Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowanie męża koleżanki

16.09.23, 22:57
Mam znajomą, bardzo się lubimy. Jej męza widziałam raz w życiu- wydawał mi się dziwny, potem dowiedziałam się od naszych wspólnych znajomych, że po wypadku ma zaburzenia psychiczne. Zaprosiłam tę znajomą na dzisiejszy wieczór na babskie pogaduchy, była u mnie pierwszy raz. Przygotowalam jedzenie ona przyszła z czekoladkami i winkiem. No i wiecie co? Wieczór się nie udał, bo do niej bez przerwy / nie żartuję/ wydzwaniał ten mąż. Średnio co pół godziny. Z pierdołami, pytał się gdzie stoi to czy tamto, kiedy ona wróci, czy on ma wykąpać dziecko, że zadzwoniła babcia. Ona oczywiście za każdym razem wdawała się z nim w pogawędkę, przepraszała po czym za jakiś czas znowu był telefon od niego. Stuknięty jakiś. Ani pogadać, ani nic.Wieczór zmarnowany. Ja zła i było mi przykro. Nie śmiałam jej jednak zwrócić uwagi. Jakbyście się zachowały na moim miejscu?
Obserwuj wątek
    • muszebosieudusze Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:07
      Nie wierzę w twoją historię, gdyby była prawdziwa to znając przyczynę zachowania męża nie zatytułowałbyś tak głupio wątku.
      • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:18
        muszebosieudusze napisała:

> Nie wierzę w twoją historię, gdyby była prawdziwa to znając przyczynę zachowani
        > a męża nie zatytułowałbyś tak głupio wątku.

Znam od wspólnych znajomych, skąd mogę wiedzieć czy plotek nie rozpuszczają?
        Ona utrzymuje, że jej mąż jest cudowny i wspaniały.
        • shule_aroon Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:21
          Jak na zaburzona jeczybule może jest i ona to mogla-byla wziac z dobrodziejstwem inwentarza.
        • sloneczna_paraolka1 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:51
          Bo jest cudowny i wspaniały. To ze po wypadku ma problemy nie czyni go mniej wspaniałym.
          Średnio co pół godziny to nie jest non stop.
          Słaba z ciebie koleżanka.
          • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 00:00
            sloneczna_paraolka1 napisała:

> Bo jest cudowny i wspaniały. To ze po wypadku ma problemy nie czyni go mniej w
            > spaniałym.
            > Średnio co pół godziny to nie jest non stop.
            > Słaba z ciebie koleżanka.

Nie, no powinien był dzwonić co 5 minut. Co pół godziny telefon, średnio 15 minut gadki z nim, potem chwila naszej rozmowy i abarot on dzwoni. Faktycznie za rzadko dzwoniłbig_grinDD
            Słaba ze mnie koleżanka?
            To z niego słaby mąż, że nie daje żonie odetchnąć i nawet na 2 godziny wyrwać się z domu. A w ogóle to taki problem wyciszyć telefon?
            • shule_aroon Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 00:21
              Żona nie potrafi powiedzieć "nie moge rozmawiac, pogadamy jak wroce"?
            • igge Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 01:05
              A jaki problem poprosić grzecznie o to znajomą po 2, maksymalnie 4 telefonie?
              Jakaś mało asertywna jesteś.lub mało tolerancyjnawink.
              • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 11:03
                igge napisał:

> A jaki problem poprosić grzecznie o to znajomą po 2, maksymalnie 4 telefonie?
                > Jakaś mało asertywna jesteś.lub mało tolerancyjnawink.

Wlasnie zabrakło mi odwagi i stanowczości.
          • seeview Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 07:54
            > Średnio co pół godziny to nie jest non stop.

😲
            Nie no, spoko, każdy ma prawo mieć związek jaki chce. A niańczenie dorosłych chłopów jest w sumie popularne u polskich kobiet od 40-tki w górę, nawet jeśli te chłopy nie są po wypadku.
            • wkswks Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 18.09.23, 10:52
              Tylko tu on po wypadku właśnie jest. Swojego męża bym odpierdzieliła i wyciszyła telefon, ale w opisanej sytuacji jest inaczej.
    • szara.myszka.555 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:08
      "Jakbyście się zachowały na moim miejscu?"

Nie rozumiem twojego pytania - znajoma ma taką sytuację, a nie inną, nic na to nie poradzisz. Jeśli aż tak Ci to przeszkadza, to jej nie zapraszaj więcej. Ale to przykre, że nie masz zrozumienia dla innych.
      • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:19
        szara.myszka.555 napisała:

> "Jakbyście się zachowały na moim miejscu?"
        >
        > Nie rozumiem twojego pytania - znajoma ma taką sytuację, a nie inną, nic na to
        > nie poradzisz. Jeśli aż tak Ci to przeszkadza, to jej nie zapraszaj więcej. Ale
        > to przykre, że nie masz zrozumienia dla innych.

To on nie ma zrozumienia, ani dla żony, ani dla mnie. Ja nic złego nie zrobiłam..
        • shule_aroon Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:23
          Jeżeli to są organiczne (tj trudno zwalczalne) skutki wypadku, którego sobie sam z np głupoty i bezmyślności nie zafundował to możesz ze swoim nastawieniem co najwyżej zmienić formę kontaktu ze znajoma.
        • igge Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 01:07
          A czy ta żona wydawała się niezadowolona?? Bo Ty owszem, tylko nic nie powiedziałaś jej otwarcie.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 12:05
          Jak dla mnie w tej sytuacji najbardziej zawiniła koleżanka, a nie mąż koleżanki. Nie odbiera się telefonów w towarzystwie, a już zwłaszcza nie ucina 15-minutowych pogawędek.
    • ga-ti Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:20
      Bardzo się lubicie, spotykacie, jedzonko, winko i nie znasz sytuacji jej męża? Nie możesz zaakceptować i zrozumieć, że miał wypadek?
      Dziecinada.
      • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:27
        ga-ti napisała:

> Bardzo się lubicie, spotykacie, jedzonko, winko i nie znasz sytuacji jej męża?
        > Nie możesz zaakceptować i zrozumieć, że miał wypadek?
        > Dziecinada.

No nie znam. Ona się tym nie chwali, utrzymuje, że on jest cudowny i wspaniały a o jego przypadłości dowiedziałam się od wspólnych znajomych. Mnie tylko dziwiło, że on nigdzie nie pracuje, ale ona mi powiedziała, że on szuka czegoś naprawdę extra.
        • shule_aroon Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:31
          Może szuka, może nie. Ludzi z widocznymi na 1szy rzut oka zaburzeniami raczej odsiewa się na etapie pierwszej rozmowy jezeli nie jest to praca chroniona. Jeśli facet nie pójdzie do jakiejkolwiek dostępnej pracy (sprzatanie, ochrona - ale to też kij wie co mu jest i czy badania wstępne przejdzie), to szanse ma mniejsze i może trwać dłużej zanim znajdzie.
          • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:36
            shule_aroon napisała:

> Może szuka, może nie. Ludzi z widocznymi na 1szy rzut oka zaburzeniami raczej o
            > dsiewa się na etapie pierwszej rozmowy jezeli nie jest to praca chroniona. Jeśl
            > i facet nie pójdzie do jakiejkolwiek dostępnej pracy (sprzatanie, ochrona - ale
            > to też kij wie co mu jest i czy badania wstępne przejdzie), to szanse ma mniej
            > sze i może trwać dłużej zanim znajdzie.

Chyba raczej nic nie szuka, przez cały dzień wrzuca foty jakiś bab i samochodów na fb.
            • shule_aroon Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:42
              Stalkujesz jakiegoś faceta jakiejś znajomej, po co. Znam pracujących którzy maja takie fomo+chec dzielenia sie ze swiatem, ze nawet w przerwach wrzucają pierdoly na fb.
              • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:57
                shule_aroon napisała:

> Stalkujesz jakiegoś faceta jakiejś znajomej, po co. Znam pracujących którzy ma
                > ja takie fomo+chec dzielenia sie ze swiatem, ze nawet w przerwach wrzucają pier
                > doly na fb.

Ty wiesz czym jest stalking?
                Bo chyba nie.
        • szara.myszka.555 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 07:36
          "Mnie tylko dziwiło, że on nigdzie nie pracuje, ale ona mi powiedziała, że on szuka czegoś naprawdę extra."

Ale to jest ich sprawa, czy pracuje, czy nie pracuje. Nie muszą się nikomu z tego tłumaczyć, a już szczególnie znajomym.
    • ga-ti Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:22
      Podobne pretensje z d.py, jak laska co to chciała być obsługiwana przez przyjaciółkę w domu przyjaciółki.
      Chroń mnie Panie przed takimi koleżaneczkami.
      • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:28
        ga-ti napisała:

> Podobne pretensje z d.py, jak laska co to chciała być obsługiwana przez przyjac
        > iółkę w domu przyjaciółki.
        > Chroń mnie Panie przed takimi koleżaneczkami.

Zaproś koleżankę i przez cały wieczór, na który się cieszyłaś, że się nagadacie i będzie fajnie, znoś jej pogawędki przez telefon. To taki problem wyciszyć komórkę?
        • jahelena Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 16.09.23, 23:46
          Fake
          • zalamana_50 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 02:26
            Zdecydowanie fake. Nie można być tak głupim jak autorka wątku.
    • mikams75 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 00:04
      Ale do tej pory nie wydzwaniał jak się z nią widywałas? W pracy też odbiera ciągle telefony od niego?
      • bajadera34 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 00:09
        mikams75 napisała:

> Ale do tej pory nie wydzwaniał jak się z nią widywałas? W pracy też odbiera cią
        > gle telefony od niego?

Raczej widywałyśmy się u niej, on na ogół siedział i się nie odzywał, albo gdzieś szedł. Raz byłyśmy w knajpie to też dzwonił, ale nie tak intensywnie jak dziś.
        • mikams75 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 00:24
          Przecież widziałaś go raz w życiu....
        • imponderabilia22 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 01:55
          bajadera34 napisała:

>
          > Raczej widywałyśmy się u niej, on na ogół siedział i się nie odzywał, albo gdzi
          > eś szedł. Raz byłyśmy w knajpie to też dzwonił, ale nie tak intensywnie jak dzi
          > ś.

''na ogół'' oznacza więcej niż raz.
    • iwles Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 00:55

