ania357
14.09.23, 12:52
Czy mozecie polecic jakis fajny retinol dla skory tlustej/mieszanej i sklonnej do wypryskow/zaskornikow? Myslalam o stezeniu 1% i zalezy mi, zeby konsystencja byla lekka i nietlusta(wszystkie olejowe sera odpadaja).
Rozwazalam Nacomi, ale ta firma ma bardzo przecietne opinie. Zastanawialam sie tez nad Basiclab, ale przetestowalam mnostwo innych produktow tej firmy i jakos zaden mnie nie zachwycil. Ostatnio przeczytalam gdzies, ze jest taki twor jak Pariens i maja preparat zawierajacy jednoczesnie 1% retinolu i 0,1 retinalu, ale tez nigdzie nie moge znalezc zadnych opinii i w sumie ta firma mi sie z niczym nie kojarzy.
Do tej pory stosowalam retinal (0,1 medik 8 i GG oraz 0,15 Basiclab), ale teraz chcialabym przetestowac retinol, bo od dwoch kosmetyczek i jednej (chyba) sensownej youtuberki uslysalam, ze w przypadku skory tlustej i z tendencja do zmian tradzikowych w praktyce lepiej sprawdza sie retinol, mimo ze teoretycznie retinal jest lepszy i powinien robic dokladnie to samo, tylko bez podraznien.
Z gory wielkie dzieki za wszystkie Wasze rekomendacje!