Dodaj do ulubionych

Afera wizowa - jest już przekaz 😁

15.09.23, 13:32
niezalezna.pl/polityka/opozycja/afera-wizowa-wydaje-sie-byc-afera-platformy-obywatelskiej-wos-pyta-czemu-dzialacze-po-poreczali/497620
Jest to afera PO, a jakżeby inaczej 😁
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 13:35
      Wina Tuska, a najgorsze jest to że te ciemniaki to kupią, jedyna nadzieja w orędziu Grodzkiego, mam nadzieję, że to pisowskim cepem wstrząśnie
      • runny.babbit Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 21:38
        pasquda77 napisała:

> Wina Tuska, a najgorsze jest to że te ciemniaki to kupią, jedyna nadzieja w orę
        > dziu Grodzkiego, mam nadzieję, że to pisowskim cepem wstrząśnie
        Wątpię. Dysonans poznawczy to potężna rzecz. Ale może coś trafi do niezdecydowanych i tych co ich polityka nie interesuje.
        • bistian Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:38
          runny.babbit napisał(a):

> Wątpię. Dysonans poznawczy to potężna rzecz. Ale może coś trafi do niezdecydowa
          > nych i tych co ich polityka nie interesuje.

Rozmawiam z ludźmi, duża część mówi, że nie mają na kogo głosować i że wszyscy politycy są tacy sami. Tak mówią osoby w normie intelektualnej, oni się zupełnie nie interesują polityką i światem poza nimi samymi, jest to aż niewiarygodne. Część z nich już ma zaplanowany wyjazd na odpoczynek, nie zamierzają głosować.
          A ludzie nie do końca ogarnięci? Jak do nich dotrzeć?

Jasne, że część społeczeństwa ma już dość i nie będzie głosować na PiS, ale się nie łudzę, że to będzie rewolucyjna zmiana, jak w wyborach w 1989.
          • ell.czupakabra Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:55
            bistian napisał:

> Część z nich już ma zaplanowany wyjazd na odpoczynek, nie zamierzają głosować.

100% normalności. Teraz tylko fanatyk lub osobnik potężnie zmanipulowany rozważałby nie tylko popieranie jakiejś partii, ale nawet głosowanie na "mniejsze zło" - przy tej skali cyrku, wariactwa, obłudy, politykierstwa, żonglowania wajchami i przekazami i traktowania wyborców jak niepełnosprawnych intelektualnie.
          • tanebo001 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 00:08
            Dotrze do nich jak zawali się państwo. Jedyna szansa w tym ze kaczo kiedyś zdechnie...
            • taniarada Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 03:50
              tanebo001 napisał:

> Dotrze do nich jak zawali się państwo. Jedyna szansa w tym ze kaczo kiedyś zdec
              > hnie...
              >
              Nie dziwię się że nie masz nikogo i nikogo.nie możesz znaleźć na tym forum do przyjaźni .Takie pisanie wyklucza cię z rozmowy .Tylko sobie takim pisaniem.wystawiasz świadectwo .Wstyd człowieku jeśli cię można tak nazwać .
          • taki-sobie-nick Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 00:15

> Rozmawiam z ludźmi, duża część mówi, że nie mają na kogo głosować i że wszyscy
            > politycy są tacy sami. Tak mówią osoby w normie intelektualnej, oni się zupełni
            > e nie interesują polityką i światem poza nimi samymi

... a ja się interesuję polityką i wnioski mam takie same plus zgorzknienie na tle polityki - z czego wniosek: po co się interesować polityką?
      • pitupitt Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 23:35
        Obawiam się, że będzie wręcz odwrotnie. Rzucą się ratować biedne, oplute pisie xujki.
      • koronka2012 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 06:46
        PISowskim cepem NIC nie wstrząśnie. Niestety
    • misiamama Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:00
      Trochę liczę na Grodzkiego, aczkolwiek nieprzesadnie. Biorąc pod uwagę jego dziaderskie przekonanie o własnej zaje..ści obawiam się, że zamiast pozwolić sobie przygotować dobry speech i się go w pokorze wyuczyć, zacznie bredzić samodzielnie. Sóweren będzie chciał siku i jeść po Wiadomościach, a nie słuchać zdań wielokrotnie złożonych.
    • asia-loi Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:09
      Winny jest nie tylko Tusk, ale i R. Sikorski.

"Do próby zrzucenia na niego części odpowiedzialności za aferę wizową, Radosław Sikorski odniósł się ironicznie: - Schlebia mi to, że już nie wszystko jest tylko winą Tuska, ale też Sikorskiego - powiedział."

To było dzisiaj na konferencji prasowej w Łodzi. Ja widziałam w telewizorze. Później konferencję zakłócił Ozdoba.

lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,30193132,radoslaw-sikorski-i-aleksandra-wisniewska-w-lodzi-konferencje.html
    • droch Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:12
      Ciekawe, czy jeśli ktoś z rządu PiS trafi na listę sankcyjną USA - to też będzie „wina Tuska”? A, zdaje się, smród nie osiągnął wciąż apogeum…
      • asia-loi Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:16
        droch napisał:

> Ciekawe, czy jeśli ktoś z rządu PiS trafi na listę sankcyjną USA - to też będzie „wina Tuska”? A, zdaje się, smród nie osiągnął wciąż apogeum…

PiS za chwilę ukręci sprawie łeb. Wawrzyk jest w szpitalu, wszystko zrzucą na niego.
        • pasquda77 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:35
          Nie ukręci, sztab KO na to nie pozwoli, wiem z pierwszej ręki 😁
        • droch Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:35
          PiS może chcieć tak skończyć sprawę, ale Departament Stanu niekoniecznie...
    • panna.nasturcja Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 15:27
      I suweren uwierzy, że PO sprowadzało imigrantów za łapówki. Bez mrugnięcia okiem uwierzy.
      • arthwen Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 21:36
        Oczywiście, że uwierzą. Ojtam ojtam, jedna czarna owca się trafiła, a PO jadło ośmiorniczki.
        • arthwen Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 23:00
          O już się suweren wypowiada:

Wymyślili aferę, zaszczuli człowieka, teraz piszą, że to pewnie PiS go „uciszył”. Nienawiść zalała im oczy, udławią się własnym jadem, ale do błędu się nie przyznają.

1 Trąbią o aferze. 2 Nawet Oko Press napisało, że afera jest dęta. 2. Witold Jurasz z Onetu wyjaśnił, że tak naprawdę chodzi o nieprawidłowości wprowadzone przez PO. 3. Doprowadzili niewinnego człowieka do próby samobójczej. 4. Oskarżają PiS o uciszenie członka mafii. Podłość.
    • taki-sobie-nick Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:24
      A nie Niemców?
    • ell.czupakabra Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:33
      No to jasne, że pisowcy mają przekaz. Ale dlaczego walcząca o praworządność i demokrację opozycja też ma przekaz? Bo ja inaczej nazwać zmianę narracji z "nikt nie jest nielegalny" na "migranci z polskimi wizami to terroryści zagrażający USA"?
    • paszczakowna1 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:39
      Tydzień im chyba zajęło, czy źle liczę?
    • auksencja15 Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 15.09.23, 22:48
      Ponoć Tusk jelczem osobiście przywoził z Afryki tych, którym sprzedal wizy.
      • krwawy.lolo Re: Afera wizowa - jest już przekaz 😁 16.09.23, 08:24
        Jak Tusk, to Ziłem, z niemieckim wunderbaumem dyndającym na lusterku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka