Dodaj do ulubionych

Czego nie moglibyście robić zawodowo

17.09.23, 23:26
Nie nadajecie się. Zawylibyście po jednym dniu pracy.

Wpisywać.

No chyba że ematka potrafi wszystko, od bycia salową do pracy na platformach wiertniczych.
Obserwuj wątek
    • zapozno23 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:29
      Siedzieć na kasie w markecie. No nie dałabym rady, nie dość że praca monotonna, stresująca, to jeszcze często pogardzana, a w dodatku i ciężka fizycznie i mało płatna i odpowiedzialność materialna. Nie i jeszcze raz nie.
      • sueellen Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 12:25
        zapozno23 napisała:

> Siedzieć na kasie w markecie. No nie dałabym rady, nie dość że praca monotonna,
        > stresująca, to jeszcze często pogardzana, a w dodatku i ciężka fizycznie i mał
        > o płatna i odpowiedzialność materialna. Nie i jeszcze raz nie.

A gdyby Ci ktoś zaoferował zarobki 3x większe niż masz obecnie, do tego pełne ubezpieczenie zdrowotne, na życie, medyczne, domu i całej rodziny, 2x więcej urlopu niż masz obecnie i darmowe zakupy raz w tygodniu (ile zmieścisz do wózka to Twoje), karnet do SPA i na siłownie oraz wakacje pod grusza?
        • mamkotanagoracymdachu Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 12:52
          sueellen napisała:

> zapozno23 napisała:
          >
          > > Siedzieć na kasie w markecie. No nie dałabym rady, nie dość że praca mono
          > tonna,
          > > stresująca, to jeszcze często pogardzana, a w dodatku i ciężka fizycznie
          > i mał
          > > o płatna i odpowiedzialność materialna. Nie i jeszcze raz nie.
          >
          >
          > A gdyby Ci ktoś zaoferował zarobki 3x większe niż masz obecnie, do tego pełne u
          > bezpieczenie zdrowotne, na życie, medyczne, domu i całej rodziny, 2x więcej url
          > opu niż masz obecnie i darmowe zakupy raz w tygodniu (ile zmieścisz do wózka to
          > Twoje), karnet do SPA i na siłownie oraz wakacje pod grusza?

Jezu, chyba jasno wyżej jest napisane, że nie, bo MAŁOPŁATNA, jakby była dobrze płatna, to już nie ta sama robota.
        • little_fish Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 16:43
          4 miesiące urlopu i 3 razy tyle kasy? Biorę!
        • zapozno23 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 19:35
          To wtedy chyba czułabym się zachęcona do rozważenia tej propozycji. Natomiast na aktualnie oferowanych warunkach never.
      • purchawka2020 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 19.09.23, 14:52
        Ja też. Z powodu szumu i pikania. Odgłosy marketów doprowadzają mnie do szału.
    • ggrr.ruu Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:29
      Wszystko jest kwestią ceny wink
      Niby nie wyobrażam sobie siebie jako księgowej, ale odpowiednio wysoka kwota ukoiłaby ból.
      • alpepe Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:31
        U mnie chyba nie ma takiej ceny. Nienawidzę papierzysk, zbiera mi się na wymioty, jak mam coś robić.
        • ggrr.ruu Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:39
          Może kredytu na mieszkanie nie masz big_grin
          Ja sobie jak najbardziej jestem w stanie wyobrazić kwoty działające przeciwwymiotnie.
        • nelamela Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:46
          alpepe napisała:

> U mnie chyba nie ma takiej ceny. Nienawidzę papierzysk, zbiera mi się na wymiot
          > y, jak mam coś robić.
          >

Mam dokładnie tak samo.Ja jako ksiegowa-nigdy.Papiery i dokumenty,jak ja tego nie lubię...
          • swiezynka77 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 08:29
            chyba nie macie pojęcia o pracy księgowych... od dobrych paru lat nie widują papierów (mówię o pracy w dużej firmie, bo małe biuro księgowe to tak)
            • ggrr.ruu Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 09:32
              Mam pojęcie, bo moja najbliższą przyjaciółka jest księgową, od etapu studiów widziałam, że to odwrotność tego, co ja lubię. I ona jednak papiery widuje. Zresztą nie o to chodzi, same rzeczy, którymi się zajmuje
            • alpepe Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 13:04
              Ralph Lauren hamerykansky chciał od mojej firmy milion pięćset sto dziewięcset dokumentów z powodu tego, że jego niemiecka spółka-córka chce u nas zamówić pierdolety z funkcją reklamową, tak to nazwijmy. I kurdę okej, zmobilizowałam się, ale jak mi teraz kur.....piip przysłali jakieś maile po hamerykanskiemu, że mam dołączyć do ich SAP, to kurdę. Nie. Bardzo miła pani z nimieckiej spółki będzie rozczarowana, ale mam tego dosyć. Przechodziliśmy jako dostawca już różne weryfikacje, ale to jest przesada. Rzyg rzyg rzyg.
      • princy-mincy Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 08:37
        Niby tak, ale nie wyobrazam sobie isc pracowac w rzezni.
        • alpepe Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 13:05
          Miałam to napisać, ale wiem, że ktoś to musi robić i wiem, że ja bym przynajmniej nie znęcała się nad więźniami skazanymi na smierć.
    • shule_aroon Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:37
      Rzeźnik, chirurg, lek.medycyny sądowej/patomorfolog.
      • filutek.von.glutek Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 06:53
        Tak samo.
    • kk345 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:37
      >Wpisywać.

Tak jest!
    • taje Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:39
      Nauczyciel przedszkolny albo wczesnoszkolny - szczerze podziwiam za cierpliwość, ja bym nie dała rady. Opiekun osób starszych - podobnie. Dziennikarz reżimowej telewizji - nie potrafię promować poglądów, z którymi się nie zgadzam. Telemarketer/sprzedawca garnków i podobnych dóbr - komentarz chyba niepotrzebny. Służby mundurowe - j.w.
      • poszetka Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 10:39
        O, a ja byłam opiekunem osób starszych ( Alzheimer i całościowy paraliż) i miło wspominam tę pracę. Gdyby ktoś mi za nią zapłacił 15000 netto na rękę, to biorę smile
      • 7katipo Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 10:46
        Moja praca marzeń! <dwie pierwsze ofc, dzieci znaczy> 😛☺
      • alewcale Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 19.09.23, 14:33
        oj tam cierpliwość
        stalowe nerwy trzeba mieć
    • borsuczyca.klusek Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:43
      Pracować z dziećmi. Wolałabym szorować kible albo łowić kraby. Cokolwiek...
      • mrs.solis Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 00:20
        Lowienie krabow jest nawet ekscytujace (przynajmniej dla mnie 😀).
    • abidja Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:47
      Ubojnia, połowy....wszystko co jest zw z cierpieniem zwierzat.
      Wole juz sprzatac wybieg nosorozcow lub teraria pajakow.
      • andallthat_jazz Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 20:21
        No wiesz... w Salzburgu pare dni temu samica nosorozca przy codziennej pielegnacji zabila opiekunke a maz opiekunki (ktory chcial ja ratowac i jest/byl pracownikiem zoo) poturbowany lezy w stanie ciezkim w szpitalu. Samica znala opiekunke, to byla rutynowa toaleta (smarowala ja mascia na insekty). Ja tam nosorozcom bym tak nie ufala. 🙄
        • krolewska.asma Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 19.09.23, 13:36
          O w zoo chętnie mogła pracować tylko że by była jakaś zmiana wtedy gdzie kiedy nie ma szalejących tłumów
    • babcia47 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:51
      Hmm.. pod koniec szkoły stanowczo twierdziłam ze za chiny ludowe nie będę pracować w biurze s juz na pewno nie w banku bo mialam wglad, moja mama pracowala. I co,? Zarzekala sie żaba mułu. Pozatym robiłam wiele dziwnych rzeczy, pracowalam w różnych zawodach czego nie planowałam i o których wcale nie " marzyłam" i gdyby ktoś mi o tym powiedział wczesniej to bym mu kazała strzelić baranka
    • laluna82 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:53
      Nic co wiąże się z dotykaniem obcych ludzi - lekarz, pielęgniarka itp. opiekun ludzi starszych, ale i kosmetyczka manikiurzystka, nawet fryzjerka. No nie i już.

Nauczyciel małych dzieci - przedszkole i szkoła podstawowa.
      • husky_cat Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 08:46
        Mam dokładnie tak samo, po prostu nie byłabym się w stanie przełamać.
        A w dzieciństwie marzyłam o chirurgii ☺
    • longina84 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:54
      Nie mogłabym wykonywać żadnej pracy od-do, takiej, w której dupogodziny sie liczą, nie wydajność, efektywność. No i pracy, do której trzeba wstać na konkretną godzinę. Trzy miesiące popracować w życiu na etacie i powiedziałam sobie: never again. Do tego musze mieć pracę kreatywną.
    • annaboleyn Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 17.09.23, 23:59
      Nie mogłabym prowadzic imprez.
    • berdebul Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 00:09
      Cokolwiek wymagającego siedzenia wysoko lub w małym pomieszczeniu. Operator dźwigu to imho koszmar, słabo mi na samą myśl.
      Uczyć w szkole - użeranie się z rodzicami.
      • alewcale Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 19.09.23, 14:35
        berdebul napisała:
        > Uczyć w szkole - użeranie się z rodzicami.
        To Wy to widzicie, jak ci rodzice się zachowują?????????????????????????
    • violent_green Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 00:10
      Nie mogłabym być akwizytorem, nie mogłabym wciskać ludziom rzeczy, których nie potrzebują.
    • sloneczna_paraolka1 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 00:41
      Nic zwierzęcego, ubojnia itp.
      W kurniku smród koszmarny.
      Akwizytor namawianie na ubezpiczenia telemarketing itp.
      Na mięsnym w sklepie.
      Zmiana pieluch osób starszych. Bo opieka taka dzienna leki jeść no to jeszcze ale pielęgnacja ciała nie.
      Lekarz chirurg łamanie kości brrr mogę oglądać operacje ale łamane kości to uciekam z krzykiem,
      lekarz medycyny sądowej/patomorfolog.
      W rybnym sklepie 🤢🤢🤢🤢 i jako rybak boję się takiej wody.
      Hydraulik.
      Księgowa koszmar.
      Nie mogłabym bym poradzić głośnych imprez, nie lubię hałasu. Darcie twarzy pijanych wrzaskunów o nie. Ani modelingu albo klubach ze striptizem. Nic co wiąże się z handlem ciałem w jakiekolwiek formie.
    • laura.palmer Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 06:46
      Odpada każda praca, w której trzeba dotykać cudze stopy lub noszone buty - pedicurzystka, podolog, szewc, praca w sklepie obuwniczym również nie wchodzi w grę. Nie bardzo byłabym w stanie wykonywać jakikolwiek zawód związany z dotykaniem obcych ludzi, ale stopy są absolutnie nie do przeskoczenia.
      • lilia.z.doliny Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:29
        Tak samo
        • hosta_73 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 19.09.23, 14:38
          I ja.
          Cudze stopy, fuj.
    • m_incubo Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 06:56
      Nie ma takiej pracy. Mogłabym robić wszystko, tym bardziej, gdybym musiała.
      Ale ponieważ nie muszę, to odrzuciłam wszelkie prace z dziećmi, wszystkie wymagające bliskiego kontaktu z ludźmi i ciągłych z nimi interakcji (lekarz, wykładowca, trener, obsługa klienta, prowadzenie szkoleń, zebrań, praca w zespole, zarządzanie ludźmi), wszelkie korpo z managerem, przełożonym i szefem wszystkich szefów, nie wchodziło w grę nic związanego z pracą w terenie.
      Platformy wiertnicze byłyby super, gdybym się nie rozmnożyła, odpowiada mi system pracy i kwalifikacje wstępne też mam.
    • maslova Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 06:56
      A Ty przy jakiej pracy zawylabys?
      • marta.graca Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:43
        Trochę by tego było 😁
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:38
      Być osobą pilnującą ekspozycji w muzeum/galerii. W moim rankingu nudy to absolutne top.
    • aagnes Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:42
      Nie moge zniesc obcych dzieci, z wiekiem mi sie pogłębia. takich w wieku przedszkolnym, mysle, ze praca w przychodni, przedszkolu, sali zabaw bylaby dla mnie gwozdziem do trumny, na 100% ucieklabym z krzykiem, pytanie tylko czy po jednej czy kilku godzinach.
      • alewcale Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 19.09.23, 14:37
        One same z siebie takie nie są. To rodzice i inni dorośli robią z nich małe okrutne egoistyczne potworki, którymi otoczenie ma się zachwycać niezależnie od tego, co i jak robią.
    • kaki11 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:43
      Sporo takich których bym nie mogła wykonywać przez brak kwalifikacji (choćby mechanik, prawnik, lekarz itd.). Po za takimi, przymuszona sytuacją ekonomiczną mogłabym pewnie podjąc się wszystkiego, ale nie przymuszona wiem, że nie dla mnie sprzątanie, cal center, opieka nad kimś (w sensie niepełnosprawnym wymagającym mycia, przewijania), w rzeźni i szeregowa praca na produkcji - tej akurat próbowałam i za dobrze zdaje sobie sprawę jakie zwłaszcza w większych firmach są tam standardy traktowania pracownika.
    • leanne_paul_piper Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:48
      Na pewno nie mogłabym być animatorem w hotelu. Jest to tak durna praca, że umarłabym po jednym dniu z zażenowania. Aczkolwiek muszę powiedzieć, że dziewczyny w tym hotelu , w którym akurat jestem, są miłe i super słodkie. Dużo Europejek, jedna przedstawiła się jako Litwinka. Ale i tak im współczuję roboty, no chyba, że pracują z dziećmi i to lubią.
      • leanne_paul_piper Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:54
        A dla przeciwwagi chętnie wykonywałaby pracę patomorfologa, koronera, czy zajmowała się forensic. Fascynuje mnie wszystko, co ma związek z ludzkim ciałem i krwią. Bardzo lubię oglądać sekcje zwłok. W sumie to źle wybrałam zawód, szkoda, że nie miałam takiej wiedzy te 25 lat temu.
    • palacinka2020 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 07:50
      Zabijac zwierzat
    • rodzicucznia321 Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 08:00
      Żadnej, która przyczynia się do cierpienia zwierząt.
    • kropkacom Re: Czego nie moglibyście robić zawodowo 18.09.23, 08:03
      Nie wyobrażam sobie pracy w ubojni i akwizycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka