol dla skory tlustej? 15.09.23, 13:42
        Kwasow nie lubie. Nie jestem w stanie zmobilizowac sie wieczorem do nakladania czegos, o czym wiem, ze bedzie mnie szczypac i przez to wiekszosc takich preparatow mi sie przeterminowywala po raptem kilku uzyciach. W przypadku retinoidow latwiej mi o sytematyczne stosowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka