panna_lila 17.09.23, 00:48 pierzecie po każdym założeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 10:29 jednak sportowe piore po kazdym zalozeniu, ale zazwyczaj sa przepocone. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 08:11 To zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 08:16 Latem tak. Zimą niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 08:19 Nie. Tak samo jak nie piorę ręczników po jednorazowym użyciu, jeansów po 2 dniach, a pościeli co 3 dni. Wg ematki jestem śmierdzącym brudasem, wg mnie po prostu zdrowa na umyśle Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 09:41 Lubię to. Mam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
login.na.raz Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 09:44 Tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 10:14 Same here. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 11:14 I ja też. Natomiast nie noszę tego samego stanika dzień po dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 18.09.23, 00:55 A co to zmienia? Po dniu leżenia w szafie robi się czysty, mniej przepocony czy jak? To już prędzej zrozumiem, że ktoś nosi dwa dni z rzędu niż ten dzień przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:01 Same. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 18.09.23, 00:54 Ale w tęcznik to ja się wycieram, czysta wtedy jestem. A stanik noszę na sobie cały dzień, czasem się spocę, nie wyobrażam sobie zakładać kolejny dzień, tak jak majtek i skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 18.09.23, 06:01 Dołączę się Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 08:19 Latem codziennie, zima co drugi dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 08:35 Gdzie jest wątek ze stanikami? Kiedyś czytałam ze producent nie zaleca - a już na pewno nie zaleca prania od razu po zdjeciu tylko one miały trochę leżeć przed praniem… Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 09:39 Chodzi o to forum.gazeta.pl/forum/w,567,176676554,176676554,Garderoba_ile_wytrzymalybyscie_bez_prania_.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 10:18 ichi51e napisała: > Gdzie jest wątek ze stanikami? Kiedyś czytałam ze producent nie zaleca - a już > na pewno nie zaleca prania od razu po zdjeciu tylko one miały trochę leżeć prze > d praniem… > A jak to uzasadniano, tzn. tę konieczniść "odleżenia"? Zawsze mi się wydawało, że im szybciej coś wypiorę, tym łatwiej nie tylko sprać widoczne plamy, ale takze wypłukać wsiąkniety pot, osiadly kurz itp. , zanim na dobre sie "weżre"... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:49 Pewnie rozciągnięciem. Żeby nie moczyć kiedy jest świeżo rozciągnięty (guma w obwodzie, ramiączka). Ale ja takich zaleceń nigdy nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:54 35wcieniu napisał(a): > Pewnie rozciągnięciem. Żeby nie moczyć kiedy jest świeżo rozciągnięty (guma w o > bwodzie, ramiączka). > Ale ja takich zaleceń nigdy nie spotkałam. > No ja tez nie, dlatego pytam. Zasadniczo jestem z tych piorących odzież, a już niepranie bielizny (!) po każdym użyciu nie miesci mi się w pejzażu żadnym. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:50 Porzadny stanik, ma porzadne tworzywo ktore mozna prac. Zreszta sa do tego specjalne woreczki aby sie fiszbiny w praniu niepowykrecaly. Choc ostatnio sa nuz staniki bez tych paskudnych drutow Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:50 Tzn zawsze byly, ale mam na mysli gakie co trzymaja jak z drutami a sa bez drutow Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 08:36 To zależy od dnia, pory roku i rodzaju stanika. Czasem codziennie, czasem co parę dni. Odpowiedz Link Zgłoś
szczera.wiera Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 08:42 Oczywiście, że NIE, pomijając ekstremalne upały Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 08:46 Nie, ale ja mam niewielki biust, nie pocę się pod ani między piersiami, stanik noszę w zasadzie wyłącznie jak gdzieś wychodzę, a i to nie zawsze. Nie widzę w tej sytuacji potrzeby prać codziennie, chyba że jest upał. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 10:01 Tak. Ale ja prawie cały czas noszę bawełniane braletki. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 10:12 To zależy, po wysilku fizycznym, w cieple dni to codziennie (ale rzadko noszę fiszbinowe), zimą co dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
nieeznaajoomaa Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 11:58 Nie Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:00 Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia_tygrysia Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:05 Nie, poza upałami. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:25 Traktuję jak majtki i piorę równie często. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 12:47 Oczywiscie ze tak. Nie piore po kazdym zalozeniu tylko zewnętrznej odziezy: plaszczy kardiganow marynarek itd Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 18.09.23, 00:57 Spódnice pierzesz codziennie? Spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 13:39 Absolutnie nie Nie wiem, po co miałabym to robić Codziennie się kapie, zakładam na czyste ciało i zdejmuje wieczorem, poce się minimalnie a na klacie to już wcale Nawet po użyciu ładnie pachnie i jest czysty Nie pracuje fizycznie, w oborze ani w ubojni Piore kiedy widze że już czas Służą mi zatem długo, gumki nie parcieja, nie tracą formy, kupuje drogie i dobre Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 14:04 Piorę - jak zresztą każdą rzecz - wtedy gdy tego wymaga i chyba osoba w normie intelektualnej, a nawet z lekką inepełnosprawnością intelektualną potrafi to ocenić, lub też można taka osobę tego nauczyć. bywa, że trzeba coś wyprać i po 5 min. (spocenie, zmoknięcie, drażniące perfumy, ubrudzenie się jedzeniem/piciem itp.) widziałam kiedyś taką debilną, szkodliwą rozpiskę, co kiedy należy wyrzucać, grzebień do włosów i kapcie co pół roku, ręczniki i staniki co 1-2 l. itp idiotyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 14:08 Nie, chyba że uprawiałam w nim sport lub nosiłam w upalny dzień czy nie wiem, oblałam się czymś, to wtedy oczywiście tak. W normalny dzień typu - założyłam rano i poszłam w nim do biura, jakoś nie widzę powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 14:24 Mam banalnie prostą zasadę - piorę ubrania kiedy są brudne/ nieświeże. PO jednym założeniu nieświeże bywają u mnie jedynie staniki sportowe, i to właściwie tylko te, w których biegałam (choć też nie zawsze ). Te od pilatesu, jogi, po siłowni, rzadko wymagają prania po 1 użyciu. Rozumiem obsesje hiperhigieny ale jej nie podzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 14:56 A piżame co ile zmieniacie? Tylko błagam, nie piszcie, że codziennie, bo wyjdę na brudaske. ..... Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 17.09.23, 15:14 Jakoś raz w tygodniu od jesieni do wiosny. Częściej podczas upałów, jak się pocę w nocy. Ale zakładam piżamę po kąpieli, na czyste ciało, więc te kilka nocy nie sprawia, że jest nieświeża. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: na fali wątku obok to jak z tymi stanikami 18.09.23, 00:53 Tak. Niby jak inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś