Dodaj do ulubionych

"wybory wygrywa się normalsami", w Końskich

17.09.23, 10:47
Znów to słyszę, Chcę poznać normalsa 2023!
Kto to jest? Gdzie mieszka? Ile ma lat (?) Ile zarabia? Gdzie pracuje? Co robi w wolnym czasie? Jakie ma aspiracje? Etc.
Chciałbym się porównać, zobaczyć, co dostanę w pakiecie wyborczym znòw 😞
Zdaje się, że jestem odklejona....
Jesteście normalsami? Znacie normalsow?
Obserwuj wątek
    • jasnoklarowna Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 11:03
      Ja pochodzę z Końskich. Ale chyba nie jestem normalsem bo wyjechałam lata temu i na dodatek PiS nie jest moim wyborczym celem absolutnie.
    • ggrr.ruu Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 11:07
      Mam za dużo dzieci na normalsa.
      • auksencja15 Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 11:11
        Z 3 się jeszcze mieścisz w normie ;p
        • ggrr.ruu Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 11:15
          No nie, to jest mniejszość, normalsi mają dwójkę smile
          • thank_you Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 11:24
            Parkę. ❤️
            • auksencja15 Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 16:34
              Z mała różnica wieku, ale nie rok po roku 😁
    • better.call.kim Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 11:15
      Jestem absolutnie normalnym normalsem. Hetero, określenia cis nie używam, bo to obelga.
      • pursuedbyabear Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 11:27
        Heheeehehe.
    • ell.czupakabra Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 11:29
      "Normals" to w żargonie marketingu politycznego ktoś, kto kompletnie nie interesuje się polityką.
      • ulla_cebulla Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 12:48
        Raz się z tobą zgadzam. "Normals" to ktoś kogo trzeba zanęcić albo postraszyć, żeby łaskawie poszedł na wybory.
        • midge_m Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 13:07
          Przecież to nie Ell ukuła ten termin, tylko polityczni marketingowcy PiSu.
          • ulla_cebulla Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 14:12
            Autorka wątku się zastanawia, co definicjuje "normalsa", którym wygrywa się wybory. Zgadzami się z tym, że jeśli mityczni "normalsi" mają jakieś cechy wspólne, to nie wiek, wykształcenie, mediana zarobków etc. tylko brak zainteresowania polityką, więc na wybory dają się zagonić tylko przez wyjątkowo tłustą kiełbasę albo sugestywny straszak. Owszem, termin wykluty przez maretingowców.
      • taniarada Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 14:05
        ell.czupakabra napisała:

> "Normals" to w żargonie marketingu politycznego ktoś, kto kompletnie nie intere
        > suje się polityką.
        Chyba nie .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://wsjp.pl/haslo/podglad/99988/normals/5256475/zwyczajny&ved=2ahUKEwjf7OqJzbGBAxUjHxAIHa8AB3cQFnoECA4QAQ&usg=AOvVaw22EBErmRq3u_fJS38EgYEy
    • demodee Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 11:30
      Ja jestem normalsem, chociaż nie mam męża ani dzieci.
    • chococaffe Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 11:49
      Jestem normalsem. Dlatego będę głosować na KO.
      • szczera.wiera Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 15:16
        Jestem mormalsem, dlatego nie będę głosować na KO

...Ani ma PIS, Konfe i lewakow
    • iwoniaw Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 12:45
      No nie wiem. Jeśli normals to "statystycznie przeciętny" we wszystkich dziedzinach, to chyba trudno nim wygrać wybory, jako że w nich nie uczestniczy. W takim podejsciu nie jestem normalsem, bo głosuję zawsze, choćby na mniejsze zło i malo rzeczy mnie tak wpienia jak symetrystyczne wywody w typie "oni wszyscy tacy sami" czy "no zabił, ale nie można ignorowac faktu, ze ofiara krzywo wszak nań spojrzala".
      • asfiksja Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 13:51
        >symetrystyczne wywody w typie "oni wszyscy tacy sami" czy "no zabił, ale nie można ignorowac faktu, ze ofiara krzywo wszak nań spojrzala".
        smile Nie zapominajmy jeszcze o wiecznie żywym przykładzie symetryzmu "zachowajmy taki sam dystans od sensu i od bezsensu".
        • iwoniaw Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 13:58

> smile Nie zapominajmy jeszcze o wiecznie żywym przykładzie symetryzmu "zachowajmy
          > taki sam dystans od sensu i od bezsensu".

A weź mnie nie denerwuj!
    • zapozno23 Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 13:01
      Przecietniak ma około 45 lat, zarabia 7400 brutto i ma jedno lub dwoje dzieci.
      • shule_aroon Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 13:10
        zapozno23 napisała:

> Przecietniak ma około 45 lat, zarabia 7400 brutto i ma jedno lub dwoje dzieci.
        >

Mediana bliżej 5500 brutto, ale przy dwójce placowkowych dzieci (urodzonych około 30tki i pozniej) pracują raczej obydwoje rodzice.
        • zapozno23 Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 13:29
          Rzeczywiście, to racja, tutaj trzeba patrzeć bardziej na medianę niż średnią.
    • kafana Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 13:22
      W końskich to będzie budowlaniec z zona ekspedientka w biedrze lub nauczycielka. Często sezonowo zagraniczny. Bez uszczypliwości. Nie ma tam nawet zalążków korpo.
      • taniarada Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 14:08
        kafana napisała:

> W końskich to będzie budowlaniec z zona ekspedientka w biedrze lub nauczycielka
        > . Często sezonowo zagraniczny. Bez uszczypliwości. Nie ma tam nawet zalążków ko
        > rpo.
        Nie ma ale ludzie jakoś żyją .
    • pepsi.only Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 15:08
      Jestem normalsem, dlatego idę 15pażdziernika i referendum bojkotuję a w wyborach zagłosuję na KO.
    • taki-sobie-nick Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 20:40
      Nie wiem, ale gramatyka cytatu jakaś nienormalna. Wygrywa się normalsami? Narzędnik to można stosować, jak sama nazwa wskazuje, w przypadku narzędzi.
      • autentyczka Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 22:13
        ale to nie ja powiedziałam, to takie przedmiotowe, raczej specjalnie
        • taki-sobie-nick Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Ko 17.09.23, 22:19
          Toteż pisałam, że cytat.
    • taki-sobie-nick Re: "wybory wygrywa się normalsami", w Końskich 17.09.23, 21:33
      Przenieść stolicę do Końskich!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka