Dodaj do ulubionych

o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pytanie?

18.09.23, 13:17
big_grin

Tak czytam wątek o drobnych upierdliwościach i widze, że przed chwilą, ktoś n-ty raz odpowiedział o tym wskaźniku wlewu na desce rozdzielczej. A tych odpowiedzi były wcześniej kilkanaście lub kilkadziesiąt wręcz -
No ja przyjmuję do wiadomości, że nie chce sie całego watku cztać, ale żeby chociaz nie rzucić na niego okiem???

Odbieram to na zasadzie "muszę (odpowiedzieć), bo sie uduszę". Zaznaczam, to moja subiektywna opinia. Tak samo, jak przyczepianie sie do jakiegos zdania po dwóch dniach, mimo, że autorka wyjaśniła to zdanie dzień wcześniej...
Obserwuj wątek
    • galaxyhitchhiker Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 13:25
      A porównaj godziny, może po prostu kilka osób pisało na raz. Albo nie odświeżyło strony przed wysłaniem - ja tak mam, otwieram kilka wątków na raz, potem nie odświeżę i dubluję odpowiedź.
      • kochamruskieileniwe Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 13:31
        a porównywałam - ostatnia odpowiedz na post z wczorajszego wieczora - sprzed kilku minut...
        • galaxyhitchhiker Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 13:42
          Może się komuś komputer zawiesił smile

Albo po prostu znowu ktoś odpowiedział bez przeczytania wcześniejszych wpisów.
    • evening.vibes Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 13:44
      Dość oczywiste - ktoś przeczytał post startowy i na niego odpowiada nie czytając treści wątku. Tak - to jest irytujące.
      • evening.vibes Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 13:45
        evening.vibes napisała:
        > Dość oczywiste

W sensie - jest to standard na tym forum, nie żeby to było coś dobrego wink
        • galaxyhitchhiker Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 13:51
          Oj tam, utrwalanie wiedzy zawsze na propsie smile
      • sloneczna_paraolka1 Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 16:30
        evening.vibes napisała:

> Dość oczywiste - ktoś przeczytał post startowy i na niego odpowiada nie czytają
        > c treści wątku. Tak - to jest irytujące.

Każdy przeczytał prost startowy i na niego odpowiedział jakiś przymus czytania całego wątku przed odpowiedzią?
        Brakuje przycisku lubię to może wtedy byłoby łatwiej.
    • iwles Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 13:49

Bo to wątek z założenia NIE dyskusyjny, żeby trzeba było czytać inne odpowiedzi i do nich się odnieść.
      Było pytanie - są odpowiedzi 🤪
      • panna.nasturcja Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 14:12
        O to chodzi, to nie był wątek, w którym trzeba wiedzieć co napisali inni by dać własną odpowiedż.
    • panna.nasturcja Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 14:11
      Zwyczajnie, zazwyczaj najpierw czytam pierwszy post, odpisuję jeśli chcę i dopiero potem czytam cały wątek a czasami nie czytam innych wypowiedzi wcale.
      Sądzę, że sporo osób tak robi, bo nikt przecież nie udzielałby po raz dwudziesty tej samej odpowiedzi, gdyby wiedział, źe już wielokrotnie padła.
      • arthwen Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 14:36
        Robię dokładnie tak samo.
        Na dodatek otwieram sobie ileś tam wątków w osobnych zakładkach i czytam jak mam czas. Czasem otwieram i nie ma żadnych odpowiedzi, a zanim dotrę do tej strony w wolnej chwili i odpiszę, to ma już 50 innych wpisów.
    • primula.alpicola Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 15:09
      Nie czytama całości.
      Sorry jeśli i tu się powtarzam, też niw czytałam całości.🤷‍♀️
      • kochamruskieileniwe Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 16:00
        Chyba trafiłaś w sedno 😁
        • kochamruskieileniwe Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 16:00
          To miałam podpiąć pod post danaide...
    • danaide2.0 Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 15:23
      Chodzi o to, że każdy lubi gadać/pisać, a nie każdy lubi słuchać/czytać.
    • kamin Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 15:25
      Chodzi o to, że otwiera się post i odpowiada autorowi. Bez sprawdzania co piszą inni.
    • anorektycznazdzira Re: o co chodzi z powtarzaniem odpowiedzi na pyta 18.09.23, 16:21
      A to jest jakiś obowiązek przeczytania wszystkiego, zanim się odpowie na post startowy???
      Moja subiektywna opinia jest taka, że póki co każdemu wolno czytać i nie czytać co ma ochotę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka