shellyanna 15.09.23, 13:32 niezalezna.pl/polityka/opozycja/afera-wizowa-wydaje-sie-byc-afera-platformy-obywatelskiej-wos-pyta-czemu-dzialacze-po-poreczali/497620 Jest to afera PO, a jakżeby inaczej 😁 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasquda77 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 13:35 Wina Tuska, a najgorsze jest to że te ciemniaki to kupią, jedyna nadzieja w orędziu Grodzkiego, mam nadzieję, że to pisowskim cepem wstrząśnie Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 21:38 pasquda77 napisała: > Wina Tuska, a najgorsze jest to że te ciemniaki to kupią, jedyna nadzieja w orę > dziu Grodzkiego, mam nadzieję, że to pisowskim cepem wstrząśnie Wątpię. Dysonans poznawczy to potężna rzecz. Ale może coś trafi do niezdecydowanych i tych co ich polityka nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:38 runny.babbit napisał(a): > Wątpię. Dysonans poznawczy to potężna rzecz. Ale może coś trafi do niezdecydowa > nych i tych co ich polityka nie interesuje. Rozmawiam z ludźmi, duża część mówi, że nie mają na kogo głosować i że wszyscy politycy są tacy sami. Tak mówią osoby w normie intelektualnej, oni się zupełnie nie interesują polityką i światem poza nimi samymi, jest to aż niewiarygodne. Część z nich już ma zaplanowany wyjazd na odpoczynek, nie zamierzają głosować. A ludzie nie do końca ogarnięci? Jak do nich dotrzeć? Jasne, że część społeczeństwa ma już dość i nie będzie głosować na PiS, ale się nie łudzę, że to będzie rewolucyjna zmiana, jak w wyborach w 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
ell.czupakabra Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:55 bistian napisał: > Część z nich już ma zaplanowany wyjazd na odpoczynek, nie zamierzają głosować. 100% normalności. Teraz tylko fanatyk lub osobnik potężnie zmanipulowany rozważałby nie tylko popieranie jakiejś partii, ale nawet głosowanie na "mniejsze zło" - przy tej skali cyrku, wariactwa, obłudy, politykierstwa, żonglowania wajchami i przekazami i traktowania wyborców jak niepełnosprawnych intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 00:08 Dotrze do nich jak zawali się państwo. Jedyna szansa w tym ze kaczo kiedyś zdechnie... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 03:50 tanebo001 napisał: > Dotrze do nich jak zawali się państwo. Jedyna szansa w tym ze kaczo kiedyś zdec > hnie... > Nie dziwię się że nie masz nikogo i nikogo.nie możesz znaleźć na tym forum do przyjaźni .Takie pisanie wyklucza cię z rozmowy .Tylko sobie takim pisaniem.wystawiasz świadectwo .Wstyd człowieku jeśli cię można tak nazwać . Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 00:15 > Rozmawiam z ludźmi, duża część mówi, że nie mają na kogo głosować i że wszyscy > politycy są tacy sami. Tak mówią osoby w normie intelektualnej, oni się zupełni > e nie interesują polityką i światem poza nimi samymi ... a ja się interesuję polityką i wnioski mam takie same plus zgorzknienie na tle polityki - z czego wniosek: po co się interesować polityką? Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 23:35 Obawiam się, że będzie wręcz odwrotnie. Rzucą się ratować biedne, oplute pisie xujki. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 06:46 PISowskim cepem NIC nie wstrząśnie. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:00 Trochę liczę na Grodzkiego, aczkolwiek nieprzesadnie. Biorąc pod uwagę jego dziaderskie przekonanie o własnej zaje..ści obawiam się, że zamiast pozwolić sobie przygotować dobry speech i się go w pokorze wyuczyć, zacznie bredzić samodzielnie. Sóweren będzie chciał siku i jeść po Wiadomościach, a nie słuchać zdań wielokrotnie złożonych. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:09 Winny jest nie tylko Tusk, ale i R. Sikorski. "Do próby zrzucenia na niego części odpowiedzialności za aferę wizową, Radosław Sikorski odniósł się ironicznie: - Schlebia mi to, że już nie wszystko jest tylko winą Tuska, ale też Sikorskiego - powiedział." To było dzisiaj na konferencji prasowej w Łodzi. Ja widziałam w telewizorze. Później konferencję zakłócił Ozdoba. lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,30193132,radoslaw-sikorski-i-aleksandra-wisniewska-w-lodzi-konferencje.html Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:12 Ciekawe, czy jeśli ktoś z rządu PiS trafi na listę sankcyjną USA - to też będzie „wina Tuska”? A, zdaje się, smród nie osiągnął wciąż apogeum… Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:16 droch napisał: > Ciekawe, czy jeśli ktoś z rządu PiS trafi na listę sankcyjną USA - to też będzie „wina Tuska”? A, zdaje się, smród nie osiągnął wciąż apogeum… PiS za chwilę ukręci sprawie łeb. Wawrzyk jest w szpitalu, wszystko zrzucą na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:35 Nie ukręci, sztab KO na to nie pozwoli, wiem z pierwszej ręki 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:35 PiS może chcieć tak skończyć sprawę, ale Departament Stanu niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:27 I suweren uwierzy, że PO sprowadzało imigrantów za łapówki. Bez mrugnięcia okiem uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 21:36 Oczywiście, że uwierzą. Ojtam ojtam, jedna czarna owca się trafiła, a PO jadło ośmiorniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 23:00 O już się suweren wypowiada: Wymyślili aferę, zaszczuli człowieka, teraz piszą, że to pewnie PiS go „uciszył”. Nienawiść zalała im oczy, udławią się własnym jadem, ale do błędu się nie przyznają. 1 Trąbią o aferze. 2 Nawet Oko Press napisało, że afera jest dęta. 2. Witold Jurasz z Onetu wyjaśnił, że tak naprawdę chodzi o nieprawidłowości wprowadzone przez PO. 3. Doprowadzili niewinnego człowieka do próby samobójczej. 4. Oskarżają PiS o uciszenie członka mafii. Podłość. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:24 A nie Niemców? Odpowiedz Link Zgłoś
ell.czupakabra Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:33 No to jasne, że pisowcy mają przekaz. Ale dlaczego walcząca o praworządność i demokrację opozycja też ma przekaz? Bo ja inaczej nazwać zmianę narracji z "nikt nie jest nielegalny" na "migranci z polskimi wizami to terroryści zagrażający USA"? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:39 Tydzień im chyba zajęło, czy źle liczę? Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:48 Ponoć Tusk jelczem osobiście przywoził z Afryki tych, którym sprzedal wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 08:24 Jak Tusk, to Ziłem, z niemieckim wunderbaumem dyndającym na lusterku. Odpowiedz Link Zgłoś