Umowila się tak z mężem, że będzie dzwonił i jak będzie nudno u ciebie, to koleżanka wcześniej wyjdzie, mówiąc, że musi, bo coś tam cos tam dzieje sie w domu.
      • mgla_jedwabna Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 12:41
        To wtedy jest inaczej: krótki telefon i: kochana, muszę lecieć, u mnie w domu armageddon, prawa!
        • mgla_jedwabna Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 12:42
          Autokorekta, miało być: armageddon, paa!
    • anorektycznazdzira Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 08:50
      Och, jaka wiarygodna i emocjonująca historia!
    • smoczy_plomien Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 10:47
      Współczułabym koleżance, ale to jest sytuacja niezależna, ot - przypadek, zrządzenie losu. Gorzej, jak kobiety same sobie wybierają takie elementy na partnerów. U mnie na wsi zaprosiłam jednego wieczora sąsiadkę zza płotu na winko na dwie godzinki, tak między powrotem z pracy a kładzeniem spać jej bobasa. Była szczęśliwa na myśl o wyrwaniu się z domu. Z tych dwóch godzin przez pierwsze pół godziny bombelek pałętał się jednak z nami, bo pan mąż koniecznie właśnie w tym momencie musiał pojechać do marketu budowlanego po coś bardzo ważnego. Jak już wrócił, to ukrył się gdzieś w krzakach na posesji i nie wiadomo, kiedy by oznajmił swoją obecność, ale sąsiadka wypatrzyła go i zaprowadziła dziecko na swoją działkę. Zaś na pół godziny przed umówioną godziną powrotu sąsiad robił już podchody przy płocie big_grin zagadywał bombelka, czy widzi mamę, wołaj "mama", gdzie jest mama 🤣 No koleżanka nie zdzierżyła tego i wyszła 10 minut wcześniej. I tu można by zadać pytanie, dlaczego młode, ładne dziewczyny to sobie robią? Sąsiadka ma ze 25 lat, jej mąż 20 lat więcej i 20-letniego syna z poprzedniego małżeństwa. Na jej facebooku na zdjęciach sprzed kilku lat super laska, ładna, szczupła, szpilki, styl, fotki z podróży, fotki w ferrari. A ten stary zgred zaciągnął ją na wieś zabitą dechami, do starej chałupy, uwiązał do domu, dziecka i siebie. Ale tu znam odpowiedź, bo opowiadała o swoim domu rodzinnym i był to zły dom z przemocowym ojcem.
      • imponderabilia22 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 10:56
        Następnym razem zaproś do środka, pozamykaj okna, włącz muzykę. Podchody trutnia przy płocie będą utrudnione.
        • smoczy_plomien Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 22:25
          Lato, więc wolałyśmy na zewnątrz. I tak ją schowałam na leżaku za barierkami tarasu, a nie przy stole na widoku.
    • demono2004 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 10:58
      Facet robił wszystko,. by obrzydzić jej wyjscie i sciągnąć ją do domu. Co do opowiesci znajomych, ludzie gadaja rozne rzeczy i nie wszystko jest prawdą.
    • 152kk Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 11:32
      Na Twoim miejscu już po drugim telefonie męża zapytałabym koleżankę wprost o co chodzi. Życzliwie i z gotowością przyjęcia każdej odpowiedzi bym zapytała Nie rozumiem braku śmiałości w takiej sytuacji. Przecież to nie była audiencja u papieża, tylko spotkanie towarzyskie z znajomą z którą " bardzo się lubimy".
    • mgla_jedwabna Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 12:46
      Koleżanka zachowała się bucowato. Jak się poszło do kogoś w gości, to nie wisi się na telefonie. Jak nic poważnego się nie dzieje, to najdalej po drugim zapytaniu o głupoty telefon leży wyciszony w torebce i mężuś może sobie wydzwaniać. Można raz na pół godziny odpowiedzieć krótko i węzłowato na smsa w rodzaju: gdzie jest szampon bombelka? W szafce w łazience na górnej półce po lewej.

Koleżanka nie jest chyba ofiarą przemocy i to od niej zależy, jak się zachowa na spotkaniu?
    • annaboleyn Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 12:47
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,176633216,176633216,Jednostronna_przyjazn_Dziwne_troche_.html?so=0
    • annaboleyn Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 17.09.23, 12:49
      Oraz smile forum.gazeta.pl/forum/w,567,173707943,173707943,Farmy_lajkow_korzystalyscie_kiedys_.html#p173713893
    • gryzelda71 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 18.09.23, 09:47
      Męczysz sie na sporltkaniu które sama zorganizowałaś i przeżywasz jak mrowka okre ilestam dni opisując to na forum.
      Taki typ z ciebie. Zawsze nie tak.
    • klaramara33 Re: Dziwne zachowanie męża koleżanki 18.09.23, 09:52
      To raczej jej dziwne zachowanie bo zamiast powiedzieć mężowi: słuchaj teraz nie mogę rozmawiać bo jestem u kumpeli, po powrocie pogadamy, to odbiera i dyskutuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka