Dodaj do ulubionych

muszki owocówki mutanty

16.09.23, 14:05
Poradźcie proszę, jak się pozbyć tego świństwa.Wszystko schowane, to siedzą na suficie i na papierze po białym serze. Octem jabłkowym się nie interesują wcale. Pułapek już dziś nie kupię..
Obserwuj wątek
    • magda.z.bagien Re: muszki owocówki mutanty 16.09.23, 14:30
      Wszystko do lodówki i po dwóch dniach spokój, bo tyle żyją. Bez odpadków owocowo-warzywnych nie rozmnożą się.
    • autumna Re: muszki owocówki mutanty 16.09.23, 14:32
      Kiedyś zrobiłam domową pułapkę z octem jabłkowym, to miały ją w nosie, wszystkie leciały do napoczętej cytryny. Dolej może do tego octu trochę jakiegoś soku - u mnie taka mieszanka się najlepiej sprawdzała, nie sam ocet.
    • plain-vanilla Re: muszki owocówki mutanty 16.09.23, 14:36
      Pułapka z kawałkiem zgnitego owocu. Na szklankę naciągnąć folię spożywczą, zabezpieczyć recepturka i zrobić dziurki wykałaczką. Wlecą, ale nie wylecą. U mnie działało i nic nie trzeba kupować.
    • ga-ti Re: muszki owocówki mutanty 16.09.23, 14:37
      Bo to nie owocówki, wiem, bo też walczę. Kochają wilgoć. Jak się pozbyłam z kuchni kwiatków, ziół, cebuli na szczypior to przeżyły w zlewie, w odpływie i kratce.
      Poczytaj o zimiórkach, to mogą być one.
    • panna.nasturcja Re: muszki owocówki mutanty 16.09.23, 14:54
      Był kiedyś wątek Biscotti i dziewczyny jej coś skutecznego poradziły, poszukaj.
    • danaide2.0 Re: muszki owocówki mutanty 16.09.23, 16:34
      Zasysam odkurzaczem. Nawet z sufitu, a wierz mi, nisko nie jest. Do tego regularnie sprawdzam owoce/warzywa (te na wierzchu) i wyrzucam bioodpady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka